[skutery] Zipp Quantum
a traci sie wtedy gwarancję a jak się zdejmie to ile poleciKomentatorzy napisał(a):Te nowsze Zippy Quantum mają blokadę w postaci modułu zapłonowego. Trzeba wymienić go na odblokowany lub odblokować w serwisie Zippa.<br><hr>Mario<br>
km<br><hr>siwy
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Posiadam Quantuma z 2007 jego max.prędkośc wynosi 55km. obojętnie czy jade sam czy dwie osoby. chciałbym poprawić jego prędkośc jak to zrobić w serwisie niechcą bo strace gwarancje, proszę o dobre rady.<br><hr>andrzejKomentatorzy napisał(a):Te nowsze Zippy Quantum mają blokadę w postaci modułu zapłonowego. Trzeba wymienić go na odblokowany lub odblokować w serwisie Zippa.<br><hr>Mario<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Chłopaki w moim quantumie (2006r.) nie ma sygnału gdy jest włączony zapłon i jak go odpale to tez nie ma sygnału.Wiecie czym to moze byc spowodowane? Prosze o rade?<br><hr>quantumiarz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
SIEMA
LUDZIE, Są TO SILNIKI O MAłEJ POJEMNOSCI. NIE NA DARMO PRODUCENT ZAłOżYł TEBLOKADY. TO NIE TYLKO NASZE PRZEPISY DROGOWE. ZDEJMOWANIE TEJ BLOKADY PRZYCZYNIA SIę DO WYCISKANIA MOCY Z MAłEGO SILNICZKA. ZREBAK TEż NIE POCIąGNIE TYLE CO DUżY KOń A JAK GO ZMUSISZ TO CI PO PROSTU ZDECHNIE. WIęC TRZEBA BYłO SIę DOBRZE ZASTANOWIć PRZED ZAKUPEM, I WYBRAć COś Z POJEMNOśCIą 1000cm A NIE SKUTEREK. WYMUSZANIE MOCY NA TAKICH SILNIKACH POWSTAJE POPRZEZ CIąGłE ZWIęKSZANIE MOMENTU OBROTOWEGO. SILNIK PRZYSTOSOWANY DO TAKICH OBROTOW A NIE INNYCH SZYBKO SIę ZACIERA I WYSIADA.
NIE RADZE SCIąGAć BLOKADY , LEPIEJ DOJECHAć 5 MINUT PUZNIEJ , ALE DOJECHAć<br><hr>DABO
LUDZIE, Są TO SILNIKI O MAłEJ POJEMNOSCI. NIE NA DARMO PRODUCENT ZAłOżYł TEBLOKADY. TO NIE TYLKO NASZE PRZEPISY DROGOWE. ZDEJMOWANIE TEJ BLOKADY PRZYCZYNIA SIę DO WYCISKANIA MOCY Z MAłEGO SILNICZKA. ZREBAK TEż NIE POCIąGNIE TYLE CO DUżY KOń A JAK GO ZMUSISZ TO CI PO PROSTU ZDECHNIE. WIęC TRZEBA BYłO SIę DOBRZE ZASTANOWIć PRZED ZAKUPEM, I WYBRAć COś Z POJEMNOśCIą 1000cm A NIE SKUTEREK. WYMUSZANIE MOCY NA TAKICH SILNIKACH POWSTAJE POPRZEZ CIąGłE ZWIęKSZANIE MOMENTU OBROTOWEGO. SILNIK PRZYSTOSOWANY DO TAKICH OBROTOW A NIE INNYCH SZYBKO SIę ZACIERA I WYSIADA.
NIE RADZE SCIąGAć BLOKADY , LEPIEJ DOJECHAć 5 MINUT PUZNIEJ , ALE DOJECHAć<br><hr>DABO
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
znajduje się on pod schowkiem pod siedzieniem!!!<br><hr>HubertKomentatorzy napisał(a):Chłopaki w moim quantumie (2006r.) nie ma sygnału gdy jest włączony zapłon i jak go odpale to tez nie ma sygnału.Wiecie czym to moze byc spowodowane? Prosze o rade?<br><hr>quantumiarz<br>Komentatorzy napisał(a):Czy wie ktos gdzie w skuterze zipp quantum rok 2007 jest moduł?<br><hr>Mcoola<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Słuchajcie chłopaki mam zippa quantuma gt5 z 2007 roku. MAm taki mały problem otórz gdy włączam którykolwiek kirunkowskaz miga on z dużą częstotliwośćia i bardzo słabo, ale kiedy przekręcam kierownice na maxa w lewo świeci wręcz idealnie moze mi ktoś powiedzieć co to może być??
Myślałem że może to wina akumulatora bo był słaby i bardzo krótko trzymał, ale kupiłem nowy i jest tak samo
pomóżcie 
Myślałem że może to wina akumulatora bo był słaby i bardzo krótko trzymał, ale kupiłem nowy i jest tak samo

- mati1-1991
- Świeżak
też mam quantuma i nie zamyka mi budzika i jest mały problem gdy dam więcej gazu to się dławi i gaśnie . w tej chwili jego v.max to 20 kmh<br><hr>strychuKomentatorzy napisał(a):Witam wszystkich mam pytanie chcem sobie zakupić Nowego ZIPPA QUANTUM GT5 z 2008r.
słyszałem że on są słabe śilniki i wogule kicha ale ja chcem skutera typu Zipp bo jest długi a ja jestem wysoki a słyszałem że on ma plusy a dużo minusów co możecie mi o nim powiedzieć albo co doradzić nowy skuter ZIPP QUANTUM GT5 kosztuje 4 599.00 ZŁ<br><hr>RUMIN<br>Komentatorzy napisał(a):siema ja mam QUANTUMA GT5 kupilem miesiac temu jest super maszyna licznik zamyka do konca malo pali i fajnie sie jezdzi dosyc wygodny na prawde warto<br><hr>POPEN<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mi w serwisie odblokowali bez najmniejszych problemów! I ciska mi teraz 70 km/h<br><hr>ErrorKomentatorzy napisał(a):Te nowsze Zippy Quantum mają blokadę w postaci modułu zapłonowego. Trzeba wymienić go na odblokowany lub odblokować w serwisie Zippa.<br><hr>Mario<br>Komentatorzy napisał(a):Posiadam Quantuma z 2007 jego max.prędkośc wynosi 55km. obojętnie czy jade sam czy dwie osoby. chciałbym poprawić jego prędkośc jak to zrobić w serwisie niechcą bo strace gwarancje, proszę o dobre rady.<br><hr>andrzej<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ee odnosząc się do poprzednich postów mam małe pytanie. Jak to możliwe że ludzie mówią iż jadą zablokowanym ziipem 60km/h skoro ja jadąc osiągam 45 tak jak opisał to producent w papierach, ale i tak do dyspozycji mam jeszcze prawie jedną trzecia obrotu manetki ? Czy może być tak że gt5 zablokowana będzie jeździła tylko tyle, podczas gdy stasze zipki quantumy ciągną z blokadami po 20 km/h więcej?
- mati1-1991
- Świeżak
Witam, ja mam zipa z 2006 roku i na początku dobrze go docierałem maksymalnie jeżdziłem 40km/h, tak do 1000km a póżniej już leciałem na maxa i teraz mi leci 75km/h gdy jade sam, a jeżeli we dwoje to 65-70km/h a zadnych blokad nie zdejmowałem, nic w niego nie wkładałem, chodzi mi idealnie, tylko go serwisuje, i jakis miesiąc temu tylko padł mi akumulator. a tak to wszystko jest okKomentatorzy napisał(a):ee odnosząc się do poprzednich postów mam małe pytanie. Jak to możliwe że ludzie mówią iż jadą zablokowanym ziipem 60km/h skoro ja jadąc osiągam 45 tak jak opisał to producent w papierach, ale i tak do dyspozycji mam jeszcze prawie jedną trzecia obrotu manetki ? Czy może być tak że gt5 zablokowana będzie jeździła tylko tyle, podczas gdy stasze zipki quantumy ciągną z blokadami po 20 km/h więcej?<br><hr>mati1-1991<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
wyczyść gażnik<br><hr>ManiekKomentatorzy napisał(a):Witam wszystkich mam pytanie chcem sobie zakupić Nowego ZIPPA QUANTUM GT5 z 2008r.
słyszałem że on są słabe śilniki i wogule kicha ale ja chcem skutera typu Zipp bo jest długi a ja jestem wysoki a słyszałem że on ma plusy a dużo minusów co możecie mi o nim powiedzieć albo co doradzić nowy skuter ZIPP QUANTUM GT5 kosztuje 4 599.00 ZŁ<br><hr>RUMIN<br>Komentatorzy napisał(a):siema ja mam QUANTUMA GT5 kupilem miesiac temu jest super maszyna licznik zamyka do konca malo pali i fajnie sie jezdzi dosyc wygodny na prawde warto<br><hr>POPEN<br>Komentatorzy napisał(a):też mam quantuma i nie zamyka mi budzika i jest mały problem gdy dam więcej gazu to się dławi i gaśnie . w tej chwili jego v.max to 20 kmh<br><hr>strychu<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
słuchajcie czy musze zrobic te 1000km zey mi zdjeli blokade czy moga zdjac mi na miejscu odpiszcie prosze i ile sie za to płaci<br><hr>paweł diablo$Komentatorzy napisał(a):ee odnosząc się do poprzednich postów mam małe pytanie. Jak to możliwe że ludzie mówią iż jadą zablokowanym ziipem 60km/h skoro ja jadąc osiągam 45 tak jak opisał to producent w papierach, ale i tak do dyspozycji mam jeszcze prawie jedną trzecia obrotu manetki ? Czy może być tak że gt5 zablokowana będzie jeździła tylko tyle, podczas gdy stasze zipki quantumy ciągną z blokadami po 20 km/h więcej?<br><hr>mati1-1991<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
quote="Komentatorzy"]też mam quantuma i nie zamyka mi budzika i jest mały problem gdy dam więcej gazu to się dławi i gaśnie . w tej chwili jego v.max to 20 kmh<br><hr>strychu<br>[/quote][/quote][/quote]wyczyść gażnik<br><hr>Maniek[/quote]
mialem podobny problem i co sie okazalo dostawal zaduzo powietrza to przytkalem filter i bylo ok a niedawno odetkalem i podokrecalem wszystke laczenia gaznika z reszta , sprobuj przytkac filter ten otwor zdolu moze pomoze przytkaj go tak ok 30% tego otworu
mialem podobny problem i co sie okazalo dostawal zaduzo powietrza to przytkalem filter i bylo ok a niedawno odetkalem i podokrecalem wszystke laczenia gaznika z reszta , sprobuj przytkac filter ten otwor zdolu moze pomoze przytkaj go tak ok 30% tego otworu
- esarie
- Świeżak
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
siemka mam takie pytanko jak załozyc blokade w zippie quantumie 2006 bo mój młodszy brat chce jezdzic ale boje mu dac bo jedzie 75 i chcał bym blokade do 45 prosze napisac na gg 7574132<br><hr>zippKomentatorzy napisał(a):panowie jak dokrecic kolumne kierownicy w quantumie?? pomocy jakies foty pomozcie<br><hr>ebson<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
siema wszystkim aj powiem krotko nie bierzcie pod uwage tego co pokazuje licznik w quantumie ^^ bo on po prostu oszukuje ja tez cieszylem sie ze jadę 80km/h bo wskazowka wychodzila za licznik oszukuje on o jakies 10-12km/h.Sprawdzcie sobie z samochodem.niestety ale taka jest prawda ;d bo az sie wierzyc mi nie chcialo ze 0 tuningu i leci 80 .sprawdzcie ,przemyslcie.POZDRO<br><hr>nes
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Siemanko! Mam mały problem ze skuterem
Tak jakoś go muli jak się pod górkę jedzie
Mam na razie zmieniony mam tylko tłumik na TECNIGAS NEXT R. Niech ktoś mi wyśle jakieś porady na temat tuningu itd. na numer Gadu-Gadu: 7137567 Pozdro!

- Ciupek_93
- Świeżak
Ej... dobre i te 70 km/h.Komentatorzy napisał(a):siema wszystkim aj powiem krotko nie bierzcie pod uwage tego co pokazuje licznik w quantumie ^^ bo on po prostu oszukuje ja tez cieszylem sie ze jadę 80km/h bo wskazowka wychodzila za licznik oszukuje on o jakies 10-12km/h.Sprawdzcie sobie z samochodem.niestety ale taka jest prawda ;d bo az sie wierzyc mi nie chcialo ze 0 tuningu i leci 80 .sprawdzcie ,przemyslcie.POZDRO<br><hr>nes<br>
Ja czekam na swojego Quantuma, bede nim jezdzic glownie po Warszawskich zakorkowanych ulicach, wiec szybciej nie musi latac

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Może odłoczył ci się kabelek przy klaksonie lub poprostu zepsuł sie ten klakson i będziesz musiał zainwestować w nowy.><br><hr>ZiPp QuAnTuMKomentatorzy napisał(a):Chłopaki w moim quantumie (2006r.) nie ma sygnału gdy jest włączony zapłon i jak go odpale to tez nie ma sygnału.Wiecie czym to moze byc spowodowane? Prosze o rade?<br><hr>quantumiarz<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl