co mam kupić
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
ale jak to czy to jest karalne bo ja mam karte motorowerową i jest do 50cm3 i nie rozumie tego jak to możliwe
- adriankicka
- Świeżak
To jest polska tu mozna wszystko zalatwic .
Jak zlapia cie na predkosci powyzej 50 to masz przesrane.
Jak zlapia cie na predkosci powyzej 50 to masz przesrane.
Life begins at 200 km/h
| | | http://bikepics.com/members/bmroczyk | | Fz1N 08` / Ktm 525 XC SS 08` Atv

-
bmroczyk - Bywalec
Ej, nie przesadzaj powyżej 50 przesrane?? Ja jechałem 70 w zabudowanym i mnie nie zatrzymały, dopiero potem widocznie się zdecydowali i zaczeli mnie gonić. Spojrzał lekko na moto i pyta ile to ma pojemnosci, ja mówię 50. "A no słychać tak jakby to byłą pięćdziesiątka" Potem dałem mu karte i spisał, że sprawdził mnie i ze wszystko ok.
Jedyne przed czym ostrzegam, to te tabliczki na ramie jak w RS np widać z daleka ile jest wbite pojemności i jak pisze 125 a policjant bedzie patrzyłem na to ( bo naprawde rzuca się w oczy) to czepiać sie mozę, ale zazwyczaj jest ok. Wiadomo, różni ludzie...
Niektórzy wbijają tabliczki od mniejszych...
Jedyne przed czym ostrzegam, to te tabliczki na ramie jak w RS np widać z daleka ile jest wbite pojemności i jak pisze 125 a policjant bedzie patrzyłem na to ( bo naprawde rzuca się w oczy) to czepiać sie mozę, ale zazwyczaj jest ok. Wiadomo, różni ludzie...
Niektórzy wbijają tabliczki od mniejszych...
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
aj ja pewnie nie bendę kombinował i kupie typową 50 i juża nie jakieś 125 przecież nie chce jechać za granice a jeszcze jakieś rady może mi ktoś dać to chętnie sobie poczytam bo szkoda by było żebym 8 tys w szambo wyrzucił
- adriankicka
- Świeżak
Moja rada -
Kup sobie dobrą 50tke, taką jaka Ci pasuje jeżeli już podjąłeś decyzje, że 100% legalnie. To, że masz tyle kasy to wcale nie znaczy, że musisz to wywalić na motor. Kupisz sobie przypuścmy RSke za 5tys - dochodzi do tego jeszcze rejestracja, kask i ewentualne inne odzieży, po kupnie zawsze jaki by motor nie był to są rzeczy do wymiany no i paliwo jeszcze.
Jeżeli to Cię wyjdzie mniej niż to 8tys to odkładaj sobie już na większe moto.
Kup sobie dobrą 50tke, taką jaka Ci pasuje jeżeli już podjąłeś decyzje, że 100% legalnie. To, że masz tyle kasy to wcale nie znaczy, że musisz to wywalić na motor. Kupisz sobie przypuścmy RSke za 5tys - dochodzi do tego jeszcze rejestracja, kask i ewentualne inne odzieży, po kupnie zawsze jaki by motor nie był to są rzeczy do wymiany no i paliwo jeszcze.
Jeżeli to Cię wyjdzie mniej niż to 8tys to odkładaj sobie już na większe moto.
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
- adriankicka
- Świeżak
- adriankicka
- Świeżak
http://www.scigacz.pl/Na,co,zwracac,uwa ... a,277.html
przeczytaj sobie ten artykul i dam ci jeszcze kilka rad.
proponuje wybrac sobie jedna z dwoch opcji:
1. Jedziesz sam i spokojnie sobie sprawdzasz to co jest opisane w artykule. Nie udawaj znawcy, a najlepiej zgrywaj kompletnie zielonego. Czasami sie zdarza, ze sprzedajacy sam przyzna sie do "bledow i porazek" i mozna bedzie z tego wyciagnac dalsze wnisoki. Pytaj sprzedawce o takie rzeczy jak: czy moto sie kiedys przewrocil, jak czesto byl serwisowany, co bylo wymieniane, ewentualnie o jakies naprawy. Ale przypominam nie udawaj znawcy.
2. Bierzesz kolege motocykliste z dosc duzym doswiadczeniem lub tez znajomego mechanika. No i w takim przypadku trzeba zrobic gruntowne przeswietlenie motocykla. Bo sprzedajacy zacznie sie bac i raczej sam ci nic nie powie. Trzeba wylapac wszystko co sie da i starac sie jeszcze zbic na tym cene. trzeba to robic bardzo dokladnie, bo sa fachowcy, ktorzy potrafia naciagnac rame po dzwonie nie zostawiajac sladu, musisz uwazac. sprawdzajcie wszystko. Czy nic nie cieknie, nie stuka i puka. Czy nie ma nigdzie luzow na czymkolwiek. Czy wszytsko dziala jak nalezy. Wszystko to wiaze sie wydatkami i jezeli cos przeoczysz to zamiast cieszyc sie jazda od pierwszych chwil bedziesz musial odstawic sprzet na warsztat.
przeczytaj sobie ten artykul i dam ci jeszcze kilka rad.
proponuje wybrac sobie jedna z dwoch opcji:
1. Jedziesz sam i spokojnie sobie sprawdzasz to co jest opisane w artykule. Nie udawaj znawcy, a najlepiej zgrywaj kompletnie zielonego. Czasami sie zdarza, ze sprzedajacy sam przyzna sie do "bledow i porazek" i mozna bedzie z tego wyciagnac dalsze wnisoki. Pytaj sprzedawce o takie rzeczy jak: czy moto sie kiedys przewrocil, jak czesto byl serwisowany, co bylo wymieniane, ewentualnie o jakies naprawy. Ale przypominam nie udawaj znawcy.
2. Bierzesz kolege motocykliste z dosc duzym doswiadczeniem lub tez znajomego mechanika. No i w takim przypadku trzeba zrobic gruntowne przeswietlenie motocykla. Bo sprzedajacy zacznie sie bac i raczej sam ci nic nie powie. Trzeba wylapac wszystko co sie da i starac sie jeszcze zbic na tym cene. trzeba to robic bardzo dokladnie, bo sa fachowcy, ktorzy potrafia naciagnac rame po dzwonie nie zostawiajac sladu, musisz uwazac. sprawdzajcie wszystko. Czy nic nie cieknie, nie stuka i puka. Czy nie ma nigdzie luzow na czymkolwiek. Czy wszytsko dziala jak nalezy. Wszystko to wiaze sie wydatkami i jezeli cos przeoczysz to zamiast cieszyc sie jazda od pierwszych chwil bedziesz musial odstawic sprzet na warsztat.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
- adriankicka
- Świeżak
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości