Honda Varadero XL 125 V -TEMAT OGÓLNY
@ Kwoli ja mam na razie 2800zł, mam kask i rękawice, dokupie jakąś kurtke z tekstylu i ewentualnie ochraniacze na kolana. Za Babydero dam max 6,5 więc mam jeszcze troche do zbierania, a zwłaszcza, że nikt mi nie pomoże uzbierać tylko sam muszę sobie radzić :/ Prawko na A1 zdaję w 2013 na wiosnę, a jak tak patrze na necie to prawdopodobnie opóźnią się nowe przepisy. OBY 

Babydero <3
-
Armin - Świeżak
Cześć!
Słuchajcie, mam taki mały problem, chciałbym sprzedać swoją varaderkę, w miarę jak najszybciej, gdyż potrzebuje kasy. Dałem ogłoszenia na allegro, ścigaczu, forum varadero, gumtree.
Ma ktoś może jeszcze pomysł gdzie mógłbym znaleźć nabywcę?
Pozdrawiam!
http://allegro.pl/honda-varadero-125-wa ... 44536.html
( Link do zapoznania siÄ™, nie wrzucam w ten temat jako reklama) !
Słuchajcie, mam taki mały problem, chciałbym sprzedać swoją varaderkę, w miarę jak najszybciej, gdyż potrzebuje kasy. Dałem ogłoszenia na allegro, ścigaczu, forum varadero, gumtree.
Ma ktoś może jeszcze pomysł gdzie mógłbym znaleźć nabywcę?
Pozdrawiam!
http://allegro.pl/honda-varadero-125-wa ... 44536.html
( Link do zapoznania siÄ™, nie wrzucam w ten temat jako reklama) !
- misi_wm4
- Świeżak
@Armin
Mnie zakup nowego kasku i rękawic dopiero czeka :/ Na początku też mam zamiar zainwestować w ochraniacze na kolana (stosunkowo niedrogi wydatek). Myślałem też nad jakąś używaną kurtką jakiejś dobrej marki, jak myślicie to ma sens?
Czy lepiej dozbierać na nową?
Ja już prawko mam za sobą (zdane za 1
) Z pieniędzmi też był problem, ale w rok udało mi się uzbierać fundusze (połowa $ została ze sprzedaży skuterka) 
Mnie zakup nowego kasku i rękawic dopiero czeka :/ Na początku też mam zamiar zainwestować w ochraniacze na kolana (stosunkowo niedrogi wydatek). Myślałem też nad jakąś używaną kurtką jakiejś dobrej marki, jak myślicie to ma sens?
Czy lepiej dozbierać na nową?
Ja już prawko mam za sobą (zdane za 1

-
Kwoli - Świeżak
ja kupiłem używany komplecik na początek spodnie ,kurtka (z ochraniaczami) ,rękawiczki i jestem zadowolony tym bardziej że wydałem mniej niż dał bym za samą nową kurtkę rękawiczki są trochę za duże ale traktuje je jako gratis bo kupiłem nowe
lepiej dołożyć trochę kasy i kupić porządny kask ja kupiłem niestety jeden z tańszych i jest strasznie głośny a nawet w nim trochę wieje przy uszczelkach szybki ale że to jest mój pierwszy kask to mu to wybaczam ale raczej w przyszłym sezonie go wymienię a wydać teraz ok 400-500 zł za samą kurtkę ,które okaże się że nie spełnia oczekiwań to może boleć..

- mazak
- Świeżak
No chłopaki macie rację
@Kwoli Za pierwszym razem? No kurde
Też tak chcę
Może się uda zobaczymy
Kask tak czy siak najlepiej kupić dobry, przykładowo z Naxy jak ja mam
Kurtke kupie zwykłą tekstylną za max 400zł albo tańszą używkę
Buty i spodnie na moto? Nie przy tych prędkościach 120km/h i poj. 125ccm:) Wystarczą w zupełności ochraniacze na kolana ewentualnie na kostki
Najważniejsze to prawko i moto
@misi_wm4
Ciężko będzie Ci sprzedać tak szybko moto. Zawsze poprzez znajomych możesz info rozesłać itd

@Kwoli Za pierwszym razem? No kurde

@misi_wm4
Ciężko będzie Ci sprzedać tak szybko moto. Zawsze poprzez znajomych możesz info rozesłać itd

Babydero <3
-
Armin - Świeżak
Armin napisał(a): Buty i spodnie na moto? Nie przy tych prędkościach 120km/h i poj. 125ccm:) Wystarczą w zupełności ochraniacze na kolana ewentualnie na kostki![]()
Nie trzeba mieć 120 by zobaczyć jak wygląda noga od środka . Nie ważne czy jedziesz na skuterku 70km/h - asfalt tak samo szorstki ...
-
QQQ50gQQQ - Świeżak
@Armin, moim zdaniem na motocykl jest bardzo łatwo zdać prawko, najbardziej się obawiałem że jak nikt przede mną nie zdawał na a1 czyli nie jeździł ybr 125 tylko 250 to bałem się szarpania na zimnym silniku (na 1 biegu slalom) ale egzaminator przyszedł, odpalił, wypełnił papierki i wio na plac. Po 1 nie denerwuj się a po 2 pamiętaj o rozglądaniu przed ruszeniem (tu mnie mieli! brak ruchu głową - 1 błąd:/).
@drewnom, dzięki, jak kupie varadero i troszkę grosza przy duszy zostanie myślę przyinwestować w takie ustrojstwo
@QQQ50gQQQ tu się z tobą w pełni zgadzam, dlatego myślę o jakiejś lepszej ale używanej kurtce z protektorami, ale pożyjemy zobaczymy jak to będzie. Póki co myślę że ochraniacze i wyższe buty zastąpią mi na jakiś czas spodnie na moto.
@mazak, ile wydałeś za ten "startowy pakiecik" czyli kurtka + spodnie, oprócz kasku?
@drewnom, dzięki, jak kupie varadero i troszkę grosza przy duszy zostanie myślę przyinwestować w takie ustrojstwo

@QQQ50gQQQ tu się z tobą w pełni zgadzam, dlatego myślę o jakiejś lepszej ale używanej kurtce z protektorami, ale pożyjemy zobaczymy jak to będzie. Póki co myślę że ochraniacze i wyższe buty zastąpią mi na jakiś czas spodnie na moto.
@mazak, ile wydałeś za ten "startowy pakiecik" czyli kurtka + spodnie, oprócz kasku?
-
Kwoli - Świeżak
@Kwoli No wiesz, ja to tam mam czas jeszcze
Na wiosne się zaczne brać do roboty, oczywiście pierw OSK, później WORD i zobaczymy
Byle stare przepisy obowiązywały w tym czasie
EDIT: A to egzaminator się niczego innego nie przyczepił i nie oblał za to? Dziwne, bo wiadomo, że to są gnoje :/

EDIT: A to egzaminator się niczego innego nie przyczepił i nie oblał za to? Dziwne, bo wiadomo, że to są gnoje :/
Babydero <3
-
Armin - Świeżak
QQQ50gQQQ ma racje jak chodzi o buty nawet przy parkingówce niech ci moto przygniecie nogę to kostka często leci najlepiej żeby miały wzmocnienie przy kostce albo jakieś wojskowe żeby ci łatwo nogi nie wykręciło
pakiecik na start hmm..
spodnie + kurtka+ rękawiczki ok 250zł (używka)
buty ok 150 zł (nowe i spisują się dobrze mimo że to nie sidi itp godzina w deszczu a noga sucha)
kask 250zł
i o co chodzi z tym malowaniem bo coś nie widzę żadnego obrazka??

pakiecik na start hmm..
spodnie + kurtka+ rękawiczki ok 250zł (używka)
buty ok 150 zł (nowe i spisują się dobrze mimo że to nie sidi itp godzina w deszczu a noga sucha)
kask 250zł
i o co chodzi z tym malowaniem bo coś nie widzę żadnego obrazka??
- mazak
- Świeżak
@Armin, co chwile zmieniają daty wprowadzenia tych nowych przepisów, więc podejrzewam że bez problemów zdążysz.
1 błąd był dopuszczalny za 2 oblewają, ja tam miałem całkiem spoko egzaminatora
ale też nie dawałem mu powodów do przyczepienia się (chyba)
@mazak, ceny zachęcające
a co do butów to trekkingowe na jakiś czas
1 błąd był dopuszczalny za 2 oblewają, ja tam miałem całkiem spoko egzaminatora

@mazak, ceny zachęcające

-
Kwoli - Świeżak
Ludziska, wiecie może jak takie malowanie zrobić? Tak tylko z ciekawości pytam bo naprawde moto piękne
Ciekawi mnie czy to firmowe malowanie.. Wątpie i to bardzo bo nie było nigdy takiego, ale oryginalność nalepek mnie myli. Podoba się? Co sądzicie?
http://imageshack.us/photo/my-images/20 ... 55913.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/20 ... 55913.jpg/
Babydero <3
-
Armin - Świeżak
wygląda dobrze na pewno sporo włożył akcesoryjna kanapa ,białe kierunki itp podejrzewam że to francuz tak jak ten z drugiej foty bo oni mają dobrze doinwestowane viaderka
- mazak
- Świeżak
Tak, to Francuz
Z forum go wziąłem. link -> https://www.facebook.com/groups/119916704757130/

Babydero <3
-
Armin - Świeżak
- mazak
- Świeżak
- mazak
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości