Jazda motocyklem zimÄ…..
ej, chłopaki, zaczyna mi się coraz bardziej podobać jak piszecie o tej jeździe zimowej
Szczególnie te spojrzenia jak na kosmitę,hehe
Wiem, że tej zimy długo nie wytrzymam bez jazdy, już zresztą teraz jak na tygodniu nie śmigam i w weekend sobie nie pojeżdżę to mnie nosi...a pomyśleć, że bym miał nie jeździć przez 2 tygodnie to mnie aż ściska.
Szczególnie te spojrzenia jak na kosmitę,hehe
Wiem, że tej zimy długo nie wytrzymam bez jazdy, już zresztą teraz jak na tygodniu nie śmigam i w weekend sobie nie pojeżdżę to mnie nosi...a pomyśleć, że bym miał nie jeździć przez 2 tygodnie to mnie aż ściska.
Honda cb 450s -> FZS600
- mianps
- Świeżak
piszemy w samych superlatywach, a tak naprawdę to jazda w taka pogodę wymaga maximum skupienia, ostrożności, rozwagi i przewidywania tego co mogą zrobić inni kierowcy, nie wspominam o dobraniu odpowiedniej prędkości.
apropo złych warunków
dziś przejechałem 120km w za***tej mgle i doszedłem do wniosku, ze jestem pi***ty. mgła była tak gęsta że na wizjerze kasku się skraplała(nie mówiąc o szybie i plastikach motocykla) kurtkę i spodnie miałem normalnie mokre... a kolana tak mnie bolały, że nie mogłem nóg zginać... K***wa muszę coś cieplejszego kupić, bo za młodego reumatyzmu się na bawię
apropo złych warunków
dziś przejechałem 120km w za***tej mgle i doszedłem do wniosku, ze jestem pi***ty. mgła była tak gęsta że na wizjerze kasku się skraplała(nie mówiąc o szybie i plastikach motocykla) kurtkę i spodnie miałem normalnie mokre... a kolana tak mnie bolały, że nie mogłem nóg zginać... K***wa muszę coś cieplejszego kupić, bo za młodego reumatyzmu się na bawię
XR 400R | | Kula daje fula | | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0
-
Kula07 - Stały bywalec
A wiesz, mało co prawda przejechałem na motocyklu w swoim życiu (ok.5.5tyś km) ale co do skupienia podczas jazdy mogę się już wypowiedzieć:
jazda na motocyklu wymaga maximum skupienia, ostrożności, rozwagi i przewidywania tego co mogą zrobić inni kierowcy, nie wspominam o dobraniu odpowiedniej prędkości.
i to w każdych warunkach !!!
jazda na motocyklu wymaga maximum skupienia, ostrożności, rozwagi i przewidywania tego co mogą zrobić inni kierowcy, nie wspominam o dobraniu odpowiedniej prędkości.
i to w każdych warunkach !!!
Honda cb 450s -> FZS600
- mianps
- Świeżak
podoba mi się to nie myślenie podczas czytanie i dosłowna interpretacja.
ale ok jak zaczÄ…Å‚eÅ›...
więc tak, czy jadąc latem, przez centrum miasta gdzie chodzą na pół rozebrane panny naprawdę jedziesz na maxa skupiony?
ale mniejsza o, już nie będę się dalej nad tym rozwodził bo temat jest zupełnie o czymś innym...
ale ok jak zaczÄ…Å‚eÅ›...
więc tak, czy jadąc latem, przez centrum miasta gdzie chodzą na pół rozebrane panny naprawdę jedziesz na maxa skupiony?
ale mniejsza o, już nie będę się dalej nad tym rozwodził bo temat jest zupełnie o czymś innym...
-
Kula07 - Stały bywalec
Parę razy pojechałem sobie taki "rozmyślony" i o mało co nie przypłaciłem tego glebą,słoneczko grzało, blisko 30tki temperatura,super idealne warunki. A to byłaby chwila głupiej nie ostrożności...
Mi chodziło o zwrócenie uwagi na to, że ktoś Twoje słowa może zinterpretować w inny sposób np. że ostrożnie jeździć należy tylko w zimowych warunkach a jak jest ciepło to już można latać spokojnie nie będąc skupionym.
I tyle na ten temat mam do dodania
Mi chodziło o zwrócenie uwagi na to, że ktoś Twoje słowa może zinterpretować w inny sposób np. że ostrożnie jeździć należy tylko w zimowych warunkach a jak jest ciepło to już można latać spokojnie nie będąc skupionym.
I tyle na ten temat mam do dodania
Honda cb 450s -> FZS600
- mianps
- Świeżak
ja w lato jechałem jak był naprawde porządny upał i pomyślałem jak dobrze ma kolo obok mnie w samochodzie z klimą i wtedy on dziure omijał i by we mnie walnął w ostatniej chwili zauważyłem więc lepiej sie skupić na jeździe
Otoczeni hipokryzją idziemy swą ścieżką ...
-
iro - Bywalec
CzesterTX napisał(a):W zimę nie trzeba jeździć wcale a latem pałować ile wlezie
teraz kazdy tak mówi, a jak was w zimie "przydusi" to zobaczycie hehe
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
W wekend ma być pogoda wiec i ja chyba polatam, bo ostatnio zaniedbałem moto i sie przesiadłem na 4 kółka
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
ja tam ciągle jeżdżę
dziś znowu jest za****ta mgła, ale myślę, że jak się rozrzedzi to będzie ładna pogoda
dziś znowu jest za****ta mgła, ale myślę, że jak się rozrzedzi to będzie ładna pogoda
-
Kula07 - Stały bywalec
nadzieja matka głupich
mnie jak na razie nic nie powstrzymało
mnie jak na razie nic nie powstrzymało
-
Kula07 - Stały bywalec
Kula07 napisał(a):mnie jak na razie nic nie powstrzymało
I tak trzymać
Ja dodaje osłony na dłonie do mojej maszyny...zobaczymy jak to będzie się spisywać w jeździe.
A Ty CzesterTX jak pozbyłeś się bandita to na czym będziesz na wiosnę śmigał?
Honda cb 450s -> FZS600
- mianps
- Świeżak
dokup jeszcze podgrzewane manetki i będzie malyna
-
Kula07 - Stały bywalec
mianps napisał(a):A Ty CzesterTX jak pozbyłeś się bandita to na czym będziesz na wiosnę śmigał?
Na razie nie mam pojęcia. Coś tam się kupi na spontanie.
Może coś takiego:
Ostatnio edytowano 22/10/2009, 00:26 przez Czester, Å‚Ä…cznie edytowano 1 raz
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Dzisiaj pyrknąłem 45km na mojej F3, głównie latanie wokół komina (nie miasto). Dobra kurtka z podpinką, grube ocieplane spodnie i rękawiczki skórzane (nie motocyklowe) i super było. Pewnie dlatego że nie miałem okazji polatać na takim sprzęcie Oczywiście dłuższa jazda z prędkościami +100 jest odczuwalna (po 2km robi się zimno w łapy).
Ostatnio edytowano 23/11/2009, 18:50 przez Stachoo, Å‚Ä…cznie edytowano 1 raz
- Stachoo
- Świeżak
Potrzebowałbym jakieś rękawice, w których mógłbym jeździć na jesień, moje Modeka Sahara Traveller jak sama nazwa wskazuje raczej nie są na mrozy Jaki polecacie mi zamiennik, narciarskie? Jakieś obojętnie jakie, ale grube? Może jakieś metody na nie marznięcie rąk?
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości