Zobacz wÄ…tek - Ubranie dla plecaczka
NAS Analytics TAG

Ubranie dla plecaczka

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Postprzez palua » 3/9/2008, 14:40

Ja też jeżdżę w ochraniaczach ale ja swoje upycham pod jeansy bo na wierzchu to nie bardzo mi sie podoba , poza tym sa też na piszczel i wpuszczane w buty i z jeansami to już problem z zapięciem buta :)
palua
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez gray wolf » 3/9/2008, 14:48

patty_brawurka napisał(a):Dlatego ja jezdze w o chraniaczach na spodniach - w razie czego jeansy beda dalej cale :P A ze sie wyglada jak terminator, to juz inna sprawa. Pod obcislymi spodniami poza tym jest mi bardzo niewygodnie upychac nakolanniki.

Racja.
Ale mimo wszystko na dżinsach wyglądają "dziwnie". Poza tym gdy sa na wierzchu to są po prostu mało wygodne Nie podczas jazdy, ale gdy trzeba wsiadać i schodzić z moto to już jest z nimi problem. Przynajmniej ja mam ;-)
"Człowiek bez pasji jest martwy"
gray wolf
Świeżak

Postprzez Krejzi.Mery » 3/9/2008, 14:50

Ja nie mam takich problemów :P Tylko na postojach na si ;) muszę odpinać kurtkę od spodni. A tak, sztukę wbijania się w kombi na tyle opanowałam, że to moment, ubrać czy odziać to na się.
Krejzi.Mery
Bywalec

Postprzez zurek100 » 3/9/2008, 15:06

A Wy macie takie profesjonalne ochraniacze takie drogie? jest sens kupowania takich? nie lepiej po prostu dolozyc troche i kupic normalne spodnie na moto z wbudowanymi protektorami?
zurek100
Świeżak

Postprzez Cecho » 3/9/2008, 19:08

nie wszyscy mają tyle $ żeby od razu kupować spodnie :) osobiście jak bym nie miał $( a nie mam :( ) zrobił bym tak samo, kupił ochraniacze i przez jakiś czas uzbierał sobie pieniążki na jakieś lepsze spodnie
Cecho
Świeżak

Postprzez gray wolf » 3/9/2008, 19:38

zurek100 napisał(a):A Wy macie takie profesjonalne ochraniacze takie drogie? jest sens kupowania takich? nie lepiej po prostu dolozyc troche i kupic normalne spodnie na moto z wbudowanymi protektorami?

Ochraniacze kosztowały mnie niecałe 100PLN za parę. Ja mam oprócz tego spodnie, ale używam tylko na dalsze wyjazdy a na codzień zacznę, gdy w dżinsach będzie mi za zimno ;-)
Dżinsy są dla mnie wygodniejsze. Poza tym gdy jade do np. pracy to w tej pracy wyglądam "normalniej" w dżinsach niż w spodniach motocyklowych ;-)

A jak pisałem wczeniej na spodnie dla plecaczka jeszcze się nie wykosztowaliśmy.
"Człowiek bez pasji jest martwy"
gray wolf
Świeżak

Postprzez CalibraHunter » 4/9/2008, 07:31

Ja jak na razie nie mam w planach w ogole spodni. Mam porzadne ochraniacze o fajnym designie - wiec nie wstyd ich na spodniach nosic. Smigam w nich non stop (chyba, ze zapomne), sa bardzo wygodne i nie uprzykrzaja mi zycia w zadnym momencie. A spodnie? Hmmmm zrazilam sie do spodni i wsio. Nie kupuje.
Never let your FEAR decide your FUTURE.
CalibraHunter
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez YZF R1 » 7/9/2008, 02:32

patty_brawurka napisał(a):Ekhm... Nie kazdego stac na taki wypas, YZF R1 :( Ja zarowno jako plecak, jak i jako kierowca smigam w tekstyniaku Retbike, skorzanych rekawicach i ochraniaczach na kolana. Do tego zolw Zandona (sprowadzony z Wloch) i kask Indian Coast :lol: Gdyby nie dzwon, na przyszly sezon mialabym kurtke Alpinki i kask Icona... :cry: Cholera.

Patty ile ten ICON kosztuje jak będę miał dobrą zimę to kupie Ci w prezencie na następny sezon.... :wink:
YZF R1
Moderator

Postprzez CalibraHunter » 7/9/2008, 07:44

Heh bardzo chetnie, ale niestety kask jest za drogi, abym mogla przyjac go w prezencie... Ale bardzo dziekuje :)
CalibraHunter
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez palua » 7/9/2008, 07:50

zurek100 napisał(a):A Wy macie takie profesjonalne ochraniacze takie drogie? jest sens kupowania takich? nie lepiej po prostu dolozyc troche i kupic normalne spodnie na moto z wbudowanymi protektorami?

Ja jeśli kupie spodnie to skórzane i raczej całe kombi. Do tekstylnych spodni się nie przekonałam , wszystkie były na mnie za duże albo za ciężkie i niewygodne dlatego mam dobre ochraniacze , moje nie są może najładniejsze ale tanie nie były bo koło 200 zł ( dostałam je w prezencie urodzinowym ):) .
W przyszłym sezonie mam nadzieje że kupie kombinezon :)
palua
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez YZF R1 » 8/9/2008, 10:35

patty_brawurka napisał(a):Heh bardzo chetnie, ale niestety kask jest za drogi, abym mogla przyjac go w prezencie... Ale bardzo dziekuje :)

Ja nie pytam czy przyjmiesz czy nie, tylko ile kosztuje Patty gapo..... jaki to model jest?
YZF R1
Moderator

Postprzez CalibraHunter » 8/9/2008, 10:59

Echhh... Umarzylam sobie dokladnie ten kask:

http://www.livefast.pl/ride-icon-allian ... id-45.aspx

Ten motyw gryfa i lwa mnie po prostu rozklada na lopatki. Niestety jesgo wartosc jest rowna niezbednemu zakupowi chlodnicy, uszczelniaczy do lag, kierownicy, klamek i paru innych dupereli, bez ktorych jak na razie nie moge podzidowac :cry: Niestety sama sobie nawarzylam piwa, ktore teraz musze wypic.
CalibraHunter
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kaja » 8/9/2008, 11:08

palua napisał(a):

Ja jeśli kupie spodnie to skórzane i raczej całe kombi. Do tekstylnych spodni się nie przekonałam , wszystkie były na mnie za duże albo za ciężkie i niewygodne dlatego mam dobre ochraniacze , moje nie są może najładniejsze ale tanie nie były bo koło 200 zł ( dostałam je w prezencie urodzinowym ):) .

Jest duza roznica w ochraniaczach. Jak kupujesz tania kurtke masz lipne ochraniacze. Palua Twoje moze i nie najladniejsze, ale to zajebiscie bezpieczne. Dainese robi jedne z najlepszych ochraniaczy na swiecie. Duzo ludzi, ktorzy juz troche przezyli wyciaga ochraniacze z kurtek typu retbike, modeka i wklada inne.

Ja osobiscie uznaje tylko skore. Tekstylia mnie zawiodly. Starly sie szybciej niz dzinsy, razem z moja skora.

Patty a co do kasku Icona, warto odlozyc troche kasy. Za ta cene nie znajdziesz nic ciekawego.
Kaja
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Krejzi.Mery » 8/9/2008, 11:23

Jak już kupię moto czeka mnie koniecznie wymiana kombi i kasku. Kombi: bo schudłam i przy okazji skóra się rozeszła, jest mi teraz o 2 rozmiary za duży a kask ma wielką wadę w postaci kiepskiej wentylacji.
Jakbym miała naprawde porządną kasę na porządny ciuch, kupiłabym kombi PSI, szyte na wymiar, zawsze skóra; kask Arai a buty Sidi.

Ale z braku kasy kupię kombi Vanucci (widziałam go po konkretnym ślizgu, zero zniszczeń) a kask też Uvex, ale wyższy model
Obrazek
Krejzi.Mery
Bywalec

Postprzez pawik7 » 10/9/2008, 23:54

patty_brawurka napisał(a):Ja jak na razie nie mam w planach w ogole spodni. Mam porzadne ochraniacze o fajnym designie - wiec nie wstyd ich na spodniach nosic. Smigam w nich non stop (chyba, ze zapomne), sa bardzo wygodne i nie uprzykrzaja mi zycia w zadnym momencie. A spodnie? Hmmmm zrazilam sie do spodni i wsio. Nie kupuje.

Patty jakie dokładnie (firme i cene) masz te swoje chraniacze ?
Bądź szybszy i hamuj wcześniej...

Kawasaki ZX9R
pawik7
Świeżak

Postprzez palua » 11/9/2008, 07:33

Kaja napisał(a):
palua napisał(a):

Jest duza roznica w ochraniaczach. Jak kupujesz tania kurtke masz lipne ochraniacze. Palua Twoje moze i nie najladniejsze, ale to za****** bezpieczne. Dainese robi jedne z najlepszych ochraniaczy na swiecie. Duzo ludzi, ktorzy juz troche przezyli wyciaga ochraniacze z kurtek typu retbike, modeka i wklada inne.

heh to taki troche żarcik był że nie najładniejsze , bo nie chciałam się chwalić :D, jak dla mnie to sa zaje**** i jestem z nich bardzo bardzo zadowolona i jak ktoś chce kupić Dainese i się zastanawia czy warto to mówie tak warto i to bardzo a tak poza tym to dzięki Kaja, bo już po raz kolejny twoja po moc w wyborze okazała się bezcenna :D :D
palua
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez jot » 11/9/2008, 08:38

wracajÄ…c do tematu,

dla plecaczka kupiłbym lepsze ciuchy niż dla siebie,
zbyt duża odpowiedzialnośc, wiec skoro już ma ze mną jeździc to tylko w czyms porzadnym.

Kwestia czy kogos stac czy nie.. trudno oszczedzac na wlasnym czy cudzym zyciu.

Mery, zadwolona jestes z obecnego kombi? zawsze interesowala mnie jakas opinia na ich temat
"You`re an accident waiting to happen" | | http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M961749 | ______ | fzs 600
jot
Świeżak

Postprzez Krejzi.Mery » 11/9/2008, 09:01

Jakościowo jest dobrze. Nie miałam w nim ślizgu, więc ekstremalnie go nie testowałam, ale jakość jest naprawdę porządna. Nic się nie pruje, nic mi się nigdzie nie oderwało. Trochę się rozciągnął, jak to skóra.
Jego mankament to wstawki z materiału po wewnętrznej stronie łokcia i kolan, w zimniejsze dni niesamowicie nimi "ciągnie" a latem to i tak nic nie daje. Niby ma rozpinaną wentylację w kilku miejscach, jednak skóra to skóra, bez perforacji idzie się ukisić.
Trudno powiedzieć, jakiej jakości są ochraniacze, bo nie miałam okazji ich sprawdzić w działaniu., ale jest ich sporo: łokcie, barki, kolana, goleń. Na plecach i tyłku: pianka. Dodatkowo ma kieszonki na biodrach i ten na plecach też jest wyjmowalny, można sobie dołożyć inne ochraniacze. Na kolanach ma rzepy na slizgacze, na razie nie miałam potrzeby z nich korzystać.
Mój jest mi zdecydowanie za duży. Mam rozmiar 38 a wisi na mnie jak kombiak po starszej siostrze. Tragedia.
Ale następnym razem: tylko skóra. Nie ufam tekstylom ;)
Za cenę 1000zł (Poznański Motobazar) jest rewelacja.
Ostatnio edytowano 11/9/2008, 11:53 przez Krejzi.Mery, łącznie edytowano 1 raz
Krejzi.Mery
Bywalec

Postprzez Kaja » 11/9/2008, 11:51

palua napisał(a):heh to taki troche żarcik był że nie najładniejsze , bo nie chciałam się chwalić :D, jak dla mnie to sa zaje**** i jestem z nich bardzo bardzo zadowolona i jak ktoś chce kupić Dainese i się zastanawia czy warto to mówie tak warto i to bardzo a tak poza tym to dzięki Kaja, bo już po raz kolejny twoja po moc w wyborze okazała się bezcenna :D :D

:D milo slyszec i ciagle zapraszam na kawe do salonu :)
Kaja
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez elco » 11/9/2008, 12:13

tak a propo: o protektorach i ochraniaczach mozna sobie co nieco poczytac w lipcowym bodajże numerze MOTOCYKLA.
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê