przesłanki na zakup sportowego litra
hm....
myślałem, że optimum jest jakieś 1000 obrotów wyżej, ale ja się nie znam
myślałem, że optimum jest jakieś 1000 obrotów wyżej, ale ja się nie znam
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
tej swojej sv to może zrób zawory synchronizacja przepustnic świece i filtry jeśli pomoże i zacznie palić mniej to szybko ci się zwróci ta inwestycja
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
No troche hydepark
sam sie zastanawialem czy do hydeparku nie wrzucic tego tematu na poczatku
A co ja kupuje. Bede szukał miedzy sv-ka a jakimś zetem... bedzie sie liczył stan i cena. SVki jakoś taniej wychodzą. cały czas czekam na ta pierdzielona wycenę... ostatnio dzieki rossavu wpadl mi na chwile do glowy pomysl na 929... chociaż tutaj pozycja jest znowu sportowa 

- warmplace
- Świeżak
nie kumam czegoÅ›
imho jak ktoś chce oszczędzać tak bardzo, to proponuję aby prał papier toaletowy
warm z ciekawych stylistycznie sportowych v-ek masz jeszcze apriliÄ™ tuono, tylko niestety ceny....
imho jak ktoś chce oszczędzać tak bardzo, to proponuję aby prał papier toaletowy
warm z ciekawych stylistycznie sportowych v-ek masz jeszcze apriliÄ™ tuono, tylko niestety ceny....
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
pamiętaj że Z ciężki !!
sv nie !
patrz jaką fajną svkę mogł byś mieć :
http://www.scigacz.pl/riderfoto/2888/mo ... 20524.html
(foto robione dzisiaj)
sv nie !
patrz jaką fajną svkę mogł byś mieć :
http://www.scigacz.pl/riderfoto/2888/mo ... 20524.html
(foto robione dzisiaj)
-
amahay - Stały bywalec
Jak ktoś jeździ po mieście i patrzy na zużycie paliwa proponuję skuter. Jak się tysiaka kupuje to nie po to aby na paliwo zwracać uwagę. Dla porównania sportowy litr potrafi cały bak spalić na 100 km i to nie na torze.
-
nurofen - Świeżak
nurofen napisał(a):Jak ktoś jeździ po mieście i patrzy na zużycie paliwa proponuję skuter. Jak się tysiaka kupuje to nie po to aby na paliwo zwracać uwagę. Dla porównania sportowy litr potrafi cały bak spalić na 100 km i to nie na torze.
Sportowy litr na torze pali około 12L/100km (przeczytane w testach).
18l na 100km to tyle pali Busa z turbo przy prędkościach 250km/h.
Moja Aprilia Falco (akcesoryjne wydechy bez DB kilera, filtr K&N, chiptuning) rekord na trasie 5,8L, w mieście około 7L, a średnio około 6,3L.
Do miasta nadaje się honda CB 500 lub kawasaki ER6f, a do poszalenia po mieście funbajki jak Speed-triple, Aprilia Tuono, Z1000.
W przeciwieństwie do silników R4, napie***lanie z pustych wydechów z V2 to coś pięknego,
http://www.youtube.com/watch?v=GCKEnFyGt-g
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
warmplace
napisałeś że żona pojechała po bandzie w pasażu... pasażu grunwaldzkim ?
nurofen
nie przejmowałbym się ile mi pali gdyby wszyscy posiadacze sv 1000 nie pisali : mój mi pali 6,5l/100km .
nie wiem też ile w tym prawdy ile ich sprzęt pali ... przecież sv nie ma opcji w komputerze żeby pokazywała ile pali.
po prostych obliczeniach mi wyszło że pali 11,8 litrów na 150 km czyli około 7,9 / 100 .
pozdrawiam
napisałeś że żona pojechała po bandzie w pasażu... pasażu grunwaldzkim ?
nurofen
nie przejmowałbym się ile mi pali gdyby wszyscy posiadacze sv 1000 nie pisali : mój mi pali 6,5l/100km .
nie wiem też ile w tym prawdy ile ich sprzęt pali ... przecież sv nie ma opcji w komputerze żeby pokazywała ile pali.
po prostych obliczeniach mi wyszło że pali 11,8 litrów na 150 km czyli około 7,9 / 100 .
pozdrawiam
-
amahay - Stały bywalec
amahay- No żona rozje*** mi drzwi w aucie i bede musiał troche wydać - przy wjezdzaniu stwierdziłą ze można ciasno brać zakręt - jesli chodzi o bande to sie porysowała w przeciwienstwie do moich drzw:D... a svka swietna widać ze dbasz:)
nurofen - Sorry ale ja jednak patrze na spalanie... nie chodzi mi o to, że ma brać 4, ale chciałbym, żeby przy normalnej jeździe nie jadł wiecej jak 8 ... wiadomo, że jak odkrece to sky is the limit... ale świadomość sama, że da sie mniej mi wystarczy
RUTRA.RD -TDM - no niestety nie widzi mi się ten motocykl.. poprostu. Jakoś nie moge sie do niego przekonać .
falco - wiem, że nie ma moto do wszystkiego, ale myśle, że właśnie taki zet jest fajną opcją, ale ceny sa dosć wysokie w sumie.
nurofen - Sorry ale ja jednak patrze na spalanie... nie chodzi mi o to, że ma brać 4, ale chciałbym, żeby przy normalnej jeździe nie jadł wiecej jak 8 ... wiadomo, że jak odkrece to sky is the limit... ale świadomość sama, że da sie mniej mi wystarczy

RUTRA.RD -TDM - no niestety nie widzi mi się ten motocykl.. poprostu. Jakoś nie moge sie do niego przekonać .
falco - wiem, że nie ma moto do wszystkiego, ale myśle, że właśnie taki zet jest fajną opcją, ale ceny sa dosć wysokie w sumie.
- warmplace
- Świeżak
warmplace
spoko
ale nie chodziło mi o to czy żona i jak to zrobiła tylko czy to było w pasażu grunwaldzkim bo w tym momencie mimo że nie masz nic napisane pod nikiem to wiem że jesteś z wrocławia lub twoja żona była we wrocławiu :p ! aha ! ale ze mnie detektyw.
A swoją drogą wie ktoś może (jakiś link) gdzie znajdę żelowe siedzenia lub jakiś dobry tapicer we wro który zrobi mi fajne siedzonko
spoko

A swoją drogą wie ktoś może (jakiś link) gdzie znajdę żelowe siedzenia lub jakiś dobry tapicer we wro który zrobi mi fajne siedzonko
-
amahay - Stały bywalec
ale czy maja pasaże grunwaldzkie ... napewno jest jeden pasaz w ktory moja żona drzwiami przydupila i jest to właśnie pasaż grunwaldzki! i jestem wlasnie z wrocławia... jednego z najladniejszych polskich miast:P proszę nie poruszać tematu stanu wrocławskich dróg 

- warmplace
- Świeżak
sorry za OT
warm nie narzekaj na stan wrocławskich ulic, bo wiele miast ma dużo gorszą jakość infrastruktury drogowej
poza tym niedaleko masz na Jelenią i Bolków z pięknymi winklami,gdzie naprawdę można poganiać 1000ccm
warm nie narzekaj na stan wrocławskich ulic, bo wiele miast ma dużo gorszą jakość infrastruktury drogowej
poza tym niedaleko masz na Jelenią i Bolków z pięknymi winklami,gdzie naprawdę można poganiać 1000ccm
-
madcap - Administrator
offtop to juz w tym temacie zaistniał od dawna ale nie szkodzi:) Wiesz generalnie kocham Wrocław jako miasto
Dziurawy jednak jest to trzeba przyznać
ale fakt też. Czasami się wybieram do zieleńca tam też fajna droga w miare jest:)

- warmplace
- Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości