Honda Varadero XL 125 V -TEMAT OGÓLNY
no to ładnie ,ale daj my na to że wiem ile było oleju i wleje go tyle samo tylko gęstszy tak jak pisał koval (jest jakaś różnica jakiej marki kupie ?) to dużo mi to da ? (trochę ciężkie pytanie ;p;p:D)
- Patryczek688
- Świeżak
marki nie ma aczkolwiek lepiej kupić olej pod zawieszenie a nie zwykły olej. zwykły olej sie pieni i szybciej sie gazuje. a poza tym kup taki na jaki cie stać. jest polecany olej motul fork np. marka oleju nie da ci żadnej róznicy, nawet olej za 10 zł da to samo odczucie. aczkolwiek ten olej za10 zł bedzie słabiej smarował panewki i bedzie sie jak pisałem zbytnio pienił
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Temat spadł, więc odświeżam.
Wczepiłem akumulator , odpaliłem silnik za pierwszym razem i zgasł po 3 sek, po 4 razach, zaczął normalnie pracować, ale fajnie po 4 miesiącach, usłyszeć tego widlaka. Widać, że przez CAŁĄ zimę nie odpalania z oleju robi się gęsty ser...
Będę chciał jeszcze wymienić olej w silnik, filtr oleju i świece. Przy jednym garze dojście jest w porządku, ale przy drugim, masakra :/
Wczepiłem akumulator , odpaliłem silnik za pierwszym razem i zgasł po 3 sek, po 4 razach, zaczął normalnie pracować, ale fajnie po 4 miesiącach, usłyszeć tego widlaka. Widać, że przez CAŁĄ zimę nie odpalania z oleju robi się gęsty ser...

Będę chciał jeszcze wymienić olej w silnik, filtr oleju i świece. Przy jednym garze dojście jest w porządku, ale przy drugim, masakra :/
- melonick
- Świeżak
ja też swojego ostatnio odpalałem, mój też coś gasł, ale chyba mam mało paliwa, bo jak przełączyłem kranik na rezerwe to zaczął normalnie chodzić. No przy tym drugim garze jest kiepsko. Raz próbowałem się dostać do świecy, ale po paru próbach zrezygnowałem 

-
sopel_95 - Świeżak
Mam filtr powietrza na wierzchu , i kurde wydaję się zasyfiony . Macie jakiś sposób na przeczyszczenie go czy zostaje tylko wymiana ?
PS. Jeżeli potrzebne wam są jakieś zdjęcia to piszcie mam cały motor rozebrany bez owiewek i baku
PS. Jeżeli potrzebne wam są jakieś zdjęcia to piszcie mam cały motor rozebrany bez owiewek i baku

- Patryczek688
- Świeżak
Filtr powietrza przedmuchaj sprezonym powietrzem.A co do jazdy-ja juz 350 km nawinałem,pali z pierwszego.Tez stala ponad 4 miesiace z wyciagnietym aku i spuszczonym paliwem z gaźników,wysytarczylo chwile dluzej zakrecic i odpalil za pierwszym,chwilke nierówno pochodził i potem juz wszystko sii jak zaciagnał wachy w gaźniki 

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
A ja nie spuszczałem z gaźników, wiec musiał ten badziew przepalić, teraz to pali na dotyk z pierwszego.
Tylko skaczą mu obroty na niskich, wiecie co to może być? Jestem jeszcze przed wymianą świec, gaźnika nie ruszałem, filtra powietrza także. Jeździ i pali idealnie, ale skaczą mu obroty na niskich, nie gaśnie ani nie przymula. Wiecie co to może być? Może po prostu trzeba dziada rozruszać bo zrobiłem na nowy sezon może ~6 km.

Tylko skaczą mu obroty na niskich, wiecie co to może być? Jestem jeszcze przed wymianą świec, gaźnika nie ruszałem, filtra powietrza także. Jeździ i pali idealnie, ale skaczą mu obroty na niskich, nie gaśnie ani nie przymula. Wiecie co to może być? Może po prostu trzeba dziada rozruszać bo zrobiłem na nowy sezon może ~6 km.

Ostatnio edytowano 4/3/2011, 18:25 przez melonick, łącznie edytowano 1 raz
- melonick
- Świeżak
Gorzej jak paliwo odparowalo i zostawilo syf w gaźniku.
-
Druga sprawa,ze varadero troche odstaja od wizerunku hondy-silnik nie chodzi jedwabiscie gladko i niektóre jednostki na gaźnikach mimo synchro i regulacji gazników i zaworów na wolnych troszke obroty faluja (o 100rpm w ta czy we wta
)...

-
Jak juz przepalasz to niech pochodzi az sie wentylator wlaczy albo temp za polowe wyjdzie,inaczej latwo swiece zajebac
Chyba ze mówisz o przejazdzkach tak co sie moto do temp pracy zagrzalo 

-
Oj tak,z jedwabistą praca cb750 nie wiele ma wspólnego,na szczescie
Ja tam wole moto które kultura pracy nie grzesza,dla mnie moze chodzic jakby mialo w piecu kilo nakrętek nawczucanych byle by silnik był pancerny,jak w varadero.Chociaz w porównaniu do innych 4T w tej klasie i tak chodzi cyc malina.

-
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Hon ... ero/122061
chłopaki luknijcie moją maszynke.Koval jak ją przepalałem to do 4 kresek temp dochodziła a swiece zmieniłem dopiero jak było ciepło czyli jakies 2 tyg temu
chłopaki luknijcie moją maszynke.Koval jak ją przepalałem to do 4 kresek temp dochodziła a swiece zmieniłem dopiero jak było ciepło czyli jakies 2 tyg temu
Ostatnio edytowano 5/3/2011, 16:38 przez karoll17, łącznie edytowano 1 raz
- karoll17
- Świeżak
Winą były świece , wygrzałem je, wymieniłem olej i wiadro pracuje idealnie. Pali, jeździ i trzyma obroty jak na hondę przystało. Jestem bardzo zadowolony, teraz pali na pół obrotu wału.
karoll17, Fajne wiaderko, ile masz przebiegu? U mnie jest dopiero 37 tyś i się w końcu dotarła.

karoll17, Fajne wiaderko, ile masz przebiegu? U mnie jest dopiero 37 tyś i się w końcu dotarła.

- melonick
- Świeżak
-
Siemano, mam problem, dzisiaj zauważyłem, że po lewej stronie przy kraniku pod plastikiem powoli sączy się wacha. I teraz nie wiem czy coś mi się tam poluzowało czy może są tam jakieś wężyki odpowietrzające ??? i nie wiem czy zdejmować zbiornik czy nie ruszać tego ??? 

Ostatnio edytowano 9/3/2011, 20:18 przez sopel_95, łącznie edytowano 1 raz
-
sopel_95 - Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm