przesłanki na zakup sportowego litra
falconiforme napisał(a):nurofen napisał(a):Jak ktoś jeździ po mieście i patrzy na zużycie paliwa proponuję skuter. Jak się tysiaka kupuje to nie po to aby na paliwo zwracać uwagę. Dla porównania sportowy litr potrafi cały bak spalić na 100 km i to nie na torze.
Sportowy litr na torze pali około 12L/100km (przeczytane w testach).
18l na 100km to tyle pali Busa z turbo przy prędkościach 250km/h.
Moja Aprilia Falco (akcesoryjne wydechy bez DB kilera, filtr K&N, chiptuning) rekord na trasie 5,8L, w mieście około 7L, a średnio około 6,3L.
Do miasta nadaje się honda CB 500 lub kawasaki ER6f, a do poszalenia po mieście funbajki jak Speed-triple, Aprilia Tuono, Z1000.
W przeciwieństwie do silników R4, napie***lanie z pustych wydechów z V2 to coś pięknego,
http://www.youtube.com/watch?v=GCKEnFyGt-g
Przestań czytać testy i zacznij jeździć. Pewna osoba na baku gsxr 1000 k7 poza torem od zatankowania do zaświecenia się rezerwy przejechał 90km. To z życia nie z gazety.
-
nurofen - Świeżak
pan_wiewiorka napisał(a):amahay napisał(a):spokoale nie chodziło mi o to czy żona i jak to zrobiła tylko czy to było w pasażu grunwaldzkim bo w tym momencie mimo że nie masz nic napisane pod nikiem to wiem że jesteś z wrocławia lub twoja żona była we wrocławiu :p [...]
A dlaczemu nie, np. w Kielcach czy Łodzi? tam też mają pasaże... Mój Ty Watsonie.
a widzisz ... nie rozumiesz co piszę ! 1:1 jesteśmy.
mastah napisał(a):A od kiedy Wrocław to polskie miasto?
Swoją drogą z tego co zauważyłem, to w większości większych miast jest taki sam stan dróg, tragedia zaczyna się poza tymi miastami....
?!?!?! no jest to niemieckie miasto ale większość dróg tu już jest polskich :] co widać . ale warmplace nie powiesz że nie zrobili w ostatnim tygodniu mega dużo remontów. Pozdrawiam z Kleciny swoją drogą :] .
I jeszcze co do TDMa skumaliście że jakieś około 4 lata temu o TDM ie pisali tak:
mega super fajny motocykl tylko ma kłopotliwą obsługę bo żeby wyciągnąć aku trzeba ściągnąć siedzenie. pisało tak w świecie motocykli chyba nawet . a np w minusach SV 1000 nie piszą o tym jako o minusie

i chyba nie tylko tdm i sv ma tak aku umieszczony?
Ostatnio edytowano 28/10/2010, 19:59 przez amahay, łącznie edytowano 1 raz
-
amahay - Stały bywalec
pan_wiewiorka napisał(a):amahay napisał(a):1:1 jesteśmy.
Jaki mecz? Zawody? Ziom, to ja Ci walkowerem oddaję
Yeah ! who let's the dogs out ?
a na poważnie : przepraszam za wszystkie spiny przeze mnie , mam dość specyficznie podejście do tematu życia , ale też zgadzam się z tobą w wielu kwestiach. między innymi chciałbym żeby na ulicach było bezpiecznie i nie roiło się od tych nieodpowiedzialnych "pierwszaków" na cbrkach. ale tacy ludzie już są i będą dalej nie ? trzeba się z tym pogodzić i brać pod uwagę że możemy obrazić kogoś kto taki nie jest a chce kupić F4 .
-
amahay - Stały bywalec
amahay napisał(a):pan_wiewiorka napisał(a):amahay napisał(a):1:1 jesteśmy.
Jaki mecz? Zawody? Ziom, to ja Ci walkowerem oddaję
Yeah ! who let's the dogs out ?
a na poważnie : przepraszam za wszystkie spiny przeze mnie , mam dość specyficznie podejście do tematu życia , ale też zgadzam się z tobą w wielu kwestiach. między innymi chciałbym żeby na ulicach było bezpiecznie i nie roiło się od tych nieodpowiedzialnych "pierwszaków" na cbrkach. ale tacy ludzie już są i będą dalej nie ? trzeba się z tym pogodzić i brać pod uwagę że możemy obrazić kogoś kto taki nie jest a chce kupić F4 .
Wiekszosc osob na tym forum uznaje zasade aby uzywac motocykl zgodnie z jego przeznaczeniem. Bo chyba nikt nie wynajmuje prostytutki aby ugotowala mu obiad?

-
rossavu - Stały bywalec
Motocykle można użytkować na wiele sposobów.Jeżdżąc po okolicy i mieście 600 wystarcza,litr w mieście jest bardzo elastyczny,a na trasie nie do zarąbania.Jeżdżę codziennie po okolicznych miastach na R1 i jestem zadowolony bo nie muszę mieszać na okrągło w skrzyni.Kilka razy w miesiącu latam kilkaset km od domu i wtedy litr jest niezastąpiony.Mam zwyczaj pałować go do granic wytrzymałości i jestem pewien że każdą 600 szlag by dawno trafił przy takiej jeździe.Jeśli jadę przepisowo to silniczek doskonale ciągnie na niskich obrotach i wysokim biegu tak że mogę podziwiać okolicę bez konieczności słuchania jego ryku. Kupiłem litra by go normalnie używać(nie koniecznie zgodnie z przepisami ':wink:') nie dla lansu i to robię.Nie wierzcie że te sprzęty nadają się tylko na tor.
marian R1
- marian65
- Świeżak
warmplace napisał(a):noo chyba bedzie svała ... budżet mi się troche zmniejszył bo żona mi pojechała autem po bandzie w pasażuale zycie... bedzie svka
no chyba ze Z sie trafi fajny
witam !
jak tam zakupy ?
czy zobaczę svke na wrocławskich ulicach jako rarytas czy kolejnego zeta

-
amahay - Stały bywalec