Posiadacze KTM RC8
Joda Bardzo ładnie
Podoba mi sie tylko ja mam inne wydechy na mysli konkretnie akrapowicia dwa pod silnik
tylko jeszcze czekam na wymiary i Ci wysle do porownania z Twoimi
Masz wiecej zdjec?
jak kolektory wymodziles?

Podoba mi sie tylko ja mam inne wydechy na mysli konkretnie akrapowicia dwa pod silnik
tylko jeszcze czekam na wymiary i Ci wysle do porownania z Twoimi
Masz wiecej zdjec?
jak kolektory wymodziles?
KTM RC8R - READY TO RACE
-
twin - Świeżak
A tu mój nowy projekt - trochę ciszej i bardziej basowo.
Pełen przelot bez dB-killera powinien zejść poniżej 100 dB.
Oczywiście tą YOSHIMURĘ można zastąpić każdym tłumikiem.
To można spróbować kilka map i sprawdzać na hamowni.
Ale wychodzi że najważniejsze żeby wrzucić jakąkolwiek mapę na AKRAPY przelotowe.
Bo zostawiając oryginalną masz wrażenie że zaraz ci wysadzi tłumik i kolektory - tak strzela w wydechy.
Pełen przelot bez dB-killera powinien zejść poniżej 100 dB.
Oczywiście tą YOSHIMURĘ można zastąpić każdym tłumikiem.

To można spróbować kilka map i sprawdzać na hamowni.
Ale wychodzi że najważniejsze żeby wrzucić jakąkolwiek mapę na AKRAPY przelotowe.
Bo zostawiając oryginalną masz wrażenie że zaraz ci wysadzi tłumik i kolektory - tak strzela w wydechy.
motocykl: KTM RC8R
-
joda - Świeżak
Wgranie innej mapy na seryjny - lepiej nie - pewnie by się dławił.
Seryjny wydech i tak go dławi - a już powyżej 8 tyś. obr. to już nie ma co iść bo obroty idą powoli.
Nie ma jak pełen przelot i mapy AKRAPA - zabójca!!!!
Mierzyłem głośność - wyszło na wolnych obrotach 98 dB a na 5 tyś 103 dB. a powyżej 5 tyś.
jest ciekawie i BASOWO.
Można powiedzieć że jeżdżąc spokojnie to policja nam się nie przyczepi.
Jak ktoś chętny na takie kolektory z tłumikami wstępnymi to do wyboru mam YOSHIMURĘ lub ARROW lub AKRAPOWIC okrągły - to co wcześniej zdjęcia wstawiałem.
ARROW i AKRAP są chyba milsze dla oka - nie mam na razie kasy żeby inwestować i wrzucać je do siebie na stan, dostępne na zamówienie
Seryjny wydech i tak go dławi - a już powyżej 8 tyś. obr. to już nie ma co iść bo obroty idą powoli.
Nie ma jak pełen przelot i mapy AKRAPA - zabójca!!!!

Mierzyłem głośność - wyszło na wolnych obrotach 98 dB a na 5 tyś 103 dB. a powyżej 5 tyś.

Można powiedzieć że jeżdżąc spokojnie to policja nam się nie przyczepi.
Jak ktoś chętny na takie kolektory z tłumikami wstępnymi to do wyboru mam YOSHIMURĘ lub ARROW lub AKRAPOWIC okrągły - to co wcześniej zdjęcia wstawiałem.
ARROW i AKRAP są chyba milsze dla oka - nie mam na razie kasy żeby inwestować i wrzucać je do siebie na stan, dostępne na zamówienie

-
joda - Świeżak
https://plus.google.com/photos/10699108 ... banner=pwa
crashpady założone, nowe lusterko, bo spawanie nie wytrzymała próby czasu (dzięki mieszkods), ciemna szybka i najważniejsze: naprawione sprzęgło
znalazłem fajny mały warsztat niedaleko i kolega wie co robi. sprawdził od pompy po wysprzęglik i okazało się, że jedna przekładka była do wymiany. teraz chodzi igła.
kupiłem zawczasu niepotrzebnie kompletne oryginalne sprzęgło 61232011010 w ASO (nówka, nie otwierana) - oddam w cenie 950pln.
crashpady założone, nowe lusterko, bo spawanie nie wytrzymała próby czasu (dzięki mieszkods), ciemna szybka i najważniejsze: naprawione sprzęgło

znalazłem fajny mały warsztat niedaleko i kolega wie co robi. sprawdził od pompy po wysprzęglik i okazało się, że jedna przekładka była do wymiany. teraz chodzi igła.
kupiłem zawczasu niepotrzebnie kompletne oryginalne sprzęgło 61232011010 w ASO (nówka, nie otwierana) - oddam w cenie 950pln.
KTM RC8 out
KTM 690 SMC-R 2015 in
KTM 690 SMC-R 2015 in
-
maniujr - Świeżak
Jak je wypróbujesz daj znać
żartuje
dobrze wyglądają oby jak co się spisały i już w spodenkach nie lataj
Zna ktoś albo słyszał o jakimś specjaliście od powercommandera i map z hamownia ?

żartuje
dobrze wyglądają oby jak co się spisały i już w spodenkach nie lataj
Zna ktoś albo słyszał o jakimś specjaliście od powercommandera i map z hamownia ?
KTM RC8R - READY TO RACE
-
twin - Świeżak
O "POWERKOMANDERZE" szukaj na forach - na pewno ludzie coÅ› ciekawego piszÄ….
Ale jeśli chodzi ci o RC8R i PowerComander to wydaje mi się że jest nie potrzebny.
AAAA co jakiś czas zmieniali mapy do naszych roczników do wydechu oryginalnego - trzeba podjechać na SERVIS KTM i sprawdzić czy twój ma uaktualnienie i przegrać nową mapę.
A jak zmienisz wydech to wtedy mapa AKRAPOVIC pod krótki albo długi wydech i nie poznajesz motocykla. Oczywiście w zależności co tam wsadzisz?
Ale jeśli chodzi ci o RC8R i PowerComander to wydaje mi się że jest nie potrzebny.
AAAA co jakiś czas zmieniali mapy do naszych roczników do wydechu oryginalnego - trzeba podjechać na SERVIS KTM i sprawdzić czy twój ma uaktualnienie i przegrać nową mapę.
A jak zmienisz wydech to wtedy mapa AKRAPOVIC pod krótki albo długi wydech i nie poznajesz motocykla. Oczywiście w zależności co tam wsadzisz?

-
joda - Świeżak
Chce wrzucić 2w2 ale pod silnikiem i tu co do map nie jestem pewny jakie bo akrap pod silnik jest 2w1w1 a po bokach 2w1w2 a niechce pogorszyc i tu bylaby robota do Ciebie Daniel co do kolektorów
Myslalem o powercommanderze i moze kros jest taki prze ... ze mape dostroi pod wydech a na chamowni sprawdzic i dopracowac
Ewentyalnie evo4 pod silnik ale koszt konkretny i sie waham

Myslalem o powercommanderze i moze kros jest taki prze ... ze mape dostroi pod wydech a na chamowni sprawdzic i dopracowac
Ewentyalnie evo4 pod silnik ale koszt konkretny i sie waham
KTM RC8R - READY TO RACE
-
twin - Świeżak
twin napisał(a):Jak je wypróbujesz daj znac
Już sprawdziłem tzn wiatr sprawdził..... lekko się wygięła śruba i pękła owiewka (prawa dla odmiany)...na zdjęciach już po naprawie.
btw - ciekawa opcja się pojawiła
http://womet-tech.pl/product.php?id_product=452
KTM RC8 out
KTM 690 SMC-R 2015 in
KTM 690 SMC-R 2015 in
-
maniujr - Świeżak
Siema,
coÅ› cicho na forum
Myślałem jak by tu jeszcze ulepszyć KATa przez zimę i już zamówione. Lusterka CRG Arrow Bar End Mirror Black prosto z USA
Mega designerskie jak dla mnie i jak je zobaczyłem w MISSION R wiedziałem ze KAT musi takie mieć ,
http://www.youtube.com/watch?v=UyYAJgEblrA (otwórz link)
od polowy filmu są dokładnie pokazane,
i wreszcie będzie coś w nich porządnie widać...
Tylko teraz muszę dokupić drugi komplet kierunkowskazów jak na tyle z racji ze 7V jest z przodu a z tylu zrobione już 12V
Teraz muszę wymontować zestaw zmieniający te 7V na 12V z tyłu i już wszystko zrobić na 12V począwszy od przerywacza żeby już nie mieszać i pakować się w koszty
Jeśli ktoś chce zmienić sobie tył na jakieś fajne zgrabne led-y to zestaw 7V ->12V będzie do sprzedania po kosztach
opis str 15
Jak tylko wszystko poskładam do kupy wrzucę foty
Pozdro
coÅ› cicho na forum

Myślałem jak by tu jeszcze ulepszyć KATa przez zimę i już zamówione. Lusterka CRG Arrow Bar End Mirror Black prosto z USA

Mega designerskie jak dla mnie i jak je zobaczyłem w MISSION R wiedziałem ze KAT musi takie mieć ,

http://www.youtube.com/watch?v=UyYAJgEblrA (otwórz link)
od polowy filmu są dokładnie pokazane,
i wreszcie będzie coś w nich porządnie widać...
Tylko teraz muszę dokupić drugi komplet kierunkowskazów jak na tyle z racji ze 7V jest z przodu a z tylu zrobione już 12V
Teraz muszę wymontować zestaw zmieniający te 7V na 12V z tyłu i już wszystko zrobić na 12V począwszy od przerywacza żeby już nie mieszać i pakować się w koszty
Jeśli ktoś chce zmienić sobie tył na jakieś fajne zgrabne led-y to zestaw 7V ->12V będzie do sprzedania po kosztach
opis str 15
Jak tylko wszystko poskładam do kupy wrzucę foty
Pozdro
KTM RC8R - READY TO RACE
-
twin - Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 63 gości