HONDA CR Opinie Porady
juz ci napisałem
chcesz to kupuj. tylko potem nie marudz że sie sypie i nie hamuje
pozatym jest tam inny silnik bo przecież w nowszej jest juz po standardowej stronie łancuch. a to jest ponizej 90 roku bo widziałęm z 90 roku to posiadały czasami juz USD z przodu
bo raczej cuda za tą kase nie kupisz a jak i tak kupisz igle to nie bedzie to to samo co nowszy sprzęt wiem bo sam mialem rm nieco starszą. najgłupszy wydatek w moim życiu. jak rozpolawiałem silnik to wał i łozyska same mi wyskoczyły
gniazda rozbite. cylinder miał kilkanascie tuleji wsadzanych cały spawany juz. i bębny
jak wbiłem 4 bieg i jechałem ile sie dało to wyhamowac z tej prędkosci przed przeszkodą graniczyło z cudem.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
filipuk_pl napisał(a):To kupie pewnie ta cr jesli mowisz ze ta cr 500 taka straszna... A kasa na remonty sie znajdzie. I teraz moje pytanie czy ten silnik w tej starej cr jest taki sam jak w nowej?? I czy da sie w niej tarczowki zalozyc??
..., a 250, 125 w fullcrossie nie jest Ci straszna, ale pewny siebie jesteś. Ciekawe skąd się bierze ta pewność.
filipuk_pl, żeby dokładnie ocenić co pójdzie przerobić, a co nie, to trzeba spokojnie popatrzeć na sprzęt i się zastanowić. Wątpię, żeby ktoś odpowiedzialny tak z rękawa wypowiadał się. Chcesz już przerabiać czyli problemy przed zakupem.
Na temat zakupu wypowiedziałem się w wyżej napisanym poście. Dodam tylko, że pieniądze na przeróbki zainwestowałbym w sprzęt nowszy tak jak Ci pisaliśmy z heniem np. tłok itp. Decyzja należy do Ciebie.
Tylko na torze. | Honda CR 125 - Osobniku! Do Ciebie piszę! Narzekasz, że bez przerwy Ci mocy brakuje? Jeśli tak, ta czerwona diablica pokaże Ci , gdzie jest Twoje miejsce! Normalnie Cię sponiewiera! | http://www.youtube.com/watch?v=6FQG7Eqwtow
-
Hamulec - Bywalec
dokładnie ale każdy kto odrobine sie zna odradzi ci kupno aż tak starego sprzętu
wiadomo nie kazdy ma kase na nówke z salonu ale czasem jest kupic cos mniejszego ale nowszego bo wtedy moto jest jednak nieco bardziej niezawodne. lecz i to sie liczy z kosztami. dodam jeszczę ze jak mialem tą RM to paliła mi jak 2 moja CR 250
przejechałem pyrkając 4 km i spaliła mi około litr benzyny xD nie wyrobił bym na dłuzszą mete. i im starszy sprzęt tym więcej pali. jeszcze jak nigdy dysze nie zmieniane co sie często zdarza to gaźnik jest rozkalibrowany i całkiem ciągnie benzyny
pozatym własnie to że ktos jeździł na wielu sprzętach takich jak wymieniłes o niczym nie swiadczy
bo ja jeździłem tez na WSKach rometach simsonkach kilka razy na jawie 350 siadłem na DT 50 i powiem ci że zrobiłą na mnie największe wrażenie za 1 razem. jedynie jawa lepszy kop ale nie ma co porównywac tych pojemnosci. DT najrówniej szla najrówniej oddawala moc i nie słabła. romety simsonki jak mówiłem do popyrkania w niedziele
tylko że porównując dt 50 a cr 125
dt nie zdązysz odpalic jak CR bedzie poza zasięgiem wzroku. moze najpierw znajdz jakąs 125 w 2T blisko siebie. i sie przejedz 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- filipuk_pl
- Świeżak
do 4 tysi jak bym miał cos kupic to bym szukał duzo nowszego sprzętu. zresztą za tą kase powinienes kupic juz nowszą 250. jednak nie ma co ukrywac 125 ccm są nowsze i lepiej zadbane. jak kumpel kupił z 96 roku za 3500 i mu robiłem silnik to nie moglismy wału z karterów wybic. dopiero prasa musiała wyciskac więc silnik mało po dupie dostał
ostatecznie wyremontował swoją crke i sprzedał za cos koło 3000 zl
albo za tą kase szukałbym dt 125. moze to nie ta sama moc ale za to da sie w teren wjechac poskakac nawet mało pali. i jest bezawaryjna praktycznie
wiec albo nowsza 125 albo nieco starsza 250 ale nie starsza niz 94 rok starszego sprzętu bym nie polecał a osobiscie bym nie kupił nic ponizej 00 roku bo cięzko znalesc cos pożądanego taniej. lub dt 125 ewentualnie troche dołożyc i poszukac crm 250. chociaż mało tego jeździ sprzęt niezły duzo wytrzymalszy niz cr 250. a tez ladnie jeździ

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1677921
http://moto.allegro.pl/item895872569_ka ... 2_rok.html
http://moto.allegro.pl/item894745112_ho ... _cena.html
kilka propozycji odemnie ;]
ps; wez pod uwage, ze zapewne kazda cene mozna jeszcze zbic o pare stówek ;p
http://moto.allegro.pl/item895872569_ka ... 2_rok.html
http://moto.allegro.pl/item894745112_ho ... _cena.html
kilka propozycji odemnie ;]
ps; wez pod uwage, ze zapewne kazda cene mozna jeszcze zbic o pare stówek ;p
Chłopak z pasją i marzeniami związanymi z motoryzacją 

-
cztery - Świeżak
cztery dobrze pokazane
sprzęty moze nie igiełki ale napewno lepsze od zabytkowej cry 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Tylko zadne nie sa kolo mnie. Ja mieszkam w lubelskim i znalazlem taie cos http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1699850
Co wy na ten sprzet??
Co wy na ten sprzet??
- filipuk_pl
- Świeżak
za 4900 mam do sprzedania cr 250 z 2000 roku
stan igła jedynie do wymiany tłoczek. jak dla ciebie troche zejde z ceny
ta niezłą ciekawe jak stoi z remontem 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No ;] Wolałbym wziąć od henia. Bo ta mi się zbytnio nie podoba te felgi to widać, że tryśnięte sprejem za 10 zł. Ogólnie to na zadbaną nie wygląda. Ta pokrywka od alternatora nie wiem czy taka jest, ale rzuca się w oczy jak cholera z chinskimi znaczkami ;o.
Chłopak z pasją i marzeniami związanymi z motoryzacją 

-
cztery - Świeżak
haha u mnie są felgi excela srebrne piasty talona czerwone. wszystko złączone grubymi szprychami. oba dekielki mam pro circuita bardzo lekkie i baaardzo mocne. i sporo innych rzeczy zmienionych praktycznie wszystko mam zmienione prócz silnika
no jedynie membranki mam zmieniane na boyesena

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
filipuk_pl, przedstawiona przez Ciebie Honda CR 250 osobiście mi się nie podoba. Nie opisuję szczegółów, bo ogólnie jakoś mi już wizualnie nie podchodzi.
Tylko na torze. | Honda CR 125 - Osobniku! Do Ciebie piszę! Narzekasz, że bez przerwy Ci mocy brakuje? Jeśli tak, ta czerwona diablica pokaże Ci , gdzie jest Twoje miejsce! Normalnie Cię sponiewiera! | http://www.youtube.com/watch?v=6FQG7Eqwtow
-
Hamulec - Bywalec
wiesz za taka kase nie ma co wybrzydzać
fakt piękna nie jest ale jeżeli ma zdrowy silnik sprawne zawieszenie hamulce itp to nie jest najgorzej
o ile sie nie okaże że hamulców brak, remont robiony dawno temu i zawieszenie nie trzyma xd ;d wtedy nie ma co nawet oglądac 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- filipuk_pl
- Świeżak
ee tam czy ja wiem czy nie popularne
u mnie jest ekipa kilka crossów maxylanie to chyba z 15 było jednorazowo a mam miasto liczące mniej niz 15 tys mieszkanców
ja ci moge swoją polecic bo wiem że sprzęt mój jest niezawodny i wsadziłem w niego sporą kase. jednak no juz niestety z 00 roku jest troszke droższa. najlepiej kupic jest cos w dobrym stanie i w miare nowe
i za rozsądną kase. moze dozbieraj troche i kup cos co sie nie szybko nie rozsypie

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam, a co sądzicie o tym motorku?? http://moto.allegro.pl/item902866768_honda_cr_250.html
henio12323 a ile chcesz opuścić z tej ceny??:P
henio12323 a ile chcesz opuścić z tej ceny??:P
- Skrzelu
- Świeżak
4800 minimalnie opuszcze tylko na wstępie w moto jest do włożenia troche kasy mianowicie do wymiany niebawem bedzie tłok
swoje juz przelatał i nie trzyma kompresji tak jak dawniej. pozatym silniczek igła.
no ale jak wspomniałem te moto juz sie troche cenią. zwłaszcza że mam wszystko zmienione praktycznie i same częsci sporo warte
a co do aukcji z fotek cięzko cokolwiek określic. najlepiej jest pojechac samemu obczaic co i jak.
bo może byc wszystko pięknie a sie okaże że tłok do dupy. ja mówie że w moim do dupy chociaż dla osoby takiej jak ty która nigdy nie jeździła czyms tak mocnym w 2T bym sprzęt wcisnał spokojnie
bo moto pali z kopa na koło idzie. nie ma pełnej mocy ale dla kogos kto jedzie pierwszy czy drugi raz takim sprzętem i tak bedzie z moto szatan ;d

a co do aukcji z fotek cięzko cokolwiek określic. najlepiej jest pojechac samemu obczaic co i jak.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
na korku nigdy nie pisze
ale 100% że pisze na dekielku... poszukaj uwaznie a na pewno gdzies to pisze po prawej stronie na pokrywie sprzęgła. jak nie to poszukaj serwisówki do cr i tam tez będzie. jak sie nie myle idzie do cr 650 ml :d ale moge się mylic
bo rózne roczniki to rózne ilosci... niewielkie różnice ale jednak 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator