zimowe pogawędki
Noga musi bc przesunieta w tyl, czytaj bardziej na palcach niz śródstopie bo inaczej przy pochyleniu mozna by zachaczyc butem. Kazdy jak stoi na luzaka to ma nogi na kaczke (jedni mniejsza inni wieksza)
Przy przeciwskrecie zawsze pchamy bo uzywasz ciala i masz wieksza sile i latwiej/szybciej
Przy przeciwskrecie zawsze pchamy bo uzywasz ciala i masz wieksza sile i latwiej/szybciej
Ostatnio edytowano 24/1/2013, 00:22 przez rosiboj, łącznie edytowano 2 razy
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
rosiboj no tak, ale nie na samych czubkach palców bo tak byś nogę utrzymał może 2 zakręty a później by ci palce nie wytrzymały.
PB przy odpowiedniej pozycji ręka praktycznie sama wykona za ciebie przeciwskręt
PB przy odpowiedniej pozycji ręka praktycznie sama wykona za ciebie przeciwskręt

DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
pcham przy przeciwskrecie. jest lepsze w sytuacjach awaryjnych, bo lepiej jest popchnac niz pociagnac.
odnosnie nogi na nabijaniu. widzialem u paru amatorow taki styl, ze noga jest stopa jest prostopadle do podnozka jak by, na srrodku srodstopia? natomiast, w California Bike School, na isle of man, albo motogp czy gdziekolwiek, mozna przyuwazyc ze stopy maja plasko, na podnozku.
odnosnie nogi na nabijaniu. widzialem u paru amatorow taki styl, ze noga jest stopa jest prostopadle do podnozka jak by, na srrodku srodstopia? natomiast, w California Bike School, na isle of man, albo motogp czy gdziekolwiek, mozna przyuwazyc ze stopy maja plasko, na podnozku.
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Zgadza się, każdy jest inny i robi to na swój sposób. Jezdze z kumplem który ma zupełnie inna pozycję w zakrecie i trzyma całe stopy na podnóżkach a tempo jest prawie identyczne. Opisałem jak ja to robię i uwierz mi że jest to sposób i bezpieczny i bardzo wygodny bo przy takim ułożeniu stopy noga sama zgina się w kolanie do winkla a piszczel ułożony jest prostopadle do asfaltu tak jak powinno być.
Kaai nie masz racji. W moto GP mają płasko tylko przed winklem a w samym winklu jest juz inaczej. Z resztą w moto GP mają inne sety w innym miejscu niz maszyny fabryczne. Sprawa jest generalnie prosta.. po co masz na zewnetrznej stronie buta wymienny slider? bo własnie w tym miejscu but powinien się stykać z asfaltem w zakręcie a jak zrobisz tak jak napisałem wcześniej slider pasuje do asfaltu idealnie
Aha no i nie prostopadle... bez przesady i nie na śródstopiu
Kaai nie masz racji. W moto GP mają płasko tylko przed winklem a w samym winklu jest juz inaczej. Z resztą w moto GP mają inne sety w innym miejscu niz maszyny fabryczne. Sprawa jest generalnie prosta.. po co masz na zewnetrznej stronie buta wymienny slider? bo własnie w tym miejscu but powinien się stykać z asfaltem w zakręcie a jak zrobisz tak jak napisałem wcześniej slider pasuje do asfaltu idealnie

- Jasiu123
- Świeżak
Jasiu123 napisał(a):Kaai nie masz racji. W moto GP mają płasko tylko przed winklem a w samym winklu jest juz inaczej. Z resztą w moto GP mają inne sety w innym miejscu niz maszyny fabryczne. Sprawa jest generalnie prosta.. po co masz na zewnetrznej stronie buta wymienny slider? bo własnie w tym miejscu but powinien się stykać z asfaltem w zakręcie a jak zrobisz tak jak napisałem wcześniej slider pasuje do asfaltu idealnie
o to mi chodzi: (patrzcie na kopyto, imho nie nabija stopy na seta)

albo tu: http://www.youtube.com/watch?v=TSYSQNxU4HE
- Kaai
- Mieszkaniec forum
amahay napisał(a):ile osób tyle teoriia ja myślałem że w jeździe na moto chodzi o to żeby było przyjemnie ...
Tez tak mysle ale na bank przyjemnie sie zap... szybko jedzie jak sie umie

-
mirekm71 - VIP Ścigacz.pl
Jasiu123 napisał(a):Sprawa jest generalnie prosta.. po co masz na zewnetrznej stronie buta wymienny slider? bo własnie w tym miejscu but powinien się stykać z asfaltem w zakręcie a jak zrobisz tak jak napisałem wcześniej slider pasuje do asfaltu idealnie
Stoner właśnie przeczytał Twój post i postanowił zaskoczyć lorenzo nową techniką.

Ups.

Jasiu, WHY?!

A na cholerę ten but ma się stykać z asfaltem, co robisz jak wjeżdżasz na curvesy? Slider masz po to żeby Ci ochronił nogę w razie ślizgu. Po to się dodaje gazu w zakręcie i klei przednim heblem, żeby moto się podniosło i m.in. nie przycierało podnóżkiem ANI BUTEM.
Miczab - Twój partner w motozakupach 

-
Miczab - Administrator
zaczytałem się i mi pociąg spie*dolił.
kompletne lakierowanie auta jak wyczytałem to koszt 3-5tyś PLN, foliowanie 3k pln, i jak to z tą folią jest? tylko czarny/biały mat? czy np jak bym chciał pomarańcz z palety lambo to mi też okleją?
kompletne lakierowanie auta jak wyczytałem to koszt 3-5tyś PLN, foliowanie 3k pln, i jak to z tą folią jest? tylko czarny/biały mat? czy np jak bym chciał pomarańcz z palety lambo to mi też okleją?
white/blue zipp pro 50
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Wszystkie kolory są . Folia niby fajna bo można ściągnąć i chroni przed takimi idiotami co rysują gwoździami czy na parkingach obijają drzwiami (chociaż też nie w 100%) . No i w takim przypadku wymieniasz folię tylko np na drzwiach i wygląda to dobrze . Ja bym jednak wybrał malowanie . IMO folia ma sens jak chce się jakiś projekt graficzny na tym uskuteczniać aniżeli kolur . np. maty malowane wyglądają lepiej , "głębiej" ..
-
amahay - Stały bywalec
no też tak właśnie myślę, że lakier będzie 'lepsiejszy' jeśli cały kolor.
folie dla jakichś reklam czy właśnie grafik. a swoją drogą, u was też tak auta rysują? jak ojciec kupił mazdę 3, czarną w sedanie w zeszłym roku (swoją drogą jedyna na opolszczyźnie, lololo :O) to po tygodniu była maska do malowania. średnio co 2 dni rysowali gwoździami czy czymś, na parkingu koło kościoła
folie dla jakichś reklam czy właśnie grafik. a swoją drogą, u was też tak auta rysują? jak ojciec kupił mazdę 3, czarną w sedanie w zeszłym roku (swoją drogą jedyna na opolszczyźnie, lololo :O) to po tygodniu była maska do malowania. średnio co 2 dni rysowali gwoździami czy czymś, na parkingu koło kościoła
white/blue zipp pro 50
- Kaai
- Mieszkaniec forum
jeżeli ma wyglądać jak kupa to dziękuję. nie mam pojęcia o tym, więc zanim ogarnę te wszystkie 3 cześci malowania, te podkłady, farby bazowe etc etc, a auto by i tak jak kupa wyglądało, a nie jak nówka z salonu.
white/blue zipp pro 50
- Kaai
- Mieszkaniec forum
widzieliście nowe testy?
http://www.sadistic.pl/nowe-prawo-jazdy-vt170236.htm
chcioałbym na tych zdawać, kretyńsko proste.
http://www.sadistic.pl/nowe-prawo-jazdy-vt170236.htm
chcioałbym na tych zdawać, kretyńsko proste.
white/blue zipp pro 50
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Przeciez te testy sa takie trudne, ojej malo kto je zda
Dzisiaj dzwonia do mnie z WORD'u ze nie moga wyslac moich papierkow z prawka ktore wczoraj zdalem. Powod ? Zmienily sie przepisy i musze dostarczyc im orzeczenie od psychologa, a co jesli bym nie przeszedl badania ? Caly moj trud i wydane pieniadze na kurs i egzamin psu w rzyc

Dzisiaj dzwonia do mnie z WORD'u ze nie moga wyslac moich papierkow z prawka ktore wczoraj zdalem. Powod ? Zmienily sie przepisy i musze dostarczyc im orzeczenie od psychologa, a co jesli bym nie przeszedl badania ? Caly moj trud i wydane pieniadze na kurs i egzamin psu w rzyc

929
-
cycu_rsko - Moderator