co mam kupić
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
a czy ktoś tu ma yamahe i jak z częsciami i czy to się psuje dajcie rady bende wdzięczny pozdro fenek
- adriankicka
- Świeżak
Nie miał z nia do czynienia ale wie jak sie psuje i jak chodzi skrzynia biegow .
Zenada ...
Zenada ...
Life begins at 200 km/h
| | | http://bikepics.com/members/bmroczyk | | Fz1N 08` / Ktm 525 XC SS 08` Atv

-
bmroczyk - Bywalec
- adriankicka
- Świeżak
bmroczyk napisał(a):Nie miał z nia do czynienia ale wie jak sie psuje i jak chodzi skrzynia biegow .
Zenada ...
Bo w Aprlice jest najgorzej ze skrzyniami! Mimo, że mam Rske to nie zmienie zdania, że Japońce zostawiają w technice i wytrzymałości Włochów

Widze, że ty bardzo mądry jesteś i masz na codzień doczynienie z każdym moto, więc może odpowiesz koledze, a nie takie pierdoły bedziesz pisał

Czemu nie dasz konkretnej odpowiedzi?
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
dzienki fenek masz racje by pomugł mi bo jestem zakłopotany a nie chce pozniej cały czas wkładać pieniędzy. Motor jest żeby jezdzic a nie naprawiać
- adriankicka
- Świeżak
Fenek16 napisał(a):bmroczyk napisał(a):Nie miał z nia do czynienia ale wie jak sie psuje i jak chodzi skrzynia biegow .
Zenada ...
Bo w Aprlice jest najgorzej ze skrzyniami! Mimo, że mam Rske to nie zmienie zdania, że Japońce zostawiają w technice i wytrzymałości WłochówNie musze wcale mieć te dwa moto, żeby tak to ujać
Widze, że ty bardzo mądry jesteś i masz na codzień doczynienie z każdym moto, więc może odpowiesz koledze, a nie takie pierdoły bedziesz pisał
Czemu nie dasz konkretnej odpowiedzi?
masz racje

bmorczyk- kazdy chwali swoje, ale prawda jest taka ze hondy mają lepsze, bardziej precyzyjne i wytrzymalsze skrzynie biegów

wiem bo mam honde bardzo, bardzo starÄ… i skrzynka chodzi jak nowa

- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Wreszcie jakaś obiektywna odpowiedź
adriankicka - wiesz, ja to Ci powiem tak szukaj tych dwóch modeli i kup ten gdzie trafi się w lepszym stanie i z nie zbyt wygórowaną ceną. Silniki sa te same mineralli w każdej 50. Poprostu jak kupisz w dobrym stanie to nawet nie zdążysz zaczac wkładać w nia kasy, bo zaraz zmienisz na większe moto. Prawda jest taka, że musisz umieć znaleźć dobry stan. Chyba, że mówisz o salonowych motorkach. Kupisz yamahe taniej i Ci wszystko szlag trafi, a moze akurat Rs bedzie w dobrym stanie za tą cene i pojeździ aż do 18stki. I odwrotnie jeszcze bardziej, yamahe w dobrym stanie to bedzie good.
Jeszcze jakieś wątpliwości? Zacznij działać wkońcu i nie narzekaj już. Ile masz kasy na moto juz w kieszeni?
pozdro

adriankicka - wiesz, ja to Ci powiem tak szukaj tych dwóch modeli i kup ten gdzie trafi się w lepszym stanie i z nie zbyt wygórowaną ceną. Silniki sa te same mineralli w każdej 50. Poprostu jak kupisz w dobrym stanie to nawet nie zdążysz zaczac wkładać w nia kasy, bo zaraz zmienisz na większe moto. Prawda jest taka, że musisz umieć znaleźć dobry stan. Chyba, że mówisz o salonowych motorkach. Kupisz yamahe taniej i Ci wszystko szlag trafi, a moze akurat Rs bedzie w dobrym stanie za tą cene i pojeździ aż do 18stki. I odwrotnie jeszcze bardziej, yamahe w dobrym stanie to bedzie good.
Jeszcze jakieś wątpliwości? Zacznij działać wkońcu i nie narzekaj już. Ile masz kasy na moto juz w kieszeni?
pozdro
-
Moze maja lepsze skrzynie biegow .... ale ta w rs nei jest zla ... chodzi tak jak powinna ... roznice odczuja tacy ktorzy profesjonalnie jezdza na moto itp.
Takich tu pelno w szczegolnosci jak przesiada sie z ogara na rs 50/tzr .
Wtedy mozna wystawic naprawde obiektywna opinie ...
Life begins at 200 km/h

-
bmroczyk - Bywalec
a jaki rocznik byście mi proponowali i jaki żeby był dobry piec przebieg mniej więcej a kasy to myśle dać tak do 8 tys. bo więcej nie ma co
- adriankicka
- Świeżak
jeszcze mam takie pytanie jak to jest możliwe że jest naprzykład motor który ma 125cm3 a jest zarejestrowany na motorower dziwne mi to się wydaje
- adriankicka
- Świeżak
bmroczyk napisał(a):Moze maja lepsze skrzynie biegow .... ale ta w rs nei jest zla ... chodzi tak jak powinna ... roznice odczuja tacy ktorzy profesjonalnie jezdza na moto itp.
To było do mnie niby? Najpierw mnie sprawdź i moją przeszłość - później bedziesz mógł się wypowiadać na mój temat

adriankicka
PostWysłany: 21/4/2007, 16:17
Temat postu:
jeszcze mam takie pytanie jak to jest możliwe że jest naprzykład motor który ma 125cm3 a jest zarejestrowany na motorower dziwne mi to się wydaje
A jak to możliwe, że policja zatrzyma dasz w łape i puszczą dalej? To jest polska, kraj łapuwkarstwa

Pozdro
-
8 tys spokojnie wystarczy.
Life begins at 200 km/h

-
bmroczyk - Bywalec
Za takÄ… kase Rs 50 w idealnym stanie prawie dostaniesz, albo jakÄ…Å› 125 na motorower
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M404624
Czy też NSR albo TZR
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M404624
Czy też NSR albo TZR
-
Osobiscie polecam Honde CBR 125 na motorower, spokojnie do wyrwania za ta kase. Sama rejestracja na motorower nie jest trudna, ale po co, jak można znalesc juz zarejestrowana na 50 na allegro... jej plusy to silnik 4t o mocy 12-15km (lepiej jak 5o czy zwykłe 80) i przedewszystkim kultura pracy i niezawodność.
- venango3
- Świeżak
a nowe z salonu ta ile tak trzeba dać mniej więcej i jak z tymi rocznikami i z tym przebiegiem do ilu tak może być
- adriankicka
- Świeżak
nowe z salonu kosztuja w granicach 13-14 tys zlotych. W motocyklach uzywanych raczej rzadko patrzy sie na przebieg, bo spora czesc jest krecona.Ale jezeli jest to motorower to nie wiecej jak 15 tys km. Proponuje rocznik od 2000 wzwyz. I sprawdz dobrze stan motocykla przy zakupie. Na scigaczu.pl jest ladny artykul na co zwracac uwage.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
- adriankicka
- Świeżak
Chyba elcommendante już Ci powiedział gdzie masz szukać dokładnej odpowiedzi, co?
Tez myślę że CBR 125 na motorower to dobre rozwiącanie, jest ekonomiczna i mało awaryjna. Dzwięk jest mniej bzyczący itd. Ale co tu dużo mówić, to jest 4t i silinka nie stuningujesz tak jak 2t.
Powiem tak
- 4t to niskie koszty eksploatacji, mała awaryjnąść, troche lepszy dzwięk. Przeznaczona na długie spokojne wycieczki.
- 2t to sporo większe koszty eksploatacji, awaryjność to moze nie az tak, ale co 25tys kapitalka musi być, no i gigantyczny plus - to jest sportowa jednostka!
Chcesz taniej, spokojniej to 4t, lubisz jazde ostrÄ…, typowo sportowÄ… tylko 2t
Pozdro

Powiem tak
- 4t to niskie koszty eksploatacji, mała awaryjnąść, troche lepszy dzwięk. Przeznaczona na długie spokojne wycieczki.
- 2t to sporo większe koszty eksploatacji, awaryjność to moze nie az tak, ale co 25tys kapitalka musi być, no i gigantyczny plus - to jest sportowa jednostka!
Chcesz taniej, spokojniej to 4t, lubisz jazde ostrÄ…, typowo sportowÄ… tylko 2t
Pozdro
-
Po co komu muł 125 - CBR 125 .
Lepiej kupic 2T 80ccm i smiga.
Jak chcesz jezdzic turystcznie kupc skuter ;].
Lepiej kupic 2T 80ccm i smiga.
Jak chcesz jezdzic turystcznie kupc skuter ;].
Life begins at 200 km/h

-
bmroczyk - Bywalec
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości