Honda Varadero XL 125 V -TEMAT OGÓLNY
bez szkody dla silnika da się, ale nie wiem jak bedzie z Toba:) latałem tym motocyklem (250 130km/h i 125 100km/h) i myslalem że odfrunę (brak owiewek). Głownie jeżdziłem nimi w szkole jazdy ale kolega też miał i mowil, że 125 potrafił zamknąć się w 2,3l/100km a instruktor mowil mi, że ta 250 spala 3,3l/100km, czyli jakbyś się postarał to do 3 zejdziesz. Jednak nie polecam te motocykle, bo mimo mniejszej mocy wolę Varadero od YBR250, przez samą kulturę pracy i pozycję za kierownica:) jak kupisz dobre Varadero (po czyszczeniu gaźników i regulacji zaworów) to bedzie Ci paliła 2,5-3l/100km przy bardzo ekonomicznej jeździe:)
-
mysior - Świeżak
zrobilem sobie takie porownanie Varadero vs PCX i jakby nie patrzec punktowo wygrywa PCX:
Varadero
-wiecej pali
-gorsza ochrona przed wiatrem
-nie ma schowka na kask
-wymaga obslugi lancucha
-wieksza, ciezsza trudniejsza w manewrowaniu miedzy autami w korku
-drozsza
+lepszy dzwiek silnika
+wyglad normalnego motocykla
+troche lepsze osiagi 0-50km/h 4 sek. vs 5,5 sek w PCX
Co by tu jeszcze dodac ?
Varadero
-wiecej pali
-gorsza ochrona przed wiatrem
-nie ma schowka na kask
-wymaga obslugi lancucha
-wieksza, ciezsza trudniejsza w manewrowaniu miedzy autami w korku
-drozsza
+lepszy dzwiek silnika
+wyglad normalnego motocykla
+troche lepsze osiagi 0-50km/h 4 sek. vs 5,5 sek w PCX
Co by tu jeszcze dodac ?
Ostatnio edytowano 4/11/2012, 09:59 przez danielvlv, Å‚Ä…cznie edytowano 1 raz
YZF 600R Thundercat, 97'
-
danielvlv - Świeżak
co do jazdy w korku na varadero nie mam z tym problemów, jeżeli moto miałoby Ci służyć tylko do dojazdu do pracy, to PCX wydaje mi się lepszym wyborem, ale jeżeli od czasu do czasu chciałbyś zrobić jakąś traskę to varadero wydaje mi się o wiele lepszym wyborem.
ale to tylko moje skromne zdanie
ale to tylko moje skromne zdanie
-
Kwoli - Świeżak
@danielvlv
Jeśli chodzi o "minusy" które wymieniłeś tj.
- gorsza ochrona przed wiatrem
- nie ma schowka na kask
- większa, cięższa trudniejsza w manewrowaniu miedzy autami w korku (kolega wyżej się wypowiedział odnośnie tej kwestii)
Powiem Ci, że jak kupisz varaderke z szybką turystyczną i choćby centralnym kuferkiem, to te ''minusy'' znikną Jeśli chodzi o resztę to się nie wypowiem...
Jeśli chodzi o "minusy" które wymieniłeś tj.
- gorsza ochrona przed wiatrem
- nie ma schowka na kask
- większa, cięższa trudniejsza w manewrowaniu miedzy autami w korku (kolega wyżej się wypowiedział odnośnie tej kwestii)
Powiem Ci, że jak kupisz varaderke z szybką turystyczną i choćby centralnym kuferkiem, to te ''minusy'' znikną Jeśli chodzi o resztę to się nie wypowiem...
Babydero <3
-
Armin - Świeżak
jeśli chodzi o dojazdy do pracy to skłaniał bym się w stronę PCX jednak skuter jest wygodniejszy na miasto nie musisz mieszać biegami smarować i naciągać łańcucha manewrowanie też łatwiejsze i podejrzewam że spalanie też będzie niższe..
- mazak
- Świeżak
widzę że coś cicho się zrobiło więc coś skrobnę dzisiaj pojechałem sobie zwiedzić Stonehenge i było całkiem ciekawie trochę zmarzłem ale cóż takie uroki listopada ogólnie machnąłem około 450km i powiem Wam że małe viaderko jest całkiem wygodne nawet dupa nie bolała jedyne co to nadgarstek od manetki dawał się już czuć ale nie było źle ogólnie fajna wycieczka i oderwanie od codzienności
- mazak
- Świeżak
- mazak
- Świeżak
to moze tutaj sprobuje...
czy oslona sprzegla rozni sie w modelach v3-4 od tej w v7?
chodzi o to ze ukrecilem sruby mocujace oslone filtra oleju a ze sa male to watpie czy uda mi sie je wydrzec robiac dziurke i odwrotny gwint...
no chyba ze ma ktos jakis pomysl jak te sruby wydrzec w inny sposob.
z gory dzieki za pomoc.
ps. power666 niestety nie mam pomyslu poza sprawdzeniem kabelkow..
czy oslona sprzegla rozni sie w modelach v3-4 od tej w v7?
chodzi o to ze ukrecilem sruby mocujace oslone filtra oleju a ze sa male to watpie czy uda mi sie je wydrzec robiac dziurke i odwrotny gwint...
no chyba ze ma ktos jakis pomysl jak te sruby wydrzec w inny sposob.
z gory dzieki za pomoc.
ps. power666 niestety nie mam pomyslu poza sprawdzeniem kabelkow..
- Strongbow
- Świeżak
Jeśli oddasz za bezcen tak jak większość deb*li by chciała to tak. Jeśli będziesz trzymać cenę taką ile faktycznie jest wart ten sprzęt to ciężko będzie ...
otomoto.pl/honda-varadero-xl-125-zadbany-M3378471.html
-
drewnom - Świeżak
Przygotowany jest, serwis w hondzie co 4tys, mozna powiedzieć nówka bo tylko 9200 przebiegu jeszcze jest taka opcja ze w Warszawie w Honda Plaza skupują polskie salonowe motory co nie mają wiecej niż 5 lat. Jak myślicie dadzą coś kolo 10 koła czy ktos wogole tyle da?
-
czaro1144 - Świeżak
Mam do Was takie pytanie, otóż teraz na jesieni jak jest zimniej, to kierunki włączają się z dużym opóźnieniem ok.5-10 sek. gdy stoi w ogrzewanym garażu jest ok, tak samo w lato. Rozbierałem cały ten przełącznik i czyściłem go, ale na nic się to zdało. Macie jakieś sugestie jak ten problem rozwiązać, może u was też coś podobnego występuje?
- ppoki
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości