Zobacz wÄ…tek - Ubranie dla plecaczka
NAS Analytics TAG

Ubranie dla plecaczka

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Postprzez jot » 11/9/2008, 14:30

ano można, mam nawet ten numer, jakby ktos chcial moge cyknac fotke.

Mery to jednak zostane przy swoim wyborze, Berik albo Arlen Ness.

A co do rozmiarów, to mam wlasnie problem ze znalezieniem czegokolwiek do przymierzenia ;] 48 potrzebne ;D
"You`re an accident waiting to happen" | | http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M961749 | ______ | fzs 600
jot
Świeżak

Postprzez Krejzi.Mery » 11/9/2008, 14:33

Jak będę przy kasie, to kupię dwa: z perforowaną skórą na lato i pełen, na zimnejsze dni. Ten miał być chyba wydaniem całorocznym, ale im nie wyszło ;) Zobaczę jeszcze jak będzie się sprawdzał wraz z bielizną termiczną.
Krejzi.Mery
Bywalec

Postprzez jot » 11/9/2008, 14:52

tez z chęcią zobacze ;D
"You`re an accident waiting to happen" | | http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M961749 | ______ | fzs 600
jot
Świeżak

Postprzez Kaja » 12/9/2008, 09:39

jot napisał(a):ano można, mam nawet ten numer, jakby ktos chcial moge cyknac fotke.

Mery to jednak zostane przy swoim wyborze, Berik albo Arlen Ness.

A co do rozmiarów, to mam wlasnie problem ze znalezieniem czegokolwiek do przymierzenia ;] 48 potrzebne ;D

u nas jest z tego co pamietam 50 najmniejszy arlena, ale 48 jest dainese
jak jestes z wawy to wpadnij jutro :)
Kaja
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez WeWonItThreeTimes » 12/9/2008, 13:03

Ja dla mojej lepszej polowki zaczynam czegos szukac, po sezonie bedzie taniej ;). Na razie ma bana na moto

Ale faktem jest że plecak powinien być ubrany tak samo dobrze jak kierowca. Może z wyjątkiem butów, chociaż te też powinny być solidne - choc nie koniecznie motocyklowe.
Obrazek
WeWonItThreeTimes
Świeżak

Postprzez mineque » 12/9/2008, 20:34

WeWonItThreeTimes napisał(a): Może z wyjątkiem butów, chociaż te też powinny być solidne - choc nie koniecznie motocyklowe.

A kostka plecaczka jest mocniejsza od kostki kierowcy i nie tak latwo ją skręcic badz porzadnie stluc przy wypadku że nie potrzebna dobra ochrona motocyklowym butem?
mineque
Świeżak

Postprzez CalibraHunter » 13/9/2008, 09:46

pawik7 napisał(a):Patty jakie dokładnie (firme i cene) masz te swoje chraniacze ?

Ja smigam w ochraniaczach Polisport produkcji portugalskiej, u nas do kupienia w niektorych salonach motocyklowych za ok. 170zl. Link do produktu na oficjalnej stronie:

http://www.polisport.com/produtos.php?I ... &ID_ORG=5#

Moje sa w wersji czarnej, (wystarczy najechac kursorem na czerwony numer katalogowy po prawej stronie aby je w tej barwie obejrzec). Sa naprawde swietne, wygodne i fajnie na nodze sie prezentuja. Nie sa za duze, w przeciwienstwie do nakolannikow innych firm. W planach mialam kupno Alpinestars, ale po przymiarce okazalo sie, ze ja oba kolana na upartego w jeden upchne... :roll:
Never let your FEAR decide your FUTURE.
CalibraHunter
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kiriosik » 15/9/2008, 17:25

patty pisałaś, że spodnie można sobie darować (wiadomo jak z kasa nie jest super:]). A co jak deszcz pada, też w jeansach śmigać ? ;/

Bo właśnie stoję przed wyborem kombi, a sama kurtka + nakolanniki
Kiriosik
Świeżak

Postprzez suszek » 16/9/2008, 22:49

no no jak wiadomo to nas chroni motocykl a plecaczek musi chronic odzierz ja na moja druga polowe wydalem prawie 8setek E :shock: i jak sie kiedys okazalo warto bylo wymienilismy motocykl a ciuszki prawie nie ruszone i kotek calutki nawet pazurek nie ucierpial wiec warto wydac na dobre ciuchy :wink:
BAJKERSKA Rodzinka...........

Peti- V-MAX to juz minelo
teraz 1100 GSX-R
suszek
Świeżak

Postprzez CalibraHunter » 17/9/2008, 15:28

Kriosik, w deszcz sie nie jezdzi :D A jak juz Cie zlapie - no coz, z cukru nie jestes. Mnie starcza kurtka+ochraniacze. Nie widze w swoim przypadku szczegolnej potrzeby posiadania wypasnych spodni motocyklowych. I tak sam fakt ubierania sie w zolwia, kurtke, kask, rekawice i nakolanniki przed jazda napawa mnie szewska pasja, a co dopiero kutanie sie w ciezkie i niewygodne spodnie.
CalibraHunter
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez jot » 17/9/2008, 16:57

Przy niezłej wprawie można założyć kombi w 5-7 min,
gorzej jak siÄ™ zachcÄ™ po tym siku ;D;D

Ja planuje na nowy sezon zakup jeansow Dainese z ochraniaczami. Wygodne, praktyczne i normalnie chodzić w tym można.

Co do plecaczka, jak na będe takowego, będę się martwić.

patty, jakiego masz żółwika?
jot
Świeżak

Postprzez CalibraHunter » 18/9/2008, 08:15

Ja mam zolwika malo znanej na naszym rynku wloskiej firmy Zandona. 6-elementowy, do wyboru 7 i 8 elementowe (zolwie - w ofercie sporo inych wymyslnych ochraniaczy). Swietna sprawa, jest mistrzowsko wykonany.

Strona glowna producenta:

http://www.zandona.net/
CalibraHunter
VIP Åšcigacz.pl

Poprzednia strona

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 31 gości

na górê