Zobacz wÄ…tek - Posiadacze KTM RC8
NAS Analytics TAG

Posiadacze KTM RC8

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Postprzez twin » 8/11/2013, 20:36

Spoko masz sprzet :) Fajnie ze sie wyroznia choc i tak Kata nie idzie z niczym innym pomylic :D

Daj znac jak dojdziesz ładu z tym, przyda sie moze komus w przyszlosci

I nie dopisuj nowej odpowiedzi tylko na swojej ostatniej wiadomosci kliknij edytuj i wtedy dopisuj dalej bo zaraz Cie ghost obczai i wyłapiesz warna :P
KTM RC8R - READY TO RACE
twin
Świeżak

Postprzez mieszkods » 13/11/2013, 14:45

Oddam w dobre ręce zupełnie nowe i nieużywane crash pady do KTM RC8.
Cena do negocjacji.
Oto o jakie crash pady chodzi:
http://allegro.pl/renner-crash-pady-ktm ... 17715.html

więcej info na priv
KTM RC8 -Ready to race
mieszkods
Świeżak

Postprzez maniujr » 13/11/2013, 18:52

mieszkods napisał(a):Oddam w dobre ręce zupełnie nowe i nieużywane crash pady do KTM RC8.
Cena do negocjacji.
Oto o jakie crash pady chodzi:
http://allegro.pl/renner-crash-pady-ktm ... 17715.html

więcej info na priv

https://plus.google.com/photos/10699108 ... 5121011374

real foto ;) sprawujÄ… siÄ™ ok
KTM RC8 out

KTM 690 SMC-R 2015 in
maniujr
Świeżak

Postprzez mieszkods » 18/11/2013, 11:36

Dla zainteresowanych, oprócz zupełnie nowych crash padów: http://allegro.pl/renner-crash-pady-ktm ... 17715.html

Mam do zaoferowania:
1. prawÄ… kierownicÄ™ - clip-on - Sprzedana
2. prawe lusterko wraz z kierunkowskazem
3. prawy set sportowy marki Gilles.tooling
4. fotel pasażera oraz sety (podnóżki) pasażera
do motocykla KTM RC8

Części do wglądu na tablica.pl

Pozdrawiam,
mieszkods
Ostatnio edytowano 16/12/2013, 09:01 przez mieszkods, łącznie edytowano 1 raz
KTM RC8 -Ready to race
mieszkods
Świeżak

Postprzez twin » 25/11/2013, 16:09

Orientuje sie ktos z Was gdzie KAT ma przerywacz kierunkowskazów lub jak on wygląda ? Musze go wymienić, bo wszystkie kierunki będe miał na 12V, a prawdopodobnie to on generuje do kierunkowskazów to 7V, a na chwile obecną aż do Świąt nie mam dostępu do moto.
KTM RC8R - READY TO RACE
twin
Świeżak

Postprzez maniujr » 16/12/2013, 15:34

joda napisał(a):ten tłumik 1600 zł. !!!!!!!! poprawiona cena

Dostępny u mnie :-)

To co robimy zestawik do RC8?

Jak daleko ma sięgać ponad podnóżek pasażera do ustalenia.

Może nawet się go uda zrobić bez konieczności mocowania do podnóżka pasażera.

Wtedy czy jeździsz z SETAMI czy bez to wszystko jedno.

Podpowiem jeszcze że prawdopodobnie można zrobić podwójny wydech - tylko czekam na amorek żeby pomierzyć ile jest miejsca.

Chodzi o przestrzeń między amortyzatorem a ramą.

Joda - i jak z tymi tłumikami ? dało radę zrobić stereo ? :twisted:
KTM RC8 out

KTM 690 SMC-R 2015 in
maniujr
Świeżak

Postprzez bocianello » 24/1/2014, 19:42

Tu o KTM-ach można pogadać więc dzień dobry RC8 users - tu bocian - nowy ja jestem.

Skomplikowaność tego forum jest niesamowita, ale ja z tymi kierunkowskazami.
W RC8 kierunki-led zasilane są mniejszym napięciem niż 12V. Ledy potrzebują cirka 7,6V.
Te brzydactwa oryginały z tyłu mają wewnętrzny układ stabilizujący napięcie na 7,6V.
Z reguły każdy wycina oryginalną "kaczkę" i wstawia akcesoryjny zestaw oświetleniowy.
Dobrze jak markowe minikerunki posiadaj układ przekaźnika ,który podaje odpowiednie napięcie ale jeśli kupiliśmy minikierunki chińskie bez dodatków to trzeba zrobić układ z przekaźnikiem i to będzie hulało. Można też bez dodatkowego układu stabilizującego pogrzebać w samych ledach ale wymaga to otwarcia klosza niestety istnieje ryzyko uszkodzenia samego klosza i nieszczelnego sklejenia. Do wyboru...

A i zapytać chcę o firmę Dominator z miasta Bestwinka.
Ogłaszają się w USA,Italii,Francji,Niemczech,Anglii no i RP - czy ktoś ma to cudo w swoim Kacie?
Rozmawiałem wczoraj z atasze marketingowym i stwierdził ,że zrobią do Rc8r ale nie z karbonu i nie z tytanu więc pozostaje stal nierdzewna.Oferują hamownię i pełną obsługę na miejscu - ciekawe podejście do konsumenta.

Co do kruczyrc82008 - kupiłeś dobry sprzęt - znam ten motocykl i użytkownik Adam jak i sam koń - mega pozytyw.
...in the beginning - Romet Motorynka , RC8 - orange 08r., RC8 - black - Akrapovic evo4 09r., at the moment RC8r - black - 12r. & RC8R Red Bull Akrapovic 09r. <brand new> for sale this one!
bocianello
Świeżak

Postprzez bocianello » 24/1/2014, 22:14

http://i45.tinypic.com/j5dsf9.jpg
A propos tych Power Comanderów czy jak to badziewie się zowie.
WyciÄ…ganie kasy i efekt mizerny.
W Kacie nie potrzeba niczego takiego ,gdyż wystarczy kabel OBD II i możecie wgrywać sami mamy z całego świata - oczywiście na własne ryzyko. Mam to ustrojstwo i działa... :)

W ASO KTM sprawa wyglÄ…da tak: do wyboru:
1-mapa pod standard wydech
2-mapa pod Acrapovic tytan evo4 RC8r numer 691,05,283,100
Acrapovic 2 rury mocowane lewo i prawo do setów podnóżków numer 691,05,383,000 zestaw tylko na tor
3-mapa pod Acrapovic tytan numer 690,05,283,100
Acrapovic 2 rury mocowane lewo i prawo do setów podnóżków numer 691,05,383,100 zestaw na drogi z homologacją

Czyli kupujecie wydech, niestety KTM w RC8 i R dedykuje Acrapovic'a i mapy są zestrojone pod te wydechy - podajecie model , rok i numer wydechu - i cały tuning - wszystko przez bluetooth.

A wszystkie inne kombinacje z wydechami:
czy Arrow, czy FMF , czy GPR , czy MSR , czy QD , czy JC , czy Werkes USA , czy Remus , czy Termignoni ,czy samoróbki to kwestia hamowni i map ale tych z sieci lub próby w ASO!

a to linki do dwóch kominów pod silnikiem :
http://www.youtube.com/watch?v=ODmUfamqM2U
http://i45.tinypic.com/j5dsf9.jpg

2 kominów akrapa:
http://www.youtube.com/watch?v=_Q8E2lxmoyU

1 komin Remusa:
http://www.youtube.com/watch?v=6ldDBgX9lCc
...in the beginning - Romet Motorynka , RC8 - orange 08r., RC8 - black - Akrapovic evo4 09r., at the moment RC8r - black - 12r. & RC8R Red Bull Akrapovic 09r. <brand new> for sale this one!
bocianello
Świeżak

Postprzez maniujr » 26/1/2014, 18:34

Witaj bocianello ;)

Fajnie, że dołączyłeś. Ja w temacie Dominator. Pytałem ich przez allegro i koleś podesłał ten link.

http://www.youtube.com/watch?v=0a5s-SWbLGw

Sam nie wiem czy dobrze gada czy nie. Pytanie co z mapÄ… pod taki komin (pod Acrapa?)
KTM RC8 out

KTM 690 SMC-R 2015 in
maniujr
Świeżak

Postprzez bocianello » 27/1/2014, 18:32

Dzięki za link - nie widziałem RC8R z Domitatorem ?
Ale zaraz to nie jest RC8R ?- tylko zwykły Rc8 ale podpicowany.

Jednak to nie wszystko - bo wspomniana firma daje końcowy wydech czyli mamy parę decybeli głośniej wokoło siebie i nic poza tym - niestety !

Często czytuję tutaj ,że mapa od Akrapovic'a to niby takie cudo?
A ja się po raz drugi spytam - która ?
Czy wszyscy macie zhakowanie mapy ala Akrapovic z sieci i piszecie ,że to ta właśnie?
Bo nie wierzę ,że każdy z Was ma ziomka w ASO KTM i za każdym razem tam jeździ i modyfikuje swój sterownik pod wydech czy cały układ.
Bo tak naprawdę czy Akrapovic (dawniej Scorpion) serwuje swoje mapy na lewo i prawo i to sprawdza się przy każdym wydechu?

Co to jest ta mapa ? - to nic innego jak modyfikacja parametrów wtrysku EFI po przez ingerencję (emulację oprogramowaniem) w podstawowe parametry sterownika głównego motocykla.( z uwzględnieniem pewnych czynników )
I sam Acrapovic to zrobił ale niestety pod swoje wydechy (końcówki ) jak i kompletne układy wydechowe w KTM-ie. Dlatego ta firma jest oficjalnie dedykowana pod RC8 i RC8R!

Czyli mając założony odpowiedni "układ wydechowy" przyporządkowujemy konkretną mapę - w przypadku Akrapovica'a - jest to jedna konkretna tzw. mapa - i nie ma wyboru!

Robisz to pod kątem osiągnięcia odpowiednich parametrów motocykla w zależności od własnych potrzeb i wymagań , a nie po to by było tylko głośno i szybko! choć czasem tylko po to ...

Dzisiejsze motocykle są na wtrysku EFI ,spaliny mają określone normy(dziś EURO4 i EURO5), sterowanymi parametrami sąd lambda w kolektorach wydechowych , itp...

W przypadku innych wydechów prócz Akrapovic'a , które wymieniłem we wcześniejszym poście nie trzeba nic zmieniać by motocykl zachowywał się dalej tak samo prócz głośniejszego dźwięku.
Nie oszukujmy się, nic to nie zmieni ,ani mocy ,ani prędkości max!
Ostatniego sezonu w motocyklu VTR SP-2 2003r. zmieniliśmy same końcówki wydechów z oryginału na LeoVince ,dodaliśmy PowerComander z mapą pod ten comander ,a nie wydech - producent nie założył ,że to będzie akurat wspomniany Leo - czyli już kiepsko - i co ?
Efekt był taki ,że motocykl stracił na maxymalnej prędkości , przyśpieszenie to samo tyle ,że piękny dźwięk - to tyle - spalanie paliwa też pozostało na tym poziomie ... czyli jak coś jest do wszystkiego to i do niczego!

ReasumujÄ…c:
Musimy wiedzieć co zmieniamy i po co i pod co !
Jak modyfikujemy wtryski i po co!
Jak oszukujemy sondy lambda i zmieniamy emisjÄ™ spalin i po co!
Analizujemy zakres obrotów i wpływamy na moment obrotowy , bo musimy wiedzieć jaki wpływ na motocykl ma moment ,a jaki wpływ ma moc motocykla!
...znajÄ…c swoje w danej chwili preferencje i oczekiwania.

Założę się ,że wszyscy z nas po pierwsze "patrzymy" na dźwięk.
Następnie cieszymy się jak przybędzie parę "kucy".
I, ale to już abstrakcja : jak zwiększy się przyśpieszenie (najlepiej w całym zakresie obrotów :mrgreen: )
i Vmax :arrow: - tyle pokrótce powiem jako początkujący kierowiec - rajdowiec :) .
Inne detale i inne oczekiwania już się mniej liczą - bo jesteśmy normalnymi użytkownikami.
W większości się poprawię by nie urazić wyczynowców.

W moim pomarańczowym Kacie miałem - standardowy wydech - ale wgraną mapkę dającą super przyśpieszenie ,kosztem maxymalnej prędkości tylko do 240km/h. No i efekt był piorunujący niestety tylko na pierwszych 4 biegach , potem nawet nie próbowałem... :roll: :lol:
Ostatnio edytowano 27/1/2014, 18:46 przez bocianello, łącznie edytowano 1 raz
bocianello
Świeżak

Postprzez maniujr » 27/1/2014, 18:39

no, ale jak założysz taki przelot (np. Dominator), a mapa jest pod seryjny, to wali ogniem, a to nic dobrego nie wróży.

Joda pisał, że "odetkanie" wydechu (założenie przelotu) sprawia, że KAT dużo lepiej idzie na prędkościach +200 (wysokie obroty)

Ja z autopsji stwierdzam, że 0-200 idzie jak dziki, ale potem faktycznie już słabo i czuć, że puchnie.

https://www.youtube.com/watch?v=_S_XpRqAT_0
KTM RC8 out

KTM 690 SMC-R 2015 in
maniujr
Świeżak

Postprzez bocianello » 27/1/2014, 18:51

A tu daję fajny z Youtuba filmik jak RC8R ściga się z BMW 1000RR
Czas - cirka 15 min.
Ciekawostka - mamy na ekranie 2 ujęcia: przód motocykla 2/3 i 1/3 tył motocykla.

http://www.youtube.com/watch?v=4clHKQGyuHM
Ostatnio edytowano 27/1/2014, 19:19 przez bocianello, łącznie edytowano 1 raz
bocianello
Świeżak

Postprzez bocianello » 27/1/2014, 19:03

Czyli jak założę tylko "przelot" to idzie zawsze "marchewa"? niiiiiiiie
To zjawisko nie przepalonej benzyny występuje zawsze gdy zmieniamy biegi na wysokich obrotach lub hamujemy silnikiem i w przypadku standard tłumika ten efekt jest eliminowany ale nie zawsze choć to cichymi strzałami da się wyczuć, a w "przelocie" czasem - fakt. -strzeli! no i trampek może się delikatnie zaczadzić!
Końcowy wydech w standardzie ogranicza dźwięk li tylko do 96dB. prawda? nic więcej!
Przelot przepuści bo mniej tłumi.
-------parametry sterownika pozostajÄ… te same----------------
Jak wgram inne oprogramowanie to "marchewy" będą też strzelały -ale zależy od konstrukcji przelotu!
W moim czarnym Rc8 maiłem to szczęście mieć kompletny evo4 i powiem tylko ,że jak na niskich obrotach jadąc - szybkim ruchem gazu (góra-dół) jak "pierdzielnęło" to wyprzedzany samochód wpadał na pobocze,a żona kierowcy miała dziury w rajtuzach.
Czasem się ulewa... niby taka firmówa niby wgrana pod to mapka.

A zapomniałem dodać ,ze KTM dodaje specjalny pakiet pod zestaw EVO4 o numerze 691.05.999.000 który się nazywa CLUB RACE KIT i wtedy z maszyny to będzie
"harlejpatjomkinendurometceler"

Nie miałem przyjemności poznać kolegi "Joda" ale zapewne bym spytał się:
- w jaki sposób to stwierdził?
Czy latał na torze z tripmasterem? , czy może koś mierzył średnie czasy okrążenia? , czy może to było złudzenie bo dźwięk był tak niesamowity ,że uskrzydlał ... ?
Nie wierzę w to ale to moja opinia - dla mnie zmiana wydechu na "przelot" nic nie wniesie , chyba ,że dobiorę "przypadkowo" odpowiednią mapę i przetestuję to na torze.
Gdy zmienię cały układ wydechowy (kolektory, końcowy wydech) - wtedy jest pewne ,że będzie lepiej +200 ale też z odpowiednią mapą.

Sam RC8R w stosunku do RC8 ma większy silnik i więcej mocy , czyli dla takiego amatora jak ja samo to daje powód do radości więc nie muszę na tę chwilę :D dodatkowo montować kompletnego układu wydechowego bo po pierwsze to już tylko 1 firma robi do tego modelu komplet , kosztuje mega dużo pieniędzy ,a ja wykosztowałem się na samego konia więc kontynuuję dalej rozmowy z Dominatorem i będę 1 klientem z RC8R na dominatorze :wink:
bocianello
Świeżak

Postprzez maniujr » 27/1/2014, 22:56

spytaj za ile puszczą 2szt. może też się skuszę ;)
KTM RC8 out

KTM 690 SMC-R 2015 in
maniujr
Świeżak

Postprzez bocianello » 28/1/2014, 10:24

Z dominatorem jest tak.
Prowadzę z Firmą rozmowy , etap jakości i gwarancji mamy wyjaśniony - jest na tak .
5 letnia gwarancja i wszystkie za i przeciw - jest wyjaśnione.
Materiały wygłuszające i ich oddziaływanie na temperaturę - teoretycznie mam wyjaśnione.
Czekam na odpowiedź konstruktora bo przesłano mi propozycję konstrukcyjną wydechu końcowego do którego wniosłem poprawkę. Na tym etapie jestem w dniu dzisiejszym!

Obrazek

Jest jeszcze jedna koncepcja ale to do rozważenia?

Co do samej realizacji pomysłu to zamierzam tam się wybrać , zaproszenie już mam , założyć wydech na miejscu i na hamowni zweryfikować poziom hałasu oraz pozytywy i negatywy całej operacji - to będzie mój cel...
Co do ceny jeszcze nie rozmawiałem ale nie ma problemu , hurt zawsze jest tańszy :)
o szczegółach na bieżąco ...

jak siÄ™ wstawia te obrazki ???
bocianello
Świeżak

Postprzez maniujr » 3/2/2014, 08:51

Nie rób "szybka odpowiedź" tylko "odpowiedz". Wtedy możesz załączać fotki, ale uważaj na rozmiar i rozdzielczość.
KTM RC8 out

KTM 690 SMC-R 2015 in
maniujr
Świeżak

Postprzez twin » 3/2/2014, 20:44

Siema bocian
Nie mam neta na chwile obecna zeby sie podlaczyc do dyskusji ale jak bede mial chwile wpadne na forum
Wrzuc foty swojego Kata
Pzdr
KTM RC8R - READY TO RACE
twin
Świeżak

Postprzez bocianello » 4/2/2014, 21:44

Wilkomen rodacy Rc8 users

dziś pamiętny dzień ,gdyż ponieważ dostałem paczkę z Chin co oznacza ,że mam klameczki do RC8 = zaryzykowałem i się opłaciło - są 2 razy tańsze niż u nas i są w super jakości.
Uważam ,ze forum jest po to by sobie pomagać lub informować o ciekawostkach , promocjach bądź okazjach - co ja jakem bocianello poczyniam

http://www.areyourshop.net/Photo/index. ... VhdWN0aW9u

dalej tych zdjęć maniujr nie umim wkleić - sdfjdkfgnperh32 - !

twin - bym chciał w ogóle jakie foto zamieścić czy link graficzny - ale nie ! - mój ZX Spectrum tego nie ogarnia :idea:

rozmiar zmniejszyłem 8 krotnie i dalej nic , muszę gdzieś na forum doczytać krok po kroku jak to się tworzy ...

cena klamek 164PLN płaciłem PayPalem ,a ci jeszcze na kursie kroją ...

te klamki kosztowały mnie 105PLN
http://www.areyourshop.net/Photo/MotoPa ... ange-1.jpg
bocianello
Świeżak

Postprzez bocianello » 4/2/2014, 22:57

Co do wydechu to jeszcze dodam ,że na wyspach pojawiła się firemka ,która tworzy ciekawe rozwiązanie do RC8

Obrazek

pewnie zaciekawi to kolegÄ™ joda

Obrazek

...nie pytajcie mnie jak to wstawiłem ... nie wiem ! :shock:
bocianello
Świeżak

Postprzez bocianello » 10/2/2014, 20:38

Dobrze jest ze sobą porozmawiać ,więc ...
zamówiłem miniledowe podświetlanie tablicy rejestracyjnej , tak to oto wygląda na 2 foto.

Koszt niewielki, a pomaga zastąpić ten paskudny oryginał i też można w fajny sposób podświetlić tablicę rejestracyjna założoną nie koniecznie na akcesoryjnym Tail Tidy foto 1.

Jak już ktoś mi wytłumaczy jak zamieścić foty z twardego dysku komputera to pokarzę wam jak można sprytnie zamontować tablicę rejestracyjną 3 foto.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Informacja n/t tego wydechu końcowego , zamieszczonego post wyżej - koszt to 400P (funtów)+ koszta wysyłki - robi go firma STG z west yorkshir w GB.

Obrazek

Natomiast ten kosztuje 500 funciaków - pozdrawlaju - miło było pogadać :P
bocianello
Świeżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê