[Aktualności] Prawo jazdy kat. A - prezentacja...
ja dzisiaj miałem praktyczny egzamin i powiem ze z marszu nie ma co iść motor zupełnie inaczej się prowadzi niż na nauce. slalom wolny do ogarniecie najgorszy ostatni pachołek. więcej nic nie powiem bo zostałem pokonany przez wolny slalom. z tego co słyszałem w Wordzie w Bydgoszczy to nikt jeszcze nie zdał nowego praktycznego egzaminu.<br><hr>Ghoust
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
wolny trzeba robic na dużym przeciwskręcie, bez hamulca. balans ciałem i mocno na rękach. Ja poległem na ostatnim zadaniu. Zahaczyłem gmolemKomentatorzy napisał(a):ja dzisiaj miałem praktyczny egzamin i powiem ze z marszu nie ma co iść motor zupełnie inaczej się prowadzi niż na nauce. slalom wolny do ogarniecie najgorszy ostatni pachołek. więcej nic nie powiem bo zostałem pokonany przez wolny slalom. z tego co słyszałem w Wordzie w Bydgoszczy to nikt jeszcze nie zdał nowego praktycznego egzaminu.<br><hr>Ghoust<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wszystko fajnie pokazane , tylko dlaczego prezentujący przed ruszeniem na wzniesieniu nie upewnił się przed ruszeniem, to może zmylić ewentualnych kandydatów na tą kategorię. PRAWIDŁOWO POWINIEN PRZED RUSZENIEM OBEJRZEĆ SIĘ W LEWO I W PRAWO<br><hr>MAREK
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):
Ptak
1. wolny trzeba robic na dużym przeciwskręcie,
2. i mocno na rękach.
Od kiedy przy predkosci w przedziale niestabilnym dziala przeciwskret ? Przeciwskret zaczyna dzialac w przedziale predkosci stabilnej wiec bzdety piszesz
2. od kiedy na motocyklu robi sie cos na sztywno / sztywnych ?

- Harakiri 7
- Bywalec
"Od kiedy przy predkosci w przedziale niestabilnym dziala przeciwskret ? Przeciwskret zaczyna dzialac w przedziale predkosci stabilnej wiec bzdety piszesz 2. od kiedy na motocyklu robi sie cos na sztywno / sztywnych ?
" wybacz niepoprawną nomenklaturę - nie jestem profesionalnym motocyklistą - ale egzamin zdałem za 2 - kilkunastu motocyklistów z kilkuletnim stażem dało ****
zdałem jedyny w poznańskim wordzie - więc nie jest tak źle. W takim razie, jakbyś opisał ten manewr ?<br><hr>ptak

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Fg-2KWrqQO4" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=Fg-2KWrqQO4</a><br><hr>ptakKomentatorzy napisał(a):"Od kiedy przy predkosci w przedziale niestabilnym dziala przeciwskret ? Przeciwskret zaczyna dzialac w przedziale predkosci stabilnej wiec bzdety piszesz 2. od kiedy na motocyklu robi sie cos na sztywno / sztywnych ?" wybacz niepoprawną nomenklaturę - nie jestem profesionalnym motocyklistą - ale egzamin zdałem za 2 - kilkunastu motocyklistów z kilkuletnim stażem dało ****
zdałem jedyny w poznańskim wordzie - więc nie jest tak źle. W takim razie, jakbyś opisał ten manewr ?<br><hr>ptak<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):
ptak
W takim razie, jakbyś opisał ten manewr ?
Wogole nie bede go opisywal. Zaproponuje Ci co najwyzej maly experyment.
jedz predkoscia 10 km/h i pociagnij lewa reka kierownice do siebie i sprawdz w jakim kierunku pojedziesz, to samo zrob przy predkosci 50 km/h. ( tyle, ze bedziesz musial prawa reka popchnac kierownice ). Jak by nie patrzyl, kolo idzie w lewa strone.

- Harakiri 7
- Bywalec
Jestem w trakcie kursu na kat A.. Zaznaczę ze mam prawko kat. B wyjeździłem kilka godzin na motorku i jak narazie z jazdą na mieście bardzo dobrze sobie radzę.. przerażają mnie tylko te manewry na placu. slalom i mijanie przeszkody robię o jakieś 10 km/h mniej niż powinno to wyglądać. Najgorsza ta 50 - tka.. W połączeniu jeszcze ze stresem egzaminacyjnym... raczej nie do wykonania
nie wiem jak to będzie.....<br><hr>charakter00

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
miasto to formalność - skup się na placu. Musisz się przełamać na slalomie - przypominam, że 30km/h to to ma być średnia - wiec wjeżdzasz z prędkością 40km - w trakcie hamowania robisz 3 słupki i na ostatnim przyspieszaszKomentatorzy napisał(a):Jestem w trakcie kursu na kat A.. Zaznaczę ze mam prawko kat. B wyjeździłem kilka godzin na motorku i jak narazie z jazdą na mieście bardzo dobrze sobie radzę.. przerażają mnie tylko te manewry na placu. slalom i mijanie przeszkody robię o jakieś 10 km/h mniej niż powinno to wyglądać. Najgorsza ta 50 - tka.. W połączeniu jeszcze ze stresem egzaminacyjnym... raczej nie do wykonanianie wiem jak to będzie.....<br><hr>charakter00<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):"Od kiedy przy predkosci w przedziale niestabilnym dziala przeciwskret ? Przeciwskret zaczyna dzialac w przedziale predkosci stabilnej wiec bzdety piszesz 2. od kiedy na motocyklu robi sie cos na sztywno / sztywnych ?" wybacz niepoprawną nomenklaturę - nie jestem profesionalnym motocyklistą - ale egzamin zdałem za 2 - kilkunastu motocyklistów z kilkuletnim stażem dało ****
zdałem jedyny w poznańskim wordzie - więc nie jest tak źle. W takim razie, jakbyś opisał ten manewr ?<br><hr>ptak
Witam
Przypadek ?

a poważnie to oczywiste jest że "praw fizyki Pan nie zmienisz"
Druga rada "nie dosiadaj czegoś co przodem i tyłem może zrobić krzywdę"

=======
Chyba ze względu na długi weekend mamy przerwę w egzaminach ale po niedzieli pewnie wysypie się sporo opinii o placyku. Ciekawe też jak z jazdą po mieście - chodzi mi o bezpieczeństwo egzaminowanego...
Pozdrawiam
Wszystko jest trudne... nim, stanie się proste
FZS 1000

FZS 1000
-
krzall - Świeżak
Wczoraj właśnie zdałem kategorie A2 za drugim podejściem i udało mi się jako pierwszemu w WORD PIŁAKomentatorzy napisał(a):Jestem w trakcie kursu na kat A.. Zaznaczę ze mam prawko kat. B wyjeździłem kilka godzin na motorku i jak narazie z jazdą na mieście bardzo dobrze sobie radzę.. przerażają mnie tylko te manewry na placu. slalom i mijanie przeszkody robię o jakieś 10 km/h mniej niż powinno to wyglądać. Najgorsza ta 50 - tka.. W połączeniu jeszcze ze stresem egzaminacyjnym... raczej nie do wykonanianie wiem jak to będzie.....<br><hr>charakter00<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Na górce nie trzeba upewniać się o możliwości ruszenia. By najmniej tak mi powiedział mój instruktor.<br><hr>n3wb3Komentatorzy napisał(a):Wszystko fajnie pokazane , tylko dlaczego prezentujący przed ruszeniem na wzniesieniu nie upewnił się przed ruszeniem, to może zmylić ewentualnych kandydatów na tą kategorię. PRAWIDŁOWO POWINIEN PRZED RUSZENIEM OBEJRZEĆ SIĘ W LEWO I W PRAWO<br><hr>MAREK<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Trzeba się oglądać, na moich oczach oblano za to wieloletniego motocyklistę.<br><hr>ZbisKomentatorzy napisał(a):Wszystko fajnie pokazane , tylko dlaczego prezentujący przed ruszeniem na wzniesieniu nie upewnił się przed ruszeniem, to może zmylić ewentualnych kandydatów na tą kategorię. PRAWIDŁOWO POWINIEN PRZED RUSZENIEM OBEJRZEĆ SIĘ W LEWO I W PRAWO<br><hr>MAREK<br>Komentatorzy napisał(a):Na górce nie trzeba upewniać się o możliwości ruszenia. By najmniej tak mi powiedział mój instruktor.<br><hr>n3wb3<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
aktualnie teraz nie ma takiego obowiązku obejrzenia sie na wzniesieniu<br><hr>motor1Komentatorzy napisał(a):Wszystko fajnie pokazane , tylko dlaczego prezentujący przed ruszeniem na wzniesieniu nie upewnił się przed ruszeniem, to może zmylić ewentualnych kandydatów na tą kategorię. PRAWIDŁOWO POWINIEN PRZED RUSZENIEM OBEJRZEĆ SIĘ W LEWO I W PRAWO<br><hr>MAREK<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jeśli mógłbym się spytać to ile masz lat??? ,bo w sumie miała wejśc jakaś ustawa że motocykle będą od 24lat, a ja obecnie mam 18 i chciałbym się zapisać na kurs tylko nie wiem czy to przeszło:).<br><hr>larzonKomentatorzy napisał(a):Jestem w trakcie kursu na kat A.. Zaznaczę ze mam prawko kat. B wyjeździłem kilka godzin na motorku i jak narazie z jazdą na mieście bardzo dobrze sobie radzę.. przerażają mnie tylko te manewry na placu. slalom i mijanie przeszkody robię o jakieś 10 km/h mniej niż powinno to wyglądać. Najgorsza ta 50 - tka.. W połączeniu jeszcze ze stresem egzaminacyjnym... raczej nie do wykonanianie wiem jak to będzie.....<br><hr>charakter00<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To jest tak:Komentatorzy napisał(a):Jestem w trakcie kursu na kat A.. Zaznaczę ze mam prawko kat. B wyjeździłem kilka godzin na motorku i jak narazie z jazdą na mieście bardzo dobrze sobie radzę.. przerażają mnie tylko te manewry na placu. slalom i mijanie przeszkody robię o jakieś 10 km/h mniej niż powinno to wyglądać. Najgorsza ta 50 - tka.. W połączeniu jeszcze ze stresem egzaminacyjnym... raczej nie do wykonanianie wiem jak to będzie.....<br><hr>charakter00<br>
Komentatorzy napisał(a):Jeśli mógłbym się spytać to ile masz lat??? ,bo w sumie miała wejśc jakaś ustawa że motocykle będą od 24lat, a ja obecnie mam 18 i chciałbym się zapisać na kurs tylko nie wiem czy to przeszło:).<br><hr>larzon<br>
16lat - A1
18lat - A2 dowolna pojemność, maksymalna moc silnika to 48km
24 lata - A - dowolne motocykle
Można ubiegać się o A jeśli posiadasz A2 przez dwa lata.<br><hr>Ptak
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jeżeli mam tu opublikować moja opinie to..... CHYBA WAS POJE@@@@ POLITYCY, ograniczacie lodżią dążenie do własnych marzen, a jeżeli myślicie ze to poprawi bezpieczeństwo to sie mylicie bo ludzie po 1/2/3/4 razie podejścia do egz. prakt. będą mieli to kolokwialnie w DU@@ i będą jeździć bez prawa jazdy a że młodzież jest skłonna do tego typu wybryków to to sie będzie szerzyć bo 1 będzie jeździł bez prawka to 2 powie ze skoro on to i ja tez moge i t d. wiec moja opinia jest prosta, te zasady egzaminu nie poprawia bezpieczeństwa a nawet je powiększa to tyle jezeli chodzi o egzamin praktyczny.<br><hr>Olaf
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jeżeli mam tu opublikować moja opinie to..... CHYBA WAS POJE@@@@ POLITYCY, ograniczacie lodżią dążenie do własnych marzen, a jeżeli myślicie ze to poprawi bezpieczeństwo to sie mylicie bo ludzie po 1/2/3/4 razie podejścia do egz. prakt. będą mieli to kolokwialnie w DU@@ i będą jeździć bez prawa jazdy a że młodzież jest skłonna do tego typu wybryków to to sie będzie szerzyć bo 1 będzie jeździł bez prawka to 2 powie ze skoro on to i ja tez moge i t d. wiec moja opinia jest prosta, te zasady egzaminu nie poprawia bezpieczeństwa a nawet je powiększa to tyle jezeli chodzi o egzamin praktyczny.<br><hr>Olaf
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jestem dokladnie takiego samego zdania, nic dodac nic ująć. Sam mam zamiar teraz zrobic prawko, próbuje do 3 razy jak nie to pier*** bede latal bez<br><hr>ZukiKomentatorzy napisał(a):jeżeli mam tu opublikować moja opinie to..... CHYBA WAS POJE@@@@ POLITYCY, ograniczacie lodżią dążenie do własnych marzen, a jeżeli myślicie ze to poprawi bezpieczeństwo to sie mylicie bo ludzie po 1/2/3/4 razie podejścia do egz. prakt. będą mieli to kolokwialnie w DU@@ i będą jeździć bez prawa jazdy a że młodzież jest skłonna do tego typu wybryków to to sie będzie szerzyć bo 1 będzie jeździł bez prawka to 2 powie ze skoro on to i ja tez moge i t d. wiec moja opinia jest prosta, te zasady egzaminu nie poprawia bezpieczeństwa a nawet je powiększa to tyle jezeli chodzi o egzamin praktyczny.<br><hr>Olaf<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
no lataj sobie bez prawka a w razie wypadku beda takie konskwencje ze nawet na rower nie spojrzysz<br><hr>hidcgasduygcsdgcuyasdgKomentatorzy napisał(a):jeżeli mam tu opublikować moja opinie to..... CHYBA WAS POJE@@@@ POLITYCY, ograniczacie lodżią dążenie do własnych marzen, a jeżeli myślicie ze to poprawi bezpieczeństwo to sie mylicie bo ludzie po 1/2/3/4 razie podejścia do egz. prakt. będą mieli to kolokwialnie w DU@@ i będą jeździć bez prawa jazdy a że młodzież jest skłonna do tego typu wybryków to to sie będzie szerzyć bo 1 będzie jeździł bez prawka to 2 powie ze skoro on to i ja tez moge i t d. wiec moja opinia jest prosta, te zasady egzaminu nie poprawia bezpieczeństwa a nawet je powiększa to tyle jezeli chodzi o egzamin praktyczny.<br><hr>Olaf<br>Komentatorzy napisał(a):Jestem dokladnie takiego samego zdania, nic dodac nic ująć. Sam mam zamiar teraz zrobic prawko, próbuje do 3 razy jak nie to pier*** bede latal bez<br><hr>Zuki<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl