[skutery] Zipp Quantum
Witam jeszcze raz doszedłem do awarii:) rozrusznik nie kręcił, dlatego iż akumulator padł przejechałem 20 km i jest ok.
Padł uważam, dlatego że odpalałem pierwszy raz wczoraj z pilota on wszedł wtedy na jakiś tryb, który bardziej zżera akumulator zresztą ten oryginalny jest i tak bardzo słaby, więc na razie jestem zadowolony.
Mam do was pytanko czy dostaliście instrukcje do pilota, bo ja nic takiego nie mam? Nie wiem, co jak z nim się robi i po co jest ten dzwoneczek na pilocie?
Ja mam kupiony quantum w tym roku jak już mówiłem dwa tygodnie temu ale skuter jest rocznikowo 2006r docieram powoli do 100 km jeździłem do 25-35 kmh po 100 kmh jadę do 40 kmh momentami na chwileczkę 45, obroty oczywiście nie stałe.
Co zauważyłem to duży chiński komar w przedniej lampie:) i niedobrze włożone plastiki, wydaje mi się że ma luz na tylnim kole bardzo lekki wy też macie?
Padł uważam, dlatego że odpalałem pierwszy raz wczoraj z pilota on wszedł wtedy na jakiś tryb, który bardziej zżera akumulator zresztą ten oryginalny jest i tak bardzo słaby, więc na razie jestem zadowolony.
Mam do was pytanko czy dostaliście instrukcje do pilota, bo ja nic takiego nie mam? Nie wiem, co jak z nim się robi i po co jest ten dzwoneczek na pilocie?
Ja mam kupiony quantum w tym roku jak już mówiłem dwa tygodnie temu ale skuter jest rocznikowo 2006r docieram powoli do 100 km jeździłem do 25-35 kmh po 100 kmh jadę do 40 kmh momentami na chwileczkę 45, obroty oczywiście nie stałe.
Co zauważyłem to duży chiński komar w przedniej lampie:) i niedobrze włożone plastiki, wydaje mi się że ma luz na tylnim kole bardzo lekki wy też macie?
- vw1979
- Świeżak
Potrzebuje bardzo dokladnych wskazowek jak moge w zipie sciagnac blokady, gdzie np otworzyc na co zwrocic uwage, tak zeby czegos nie uszkodzic.prosze o pomoc gdyz jestem laikiem w tych sprawach.Moze ma ktos fotki jak sciagnac takie blokady?
pozdr. i czekam na jakies odpowiedzi
pomozecie..??
<br><hr>bigos
pomozecie..??

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
to nie tylko zippy się psują wszystkie chińczyki są kiepskiej jakości ale w tej klasie morzna powiedziedzieć że zippy wypadają najlepiej przynajmniej roczniki 2007 co roku są poprawiane ,ulepszane ale też musisz wziąść pod uwage serwisowanie ,dostępność części, masowo powstawają sklepy ze skuterami chińskimi a za 5 lat zwiną interes i bajbaj a firma kross jakiś czas jest na rynku<br><hr>egonKomentatorzy napisał(a):Czy te ZIPPy naprawdę się tak psują?
Jak to jest z najnowszymi (tylko i wyłącznie rocznik 2007)
Niech siÄ™ ktoÅ› odezwie na gg:2073196 kto ma quantuma<br><hr>Shakin<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W sumie mam ten skuter od jakiś 3 tygodni kupiłem użuwany i jak narazie naie narzekam bo zrobiłem nim już 2 tys km od zakupu i nie mam z nim problemów ... warto zmienić filtr na stożkowy i waiator na sportowy najlepiej polini plus sprężynki i skuterek ma murowaną 100... Jeśli interesują Cię mocne wrażenia ze skuterem polecam Derbi Predator LC ... w razie pytań to mój numer gg 1803471<br><hr>Naczq
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
bigos z jakiego rocznika jest twój skuter ... ??? Skąd jesteś to może jaknie będzie daleko to Ci to zrobie ...<br><hr>NaczqKomentatorzy napisał(a):Potrzebuje bardzo dokladnych wskazowek jak moge w zipie sciagnac blokady, gdzie np otworzyc na co zwrocic uwage, tak zeby czegos nie uszkodzic.prosze o pomoc gdyz jestem laikiem w tych sprawach.Moze ma ktos fotki jak sciagnac takie blokady?
pomozecie..??<br><hr>bigos<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Waldek może zaświecisz tym co ty masz ??? ja mam quantuma i predatora i nie narzekam na żednego z nich ... <br><hr>NaczqKomentatorzy napisał(a):Ten ZIPP to taki złom że sie srać odechciewa więcej w serwisie stoi niż jeździ jak komuś sie gwarancja kończy to radze samobujstwo popelnic bo kasa bezi leciała na tego złoma z zajebista prędkoscią. Kondonlencje nie kupujcie tego złoma lepiej kupcie SR-ke albo roxa używanego. Naga prawda.<br><hr>Waldek <br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja mam ten skuter od 4 miesięcy i nic nie nawala. jeżeli jeżdzisz nim tak beznadziejnie to nie dziwie sie że ci się psuje!!!!!!!
<br><hr>Kamil
<br><hr>Kamil
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Co moze byc przyczyną, że quantum nie chce odpalic? Sprawdzalem iskre i jest, akumulator nladowany - nie pali na rozrusznik ani na kopa - zero odzewu, przytkane wlotu powietrza tez nie pomaga, paliwo dochodzi bo po wykreceni swiecy byla lekko mokrawa. Jeszcze jednym niepokojacym obiawem jest to, że filtr powietrza jest bardzo mokry od oleju (wyplywa na zewnatz) do mieszanki paliwowej. Dwa dni wczwsniej odpalilem bez problemu i zrobilem pare kilometrow, dzien przerwy i brak reakcji - co to moze byc? Z gory dzieki za odpowiedz. Moj email ted231@tlen.pl<br><hr>ted
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a czy masz gg<br><hr>hhhhKomentatorzy napisał(a):Co moze byc przyczyną, że quantum nie chce odpalic? Sprawdzalem iskre i jest, akumulator nladowany - nie pali na rozrusznik ani na kopa - zero odzewu, przytkane wlotu powietrza tez nie pomaga, paliwo dochodzi bo po wykreceni swiecy byla lekko mokrawa. Jeszcze jednym niepokojacym obiawem jest to, że filtr powietrza jest bardzo mokry od oleju (wyplywa na zewnatz) do mieszanki paliwowej. Dwa dni wczwsniej odpalilem bez problemu i zrobilem pare kilometrow, dzien przerwy i brak reakcji - co to moze byc? Z gory dzieki za odpowiedz. Moj email ted231@tlen.pl<br><hr>ted<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jezuuuuu co z was za goście sie jeżdzić nie umie to logiczne że sie będzie psuł czy to takie trudne ! Ja mam ten skuter 6 miesiecy i jeszcze nic w nim nie było popsute to proste jak będziecie o niego dbać to sie bedzie długo trzymal a wy piszecie że on się czesto psuje a sie psuje bo to nie jest żądna Yamaha jak bedziecie o niegio dbac to sie psuc nie bedzie logiczne
<br><hr>Cinek

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ale z ciebie filozof to co mamy je ponakrywać kocami i tylko je pucować i chwalić jaki to on ma piękny wygląd chłopak ma problem to pisze poto jest te forum a jeżeli ci się nie podoba to SPADAJ Z FORUM ja widziałem jednom babke co ma 3rok quamtuma i ma 900km mówiła jest dobry bo jej jeżdzi<br><hr>egonKomentatorzy napisał(a):Jezuuuuu co z was za goście sie jeżdzić nie umie to logiczne że sie będzie psuł czy to takie trudne ! Ja mam ten skuter 6 miesiecy i jeszcze nic w nim nie było popsute to proste jak będziecie o niego dbać to sie bedzie długo trzymal a wy piszecie że on się czesto psuje a sie psuje bo to nie jest żądna Yamaha jak bedziecie o niegio dbac to sie psuc nie bedzie logiczne<br><hr>Cinek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a jeszcze z ciekawości przeleciałem całe forum i wyszło szydło z worka tutaj kciałbyś kogoś pouczać jak ma postępować a sam robiłeś kułeczka na piasku i jednak miałeś jakieś problemy ze skuterem więc następnym razem nierób z siebie IDIOTY !!!!!!!<br><hr>EGONKomentatorzy napisał(a):Jezuuuuu co z was za goście sie jeżdzić nie umie to logiczne że sie będzie psuł czy to takie trudne ! Ja mam ten skuter 6 miesiecy i jeszcze nic w nim nie było popsute to proste jak będziecie o niego dbać to sie bedzie długo trzymal a wy piszecie że on się czesto psuje a sie psuje bo to nie jest żądna Yamaha jak bedziecie o niegio dbac to sie psuc nie bedzie logiczne<br><hr>Cinek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam mam ten skuter od roku chciałbym cos w nim zmienic jak macie jakieś pomysły pisać 8369551<br><hr>KNSS
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam 4339696 i mail ted231@tlen.pl<br><hr>ted
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam 4336969 i mail ted231@tlen.pl<br><hr>tedKomentatorzy napisał(a):Co moze byc przyczyną, że quantum nie chce odpalic? Sprawdzalem iskre i jest, akumulator nladowany - nie pali na rozrusznik ani na kopa - zero odzewu, przytkane wlotu powietrza tez nie pomaga, paliwo dochodzi bo po wykreceni swiecy byla lekko mokrawa. Jeszcze jednym niepokojacym obiawem jest to, że filtr powietrza jest bardzo mokry od oleju (wyplywa na zewnatz) do mieszanki paliwowej. Dwa dni wczwsniej odpalilem bez problemu i zrobilem pare kilometrow, dzien przerwy i brak reakcji - co to moze byc? Z gory dzieki za odpowiedz. Moj email ted231@tlen.pl<br><hr>ted<br>Komentatorzy napisał(a):a czy masz gg<br><hr>hhhh<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
sorki nr gg to 4339696<br><hr>tedKomentatorzy napisał(a):Co moze byc przyczyną, że quantum nie chce odpalic? Sprawdzalem iskre i jest, akumulator nladowany - nie pali na rozrusznik ani na kopa - zero odzewu, przytkane wlotu powietrza tez nie pomaga, paliwo dochodzi bo po wykreceni swiecy byla lekko mokrawa. Jeszcze jednym niepokojacym obiawem jest to, że filtr powietrza jest bardzo mokry od oleju (wyplywa na zewnatz) do mieszanki paliwowej. Dwa dni wczwsniej odpalilem bez problemu i zrobilem pare kilometrow, dzien przerwy i brak reakcji - co to moze byc? Z gory dzieki za odpowiedz. Moj email ted231@tlen.pl<br><hr>ted<br>Komentatorzy napisał(a):a czy masz gg<br><hr>hhhh<br>Komentatorzy napisał(a):Mam 4336969 i mail ted231@tlen.pl<br><hr>ted<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a ja mam takie pytanie czy silnik lepiej wyłanczac przez kluczyk cyz przez właczanie i wyłączanie go(szybkie wyłączenie silnika)<br><hr>Bandit
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No i udalo sie reanimowac quantuma- wykrecilem gaznik - rozkrecilem i co sie okazalo? Zamiast paliwa w komorze plywakowej co miałem? Olej - sam olej od mieszanki i zero paliwa - zastanawiam sie tylko z kad tam tyle sie go wzielo? Przeczyscilem - przeplukalem caly gaznik - dolalem paliwka do komory i po skreceniu wszystkiego do kupy odpalil za pierwszym kopem. Pochodzil pol min i znowu zdechl. Ponowne rozkrecanie i przedmuchanie z tym ze za drugim razem podnioslem troszke plywak bo tak mi sie zdawalo ze nie dostaje paliwka a pompka podaje. No i udalo sie ozyl na dobre, tylko ciekawe na jak dlugo? Mniejmy nadzieje ze na dlugo.<br><hr>tedKomentatorzy napisał(a):Co moze byc przyczyną, że quantum nie chce odpalic? Sprawdzalem iskre i jest, akumulator nladowany - nie pali na rozrusznik ani na kopa - zero odzewu, przytkane wlotu powietrza tez nie pomaga, paliwo dochodzi bo po wykreceni swiecy byla lekko mokrawa. Jeszcze jednym niepokojacym obiawem jest to, że filtr powietrza jest bardzo mokry od oleju (wyplywa na zewnatz) do mieszanki paliwowej. Dwa dni wczwsniej odpalilem bez problemu i zrobilem pare kilometrow, dzien przerwy i brak reakcji - co to moze byc? Z gory dzieki za odpowiedz. Moj email ted231@tlen.pl<br><hr>ted<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości