Prawko od 24lat
A ja słyszałem,że ma być kilka tysiecy...
Ehh tam szkoda gadać,miejmy nadzieje,że nie zrealizują swoich głupich pomysłów
Jak nie to strajk
PS fakt mi to juz loto,bo mam prawko,ale jak sie czyta te ich głupoty to wytrzymac nie idzie

PS fakt mi to juz loto,bo mam prawko,ale jak sie czyta te ich głupoty to wytrzymac nie idzie

ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Åšcigacz.pl
Ja tego nie popieram. Teraz dodam coś od siebie: Dlaczego akurat na motocykle te zakazy a czy wiecie co robia 18 letni kierowcy puszek ?? Ja wiem i doświadczyłem tego na sobie. Czyli tatuś 18 latka kupuje bmw silnik 3.2 270 koni i co robi taki gostek jazda przez miasto 130km/h, wyprzedzanie na trzeciego, wieczorne palenie gumy, bączki i h*j wie co jeszcze i co tvn- u na horyzoncie ni ma. Ok to teraz 2 sytuacja motocyklista pomyka sobie ok 70 km/h przez pusta ulice miasta nagle z naprzeciwka jedzie sobie samochodzik motórzysta nic luźik pomyka dalej nagle za nim jedzie bmw o którym wspominałem już wczesniej kierowca dlatego że w środku autka ma 4 nawalonych kumpli a on sam juz odlatuje chcąc sie popisać wyprzedza motorek, pakuje sie na trzeciego i ze 150km/h wali w motocykliste. motocyklista ginie na miejscu, kierowcy bmw nic sie nie stało a 3 uczestnik kolizji ląduje w szpitali. Przyjeżdza policja pincet ekip TVN 24, kierowca bmw zostaje aresztowany. Powinien iśc siedzieć ale oczywiscie nie idzie do paki bo tak zawsze jest. Śledztwo trwa długo aż w końcu znajduje sie świadek który potwierdza że motocyklista zapierda*lał 300 na kole i wina spada na bogu ducha winnego motocykliste. A jutro w tvn 24 beda pierdoli* o tym cały dzień, puszczą ze 4 filmiki z youtube a jakiś kompletnie pojeban* polityk wprowadzi prawko od 60 lat bo przecież staruszek nie bedzie zapier*alał. Ja jestem za wprowadzeniem systemu niemieckiego a nie chujo*ego systemu ograniczen który tylko pozwoli zarobić osrodkom szkolenia w których instruktorzy nie potrafia nawet ruszyć z miejsca na motorynie 

MOTÓR !!!!!!!!!!!!!!!!!! YEAH
- tomcio
- Świeżak
1. Nie ma różnicy czy koles zacznie w wieku 18 czy 24 lat.
2. Mam to w piz*zie ponieważ posiadam kat A
3. Czym niby motocykl rózni sie od auta ze moznaby było jezdzic nim od 24 lat ?
pytanie:
dlaczego prawo jazdy kat. D mozna robic dopiero po ukonczeniu 21 lat ? Czym jest to argumentowane ?
2. Mam to w piz*zie ponieważ posiadam kat A

3. Czym niby motocykl rózni sie od auta ze moznaby było jezdzic nim od 24 lat ?
pytanie:
dlaczego prawo jazdy kat. D mozna robic dopiero po ukonczeniu 21 lat ? Czym jest to argumentowane ?
-
turboponczek - MEGA TROLL
adamek52 napisał(a):hahha nie nol ladnie moze niech karte rowerową zrobia od 18 na rowerze przeciez tez mozna zginać;/ heh trzeba zrobić jakis bunt jak to wprowadza powstanie sierpniowe XD
owszem ale nikt nie zginie przez Ciebie, bo rower nie rozwija prędkosci blisko 300 klockow
[img:bfb38c4572]http://img155.imageshack.us/img155/9649/outlawfl6cc8.jpg[/img:bfb38c4572] | najlepszy portal motocyklowy: www.scigacz.pl
-
.OUTLAW. - Świeżak
link do materialu z tvn24:
http://www.tvn24.pl/12690,1542429,wiadomosc.html
http://www.tvn24.pl/12690,1542429,wiadomosc.html
- tost3r
- Świeżak
no i dobra ja mam dopiero 18 lat i w sumie już robie kat A ale nie wiem czy sie wyrobie jak wprowadza to gówno. Wali mnie to jeżdże od 10 roku życia i miałem juz 5 motocykli poczawszy od ogara 50 kończac na Suzuki RF600R... nie jeden z was powie że to za wcześnie kupować 600 jak na 18 latka ale jak mówie miałem styczność z niejednym motocyklem...i myśle ze swoje w zyciu wyjeździłem żeby teraz zasiaść na prawdziwe moto którem poza tym tęż już jeździłem troche
... nie miałem ogólnie poważniejszej gleby bo jeżże dość spokojnie. kiedyś na aprilce Rs 125 troche wyłożyłem ale nie moja wina:P Pozdro dla młodocianych sympatykow dwoch kółek 

Romet ogar 50ccm~~> Aprilia Rally 50 ccm~~> Aprilia RS 125ccm~~~> Suzuki RF 600R ~~> Honda VTR 1000F..... moja pasja nigdy się nie kończy;]
- dominik1215
- Świeżak
-
turboponczek - MEGA TROLL
-
R1 - Bywalec
http://www.emetro.pl/emetro/1,85648,5021146.html głosujcie na nie pomóżcie młodym sie rozwijać lub przyczyńcie się do zmiany w tych nowych prawach
Nienawidze anty motocyklistów co życzą nam źle ;/;/ fan streetbike moto gp fmx/sm/mx/MP i ME/
(otwórz link)Im

-
konan - Świeżak
nie głosujcie bo taka ustawa powinna być juz dawno
[img:bfb38c4572]http://img155.imageshack.us/img155/9649/outlawfl6cc8.jpg[/img:bfb38c4572] | najlepszy portal motocyklowy: www.scigacz.pl
-
.OUTLAW. - Świeżak
bo małolaty nie maja wyobraxni i mają echo miedzy uszami jeszcze, tez mialem 18 lat i nie wierzę by ktoś w tym wieku był osobą opanowaną a ta ustawa pomoże zapobiec wielu wypadkom
-
.OUTLAW. - Świeżak
senekkorzenna napisał(a):.OUTLAW. napisał(a):bo małolaty nie maja wyobraxni i mają echo miedzy uszami jeszcze, tez mialem 18 lat i nie wierzę by ktoś w tym wieku był osobą opanowaną a ta ustawa pomoże zapobiec wielu wypadkom
czyli uważasz że 24 latek jest wystarczająco ukształtowaną osobą respektującą przepisy ruchu drogowego?
uważam że większy odsetek 24 latków ma poukladane w glowie niż 18 latków

-
.OUTLAW. - Świeżak
a kto te badania prowadził? możesz przytoczyć? czy sam je zaobserwowaleś ?
-
.OUTLAW. - Świeżak
.OUTLAW. napisał(a):senekkorzenna napisał(a):.OUTLAW. napisał(a):bo małolaty nie maja wyobraxni i mają echo miedzy uszami jeszcze, tez mialem 18 lat i nie wierzę by ktoś w tym wieku był osobą opanowaną a ta ustawa pomoże zapobiec wielu wypadkom
czyli uważasz że 24 latek jest wystarczająco ukształtowaną osobą respektującą przepisy ruchu drogowego?
uważam że większy odsetek 24 latków ma poukladane w glowie niż 18 latkównie do konca zgadzam sie z tą ustawą poniewaz mogło być to w ten sposób urególowane że 18 latek móglby zrobic prawko na motocykl jak juz ktoś napisał 34 KM
Jeśli chcemy wyeliminować wypadki to trzeba wiedzieć w jakich okolicznościach one występują.
Ze statystyk wynika, że motocykliści są na końcu tego zła. Jest wiele wypadków motocyklowych,
ale tysiące innych wypadków jest równolegle gdzie indziej.
Zamiast pójść po rozum do głowy, przeświadczenia babcine tu wygrywają - "mają szybkie maszyny więc są niebezpieczni".
Trzeba być naprawdę głupim by w takim wieku nie podejść do problemu od strony analitycznej.
Jeśli chcemy by zaczynający przygodę z motocyklami nie siadali na adrenalizujące maszyny, to niech tak będzie. Prawo do jazdy motocyklem do np 500cm3 przez pierwszy rok.
Jednak zakazanie jazdy motocyklem to zabranie się do problemu od dvpy strony. To nie jest brak profesjonalizmu, na tym stadium to wręcz głupota.
Sam wsiadłem na motocykl dopiero w wieku 26-lat i wiem że dla mnie jest to za późno by mieć go całkowicie we krwi. Jest dla mnie krzywdzący fakt iż nie miałem nawet 250-ki.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
falconiforme napisał(a):.OUTLAW. napisał(a):senekkorzenna napisał(a):.OUTLAW. napisał(a):bo małolaty nie maja wyobraxni i mają echo miedzy uszami jeszcze, tez mialem 18 lat i nie wierzę by ktoś w tym wieku był osobą opanowaną a ta ustawa pomoże zapobiec wielu wypadkom
uważam że większy odsetek 24 latków ma poukladane w glowie niż 18 latkównie do konca zgadzam sie z tą ustawą poniewaz mogło być to w ten sposób urególowane że 18 latek móglby zrobic prawko na motocykl jak juz ktoś napisał 34 KM
Jeśli chcemy wyeliminować wypadki to trzeba wiedzieć w jakich okolicznościach one występują.
Ze statystyk wynika, że motocykliści są na końcu tego zła. Jest wiele wypadków motocyklowych,
Zamiast pójść po rozum do głowy, przeświadczenia babcine tu wygrywają - "mają szybkie maszyny więc są niebezpieczni".
Trzeba być naprawdę głupim by w takim wieku nie podejść do problemu od strony analitycznej.
Jeśli chcemy by zaczynający przygodę z motocyklami nie siadali na adrenalizujące maszyny, to niech tak będzie. Prawo do jazdy motocyklem do np 500cm3 przez pierwszy rok.
Jednak zakazanie jazdy motocyklem to zabranie się do problemu od dvpy strony. To nie jest brak profesjonalizmu, na tym stadium to wręcz głupota.
Sam wsiadłem na motocykl dopiero w wieku 26-lat i wiem że dla mnie jest to za późno by mieć go całkowicie we krwi. Jest dla mnie krzywdzący fakt iż nie miałem nawet 250-ki.
jakich statystyk ?? prosze o konkrety pokaz linka
falconiforme napisał(a):.OUTLAW. napisał(a):senekkorzenna napisał(a):.OUTLAW. napisał(a):bo małolaty nie maja wyobraxni i mają echo miedzy uszami jeszcze, tez mialem 18 lat i nie wierzę by ktoś w tym wieku był osobą opanowaną a ta ustawa pomoże zapobiec wielu wypadkom
e a ty mnie wogóle czytasz? nie jestem za calkowitym zakazem a druga sprawa niemcy juz dawno poszli po rozum i napewno dzieki temu jest mniej wypadków
edytuj posty: dawid 89
-
.OUTLAW. - Świeżak
a ja powiem tak ze wcale nie rozumiem tej ustawy o wprowadzeniu mozliwosci zdawania prawa jazdy na motor od 24 roku zycia. jesli wg nich czyms takim uda sie zwiekszyc bezpieczenstwo na drogach to są w błędzie, bo raz ze na naszych drogach jest dziura na dziurze, to po drugie kto bedzie chcial sie wyszalec to predzej czy pozniej to zrobi. nie wiem wiec po co w ogole robic szum jak i tak nic z tego nie wyjdzie...
Jest lytr - jest impreza! 

- Oyster
- Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości