[Honda NC700S] Honda NC700S i NC700X - rozwiÄ…zanie...
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Cena NC700 22-22.500 zł, wersja wyższa ok. 24.500 zł. Byłem w Barcelonie na testach-rewelacja<br><hr>Arkady
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
hehe widzę ze kolegę *** ściska jak litry widzi? wiesz lepie co ja sobie myślę,denerwują mnie takie twoje aroganckie i ogólnikowe oceny..<br><hr>z 1000Komentatorzy napisał(a):Panowie, no tak szczerze. Kto was uzywa swojego litra do czegos innego jak odcinka na 1 i 2 biegu i lans po miescie? Scigac sie nie ma gdzie, Lublin zamykaja, Poznan to kupa, zostaje mega ograniczony Radom. Po co wam 170-200 KM? <br><hr>Widze i mowie <br>Komentatorzy napisał(a):Smutna prawda - litr po prostu dobrze wygląda pod MC Donaldem (Wawa), pewnie dla tego ja mam brzydki motocykl i się z tego cieszę, przynajmniej widać że nie dla szpanu.<br><hr>versys<br>Komentatorzy napisał(a):Zgadzam się z Tobą. Jak widzę tych pajaców na Marszałkowskiej to się zawsze usmiecham złosliwie. Banda cwaniaków, którzy muszą sie polansować tyłkiem upoconym w skórzanym kombinezonie, trzymając śmierdzącego bigmaca i fryty w garści. to nie są motocykliści, tylko frajerzy, którzy na szczęście trochę nabijaja kasę firmom motocyklowym. I tylko to uzasadnia ich mieście w świecie motocykli. Cóż, takich bananowych kolesi też potrzeba, choćby po to własnie, aby zostawić trochę kaski w salonie motocyklowym takim czy innym.<br><hr>dyrektor<br>Komentatorzy napisał(a):Haha! Dobre podsumowanieSam bym tego lepiej nie ujął
P.S.
Też mam ponad litra<br><hr>Arturo<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wiecie, co niedawno zrobiłem sobie prawo jazdy i tak zastanawiam się (na razie nie kupię) co byłoby dobre na początek. Brałem pod uwagę cbf 500, ale przecież po co jeśli można kupić cbf 600 na wtrysku, co niesie za sobą większą "bezobsługowość" motocykla, a i moc oraz pojemność będzie wystarczyć moim zdaniem aż do zajechania motocykla i kupienia podobnego co do mocy i pojemności ale nowszego (teraz biorę tylko używane pod uwagę).
Odkąd jednak zobaczyłem, że Honda wprowadza na rynek tak praktyczny model jak nc700s to gdybym tylko mógł tj. miał odpowiednią ilość "kasy" odrazu pszedłbym do salonu
Zastanawia mnie tylko jedno dlaczego honda w przypadku zastosowania tak niskoobrotowego silnika i z tak niską mocą chcą zbudować jak najmniej problemowy motocykl została przy napędzie łańcuchem, przecież w tym motocyklu wydaje mnie się, że dałby radę w zupełności wał kardana o którym wiem tyle, że nie wymaga tyle obsługi, zachodu co napęd łańcuchem. Nie znam się za bardzo na technicznych aspektach, a dokładniej to ujmując prawie wcale, a z tego co mnie się wydaje tował kardana zapewne nie nadaje się do motocykli z dużą mocą i wysokich obrotów lub choć jednego z tych, być może się mylę, ale jak nie miałem jeszcze prawka marzyłem sobie swego czasu o takim moto guzzi breva 750, który wydawał mnie się wtedy stylistycznie jak i z punktu nie sprawiania problemów idealnym rozwiązaniem dla kogoś kto chce po prostu jeździć, a nie szaleć.
Wytłumaczcie mnie dlaczego producenci nie chcą montować napędu wałem zamiast łańcuchem, co stoi na przeszkodzie takiemu rozwiązaniu, co do motocykli sportowych to się chyba domyślam, ale reszta np. ten nc700s ...<br><hr>monk
Odkąd jednak zobaczyłem, że Honda wprowadza na rynek tak praktyczny model jak nc700s to gdybym tylko mógł tj. miał odpowiednią ilość "kasy" odrazu pszedłbym do salonu

Zastanawia mnie tylko jedno dlaczego honda w przypadku zastosowania tak niskoobrotowego silnika i z tak niską mocą chcą zbudować jak najmniej problemowy motocykl została przy napędzie łańcuchem, przecież w tym motocyklu wydaje mnie się, że dałby radę w zupełności wał kardana o którym wiem tyle, że nie wymaga tyle obsługi, zachodu co napęd łańcuchem. Nie znam się za bardzo na technicznych aspektach, a dokładniej to ujmując prawie wcale, a z tego co mnie się wydaje tował kardana zapewne nie nadaje się do motocykli z dużą mocą i wysokich obrotów lub choć jednego z tych, być może się mylę, ale jak nie miałem jeszcze prawka marzyłem sobie swego czasu o takim moto guzzi breva 750, który wydawał mnie się wtedy stylistycznie jak i z punktu nie sprawiania problemów idealnym rozwiązaniem dla kogoś kto chce po prostu jeździć, a nie szaleć.

Wytłumaczcie mnie dlaczego producenci nie chcą montować napędu wałem zamiast łańcuchem, co stoi na przeszkodzie takiemu rozwiązaniu, co do motocykli sportowych to się chyba domyślam, ale reszta np. ten nc700s ...<br><hr>monk
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W niemczech Honda chce sie dostac na rynek niemiecki i na te motocykle jest duzo rabatow.Naprzyklad dla nowych tych co robia prawojazdy na motocykl jest rabat 10 %.Cena nowego NC700S to 5400 Euro minus 540 Euro ruwna sie 4860 Euro.Oprucz tego jest mozliwosc finansowania 50/50 to oznacza polowe ceny ( 2430 Euro ) nalezy zaplacic w gotowce i druga polowe po 2 latach bez zadnego oprocetowania.23 maja zdalem prawijazdy i tak zrobilem jak wyzej napisane.Zycze powodzenia przy zakupie tego motocykla bo naprawde sprawia sie dobrze i jestem bardzo zadowolony.<br><hr>odys
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kupilem pare dni temu wersje z ABS. Po 20 kilku latach siadlem na znowu moto i ... poszlo. NC 700 s sama jezdzi. Bardzo stabilna przy wiekszych predkosciach, fajna i poreczna. Polecam!!! <br><hr>CudakKomentatorzy napisał(a):W niemczech Honda chce sie dostac na rynek niemiecki i na te motocykle jest duzo rabatow.Naprzyklad dla nowych tych co robia prawojazdy na motocykl jest rabat 10 %.Cena nowego NC700S to 5400 Euro minus 540 Euro ruwna sie 4860 Euro.Oprucz tego jest mozliwosc finansowania 50/50 to oznacza polowe ceny ( 2430 Euro ) nalezy zaplacic w gotowce i druga polowe po 2 latach bez zadnego oprocetowania.23 maja zdalem prawijazdy i tak zrobilem jak wyzej napisane.Zycze powodzenia przy zakupie tego motocykla bo naprawde sprawia sie dobrze i jestem bardzo zadowolony.<br><hr>odys<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości