Husqvarna WR 125 - wszystko o modelu
Witam.
Jezdzilem modelami wr i wre husqvarny. Jak ktoś mówi, że różnice są małe albo nie zauważalne to jest w wielkim błendzie!!!!!!
Dosiadałem roczników poniżej roku 2000 w erka byla z roku '96 a wre '98.
Wr ma moc miedzy 39-40km dokładnie już nie pamiętam i różniła się od wre tym:
-mocniejszy silnik
-lepsze zawieszenie
-troche wyższa
-lżejsza
-i oczywiście lepiej się prowadziła
Wr jest bardziej wysilona co za tym idzie jest droższa w utrzymaniu ale była lepsza frajda w jezdzie
wre ma 31km jest nie wysilona co za tym idzie tańsza w utrzymaniu. Nie mówię, że wre jest mułowata ale lepsza od dt kmx i inne gówna może konkurować z kawą kdx.
Te informacje wiem z doświatczenia bo jezdzilem kiedys z kolegą na torze wr a wre miał brat nie długo ale miał.
Jezdzilem modelami wr i wre husqvarny. Jak ktoś mówi, że różnice są małe albo nie zauważalne to jest w wielkim błendzie!!!!!!
Dosiadałem roczników poniżej roku 2000 w erka byla z roku '96 a wre '98.
Wr ma moc miedzy 39-40km dokładnie już nie pamiętam i różniła się od wre tym:
-mocniejszy silnik
-lepsze zawieszenie
-troche wyższa
-lżejsza
-i oczywiście lepiej się prowadziła
Wr jest bardziej wysilona co za tym idzie jest droższa w utrzymaniu ale była lepsza frajda w jezdzie
wre ma 31km jest nie wysilona co za tym idzie tańsza w utrzymaniu. Nie mówię, że wre jest mułowata ale lepsza od dt kmx i inne gówna może konkurować z kawą kdx.
Te informacje wiem z doświatczenia bo jezdzilem kiedys z kolegą na torze wr a wre miał brat nie długo ale miał.
- karolb123
- Świeżak
Widział ktoś husqvarne z tą okleiną, ma zdjęcie, widział na jakiejś stronce, czy coś.
okleina wyglada tak http://cgi.ebay.co.uk/CEET-HUSQVARNA-MO ... dZViewItem
a nie wiem jak wyglÄ…da na motorze.
A może jeszcze wiecie gdzie można dostać okleinę do huski wr 97 rocznik?
okleina wyglada tak http://cgi.ebay.co.uk/CEET-HUSQVARNA-MO ... dZViewItem
a nie wiem jak wyglÄ…da na motorze.
A może jeszcze wiecie gdzie można dostać okleinę do huski wr 97 rocznik?
Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
Ja pierdziele
Jakto nic o niej nie wiesz? Który rok, czy tylko cylinder zatarty czy coś jeszcze? Bo jeżeli to jest WR z 90r. to wątpię, żeby się opłacało...

"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
nic o niej nie wiem bo to mówił mi kolega któremu powiedział kolega itd. Wiem ze tylko cylidner do szlifu kupic nowy tłok pierscienie i ogien. Ona raczej jest nowa bo jeszcze silnik nie był ruszany podobno.
- lukaszrg
- Świeżak
Niesądze żeby ktoś sprzedawał zatartą wr nawet 2000r a to już nawet nie taka nowa za 2tyś. naprawa zatartego silnika to zazwyczaj:
Tłok:ok400zł
Korba:ok400zł
Nikasyl:ok600zł
Razem ok:1400zł więc niesądze żeby ktoś sprzedawał motor nawet w przypadku 2000r chodzą po około 6-7tyś za 2 tyś jak naprawa ok:1400zł
Więc reaktywacja +zakup za 2000zł =3400zł jest róznica co do ok 7tyś.
raczej by koles naprawil i sprzedal za 7tyÅ›
. bo chyba wie ze 2tyś to trochę mało i ze moze dostać więcej i niesądze zebuy nawet w 2000r silnik niebył rozkaładany. 
Tłok:ok400zł
Korba:ok400zł
Nikasyl:ok600zł
Razem ok:1400zł więc niesądze żeby ktoś sprzedawał motor nawet w przypadku 2000r chodzą po około 6-7tyś za 2 tyś jak naprawa ok:1400zł
Więc reaktywacja +zakup za 2000zł =3400zł jest róznica co do ok 7tyś.
raczej by koles naprawil i sprzedal za 7tyÅ›

- superpimp
- Świeżak
Zdjęcia wrzuć 

Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
www.imageshack.us i tam sobie uploadujesz, a potem wklejasz link nr. 1 (Hotlink for forums (1)) i to wszystko 

-
Husqvarna WR

-
panzernacker - Bywalec
fotki trocha nie wyrazne ale dobre
Husqvarna WR 250
- tijas
- Świeżak
Zaczęła się zima, zaczęły się przeróbki...
Przed sezonem muszę zrobić instalację, przednie zawieszenie, tylny hebel, wymienić łożyska w wahaczu, filtr powietrza itd, listę będę dopisywał
Jedna, mało ważna rzecz, która nie wpływa na jazdę(no, chyba że satysfakcję) to wygląd, nad którym mam zamiar tej zimy popracować.
Wszystko zaplanowane jest, brakuje sposobu na zaprojektowanie grafiki i tym samym:
PYTANIE 1:
Czy ktoś z forum robił już takie rzeczy i czy ewentualnie by mi pomógł(oczywiście za wynagrodzenmiem
)
Instalacja zrobiona, linki też...
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
I zrobiona..
(otwórz link)
Narazie wszystko, czekam na opinie
Przed sezonem muszę zrobić instalację, przednie zawieszenie, tylny hebel, wymienić łożyska w wahaczu, filtr powietrza itd, listę będę dopisywał

Jedna, mało ważna rzecz, która nie wpływa na jazdę(no, chyba że satysfakcję) to wygląd, nad którym mam zamiar tej zimy popracować.
Wszystko zaplanowane jest, brakuje sposobu na zaprojektowanie grafiki i tym samym:
PYTANIE 1:
Czy ktoś z forum robił już takie rzeczy i czy ewentualnie by mi pomógł(oczywiście za wynagrodzenmiem

Instalacja zrobiona, linki też...

I zrobiona..

Narazie wszystko, czekam na opinie

Husqvarna WR

-
panzernacker - Bywalec
Jak ja się cieszę, że w RM nie mam zbyt wiele kabli
Spoko robota i dobrze, że się za to wziąłeś, bo jakby tak doszło do jakiegoś spięcia, to byś miał kolejny koszt
Zmień jeszczę tą kierę, bo ta wygląda tak trochę lipnie

Spoko robota i dobrze, że się za to wziąłeś, bo jakby tak doszło do jakiegoś spięcia, to byś miał kolejny koszt

Zmień jeszczę tą kierę, bo ta wygląda tak trochę lipnie

-
Kiera jest wsadzona od mojej starej DT, bo moją skrzywiłem
a DT też już zimuje.
A co do instalacji, to cieszę się że juz mam to za sobą, miałem tak czasami że światło przygasało i wszystko przy niezapalonym silniku gasło. Potem to przeszło, ale ja wolę mieć pewność

A co do instalacji, to cieszę się że juz mam to za sobą, miałem tak czasami że światło przygasało i wszystko przy niezapalonym silniku gasło. Potem to przeszło, ale ja wolę mieć pewność

Husqvarna WR

-
panzernacker - Bywalec
Dzisiaj wzięłem moto, kopie, kopie i nie chce zapalic...
Paliwo jest, iskra też... Na dworze 10 stopni... Nie wiem co to może byc... Tydzień temu normalnie jeździłem, postawiłem moto do garażu i od tamtej pory nic przy nim nie robiłem...
Co to może byc?

Paliwo jest, iskra też... Na dworze 10 stopni... Nie wiem co to może byc... Tydzień temu normalnie jeździłem, postawiłem moto do garażu i od tamtej pory nic przy nim nie robiłem...
Co to może byc?
Husqvarna WR

-
panzernacker - Bywalec
Próbowałeś popchnąć? Pytam, bo też ciężko stwierdzić...
Możliwe, że mimo tego, że jest iskra, może to być wina świecy, która traci iskrę pod wpływem kompresji. W motocyklach crossowych i enduro bywa, że nową świecę po przejechaniu kilku motogodzin może szlag trafić...
Możliwe, że mimo tego, że jest iskra, może to być wina świecy, która traci iskrę pod wpływem kompresji. W motocyklach crossowych i enduro bywa, że nową świecę po przejechaniu kilku motogodzin może szlag trafić...
-
Pchałem, ale nawet się nie próbował odezwac.
Świece też na wszelki wypadek wsadziłem nówkę i dalej nic. Tylko że po tych wszystkich próbach zapalenia na ssaniu, bez, na gazie i bez, świeca powinna byc raczej wilgotna, a dalej jest brązowa i sucha... Coś jeszcze spróbuję pomieszac dzisiaj, zobaczymy...
Świece też na wszelki wypadek wsadziłem nówkę i dalej nic. Tylko że po tych wszystkich próbach zapalenia na ssaniu, bez, na gazie i bez, świeca powinna byc raczej wilgotna, a dalej jest brązowa i sucha... Coś jeszcze spróbuję pomieszac dzisiaj, zobaczymy...
Husqvarna WR

-
panzernacker - Bywalec
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości