Odpaliłeś swój samochód w ost przymrozkach ?
Ja odpaliłem- a dlaczego? Bo mam Audi  Hahahahaha
 Hahahahaha
				 Hahahahaha
 Hahahahahahttp://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
			- 

limak14
- VIP Åšcigacz.pl
Simon ok zgodze sie jak juz rozbujasz fure, lecisz na stalym gazie caly czas to moze Ci ekonomizer pokazac od 2-4 litrow, ale spalanie i tak bedzie powyzej 5 w miescie.
Octavia jak jezdze to przy okolo 70-80 potrafi mi komp pokazac srednie spalanie 3,5l a w miescie jakbym spokojnie nie jezdzil to i tak najnizsze spalanie jakie uzyskalem to bylo 4,9l.
				Octavia jak jezdze to przy okolo 70-80 potrafi mi komp pokazac srednie spalanie 3,5l a w miescie jakbym spokojnie nie jezdzil to i tak najnizsze spalanie jakie uzyskalem to bylo 4,9l.
929
			- 

cycu_rsko
- Moderator
- 

icid
- VIP Åšcigacz.pl
uuu to wasze auta mało palą. Moja vołovina pali 12,3 w mieście i 9-10 na trasie. Benzyna 2.0 160km. najniżej co mi sie kiedykolwiek udało zejść to: w baku jakiej 10litrów, jechałem sam, w nocy, na trasie 30km cały czas nie przekraczając 70tki i wyszło 6,2L średnie z tej trasy. Jakby jakieś światła tylko mnie złapały to byłoby już około 6,7litra.
				http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
			- 

Przemo_rene
- VIP Åšcigacz.pl
No ja się spalaniem mojego transporterka nie będę chwalił bo spokojnie mogę stawać z amerykańskimi krążownikami, ale primera p11 schodzi w trasie do 7 literków 

- 

icid
- VIP Åšcigacz.pl
cycu - nie kumasz akcji  on sie toczył na "Drive" bez gazu po prostu, na jalowych obrotach tak ze hydrokinetyczne sprzeglo delikatnie przenosilo naped
 on sie toczył na "Drive" bez gazu po prostu, na jalowych obrotach tak ze hydrokinetyczne sprzeglo delikatnie przenosilo naped  chyba w benzynie to nie ma sensu ale dla diesla podaje sie spalanie l/h z tego co pamietam to A4 1,9TDI mialo 0,4l / h na wolnych obrotach sadze ze u mnie ciutek wiecej jest no i bylo tez ciuteczek wiecej niz wolne (momentami). Tak czy inaczej po prostu nalezy przyjac dla uproszczenia rachunku ze "jechal na jalowym"
 chyba w benzynie to nie ma sensu ale dla diesla podaje sie spalanie l/h z tego co pamietam to A4 1,9TDI mialo 0,4l / h na wolnych obrotach sadze ze u mnie ciutek wiecej jest no i bylo tez ciuteczek wiecej niz wolne (momentami). Tak czy inaczej po prostu nalezy przyjac dla uproszczenia rachunku ze "jechal na jalowym"
				 on sie toczył na "Drive" bez gazu po prostu, na jalowych obrotach tak ze hydrokinetyczne sprzeglo delikatnie przenosilo naped
 on sie toczył na "Drive" bez gazu po prostu, na jalowych obrotach tak ze hydrokinetyczne sprzeglo delikatnie przenosilo naped  chyba w benzynie to nie ma sensu ale dla diesla podaje sie spalanie l/h z tego co pamietam to A4 1,9TDI mialo 0,4l / h na wolnych obrotach sadze ze u mnie ciutek wiecej jest no i bylo tez ciuteczek wiecej niz wolne (momentami). Tak czy inaczej po prostu nalezy przyjac dla uproszczenia rachunku ze "jechal na jalowym"
 chyba w benzynie to nie ma sensu ale dla diesla podaje sie spalanie l/h z tego co pamietam to A4 1,9TDI mialo 0,4l / h na wolnych obrotach sadze ze u mnie ciutek wiecej jest no i bylo tez ciuteczek wiecej niz wolne (momentami). Tak czy inaczej po prostu nalezy przyjac dla uproszczenia rachunku ze "jechal na jalowym"Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa  (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
 (otwórz link)
  (otwórz link)
 (otwórz link)
  (otwórz link)- 

simonw
- Mieszkaniec forum
miki1406 napisał(a):Ja mam zdanie takie:
Jak paliwo - to BMW,
Jak diesel - to Mercedes,
Jak gaz - to Opel...
A ja zapytam po raz kolejny... Co masz na myśli używając pojęcia paliwo? Czy olej napędowy i LPG nie są paliwami?
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
			- 

Czester
- Administrator
Tak trochę poza tematem, kupilismy w w niemczech VW Craftera 2,5 TDI, i jak wracalismy to zaswiecila się kontrola od filtra cząsteczek stałych i bus stracil strasznie na mocy. Dojechalismy jakoś do domu max 60 km'h ale jechał tak jakby nie dostawał benzyny a było to prawie 300 km
Nie odbije siÄ™ to negatywnie na wtrysku paliwa lub czyms innym?
				Nie odbije siÄ™ to negatywnie na wtrysku paliwa lub czyms innym?
XL 125 Varadero
			- 

gba4
- Bywalec
Miałem podobnie w audi ojca. Wracać trzeba było w takiej jak ty sytuacji aż z zakopca nad samo morze   Nic się nie stało z silnikiem ,jednak polecam lać rope w miarę jak najlepszej jakości. Teraz do baku lany jest głównie vpower i zero problemów z wcześniej często dokuczającym problemem...
 Nic się nie stało z silnikiem ,jednak polecam lać rope w miarę jak najlepszej jakości. Teraz do baku lany jest głównie vpower i zero problemów z wcześniej często dokuczającym problemem...
				 Nic się nie stało z silnikiem ,jednak polecam lać rope w miarę jak najlepszej jakości. Teraz do baku lany jest głównie vpower i zero problemów z wcześniej często dokuczającym problemem...
 Nic się nie stało z silnikiem ,jednak polecam lać rope w miarę jak najlepszej jakości. Teraz do baku lany jest głównie vpower i zero problemów z wcześniej często dokuczającym problemem...Sprzedam haykę!!   | http://olx.pl/oferta/suzuki-gsx1300r-ha ... ax9IN.html
			- 

zadzior
- Stały bywalec
ja mam problem i prosze o pomoc ,mianowicie ktos mi powiedział ze audi w automacie nie powinno sie odpalac po kablach przy padnietym aku prawda to czy po prostuktos pieprzy od rzeczy. Musze odpalic jakos swojego bo stał kilka dni na tych mrozach a zeby wyciągnąc aku tto trzeba całą polke za podszybiem rozbierac.

- 

pawulon03
- Świeżak
Znaczy zawsze odpalajac z kabli powinienes miec podlaczony w miare sprawny akumulator w obwodzie, jesli aku nie bedzie dawal sie ladowac moze ale nie musi pojsc przepiecie na instalacje. To samo tyczy sie odpalania samochodow z boostera / vel Matki / vel stacji-odpalajacej. Podobno mozna upalic komputer, wlasnie jesli aku jest calkiem zdechniety. 
Slyszalem i widzialem 2 potwierdzone przypadki upalenia komputera za pomoca odpalania z kabli - to margines bledu pomiarowego, wiec sadze ze nie ma w tym nic zlego a tamci ludzie mieli po prostu peszka.
A co do palenia sie komputerów, to owszem w audi komputery sie pala na potege, ale to glownie przez zle polutowane zlaczki diagnostyczne, po prostu poszla fama ze komputery w audi nie maja odpowiednich zabezpieczen przeciwzwarciowych i przeciwprzepieciowych, a prawda jest taka ze owszem nie maja na zlaczach diagnostycznych i liniach gdzie nie ma prawa byc wyzszych napiec. Przy podaniu szpilek na wyjscia/wejscia analogowe komputera nic sie nie stanie i sie nie upali. To kolejny glupi mit wytworzony przez domoroslych tunerów TDI lutujących kostki diagnostyczne.
				Slyszalem i widzialem 2 potwierdzone przypadki upalenia komputera za pomoca odpalania z kabli - to margines bledu pomiarowego, wiec sadze ze nie ma w tym nic zlego a tamci ludzie mieli po prostu peszka.
A co do palenia sie komputerów, to owszem w audi komputery sie pala na potege, ale to glownie przez zle polutowane zlaczki diagnostyczne, po prostu poszla fama ze komputery w audi nie maja odpowiednich zabezpieczen przeciwzwarciowych i przeciwprzepieciowych, a prawda jest taka ze owszem nie maja na zlaczach diagnostycznych i liniach gdzie nie ma prawa byc wyzszych napiec. Przy podaniu szpilek na wyjscia/wejscia analogowe komputera nic sie nie stanie i sie nie upali. To kolejny glupi mit wytworzony przez domoroslych tunerów TDI lutujących kostki diagnostyczne.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa  (otwórz link)
 (otwórz link)
  (otwórz link)
 (otwórz link)
  (otwórz link)- 

simonw
- Mieszkaniec forum
Mi w VV LT przy odpalaniu z kabli pojawia się błąd komputera . Tydzień temu, odpalając kuzyna LT'ka z kabli też pojawił się błąd. Chyba można z nim jeżdzić. A kasowanie błedu u elektryka samochodowego w radomsku 4 dyszki tzn podpięcie pod komputer - 3 minety roboty

- 

adam_89
- Stały bywalec
- 

icid
- VIP Åšcigacz.pl
a procedura podstawowa nie pomaga - mam na myśli zdjęcie klemyi przyciśnięcie na 3-40 sek. hamulca?
				(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
			- 

madcap
- Administrator
Konio napisał(a):ja mam komputery do kasowania bledow, cofania licznikow itp tylko nie bardzo wiem jak to uzyc
odpalic w dosie.....
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
			- 

madcap
- Administrator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości

chyba go zacementowales
  chyba go zacementowales