[skutery] Zipp Vapor
Witam zmienilem dysze na 80 w zippe vaporze i nie moge zebrac sie na wysokie obroty pomoze ktos ? gg 4080106<br><hr>wojT
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jest o wiele więcej lokad niż sie spodziewałeś
Komentatorzy napisał(a):mam vapora z tego roku mam sciagniete 2 blokady 1 blokada to cdi wystarczy rozlaczyc rozowy kabelek 2 blokada to jest katalizator trzeba go wykrecic i caslepic dziure po nim w wydechu i mam pytanie czy sa jakies jeszcze blokady??<br><hr>chudy
- lukasz13705
- Świeżak
Witajcie, dziś jechałem vaporkiem 70km/h szosą i pod gdy wjeżdżałem pod górę to mi nagle zesłabł.Ledwo się doczłapałem na parking,po 3 godzinach przychodzę i już nie chce odpalić. Sprawdzałem bezpiecznik,akumulator,wydech,czy dopływa paliwko, wymieniałem świecę(iskra jest ok) . Kręci kręci rozrusznikiem i na tym się kończy , ktoś wie co mu dolega?pzdr
- Adamzipp
- Świeżak
siemka
Mam vapora przez 3lata zaraz po kupnie pojechałem do kościoła i z powrotem go przyprowadziłem nie zapalił mi a po 2 dniach już zapalił stało mi się tak z 10 razy aż pewnego razu czekanie nie pomogło okazało się że wina była modułu. Jakiś rok temu siad mi akumulator a wiec paliłem na kopnik i z tego powodu wyrwało mi cały kopnik uznano mi to na gwarancję.
kupiłem nowy aku i dalej mi padł . Jest jeszcze jeden problem zapale go gdy daje gazu nie chce wejść na obroty przycisnę tylni hamulec i silnik pracuje normalnie . Może coś poradzicie.był przeglądany już 4 razy i dalej to samo
gg 6805352
Kamil
Mam vapora przez 3lata zaraz po kupnie pojechałem do kościoła i z powrotem go przyprowadziłem nie zapalił mi a po 2 dniach już zapalił stało mi się tak z 10 razy aż pewnego razu czekanie nie pomogło okazało się że wina była modułu. Jakiś rok temu siad mi akumulator a wiec paliłem na kopnik i z tego powodu wyrwało mi cały kopnik uznano mi to na gwarancję.
kupiłem nowy aku i dalej mi padł . Jest jeszcze jeden problem zapale go gdy daje gazu nie chce wejść na obroty przycisnę tylni hamulec i silnik pracuje normalnie . Może coś poradzicie.był przeglądany już 4 razy i dalej to samo
gg 6805352
Kamil
- kapi1000
- Świeżak
witam posiadaczy zippa vapora mam problem ze swoim vaporem mam przebieg 6700 no i ledwo sie toczy dzis we dwie osoby w górke 25km/h zastanawiam sie czy silnik do roboty czy zawory podciagnąć czy pasek wymienic proszę o pomoc mój gg 25842757<br><hr>vaporek 2008
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
siemka
gg 6805352
<br><hr>Kamil
gg 6805352
<br><hr>Kamil
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak dolałeś za dużo oleju to noramalne ze bedzie słabszy ;] mam vaporka uzywam 3 rok i znam się jak coś to gg: 627339 ;]<br><hr>DamianKomentatorzy napisał(a):witam mam inny model skuterka mianowicie chopper 50ccm gateway....
i tak jechałem 40km/h i nagle coś walnęło pode mną jakby w silniku:/ po tym zdarzeniu na 3 biegu jechałem 30km/h maxymalnie jakby się wskazówka zegara zawiesiła i nie przyspieszał wogóle... zatrzymałem się i znów ruszyłem i już było ok... ale mam wrażenie jakby na 1 biegu obroty były większe ale słabszy silnik i jak docisnę 4 bieg to wolniej przyspiesza:/ co to może być(( a dopiero 250km przejechałem. Oleju tego dnia dolałem ponad stan maxymalny olej do 4-suwów Brigss&Straton. i jeszcze jedna ciekawostka jakby pół biegu więcej dostał tzn. po naciśnięciu kopki na 4 biegu dźwignia idzie pół biegu jeszcze ale nie łapie5-ki [ tak w ogóle to 5-ki czterosuwowe chooperki nie mają] Pomóżcie:((<br><hr>chooperowiec grześ<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
spróbuj wyregulowac zawory i wymien rolki w wariatore moga juz byc zuzyte <br><hr>damianKomentatorzy napisał(a):witam posiadaczy zippa vapora mam problem ze swoim vaporem mam przebieg 6700 no i ledwo sie toczy dzis we dwie osoby w górke 25km/h zastanawiam sie czy silnik do roboty czy zawory podciagnąć czy pasek wymienic proszę o pomoc mój gg 25842757<br><hr>vaporek 2008<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Może to rozregulowane obroty?<br><hr>xwildnaturexKomentatorzy napisał(a):witam posiadaczy zippa vapora mam problem ze swoim vaporem mam przebieg 6700 no i ledwo sie toczy dzis we dwie osoby w górke 25km/h zastanawiam sie czy silnik do roboty czy zawory podciagnąć czy pasek wymienic proszę o pomoc mój gg 25842757<br><hr>vaporek 2008<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja też tak miałem tłok ci pęk<br><hr>PawełKomentatorzy napisał(a):witam mam pytanie co do vapora jadąc nagle coś strzeliło i zaczął mi gasnąć po zatrzymaniu się popatrzyłem wszystko było dobrze i chciałem go odpalić odpalił lecz tylnie koło się nie kręciło co się stało czekam na odpowiedz
<br><hr>kuba14<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
powinno sie je regulowaćÎ bo jak za duże będą pżerwy to będą klepać<br><hr>ŁukaszKomentatorzy napisał(a):Witam Zippowców
Co ile powinno się regulować luzy zaworowe w 4T ?<br><hr>zibi<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
wina jest sprzęgła tarcze sie obruszały i pasek trze o dolną pokrywę też tak miałem .,/, <br><hr>ŁukaszKomentatorzy napisał(a):Mam problem zipp vapor załorze nowy pasek napędu i po 10 minutach jazdy pęka w drobny mak proszę o pomoc.<br><hr>Mateusz<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
sparawdź sobie zawory bo ja tez tak miałem zapiekł mi się zawór od wydechu i nie odpalał a wszystko grało nawet gażnik inny przełożyłem i nic ,., <br><hr>ŁukaszKomentatorzy napisał(a):zipp vapor to jest fajny motorek nie psuje sie tylko jak sie już zepsuje to jest nie ciekaw. w moim paliwo dochodzi iskra jest a niechce odpalic <br><hr>mały<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jak skuter masz 50 i jedzie np 70 tak jak mój to ci moduł odblokowany nic nie pomorze kolego<br><hr>zipp otisKomentatorzy napisał(a):Witam zmotoryzowanych.
Czy sportowy moduł taki z allegro 15-20zł ile przyśpiesza, czy warto zakładać - kto ma, jakie wrażenia z jazdy ?<br><hr>marcin<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
wiesz co to może ta mała rureczka na samym dole gaźnikaKomentatorzy napisał(a):witam mam problem z vaporem wycieka mi z gażnika paliwo taką metalową rurką co mam zrobić pomocy mój gg 24897369 czekam albo odpowiedzcie nza komentarz<br><hr>Vapor Konrada J<br>
to ona ma tak być ona po prostu wywala odpady ale jak ci kapie bez przerwy to zobacz do pływaka i do uszczelek<br><hr>zipp otis
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ty znawca tłok jakby pękł to by nie odpalił to na pewno pasek <br><hr>zipp otisKomentatorzy napisał(a):witam mam pytanie co do vapora jadąc nagle coś strzeliło i zaczął mi gasnąć po zatrzymaniu się popatrzyłem wszystko było dobrze i chciałem go odpalić odpalił lecz tylnie koło się nie kręciło co się stało czekam na odpowiedz
<br><hr>kuba14<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam zippa i jak jadę 60km/h i puszcze gaz skuter będzie zwalniał i przy jakichś 10km/h coś mi tłucze z tyłu i nie wiem co to jest
proszę o pomoc nawet jakaś drobna porada się przyda <br><hr>szalony zipek
proszę o pomoc nawet jakaś drobna porada się przyda <br><hr>szalony zipek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a i jeszcze to mój gg 18764276Komentatorzy napisał(a):mam zippa i jak jadę 60km/h i puszcze gaz skuter będzie zwalniał i przy jakichś 10km/h coś mi tłucze z tyłu i nie wiem co to jest
proszę o pomoc nawet jakaś drobna porada się przyda <br><hr>szalony zipek<br>
z góry dzięki <br><hr>szalony zipek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
do dyszy 80 musisz miec stozek lub eventualnie mozesz ze seryjnego filtra wyciagnac ta mala rurke co znajduje sie na pokrywie filtra<br><hr>PablOoS_88Komentatorzy napisał(a):Witam zmienilem dysze na 80 w zippe vaporze i nie moge zebrac sie na wysokie obroty pomoze ktos ? gg 4080106<br><hr>wojT<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Cześć wszystkim, mam zippa vapora i pękł mi w nim pasek napędowy, chce kupić nowy pasek ale jeszcze go nie rozkręcałem i nie wiem jakiego rozmiaru trzeba kupić. Jeśli ktoś wie jakiego rozmiaru mam kupić to niech mi napisze na gg 24561514. Będę wdzięczny.<br><hr>Łukasz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl