[skutery] Zipp Quantum
ja tez mam zipka i mam z nim wszystkie problemy jakie sie tylko da wiec moja rada jest taka ze trzeba odlaczyc wszystkie swiatla aby sie nie palily i poczekac kilkanascie minut az skuter sie nagrzeje oczywiscie na wlaczonym silniku i bez dodawania gazu. tto musi pomuc bo ja tak zrobilem i dziala . a i nie zapomnij tez o czestym odpalaniu go tovtez bardzo pomaga.<br><hr>MichałKomentatorzy napisał(a):Mam problem z Zipp'em Quantum, a mianowicie od czasu do czasu nie chce odpalać, a jak już się uda to sam zmienia sobie obroty, a jak dodam gazu to automatycznie gaśnie, nie wiem co mam robić, to jest nowy skuter, bo kupiłem go 4 miesiące temu i prawie 2 miesiące stoi i nie wiem co się stało. Proszę o pomoc, mój tel to 784 094 790 albo gadu 9129652. Bardzo proszę o pomoc... ;(<br><hr>Błagam pomóżcie ;(<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja tez mam zipka i mam z nim wszystkie problemy jakie sie tylko da wiec moja rada jest taka ze trzeba odlaczyc wszystkie swiatla aby sie nie palily i poczekac kilkanascie minut az skuter sie nagrzeje oczywiscie na wlaczonym silniku i bez dodawania gazu. tto musi pomuc bo ja tak zrobilem i dziala . a i nie zapomnij tez o czestym odpalaniu go tovtez bardzo pomaga.<br><hr>MichałKomentatorzy napisał(a):Mam problem z Zipp'em Quantum, a mianowicie od czasu do czasu nie chce odpalać, a jak już się uda to sam zmienia sobie obroty, a jak dodam gazu to automatycznie gaśnie, nie wiem co mam robić, to jest nowy skuter, bo kupiłem go 4 miesiące temu i prawie 2 miesiące stoi i nie wiem co się stało. Proszę o pomoc, mój tel to 784 094 790 albo gadu 9129652. Bardzo proszę o pomoc... ;(<br><hr>Błagam pomóżcie ;(<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam problem pekl mi przy quantumie 2t dekiel przekladni tylnej i czy ktos moze ma na sprzedanie caly nie uszkodzony i cz moze on pasowac od rometa 2t<br><hr>Michał
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
co jest przyczyna gubienia iskry przy quantumie a za kilka dni ona znow jest prosze odpisac<br><hr>michalek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a czy masz moze dekiel przekladni tylnej bo mi pekl kupie tez wiecej czesci pisz na gg 13234392<br><hr>michalKomentatorzy napisał(a):UWAGA....sprzedam czesci zamienne (orginalne) do ZIPPA tylko silnikowe LEBORK<br><hr>LEBORK<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a czy masz moze dekiel przekladni tylnej bo mi pekl kupie tez wiecej czesci pisz na gg 13234392<br><hr>michalKomentatorzy napisał(a):UWAGA....sprzedam czesci zamienne (orginalne) do ZIPPA tylko silnikowe LEBORK<br><hr>LEBORK<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam problem pekl mi przy...
quantumie 2t dekiel przekladni tylnej i czy ktos moze ma na sprzedanie caly nie uszkodzony i cz moze on pasowac od rometa 2t
<br><hr>misio
quantumie 2t dekiel przekladni tylnej i czy ktos moze ma na sprzedanie caly nie uszkodzony i cz moze on pasowac od rometa 2t
<br><hr>misio
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jesli masz wymieniony modul zaplonowy na sportowy to ci duzo polepszy osiagi.a jak nie masz to nie da ci nic!<br><hr>sirdevilKomentatorzy napisał(a):witam mam pytanie ile prędkosci da mi sportowy wariator np. Malossi Multivar 2000 prosze o odpowiedz<br><hr>Iwan166<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jesli masz wymieniony modul zaplonowy na sportowy to ci duzo polepszy osiagi.a jak nie masz to nie da ci nic!<br><hr>sirdevilKomentatorzy napisał(a):witam mam pytanie ile prędkosci da mi sportowy wariator np. Malossi Multivar 2000 prosze o odpowiedz<br><hr>Iwan166<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mozliwe ze masz uszkodzone cewki na kole magnetycznym, ono znajduje sie za wiatrakiem, sprawdz to!<br><hr>OmenKomentatorzy napisał(a):co jest przyczyna gubienia iskry przy quantumie a za kilka dni ona znow jest prosze odpisac<br><hr>michalek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
najlepiej w miare mozliwosc codziennie ok 3 min bez dodawania gazu. minimum raz na tydzien.<br><hr>OmenKomentatorzy napisał(a): Mam pytanie czy trzeba odpalać skuter w czasie Zimy i jak często go zapalać????<br><hr>matii14<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
sprawdz układ ssacy gdzies ciagnie lewe powietrze sprawdz połaczenie<br><hr>marcin19Komentatorzy napisał(a):Witam mam problem z moim skuterem Quantumem. Mam go kilka miesięcy i na początku wszystko było dobrze lecz po kilku tygodniach skuter zaczął palić dopiero za 5 6 razem a nieraz w ogóle nie chciał odpalić. Gdy go już odpale skuter pochodzi kilka minut i gaśnie tak jakby nie wchodził na obroty. Prosze o pomoc w tej sprawie bo serwisy nie potrafią widocznie tej usterki naprawić<br><hr>Marcin179<br>Komentatorzy napisał(a):moim zdaniem padniety eloktrozawór...powietrze spróbuj mu zmniejszyc dopływ powietrza albo jak odpalasz to pal go z pilota z zatkanym powietrzem <br><hr>elvis<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja swojego Quantumka kupiłem w 2005 r. Na początku wszystko było ok, tylko tłumik grzał się jak jakiś piekarnik, ale rozwalenie śrubokrętem katalizatora rozwiązało ten problem i tak przejechałem nim ponad 3000 km do jesieni 2006 r. Potem nie używałem go przez ponad 2 lata ponieważ przebywałem za granicą. Teraz, gdy już powróciłem i pogoda czasami pozwala na jazdę jednośladem postanowiłem go wyciągnąć i tu pojawiły się problemy: pierwszy to rozrusznik, który się zastał, trzeba go było rozkręcić i przesmarować, o akumulatorze już nie wspomnę. Później po wielu próbach skuter odpalił, ale silnik nie potrafił wejść na wyższe obroty. Przeczyściłem gaźnik, profilaktycznie odłączyłem przewody doprowadzające olej (zastępując jednocześnie w baku czyste paliwo mieszanką), zdjąłem koło magnetyczne i przeczyściłem benzyną cewki, wyczyściłem i naoliwiłem filtr powietrza i... żadnej poprawy - skuter odpalał bez problemu, ale na wyższe obroty nie wchodził - regulacja gaźnika nic nie pomagała. Przypadkiem w garażu znalazłem starą świecę i z ciekawości wkręciłem ją do skutera - o dziwo trochę pomogło - trochę bo wchodził na wyższe obroty, ale gdy przekręcałem manetkę gazu powyżej połowy to silnik zaczynał przerywać i pracować nieregularnie. Kupiłem nowiutką świecę - zastanawiałem się jaką wybrać - wybrałem jakąś z posrebrzaną elektrodą, założyłem i problem znikł - zrobiłem w 2 dni ponad 100 km i jak na razie jest ok. Tak więc ten skuter wydaje mi się w porządku, jest duży i wygodny, dobrze się prowadzi, dobrze przyśpiesza - na miasto to pojazd ideał. Jedynie to głębsze koleiny wyżłobione w drodze przez tiry strasznie utrudniają jazdę - no i pogoda, która teraz w lutym nie zawsze sprzyja jeździe jednośladem. Pozdrawiam wszystkich użytkowników tego pojazdu...<br><hr>Maurice
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
przezs zime go zapalaj co dwa tygodnie a nawet jeśli chcesz to co tydzień nic mu sie niestanie a mam pytanko9 czy ty masz blokady ściągniete jak tak to napisz jake ma bo kupiłem i jeszcze nie ściągnełem blokad i mam nim kilometruw przejechane 954 czy bys mug mi doradzić prosze o komentarze .<br><hr>quantum gt5:-)Komentatorzy napisał(a):Mam pytanie czy trzeba odpalać skuter w czasie Zimy i jak często go zapalać????<br><hr>matii14<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam pytanko czy ktos wie gdzie sa blokady quantumko gt5 2008r. i co zrobic zeby miał przyspieszenie do 75 km nagodzine <br><hr>szymon
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
masz blokade kolektorze wymontuj tłumik zaraz na poczatku jest wspawana zweżka musisz ja wyciagnac 2 blokada to gaznik wykrec pszepustnice pod pszepustnica jest tulejka uniemorzliwiajaca pełnego otwarcia wyciag nia jest plastikowaKomentatorzy napisał(a):Mam pytanie czy trzeba odpalać skuter w czasie Zimy i jak często go zapalać????<br><hr>matii14<br>Komentatorzy napisał(a):przezs zime go zapalaj co dwa tygodnie a nawet jeśli chcesz to co tydzień nic mu sie niestanie a mam pytanko9 czy ty masz blokady ściągniete jak tak to napisz jake ma bo kupiłem i jeszcze nie ściągnełem blokad i mam nim kilometruw przejechane 954 czy bys mug mi doradzić prosze o komentarze .<br><hr>quantum gt5:-)<br>
jest wiecej blokad ale nie jestes wstanie tego sam zrobic bo sa potrzebne odpowiednie narzedzia <br><hr>marcin19
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości