[biblioteka] Przerejestrowanie motocykla -...
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Hej,Komentatorzy napisał(a):Witam.
Idę do wydziału komunikacji ze wszystkimi potrzebnymi dokumentami -> dostaję tymczasowy dowód rejestracyjny. Tylko co się dzieje z tablicami rejestracyjnymi? Pani mi zmienia tylko naklejkę/hologram czy jak to wygląda? Pytam ponieważ chciałem pojechac bezpośrednio pod urząd i rzeby nie było tak że wrócę bez tablic ;p Jak t owygląda dokładnie?<br><hr>bajk<br>
wydział komunikacji Kraków Podgórze na ul. Wilickiej 28a poinformował mnie, że w momencie przerejestrowania motocykla, dostajemy od razu nowe tablice (jeśli jest konieczność zmiany tablic - jak nie ma, to oczywiście tablice zostają) + dowód tymczasowy i możemy sobie jeździć. Po 30 dnaich musimy tylko odebrać dowód właściwy.
Pozdro,
buba<br><hr>bubabuba
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Warto byłoby nieco materiał zaktualizować, bowiem z początkiem 2012r osoba prywatna przy opłacaniu PCC nie musi posiadać numeru NIP, a jedynie numer Pesel. W artykule natomiast w dalszym ciągu widnieje wyszczególniona informacja: "Ważne - aby dokonać zapłaty podatku od czynności cywilnoprawnych musimy posiadać NIP, zarówno swój, jak i sprzedawcy."<br><hr>Matthew
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
‘’Od tego momentu procedura rejestracji wyglÄ…da tak jak opisana przeze mnie wczeÅ›niej dla motocykli zakupionych w Polsce. Jedyna różnica, jaka jest miÄ™dzy rejestracjÄ… motocykla z Polski, a UE to opÅ‚ata. Obecnie wynosi ona do 200 zÅ‚otych.” Witam, ja mam takie pytanko, bo jednak zbytnio tego nie rozumiem, jak mam motor z UE a dokÅ‚adniej Niemcy to robiÄ™ tylko tÅ‚umaczenia, przeglÄ…d, urzÄ…d skarbowy, czyli VAT- 25 i do wydziaÅ‚u komunikacji i gotowe??? Potem ubezpieczenie oczywiÅ›cie jeszcze to akurat wiem. Tylko nie wiem czy oprócz opisanych powyżej czynnoÅ›ci musze wykonać potem te opisane odnoÅ›nie pojazdu kupionego w PL, czyli PCC-3 itd.??? I czy na umowie koniecznie musi siÄ™ znaleźć NIP i PESEL sprzedajÄ…cego????<br><hr>SZKIELET
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam. Mam pytanko: czy do zarejestrowania motocykla konieczne jest ważne badanie techniczne (przegląd)? Kupiłem motorek do remontu, chciałbym go zarejestrować i ubezpieczyć ale nie mam teraz kasy na doprowadzenie go do stanu sprawnosci technicznej i zastanawiam się jak mówia o tym przepisy.
ProszÄ™ o pomoc.<br><hr>wszynal
ProszÄ™ o pomoc.<br><hr>wszynal
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam,mam taki problem,kupiłem motor od niemca,który dał mi brif umowe i dowód rejestracyjny,ale dowód jest na pierwszego właściciela,a tablica rej. jest na tego od którego kupiłem,tak wynika z brifu.Niestety gościa nie moge namierzyć od paru miesięcy.
Ma ktoś jakiś pomysł na ten problem?<br><hr>robo
Ma ktoś jakiś pomysł na ten problem?<br><hr>robo
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości