Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
usd czyli upside down. czyli gruba rurka na górze, chromowana na dole. najlepiej znajdz na YT filmik bo nawet opis nie jest tak dokladny jak filmik. zreszta sam wiem bo jak1 raz ogladalem to lapek do garazu i krok po kroku robieralem. wystarczy raz zaczaic o co chodzi a potem juz pestka. jak bedziesz chcial jakies dokladniejsze info to pisz na PW. chyba ze umiesz ocenic stan panewek, uszczelniaczy, itp itd
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
normalna laga ;d kiedyś pewna osoba z forum pytała się co i jak, dokladnie mu to opisałem oraz podałem filmiki co i jak się robi
zwykłe amorki WP
poszukaj a jak nie znajdziesz to pisz do mnie to podeśle Ci materiały
zwykłe amorki WP

poszukaj a jak nie znajdziesz to pisz do mnie to podeśle Ci materiały
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
nie normalna
bo normalna to nie usd. albo normalna albo usd. zreszta jak kto zwał. teraz normalne zawieszenie to USD, pare lat temu USD to był rarytas 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Cześć, moim skromnym zdaniem to już lepiej wodą z mydlinami lub wodą z proszkiem ale nie za dużo proszku żeby ci na filtrze nie został. Musisz ten olej co nasączasz filtr tez zmyć. Ja to czyszczę benzynę ekstrakcyjną lub alkoholem izopropylowym. Potem schnie i znów nasączam olejem.
Aha i jak wodą z mydlinami lub wodą z proszkiem będziesz mył to potem dobrze bieżącą wodą zlej go żeby wypłukać pozostałości.
Aha i jak wodą z mydlinami lub wodą z proszkiem będziesz mył to potem dobrze bieżącą wodą zlej go żeby wypłukać pozostałości.
-
mentorsct - Bywalec
sama woda filtra dobrze nie umyje. lepiej dosypac proszku do prania do bardzo cieplej wody i zmyje wszystko
mentorsct dobrze mówi. tylko nie polecam benzyny do niektórych filtrów bo one sa klejone i czasami jak tanszy filtr jest to moze sie rozkleic. no i nie nasaczac olejem tylko plynem do filtrów
mentorsct dobrze mówi. tylko nie polecam benzyny do niektórych filtrów bo one sa klejone i czasami jak tanszy filtr jest to moze sie rozkleic. no i nie nasaczac olejem tylko plynem do filtrów

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ja spreja odradzam bo jest okropnie drogi. 1 puszka starcza na kilka nasaczen. niby jest puszka pół litra ale to sie ni jak ma do pół litra w płynie. kumpel mówił ze 1 puszka cos na koło 3 nasaczen starcza. oczywiscie mozna uzyc tego na 20 razy. ale wtedy filtr nie jest nasaczony. juz kumpla widzialem wyciagal filtr, mył a potem z wierzchu płynem i zakladał. w sumie mi wyszło to na dobrze bo robiłem mu remont góry silnika
spreje sa po to zeby podczas np rajdów enduro, albo podczas przerw w zawodach mozna nasaczyc w miare łatwo. normalnie w domu lepiej miec lany płyn. w worek foliowy zalac go porzadnie i powyciskac w worku zeby sie płyn rozszedł. kto uzywa spreja nie spodziewa sie ile filtr potrafi "wypic"

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
macion przed kazda jazda trzeba wyczyscic i nasmarowac lancuch
wawzon sprecyzuj. gasnie? czy silnik kreci a bieg nie wskakuje ?
wawzon sprecyzuj. gasnie? czy silnik kreci a bieg nie wskakuje ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
haha nic podobnego :d filtr musi byc przesiakniety plynem. zwykle psikniecie zabezpieczy tylko powierzchnie. a w srodku masz czysta gabke. mozna uzyc spreja ale jego trzeba napsikac sporo
pod cisnieniem wnika w glab filtra. ale i tak i tak w plynie jest lepszy bo tanszy i lepiejsie go stisuje

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
a na zgaszonym silniku biegi wchodza ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Jaki olej nadaje się najlepiej do smarowania łańcucha w enduro??
Są specjalne do enduro? myslę o castrol chain spray ale zastanawiam się, czy są różne- np inne do enduro..
Bo widzÄ™ " CHAIN LUBE RACING" albo "Chain Spray 0-R"
Są specjalne do enduro? myslę o castrol chain spray ale zastanawiam się, czy są różne- np inne do enduro..
Bo widzÄ™ " CHAIN LUBE RACING" albo "Chain Spray 0-R"
- lukas90MX
- Świeżak
to zalezy jaki masz lancuch. do oringowych sa inne smary do x ringowych inne i do zwyklych inne. ale sa tez do wszystkich rodzajów. jaki bys nie kupil wazne zeby lancuch byl nasmarowany 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości