Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
nieskończoność lakier ze spraya sie nie utwardzi
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
po tygodniu czuć róznica niz po 1-2 dniach. wiec tak z tydzien. ja u siebie zakładałem ostrożnie dzien po malowaniu. ale łatwo jest o ryski itp
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Wiem że w chinolu potrafiłem dokręcając śrubkę regulującą luz otworzyć zawór wiec raczej normalne (dlatego w serwisówce pisze z jaką siłą powinno się go wyciągać
)

-
Witam czy jak wyjade bez 2 plastików to niebiescy się nie będą czepiać? Bo miałem komplikacje z nimi bo musze ryski zaszpachlować i na razie nie są gotowe:D
Druga sprawa czy jak bym szlifował dosyć grubym papierem plastik to potem normalnie pozbęde się tych rys czy plastik do wyrzucenia?
Druga sprawa czy jak bym szlifował dosyć grubym papierem plastik to potem normalnie pozbęde się tych rys czy plastik do wyrzucenia?
- MathewPL
- Świeżak
Witam, co do pytania wyżej to nie będzie żadnych problemów, a jak ściągają plastiki ze sportów robiąc nakedy?
A moje pytanie jest takie, kupiłem DR125 98r na pierwszy motor, ogółem wszystko jest sprawne, jest papierek na dowód wymiany całego napędu, nowa oponka tył, wszystko jest ok, chodzi pięknie, równo, przegląd i ubezpieczenie jeszcze na 8 miesięcy, ale ma jeden minus.
A mianowicie z pod cylindra nie trzyma mi uszczelka i kapie olej, już jestem ustawiony z mechanikiem, ale że motor mam od dzisiaj to normalne, że ciśnie mnie żeby jeździć.
Olej jest dolany i jego stan jest ok, ale mechanik powiedział, żeby motocykla nie ruszać póki co, bo jak się mocniej przykatuje, a teraz jeszcze takie upały to może się podpalić to co nakapało.
I czy teraz mogę pojeździć jeszcze przez weekend? Żaden teren, żaden kat to mój pierwszy motor, spokojna jazda po lesie, czy jednak lepiej nie jeździć przez te kilka dni (4-5 ;P)
Sory za dość bezsensowne pytanie, ale to logiczne, że mnie ciśnie do jazdy, ale jednak rozsądek bierze górę nad emocjami i wole się upewnić.
Pozdro.
A moje pytanie jest takie, kupiłem DR125 98r na pierwszy motor, ogółem wszystko jest sprawne, jest papierek na dowód wymiany całego napędu, nowa oponka tył, wszystko jest ok, chodzi pięknie, równo, przegląd i ubezpieczenie jeszcze na 8 miesięcy, ale ma jeden minus.
A mianowicie z pod cylindra nie trzyma mi uszczelka i kapie olej, już jestem ustawiony z mechanikiem, ale że motor mam od dzisiaj to normalne, że ciśnie mnie żeby jeździć.
Olej jest dolany i jego stan jest ok, ale mechanik powiedział, żeby motocykla nie ruszać póki co, bo jak się mocniej przykatuje, a teraz jeszcze takie upały to może się podpalić to co nakapało.
I czy teraz mogę pojeździć jeszcze przez weekend? Żaden teren, żaden kat to mój pierwszy motor, spokojna jazda po lesie, czy jednak lepiej nie jeździć przez te kilka dni (4-5 ;P)
Sory za dość bezsensowne pytanie, ale to logiczne, że mnie ciśnie do jazdy, ale jednak rozsądek bierze górę nad emocjami i wole się upewnić.
Pozdro.
-
maniutek1996 - Świeżak
to jest chlodzone powietrzem? z tamtad nie leci olej tylko mieszanka (paliwo + olej z dozownika) i nie dosc ze o to bedzie mial mniej paliwa na tloku to jeszcze wiecej powietrza co jest bardzo nie zdrowe dla silnika (bardziej sie o to grzeje)
-
-
maniutek1996 - Świeżak
To zależy od tego jak jeździsz i ile jeździsz
Ja z mojego ktma przeliczając na godziny potrafie wyciągnąć 5l/h ale jeżdżąc oszczędnie spali 7l/4h
więc różnica spora

-
na 99,9% nie
duzo osob jezdzi z wiekszymi uszkodzeniami

-
Niebiescy nie powinni, stacja owszem.
Lepiej wymienić, bo nigdy nic nie wiadomo, duży to koszt nie jest, a podczas gwałtownego hamowania ta "kulka" może dużo zdziałać, niby takie niepozorne, aczkolwiek jednak.
Lepiej wymienić, bo nigdy nic nie wiadomo, duży to koszt nie jest, a podczas gwałtownego hamowania ta "kulka" może dużo zdziałać, niby takie niepozorne, aczkolwiek jednak.
-
Street4Fun - Bywalec
hmm tylko, że nie widziałem zapisu że kulka musi być. fakt jest chyba że nie mogą wystawać zadne ostre krawędzie itp, ale zaokrąglona dzwignia bez kulki ciekawe czy sie pod to podpina. mysle, że nikt normalnie by sie do tego nie czepił. no chyba że jakos ewidentnie chce za cos sie przyczepic.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Mówmy po imieniu, po prostu kawałek klamki, to nie jest jakiś "inny" element, tylko końcówka klamki hamulca, która zabezpiecza dłoń przed uślizgiem.
To tak samo jakbyś miał w samochodzie pół drążka hamulcowego. Fakt faktem, że akurat jest wygodniej bez tego zabezpieczenia na końcu klamki(bynajmniej mi i często po prostu ucinam to przy końcu)
Gdyby to było niepotrzebne, nie znajdowałoby się tam, możesz z tym jeździć, bo przecież mundurkowi nie będą ci sprawdzać w jakim stanie masz klamki, choć gdybyś wybierał się na stację, kupiłbym na twoim miejscu nową klamkę, to groszowe sprawy, a diagnosta może akurat być dociekliwy.
To tak samo jakbyś miał w samochodzie pół drążka hamulcowego. Fakt faktem, że akurat jest wygodniej bez tego zabezpieczenia na końcu klamki(bynajmniej mi i często po prostu ucinam to przy końcu)
Gdyby to było niepotrzebne, nie znajdowałoby się tam, możesz z tym jeździć, bo przecież mundurkowi nie będą ci sprawdzać w jakim stanie masz klamki, choć gdybyś wybierał się na stację, kupiłbym na twoim miejscu nową klamkę, to groszowe sprawy, a diagnosta może akurat być dociekliwy.
-
Street4Fun - Bywalec
Myśl o swoim bezpieczeństwie przy wypadku, a nie o kasie !!!
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
Czy jeśli 4 t kopci na niebiesko po rozgrzaniu przy wysokich obrotach. (puszcza dymka przy końcówce obrotów) to znaczy, że motor w moim suzuki nadaje się jedynie do remontu? (tak pisali ludzie na forach) Czy możliwe, że wystarczy coś zmienić, czy pierścienie, lub wyregulować gaźnik i pośmigam na niej jeszcze trochę?
Pozdro.
Pozdro.
-
maniutek1996 - Świeżak
ishifti - nie rozumiem pytania, czy na yamahe trzeba wydac na remonty niż ? ale co więcej ? mniej ? i na jaką DT 125 to też DT. 80 pali mniej niz 125. remonty podobnie
maniutek
remont to zazwyczaj wymiana czegoś. regulacja gaźnika nic nie da, bo po prostu bierze ci olej. najbiedniej musiał bys zmienic pierscienie, ale być może jest to nieopłacalne, i po prostu lepiej od razu kompletny zestaw tłokowy zmiienic
maniutek
remont to zazwyczaj wymiana czegoś. regulacja gaźnika nic nie da, bo po prostu bierze ci olej. najbiedniej musiał bys zmienic pierscienie, ale być może jest to nieopłacalne, i po prostu lepiej od razu kompletny zestaw tłokowy zmiienic
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ok, tak jak wcześniej pisałem, we wtorek idzie do mechanika, rozbierze go i zobaczy co i jak. Wtedy dam znać na forum co było do wymiany.
Muszę sobie go jeszcze podwyższyć przy okazji, gdy będą zdjęte plastiki, wtedy będzie lepszy dostęp do amora.
I jeszcze jedno pytanie, bo już taki jestem ciekawski ;P.
Sprzedający mówił, że nie zna się na motorach, ale jego mechanik obniżył mu maksymalnie motor, mówiąc że tak właśnie musi być ustawiony amortyzator na wahaczu.
Wydaje mi się to trochę bzdurą i najzwyczajniej w świecie podwyższę go sobie tak jak będzie mi wygodnie. Czy może jednak zostawić tak jak jest?
Pozdro i dzięki z góry.
PS: czy możliwe jest, że oryginalny tłumik który prawdopodobnie jest od początku(co w sumie mnie zadowala, bo chodzi cichutko, a nie jak WSK'a na dobiciu) i jest nie ruszany, jest trochę przy pchany czymś, np spalinami i warto go jakoś przeczyścić?
Muszę sobie go jeszcze podwyższyć przy okazji, gdy będą zdjęte plastiki, wtedy będzie lepszy dostęp do amora.
I jeszcze jedno pytanie, bo już taki jestem ciekawski ;P.
Sprzedający mówił, że nie zna się na motorach, ale jego mechanik obniżył mu maksymalnie motor, mówiąc że tak właśnie musi być ustawiony amortyzator na wahaczu.
Wydaje mi się to trochę bzdurą i najzwyczajniej w świecie podwyższę go sobie tak jak będzie mi wygodnie. Czy może jednak zostawić tak jak jest?
Pozdro i dzięki z góry.
PS: czy możliwe jest, że oryginalny tłumik który prawdopodobnie jest od początku(co w sumie mnie zadowala, bo chodzi cichutko, a nie jak WSK'a na dobiciu) i jest nie ruszany, jest trochę przy pchany czymś, np spalinami i warto go jakoś przeczyścić?
-
maniutek1996 - Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości