Odpaliłeś swój samochód w ost przymrozkach ?
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
Simon ok zgodze sie jak juz rozbujasz fure, lecisz na stalym gazie caly czas to moze Ci ekonomizer pokazac od 2-4 litrow, ale spalanie i tak bedzie powyzej 5 w miescie.
Octavia jak jezdze to przy okolo 70-80 potrafi mi komp pokazac srednie spalanie 3,5l a w miescie jakbym spokojnie nie jezdzil to i tak najnizsze spalanie jakie uzyskalem to bylo 4,9l.
Octavia jak jezdze to przy okolo 70-80 potrafi mi komp pokazac srednie spalanie 3,5l a w miescie jakbym spokojnie nie jezdzil to i tak najnizsze spalanie jakie uzyskalem to bylo 4,9l.
929
-
cycu_rsko - Moderator
-
icid - VIP Ścigacz.pl
uuu to wasze auta mało palą. Moja vołovina pali 12,3 w mieście i 9-10 na trasie. Benzyna 2.0 160km. najniżej co mi sie kiedykolwiek udało zejść to: w baku jakiej 10litrów, jechałem sam, w nocy, na trasie 30km cały czas nie przekraczając 70tki i wyszło 6,2L średnie z tej trasy. Jakby jakieś światła tylko mnie złapały to byłoby już około 6,7litra.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo Przegląd Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Ścigacz.pl
No ja się spalaniem mojego transporterka nie będę chwalił bo spokojnie mogę stawać z amerykańskimi krążownikami, ale primera p11 schodzi w trasie do 7 literków 

-
icid - VIP Ścigacz.pl
cycu - nie kumasz akcji
on sie toczył na "Drive" bez gazu po prostu, na jalowych obrotach tak ze hydrokinetyczne sprzeglo delikatnie przenosilo naped
chyba w benzynie to nie ma sensu ale dla diesla podaje sie spalanie l/h z tego co pamietam to A4 1,9TDI mialo 0,4l / h na wolnych obrotach sadze ze u mnie ciutek wiecej jest no i bylo tez ciuteczek wiecej niz wolne (momentami). Tak czy inaczej po prostu nalezy przyjac dla uproszczenia rachunku ze "jechal na jalowym"

Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
miki1406 napisał(a):Ja mam zdanie takie:
Jak paliwo - to BMW,
Jak diesel - to Mercedes,
Jak gaz - to Opel...
A ja zapytam po raz kolejny... Co masz na myśli używając pojęcia paliwo? Czy olej napędowy i LPG nie są paliwami?
Wypadki chodzą po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Tak trochę poza tematem, kupilismy w w niemczech VW Craftera 2,5 TDI, i jak wracalismy to zaswiecila się kontrola od filtra cząsteczek stałych i bus stracil strasznie na mocy. Dojechalismy jakoś do domu max 60 km'h ale jechał tak jakby nie dostawał benzyny a było to prawie 300 km
Nie odbije się to negatywnie na wtrysku paliwa lub czyms innym?
Nie odbije się to negatywnie na wtrysku paliwa lub czyms innym?
XL 125 Varadero
-
gba4 - Bywalec
Miałem podobnie w audi ojca. Wracać trzeba było w takiej jak ty sytuacji aż z zakopca nad samo morze
Nic się nie stało z silnikiem ,jednak polecam lać rope w miarę jak najlepszej jakości. Teraz do baku lany jest głównie vpower i zero problemów z wcześniej często dokuczającym problemem...

Sprzedam haykę!! | http://olx.pl/oferta/suzuki-gsx1300r-ha ... ax9IN.html
-
zadzior - Stały bywalec
ja mam problem i prosze o pomoc ,mianowicie ktos mi powiedział ze audi w automacie nie powinno sie odpalac po kablach przy padnietym aku prawda to czy po prostuktos pieprzy od rzeczy. Musze odpalic jakos swojego bo stał kilka dni na tych mrozach a zeby wyciągnąc aku tto trzeba całą polke za podszybiem rozbierac.
-
pawulon03 - Świeżak
Znaczy zawsze odpalajac z kabli powinienes miec podlaczony w miare sprawny akumulator w obwodzie, jesli aku nie bedzie dawal sie ladowac moze ale nie musi pojsc przepiecie na instalacje. To samo tyczy sie odpalania samochodow z boostera / vel Matki / vel stacji-odpalajacej. Podobno mozna upalic komputer, wlasnie jesli aku jest calkiem zdechniety.
Slyszalem i widzialem 2 potwierdzone przypadki upalenia komputera za pomoca odpalania z kabli - to margines bledu pomiarowego, wiec sadze ze nie ma w tym nic zlego a tamci ludzie mieli po prostu peszka.
A co do palenia sie komputerów, to owszem w audi komputery sie pala na potege, ale to glownie przez zle polutowane zlaczki diagnostyczne, po prostu poszla fama ze komputery w audi nie maja odpowiednich zabezpieczen przeciwzwarciowych i przeciwprzepieciowych, a prawda jest taka ze owszem nie maja na zlaczach diagnostycznych i liniach gdzie nie ma prawa byc wyzszych napiec. Przy podaniu szpilek na wyjscia/wejscia analogowe komputera nic sie nie stanie i sie nie upali. To kolejny glupi mit wytworzony przez domoroslych tunerów TDI lutujących kostki diagnostyczne.
Slyszalem i widzialem 2 potwierdzone przypadki upalenia komputera za pomoca odpalania z kabli - to margines bledu pomiarowego, wiec sadze ze nie ma w tym nic zlego a tamci ludzie mieli po prostu peszka.
A co do palenia sie komputerów, to owszem w audi komputery sie pala na potege, ale to glownie przez zle polutowane zlaczki diagnostyczne, po prostu poszla fama ze komputery w audi nie maja odpowiednich zabezpieczen przeciwzwarciowych i przeciwprzepieciowych, a prawda jest taka ze owszem nie maja na zlaczach diagnostycznych i liniach gdzie nie ma prawa byc wyzszych napiec. Przy podaniu szpilek na wyjscia/wejscia analogowe komputera nic sie nie stanie i sie nie upali. To kolejny glupi mit wytworzony przez domoroslych tunerów TDI lutujących kostki diagnostyczne.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
(otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Mi w VV LT przy odpalaniu z kabli pojawia się błąd komputera . Tydzień temu, odpalając kuzyna LT'ka z kabli też pojawił się błąd. Chyba można z nim jeżdzić. A kasowanie błedu u elektryka samochodowego w radomsku 4 dyszki tzn podpięcie pod komputer - 3 minety roboty
-
adam_89 - Stały bywalec
-
icid - VIP Ścigacz.pl
a procedura podstawowa nie pomaga - mam na myśli zdjęcie klemyi przyciśnięcie na 3-40 sek. hamulca?
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Konio napisał(a):ja mam komputery do kasowania bledow, cofania licznikow itp tylko nie bardzo wiem jak to uzyc
odpalic w dosie.....
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator