Junak 901
@ bobek12
Jeśli chodzi o kuferek to nie lata - jest dobrze przykręcony. Nie obija się i nie tłucze. Jedyne dźwięki pochodzą od klapki kufra, bo jest źle spasowana (wada fabryczna, próbowałem coś z tym zrobić ale niewiele zdziałałem). A tak kuferek sprawuje się bardzo dobrze
Jak się chce, szybko można go zdemontować. Możliwe jednak, że do rady się zastosuje i sam zrobię system mocowania 
Jeśli chodzi o kuferek to nie lata - jest dobrze przykręcony. Nie obija się i nie tłucze. Jedyne dźwięki pochodzą od klapki kufra, bo jest źle spasowana (wada fabryczna, próbowałem coś z tym zrobić ale niewiele zdziałałem). A tak kuferek sprawuje się bardzo dobrze

Fly to a dream, Far across the sea =)
-
Qbiaczek - Świeżak
Qbiaczek- z pokrywą też miałem ten problem,nie szło jej domknąć.Otwórz klape,a na tej otwartej od środka masz takie ucho,które wchodzi w zamek.poluzuj śrubkę czy wkręt mocujący ucho i wtedy możesz wsunąć lub wysunąć ucho. ja wsunąłem o jakieś 3mm i teraz zamek domyka elegancko. Na 100% masz to samo
- bobek12
- Świeżak
To już dawno wyregulowałem i jest ustawione idealnie, mimo to klapka tak jakby się nie domyka do końca. Wygląda na to, że cały plastik jest lekko wygięty i nie do końca spasowany jak trzeba. Mam jeszcze parę pomysłów co by tu można zrobić, zobaczymy czy któryś okaże się trafny
Mimo wszystko dzięki za radę 

-
Qbiaczek - Świeżak
Właśnie przejechałem 320 km i zauważalnie zmieniła się kultura pracy silnika na plus. Znacznie lepiej przyspiesza, wzrosła prędkość max, przestały ,, haczyć " biegi. Myślę że warto jeszcze podocierać go do wskazanej ilości km przez producenta czyli 500. Oceniając moto po tym nazwijmy pierwszym etapie jestem pozytywnie zaskoczony, pewne dolegliwości o których pisałem na początku zniknęły niektóre z pomocą, oczywiście pojawiły się też inne choć mniej znaczące np. wibracje plastików o których pisaliście wcześniej, zrezygnowałem też z montażu fatalnego kufra zastępując go substytutem w postaci gumowej pajęczyny za 14 zł. i plecaka, co w moim przypadku sprawdza się. na dzień dzisiejszy jest OK. następne podsumowanie po 500 km.
- KANEK
- Świeżak
Czolem,
...a widzieliscie jakie tuningowane sztuki mozna znalezc na allegro? :)
np.
http://allegro.pl/junak-901-motorower-1 ... 88778.html
110 cm^3... Hamulce z ABS?! :)
...a widzieliscie jakie tuningowane sztuki mozna znalezc na allegro? :)
np.
http://allegro.pl/junak-901-motorower-1 ... 88778.html
110 cm^3... Hamulce z ABS?! :)
- Badger_farm
- Świeżak
haha tam może nie ma systemu abs tylko tarcza krzywa
i bije po zacisku <lol2>
i ciekawe jak 110 ccm i bez prawa jazdy

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio12323 napisał(a):haha tam może nie ma systemu abs tylko tarcza krzywai bije po zacisku <lol2>
Pewnie w homologacji bedzie wbite 50ccm...
- Badger_farm
- Świeżak
to sie domyslam
ale ciekawe co na przeglądzie by było, lub podczas wypadku
przecież to widoczne łamanie prawa itp. dziwne że firma i taki przekręt pokazuje światu
niektórzy sprzedawcy nawet dyskretnie opisują pojazd żeby nie było w nagłówki 80/50 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Elo, mam pytanie do posiadaczy ferro/junaka, myślał ktoś z was zeby zamontowac taka samą klatke pod silnik jak w GB? mnie wkurza to że silnik "wisi" w powietrzu, wiecie gdzie mozna taką klatke kupic, i czy wogóle wejdzie pod seryjną rame? Zawsze mozna by bylo chlodniczke zamontowac a tak lipa 

- odd9
- Świeżak
haha jaka chłodniczke do powietrzaka ty chcesz wsadzac ? <wow>
idź do spawacza to dognie i dorobi jakas ciekawa kołyske
idź do spawacza to dognie i dorobi jakas ciekawa kołyske

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- odd9
- Świeżak
- Patrol87
- Świeżak
Siemka.
Dawno mnie nie było
. Nadrobię to zdjęciami Junaka 901. Co do Junaka 901 Sport hmm? Mój kolega ma mieć. Ale jak dzwoni to mówią że na pewno w następnym tygodniu będą i tak co chwile gadają ;/
PS: Zdjęcia podam dzisiaj
Dawno mnie nie było

PS: Zdjęcia podam dzisiaj

- Boshe
- Świeżak
No ja mam już 1200km nabite i w przyszłym tygodniu przegląd. Znów
Za dużo jeżdżę
Też mam zamiar zmienić zębatkę i się właśnie zastanawiam jak bardzo wzrośnie v-max, a jak mocno spadnie przyspieszenie. Z tego co słyszałem, to ze zmienioną zębatką powinien jeździć około 90km/h. Ale ile w tym prawdy to się okaże. Co do Sporta to mój kolega też chce właśnie go kupić to powiedzieli mu, że po 20 lipca powinni mieć i zadzwonią do niego jak będą mieli
Mnie się wydaje, że ja sporta widziałem ale w tej wersji 125ccm.

-
Qbiaczek - Świeżak

Jak widać tylko jedno uszkodzenie lusterko :/ Reszta ok. Biegi już się nie wieszają i jedzie 75/80km/h. Wibracje znikły całkowicie

Co do blokad w Junaku. Bodajże ma ale by trzeba by było się dopytać. Już wysłałem e-maila z zapytaniem o blokady

- Boshe
- Świeżak
powiedz Boshe kranik paliwa w tym położeniu co masz na zdjęciu to jest otwarty, zamknięty czy coś jeszcze innego? Pytam ponieważ mam podobne oznaczenie jak to górne i dolne natomiast nie ma u mnie nic pomiędzy. Wydaje mi się że u mnie jest użyty zupełnie inny zaworek. Już wcześniej miałem dylemat porównując go z tym z instrukcji. 

- KANEK
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości