Kobieta na Bandit 650 SA?? GSR 600 ?? Yamaha FZ6 S2??
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Konig napisał(a):Ja muszę się przyznać że mam nieodparte wrażenie, że postawiłeś żonę przed faktem dokonanym, i biedna nie wie co ma teraz zrobic
Wręcz przeciwnie. To ona mnie kusi na motor i to jej będzie ostateczny wybór. A wszystkie wasze rady mają jej w tym pomóc.
- nasiscsi
- Świeżak
A może przeoczyłem wasze wypowiedzi, ale jak jest z waszym doświadczeniem na moto? oboje 0?
Ja tam zaczynalem od fazera (miałem wtedy 19 lat - niezbyt rozważny wybór to był:D) no ale żyje, ja bym nie dramatyzował, ważne jest uświadomienie o niebezpieczenstwie, mocy, odpowiedzialności, skutów naszych działan etc. no i do tego troche poczytac postów typu "Jaki SWÓJ 'wyczyn' uznasz za najgłupszy?":D Wiele osób które nie jeździło wcześniej na motocyklu nie zdaje sobie sprawy jaki potencjał mają małe silniczki takie jak w 'maluchu'
Ja tam zaczynalem od fazera (miałem wtedy 19 lat - niezbyt rozważny wybór to był:D) no ale żyje, ja bym nie dramatyzował, ważne jest uświadomienie o niebezpieczenstwie, mocy, odpowiedzialności, skutów naszych działan etc. no i do tego troche poczytac postów typu "Jaki SWÓJ 'wyczyn' uznasz za najgłupszy?":D Wiele osób które nie jeździło wcześniej na motocyklu nie zdaje sobie sprawy jaki potencjał mają małe silniczki takie jak w 'maluchu'

lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Åšcigacz.pl
motoman napisał(a):A może przeoczyłem wasze wypowiedzi, ale jak jest z waszym doświadczeniem na moto? oboje 0?
Oboje 0:(
Mamy ok 30 lat i nie zamierzamy targać asfaltu pod dyskoteką.
Tak podejrzewałem, że temat krąży wokół "potencjału silników" i umiejętności rozsądnego podejścia do tego.
- nasiscsi
- Świeżak
GS 500 . na pierwsze moto swietne. nie wiem jakie macie wymagania co do tych podrozy ale choc moto male to dla mniej wymagajacych wystarczajace. lekkie i malo pali. tyle z mojej strony.
Rzeczą ważniejszą od rozumu jest wyobraźnia.
2oo ... in love to freedom...
Logicznie? To gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, najbogatsi byliby niewolnicy.
2oo ... in love to freedom...
Logicznie? To gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, najbogatsi byliby niewolnicy.
-
Silent - Świeżak
bandit czasami może zaskoczyć mocą szczególnie na pierwszych trzech biegach . Jednak do 5 tys ciągnie wolno i w miare równo bez szaleństw . Tylko jesli chcecie kupić nowe moto sam nie wiem parkingówki będą napewno szkoda nowego motocykla .
Zgadzam siÄ™ tutaj z motoman wszystko jest dla ludzi .
Dużo ludzi twierdzi tutaj że fazer jest dużo lepszy od bandita , można nawet po waszych postach stwierdzić że bandit w tej klasie to najgorszy motocykl , może i tak jest . Jednak na największym rynku motocyklowym w europie mianowicie w niemczech był najlepiej sprzedającym się motocyklem w sezonie 2007 w swojej klasie , wiec chyba ma jakieś zalety skoro zyskał największa rzesze klijentów .
Dużo ludzi twierdzi tutaj że fazer jest dużo lepszy od bandita , można nawet po waszych postach stwierdzić że bandit w tej klasie to najgorszy motocykl , może i tak jest . Jednak na największym rynku motocyklowym w europie mianowicie w niemczech był najlepiej sprzedającym się motocyklem w sezonie 2007 w swojej klasie , wiec chyba ma jakieś zalety skoro zyskał największa rzesze klijentów .
-
dambandit - VIP Åšcigacz.pl
dambandit napisał(a):bandit czasami może zaskoczyć mocą szczególnie na pierwszych trzech biegach . Jednak do 5 tys ciągnie wolno i w miare równo bez szaleństw . Tylko jesli chcecie kupić nowe moto sam nie wiem parkingówki będą napewno szkoda nowego motocykla .
ma nie powtarzalny styl i cenÄ™

najgorszy też nie jest, co Ci tak myślą to są w dużym błędzie, choćby xj 600 jest klasowo niżej.
Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
W 2007 roku weszło coś bez serca chłodzone cieczą i na wtrysku - cały urok był w chłodzeniu olejem - dla nie wtajemniczonych chodzi o Bandita 600, w 1250 też to samo zrobili.
A odnośnie poprzedniego mojego postu to co niektórzy chyba nie doczytali do końca.
Napisałem że 3/5 kobiet tak robią - jakiś czas temu pracowałem w komisie motocyklowym i tak właśnie było.
Ale czasy się zmieniają i kobiety obecnie robią to co kiedyś tylko mężczyźni robili.
Jedna ze znajomych śmiga GSX-R em 600 to było jej i jej męża pierwsze w życiu moto, a mają za sobą 4-ty sezon
.
A odnośnie poprzedniego mojego postu to co niektórzy chyba nie doczytali do końca.
Napisałem że 3/5 kobiet tak robią - jakiś czas temu pracowałem w komisie motocyklowym i tak właśnie było.
Ale czasy się zmieniają i kobiety obecnie robią to co kiedyś tylko mężczyźni robili.
Jedna ze znajomych śmiga GSX-R em 600 to było jej i jej męża pierwsze w życiu moto, a mają za sobą 4-ty sezon

Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
dambandit napisał(a):Dużo ludzi twierdzi tutaj że fazer jest dużo lepszy od bandita , można nawet po waszych postach stwierdzić że bandit w tej klasie to najgorszy motocykl , może i tak jest . Jednak na największym rynku motocyklowym w europie mianowicie w niemczech był najlepiej sprzedającym się motocyklem w sezonie 2007 w swojej klasie , wiec chyba ma jakieś zalety skoro zyskał największa rzesze klijentów .
Z tego co sie orietuje to bestseler ostatnich lat ( od daty wypustu ) jest Honda CBF 600

- andy7
- Moderator
wlasnie tez mialem o to pytac wiec nie ma sensu zakladac nowego tematu.jak to jest z tym wzrostem a motorem?? mam 177cm i nie mam zbytnio mozliwosci aby poprzymierzac sie do roznych motorow, wiec wie ktos moze ktory bylby na tyle odpowiedni abym mogl calymi stopami dotykac ziemi??
-
supermen - Świeżak
Spazz teraz to zes pojechal... A custom bikes

Bo maszyna to nie wszystko, najwazniejsza jest pasja!!
- sebekmelior
- Świeżak
supermen napisał(a):nie mam zbytnio mozliwosci aby poprzymierzac sie do roznych motorow, wiec wie ktos moze ktory bylby na tyle odpowiedni abym mogl calymi stopami dotykac ziemi??
Niby w jaki sposob chcesz sprawdzic ergonomie ? Slyszales juz o tym, ze kazdy czlowiek ( mimo tego samego wzrostu ) jest inny, do tego dochadza jeszcze odczucia i intuicja.

- andy7
- Moderator
masz racje zle sprecyzowalem.chodzilo mi bardziej o to ze szukajac motoru nie mam zbyt wielkich mozliwosci aby te wszystkie ktore mnie interesuja staly w jednym miejscu i abym mogl je sobie sprawdzic i przetestowac ktory najbardziej mi lezy,dlatego tez chcialem tak mniej wiecej wiedziec na co moge sie porywac a na co nie,ale sprawdzilem juz wczesniejsze posty o wzroscie,wadze i motorach wiec git.
-
supermen - Świeżak
supermen napisał(a):chodzilo mi bardziej o to ze szukajac motoru nie mam zbyt wielkich mozliwosci aby te wszystkie ktore mnie interesuja staly w jednym miejscu i abym mogl je sobie sprawdzic i przetestowac ktory najbardziej mi lezy,dlatego tez chcialem tak mniej wiecej wiedziec na co moge sie porywac a na co nie
Poszukaj dobrze i popytaj znajomych, na pewno w Twojej okolicy sÄ… jakieÅ› salony, albo komisy z motorami i tam dobry sprzedawca po,orze w wyborze motocykla.
A tak w ogóle to jakie moto Ciebie interesuje ?
Sportowe, turystyczne, naked-bike, enduro ?
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
bardziej nstawiam sie na sportowe. wiadomo z tym doradzaniem jak ktos w chwili obecnej jezdzi na suzi to bedzie zachwalal suzi i dlatego pojawiaja sie dylematy. osobiscie myslalem o jednookim kocie yamahy to dzis koles powiedzial mi ze on nie wybacza, gdy zaczalem sie smiac z niego i spytalem czy od razu wskoczyc moze na r6 to zaczal zachwalac wlasciwosci jedzne i mala mase tego moto i proponowal mi to.natomiast inny koles twierdzil ze cbr600 f4 tez jest idealna jak na stawianie pierwszych krokow. wiec ile ludzi tyle teorii 

-
supermen - Świeżak
"mam 177cm i nie mam zbytnio mozliwosci aby poprzymierzac sie do roznych motorow, wiec wie ktos moze ktory bylby na tyle odpowiedni abym mogl calymi stopami dotykac ziemi"
Jeśli to dla Ciebie główne kryterium to polecam Fazer 600. Mam 178 cm i swobodnie opieram o ziemię całe stopy, ma naprawdę nisko siodło. Do tego poręczna, dynamiczna, świetne heble itd..... Jak każdy chwalę swoje..
Jeśli to dla Ciebie główne kryterium to polecam Fazer 600. Mam 178 cm i swobodnie opieram o ziemię całe stopy, ma naprawdę nisko siodło. Do tego poręczna, dynamiczna, świetne heble itd..... Jak każdy chwalę swoje..

- kastor
- Świeżak
supermen napisał(a):bardziej nstawiam sie na sportowe. wiadomo z tym doradzaniem jak ktos w chwili obecnej jezdzi na suzi to bedzie zachwalal suzi i dlatego pojawiaja sie dylematy. osobiscie myslalem o jednookim kocie yamahy to dzis koles powiedzial mi ze on nie wybacza, gdy zaczalem sie smiac z niego i spytalem czy od razu wskoczyc moze na r6 to zaczal zachwalac wlasciwosci jedzne i mala mase tego moto i proponowal mi to.natomiast inny koles twierdzil ze cbr600 f4 tez jest idealna jak na stawianie pierwszych krokow. wiec ile ludzi tyle teorii
Typowy sport czy sportowo-turystyczny ?
I do jakiej kwoty ?
R6, GSX-R 600, CBR 600 RR, ZX 6 R to typowe sporty,
FZS 600 Fazer lub FZ6, CB 600 Hornet (wersja z owiewkÄ…), CBR 600F4, GSX-F, to sportowo turystyczne
Oczywiście to tylko taki mały przykład, są motory które powiedzmy sporo mogą wybaczyć, a są motory na które nie doświadczony, mocno napalony posiadacz prawa jazdy kategorii A siadać nie powinien,
Przedstaw swoje typy i kwotę do jakiej szukasz moto a łatwiej będzie pomóc. Oczywiście zostaw sobie 2-3 tyś.PLN na kombinezon, buty, kask i rękawiczki.
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
[quote="Raczek_6[/quote]
I do jakiej kwoty ?
FZS 600 Fazer lub FZ6, CB 600 Hornet (wersja z owiewkÄ…), CBR 600F4, GSX-F, to sportowo turystyczne
Oczywiście to tylko taki mały przykład, są motory które powiedzmy sporo mogą wybaczyć, a są motory na które nie doświadczony, mocno napalony posiadacz prawa jazdy kategorii A siadać nie powinien,
Przedstaw swoje typy i kwotę do jakiej szukasz moto a łatwiej będzie pomóc. Oczywiście zostaw sobie 2-3 tyś.PLN na kombinezon, buty, kask i rękawiczki.[/quote]
ze sportowo turystycznych to myslalem o Thudercacie i o gsx f600, a ze sportowych cbr600f4 i gsxr 600 ale to jeszcze za wysokie progi.
myslalem tak ze na sam moto bede mogl przenaczyc ok 12tys. bo kask i kombinezon to juz osobny rozdzial.
pisałes jeszcze o motorach ktore wybaczaja błedy i takie co nie wybaczaja,co Twoim zdaniem takie błędy wybacza?? (mam tu na mysli i sportowe i sportowo- turystyczne)
I do jakiej kwoty ?
Przedstaw swoje typy i kwotę do jakiej szukasz moto a łatwiej będzie pomóc. Oczywiście zostaw sobie 2-3 tyś.PLN na kombinezon, buty, kask i rękawiczki.[/quote]
ze sportowo turystycznych to myslalem o Thudercacie i o gsx f600, a ze sportowych cbr600f4 i gsxr 600 ale to jeszcze za wysokie progi.
myslalem tak ze na sam moto bede mogl przenaczyc ok 12tys. bo kask i kombinezon to juz osobny rozdzial.
pisałes jeszcze o motorach ktore wybaczaja błedy i takie co nie wybaczaja,co Twoim zdaniem takie błędy wybacza?? (mam tu na mysli i sportowe i sportowo- turystyczne)
-
supermen - Świeżak
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości