Prawko od 24lat
nic to nie da, zreszta i tak raczej nie wejdzie w zycie.
zx12r-sprzedane.w dalekich planach zx14. | www.fight-club.pl | Don Bolo | Masz coÅ› do mnie?Z bani?
-
bolokolo - Bywalec
Jeśli miałbym dobry kurs za który musiałbym zapłacić, byłby on mniejszym złem niż wypadek z braku wiedzy.
Jednak i tak w tym wychowaniu ważni są rodzice, którzy nie interesują się bezpieczeństwem swoich pociech. Zamiast uczyć stawia się zakazy.
Po tym jak kuzyn przywalił samochodem w ścianę gdy uczył do ojciec, miał przechlapane.
Jak się o tym dowiedziałem, zabrałem kuzyna na pole bo wiedziałem że dalej nic nie umie.
Silnik zgasł mu kilka razy, nie wiedział czy ma dodawać gazu podczas zmiany biegów. Wyłożyłem mu całą teorię. Najważniejsze przestał się bać, zwalczył w sobie uraz po małej kolizji ze ścianą, zdobył więcej pewności siebie i zyskał świadomość/wiedzę techniczną.
Jednak Twoja argumentacja skłaniała się w inną stronę.
Jednak i tak w tym wychowaniu ważni są rodzice, którzy nie interesują się bezpieczeństwem swoich pociech. Zamiast uczyć stawia się zakazy.
Po tym jak kuzyn przywalił samochodem w ścianę gdy uczył do ojciec, miał przechlapane.
Jak się o tym dowiedziałem, zabrałem kuzyna na pole bo wiedziałem że dalej nic nie umie.
Silnik zgasł mu kilka razy, nie wiedział czy ma dodawać gazu podczas zmiany biegów. Wyłożyłem mu całą teorię. Najważniejsze przestał się bać, zwalczył w sobie uraz po małej kolizji ze ścianą, zdobył więcej pewności siebie i zyskał świadomość/wiedzę techniczną.
e a ty mnie wogóle czytasz? nie jestem za calkowitym zakazem a druga sprawa niemcy juz dawno poszli po rozum i napewno dzieki temu jest mniej wypadków
Jednak Twoja argumentacja skłaniała się w inną stronę.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Nowe przepisy zmniejszą śmiertelność, ale sposób myślenia pana ministra jest idiotyczny. Wiadomo, że co roku na polskich drogach giną tysiące osób, ale nie tylko z udziałem motocykli.
-W 2007 roku na polskich drogach doszło do 49 643 wypadków z czego spowodowanych przez motocyklistów było tylko 953.
-Ogólnie zginęło 5 563 osób, ale z winy motocyklistów tylko ok 150.
(mam linki do tych danych jak ktoÅ› chce)
Idąc tokiem myślenia pana ministra powinno się całkowicie zabronić udziału w ruchu drogowym i zlikwidować wszystkie samochody, motocykle, rowery itp.
To na pewno zmniejszyło by liczbę ofiar wypadków...
http://www.scigacz.pl/Prawo,jazdy,na,mo ... ,4960.html
To jest najlepszy komentarz do całego tego pomysłu. Podpisuje się pod tym rękami i nogami!
edytuj posty: dawid 89
-W 2007 roku na polskich drogach doszło do 49 643 wypadków z czego spowodowanych przez motocyklistów było tylko 953.
-Ogólnie zginęło 5 563 osób, ale z winy motocyklistów tylko ok 150.
(mam linki do tych danych jak ktoÅ› chce)
Idąc tokiem myślenia pana ministra powinno się całkowicie zabronić udziału w ruchu drogowym i zlikwidować wszystkie samochody, motocykle, rowery itp.

http://www.scigacz.pl/Prawo,jazdy,na,mo ... ,4960.html
To jest najlepszy komentarz do całego tego pomysłu. Podpisuje się pod tym rękami i nogami!

edytuj posty: dawid 89
-
zephyr47 - Bywalec
senekkorzenna napisał(a):Teraz na mnie na pewno nakrzyczycie ale jeżdżąc tyle lat t,j 38 mam swoje spostrzeżenia :agresywność jazdy temperuje widok policjanta.A u nas co panowie w niebieskich mundurkach stoją w krzakach i to jeżeli jest jakaś akcja medialna albo wożą się radiowozami po centrum miasta w nie wiadomych kierunkach i celach.Przyznajcie się proszę czy widok policjanta nie zmusza was do popuszczenia manetki,bo ja zawsze choć
choć bym jechał prawidłowo.
wszystko sie zgadza. ja tez gwaltownie reaguje na mruganie swiatlami samochod jadacych z przeciwka czy znakow ostrzegawczych typu kontrola radarowa, tudziez fotoradar, mimo iz zwykle staram sie jezdzic mozlwie jak najbezpieczniej. To zawsze studzi mi krew i nie bez przyczyny wspomnialem o tym w moim pierwszym poscie na ten temat. Jestem zdania, ze czestsze kontrole i fotoradary zwiekszylyby bezpieczenstwo. Dostajac 500zl raz, pozniej drugi i 3-ci kazdy z nas pewnie zrozumialby, ze za glupote trzeba slono placic, tym bardziej, ze wiekszosc z nas na kasie nie spi i wskutek tego musialby zrezygonowac np. z wakacji. Niestety kontrole u nas sa od swieta i zwykle kierowcow traktuje sie zbyt poblazliwie.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
tost3r napisał(a):koles ktory to wymyslil, tez ma ponad 26 lat a rozwagi dalej nie widac
No, niech ustanowią przepis o tym że głąby i osoby przed 50 rokiem życia nie mogą być ministrami.
Ongoing Success
-
czy tego idiotę poje..... do reszty??to sie nazywa "dyskryminacja motocyklistów" i jak chcą taki durny przepis wprowadzić to tylko będzie więcej spraw w sadzie z tytułu "brak prawa jazdy kat a" jeżeli ten debi.. wprowadzi ten przepis to na pewno po ukończeniu lat 18 będę jeździć na motocyklu czy z tym świstkiem czy nie i bd go miał głęboko w ..... czekam na dalsze efekty tego idiotycznego pomysłu....a poza tym jeżeli chce wprowadzić ten matoł taki przepis to na pewno nigdy nie miał styczności z motocyklem....i jeżeli motocykliści maja być skrzywdzeni to czemu nie kierowcy w puszkach?? i inni kierowcy??a tak wogole to jestem za odebraniem prawa jazdy temu panu...jeżeli je wogole ma;/ lepiej zamiast tego durnego zakazu może by wprowadzić uczenia nowych kierowców puszek patrzenia w lusterka??proponuje panu panie ministrze rozważyć te propozycje ......i pomyslec ze jestem za PO WSTYD WSTYD WSTYD
kanako
- kanako98
- Świeżak
A moim zdaniem to dobry przepis...
Ostatnio smarkacz ( 18 lat) spowodował wypadek na motocyklu ( bo tylko skończył 18 i kupił 600-kę, a raczej rodzice mu kupili) i ranił jedno dziecko idące do szkoły....
Prawo jazdy od 24 lat to dobry pomysł. I moim zdaniem powinni zaostrzyć kary dla tych co jeżdżą bez uprawnień.
Papa i dorośnijcie trochę.
Ostatnio smarkacz ( 18 lat) spowodował wypadek na motocyklu ( bo tylko skończył 18 i kupił 600-kę, a raczej rodzice mu kupili) i ranił jedno dziecko idące do szkoły....
Prawo jazdy od 24 lat to dobry pomysł. I moim zdaniem powinni zaostrzyć kary dla tych co jeżdżą bez uprawnień.
- Magik
- VIP Åšcigacz.pl
Nie no. Przesada.
Nie mozna zbanowac od tak poprostu. I nakazac ,,wy jestescie glupki i nie umiecie jezdzic wiec bedziecie madrzy w wieku 24lat...
Caly system wymaga modernizacji. To nie sa tylko przepisy ruchu drogowego,ustawy w jakim wieku mozna zaczynac przygode z moto.
Potrzebny bylby system kontroli,kamery,caly glowny system z danymi uzytkownikow jednosladow.
Zmiana ubezpieczen motocyklowych itd. itd.
Sam w wieku 18lat po paru godzinach jazdy mojego pierwszego 600 rozpieprzyl by sie na drzewie...
Sprawa dotyczy glownie motocykli sportowych.
Zapytajcie Orlika ile placil na poczatku ubezpieczenia ze GSX-Ra 600 (2006r) podpowiem wam.. 1200funtow
Bo to byl jego pierwszy motocykl w UK.
Gdyby figurowal w bazie danych,ze juz wczesniej jezdzil na mniejszych pojemnosciach bylo by duzo taniej.
Za mojego Dominatora zaplacilem 120f na rok.. jest roznica co?
Nie mozna zbanowac od tak poprostu. I nakazac ,,wy jestescie glupki i nie umiecie jezdzic wiec bedziecie madrzy w wieku 24lat...
Caly system wymaga modernizacji. To nie sa tylko przepisy ruchu drogowego,ustawy w jakim wieku mozna zaczynac przygode z moto.
Potrzebny bylby system kontroli,kamery,caly glowny system z danymi uzytkownikow jednosladow.
Zmiana ubezpieczen motocyklowych itd. itd.
Sam w wieku 18lat po paru godzinach jazdy mojego pierwszego 600 rozpieprzyl by sie na drzewie...
Sprawa dotyczy glownie motocykli sportowych.
Zapytajcie Orlika ile placil na poczatku ubezpieczenia ze GSX-Ra 600 (2006r) podpowiem wam.. 1200funtow
Bo to byl jego pierwszy motocykl w UK.
Gdyby figurowal w bazie danych,ze juz wczesniej jezdzil na mniejszych pojemnosciach bylo by duzo taniej.
Za mojego Dominatora zaplacilem 120f na rok.. jest roznica co?
Polsky:niższy gatunek ludzki,rodzaj zwierzęcia,które należy opanować,ujarzmić,tresować,które trzeba umieć trzymać.Poświęcac się temu całe życie,całą inteligencję uczucia,całą przemyślność instynktu.Stwarza nową dyscyplinę psychologiczną, pełną wskazań,norm i paragrafów.
- polsky
- VIP Åšcigacz.pl
A mam takie pytanko jeszcze...Jak ta idiotyczna ustawa wejdzie w zycie (oby nie) to kiedy najwczesniej by zaczela obowiazywac?Dokladniej chodzi mi o to ze na wakacjach robie prawko i czy sie bym zalapal na terazniejszych przepisach?
Za odpowiedzi wielkie DZIEKI
Za odpowiedzi wielkie DZIEKI
Motorynka>Skuter>Simson>Suzuki rg80>obecnie GPZ 500s
-
Urbud - Świeżak
w setce zgadzam sie z polskym.
zx12r-sprzedane.w dalekich planach zx14. | www.fight-club.pl | Don Bolo | Masz coÅ› do mnie?Z bani?
-
bolokolo - Bywalec
Magik napisał(a):A moim zdaniem to dobry przepis...
Ja nie znam takiego przypadku w mojej okolicy, ale znam sporo młodych kierowców w samochodach którzy zabili się lub innych, nie mówiąc już o wypadkach.
Sam dorośnij, głupoty pierdzielisz jak minister infrarury.
Ongoing Success
-
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/901 ... fdcb0.html tu jest oryginał artykułu z metra z piątkowego wydania w poznaniu jest napisane w nim że ta ustawa ma wejść w życie o tego lata. Choć nie wszystkie zmiany są złe jest np tekst o nauce z ojcem od 16lat jazdy samochodem w tym artykule. Kurde myślałem że po 18 zdam sobie kategorie A by dalej szlifować swoje umiejętności na czymś większym niż moje 50/125 a tu jeszcze będę musiał 6lat jeździć w tych kategoriach. http://www.rp.pl/artykul/107007.html a tu trochę dokładniejsze informacje
Nienawidze anty motocyklistów co życzą nam źle ;/;/ fan streetbike moto gp fmx/sm/mx/MP i ME/
(otwórz link)Im

-
konan - Świeżak
Durny przepis. Powinno sie zrobic jakieś ograniczenie pojemności, do doświadczenia. Najłatwiej wszsytkich wrzucic do jednego wora i zabronic jeździc na moto, to moze kategoria B tez powinna byc dostępna od 24 lat ? Wielu gówniarzy powoduje wypadki samochodowe.
-
Dominik_YZF - Bywalec
marcio napisał(a):taa chyba go popierdolilo ze ja mam jezdzic sendą do 24 hahaha. czy to wprowadza czy nie to i tak po 18 kupuje 600, a to ze nie bede mial prawka to tylko ich winami sie nie chce czekac i tracic tyle z zycia
tu sie zgadzam a to bedzie miało konsekwencje młodzi ludzie bez prawa jazdy beda jezdzic a jak bedzie problem z policja to beda uciekac i kto wie jaki finał moga miec takie ucieczki to jes bez sensu ta cała ustawa bo moze porzyniesc jeszcze wiecej ofiar smiertelnych nmiz jest teraz a pozatym ona bedzie zmuszał młodych ludzi do łamania prawa bo motocykle to nie szppan i brawurowa jazda to głownie pasja której nie powinno sie odbierac juz a młodu.......
pzdr
- kapota
- Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości