Yamaha DT - wszystko o motocyklu
Spoko moze ktos inny mi pomoze
A i mam jeszcze jedno pytanie zapłon jest ustawiany przez CDI i teraz czy może sie tak zrąbać że źle będzie go ustawiać czy jak już padnie ten moduł to wogule iskry nie będzie dawać ??

A i mam jeszcze jedno pytanie zapłon jest ustawiany przez CDI i teraz czy może sie tak zrąbać że źle będzie go ustawiać czy jak już padnie ten moduł to wogule iskry nie będzie dawać ??
-
maciejos - Świeżak
To samo mam wystarczy ją naprostować tak jak w rowerze sie prostuje i po dokręcać śruby mocujące widełki
hey rajderzy pomurzcie mi ,jak co gdzie podpiąć bo normalnie nie chce czegoś skopać bardzo mi na tym zalezy bo chciałbym juz sobie pośmigać

hey rajderzy pomurzcie mi ,jak co gdzie podpiąć bo normalnie nie chce czegoś skopać bardzo mi na tym zalezy bo chciałbym juz sobie pośmigać

-
maciejos - Świeżak
HALO !? czy ktos może mi powiedzieć czy sprzęgło z DT 80 LCII będzie pasować do DT 80 LCI,wymiary są te same,tylko że w LCII jest 5 tarcz a w LCI 3 tarcze ? Pozdrawiam i Proszę o odpowiedź
YZF-R1 98' & CBR 900RR 96' is THE BEST
-
Suzuki-gsxr - Świeżak
woda?
Witam! Posiadam yamahe dt 80. Po ostatnim tankowaniu na stacji benzynowej dojechalem do domu i..., no wlasnie. ,Nie moge odpalic motocykla, gdy go popcham to co jakis czas szczela tak jak by woda byla w benzynie. stacja ta slynie ze zlego paliwa ale bylem zmuszony tam natankowac. Wczesniej tez mialem takie problemy ale gdy go troche popchalem i wyszczelal wode (30min) to palil, i bylo juz dobrze. Teraz to juz nie mam pojecia co jest grane. znajomy mowi ze nie ma dobrej iskry, ale moim zdaniem sie myli. Iskra jest narmnalna. mowi on ze gdzies jest przebicie i dlatego tak sie dzieje ale ja raczej podtrzymal bym moja wersje z woda w benzynie. A co wy o tym myslicie? Jekies rady dla mnie? Z gory dzieki.
- martin6230i
- Świeżak
Re: woda?
martin6230i napisał(a):Witam! Posiadam yamahe dt 80. Po ostatnim tankowaniu na stacji benzynowej dojechalem do domu i..., no wlasnie. ,Nie moge odpalic motocykla, gdy go popcham to co jakis czas szczela tak jak by woda byla w benzynie. stacja ta slynie ze zlego paliwa ale bylem zmuszony tam natankowac. Wczesniej tez mialem takie problemy ale gdy go troche popchalem i wyszczelal wode (30min) to palil, i bylo juz dobrze. Teraz to juz nie mam pojecia co jest grane. znajomy mowi ze nie ma dobrej iskry, ale moim zdaniem sie myli. Iskra jest narmnalna. mowi on ze gdzies jest przebicie i dlatego tak sie dzieje ale ja raczej podtrzymal bym moja wersje z woda w benzynie. A co wy o tym myslicie? Jekies rady dla mnie? Z gory dzieki.
Moja rada to wylać z baku tą złą benzynę i nalać nowej dobrej ze sprawdzonego źródła .
- arachne91
- Świeżak
Re: woda?
martin6230i napisał(a):Witam! Posiadam yamahe dt 80. Po ostatnim tankowaniu na stacji benzynowej dojechalem do domu i..., no wlasnie. ,Nie moge odpalic motocykla, gdy go popcham to co jakis czas szczela tak jak by woda byla w benzynie. stacja ta slynie ze zlego paliwa ale bylem zmuszony tam natankowac. Wczesniej tez mialem takie problemy ale gdy go troche popchalem i wyszczelal wode (30min) to palil, i bylo juz dobrze. Teraz to juz nie mam pojecia co jest grane. znajomy mowi ze nie ma dobrej iskry, ale moim zdaniem sie myli. Iskra jest narmnalna. mowi on ze gdzies jest przebicie i dlatego tak sie dzieje ale ja raczej podtrzymal bym moja wersje z woda w benzynie. A co wy o tym myslicie? Jekies rady dla mnie? Z gory dzieki.
Ja bym na poczatek wyczyscił gaznik.
A teraz moja prośba, mogłby mi ktos powiedziec jak mam wyprostować widalki w mojej DT 80 LC II
- Qbek72
- Świeżak
a terażmoje pytanie, opłaca ise wziąc yamahe dt 80/50 1996rok z blokadami ( to prawda że z blokadami jedzie 90/h?) stan podobno idealny, przebieg 34 tys km ( to dużo na dt?) cena 3700 + nowa opona
Opłaca sie? czy przebieg nie jest za duzy? Pomóżcie, sprawa pilna
Aha i czy przy wzroście 163 dosiegne nogami do ziemi??????????????????
Ostatnio edytowano 3/8/2007, 16:23 przez tomeczek, łącznie edytowano 1 raz
Born to Ride Ride to Live...
- tomeczek
- Świeżak
a terażmoje pytanie, opłaca ise wziąc yamahe dt 80/50 1996rok z blokadami ( to prawda że z blokadami jedzie 90/h?) stan podobno idealny, przebieg 34 tys km ( to dużo na dt?) cena 3700 + nowa opona
- tomeczek
- Świeżak
Jezeli jest w super stanie to sie oplaca, bo zlatwienie takich dokumentow jest dosc ciezkie do zalatwienia, przebieg jest normalny jak na ten wiek . Normalnie z blokadami jedzie 80km\h niektore egzemplarze osiagaja wiecej.
Palcami powninienes dosiegac ziemi;), postaraj sie dowiedziec jaka jest historia tego motoru czy mial remont bo przy tym przebiegu to wazne.
Palcami powninienes dosiegac ziemi;), postaraj sie dowiedziec jaka jest historia tego motoru czy mial remont bo przy tym przebiegu to wazne.
- motoktos
- Świeżak
jak kto woli
siemka, ja mam yamahe z 97r, stan jej bdb, sciagniete 2 blokady (z modulu -<elektronika> i z koncówki wydechu), jedzie ok. 100km/h, stan techniczny idealny, a oddal bym ja juz za 3800, oczywiscie zarej. na 50, wiec niewiem co lepiej wziasc, jak uwazaszTomeczek napisał(a):spoko czyli brać ja?
- martin6230i
- Świeżak
a jaki ma przebieg?
tylko nie wiem czy to wszystko z Yamha wypali bo mam tylko 163 wzrostu i mi dużo wiary gada ż e nie dosiegne
A wy jak myślicie? (z własnego doświadczenia? Czy przy wzroscie 163 dosiegne nogami do ziemi na Yamaszce dt 80?
tylko nie wiem czy to wszystko z Yamha wypali bo mam tylko 163 wzrostu i mi dużo wiary gada ż e nie dosiegne

A wy jak myślicie? (z własnego doświadczenia? Czy przy wzroscie 163 dosiegne nogami do ziemi na Yamaszce dt 80?
- tomeczek
- Świeżak
no spoko ty masz 170 i ledwo dosięgasz, a ja 163 więc czy dosiegne?
Beavis: mówisz o podwyższanej dt, czy normalnej?
PS: Yamahe bym oczywiscie kupił, tylko niewiem co z tymi nogami...
Beavis: mówisz o podwyższanej dt, czy normalnej?
PS: Yamahe bym oczywiscie kupił, tylko niewiem co z tymi nogami...

- tomeczek
- Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości