[skutery] Zipp Vapor
Re: alarm
[/quote]Adamzipp napisał(a):zdjąc blokady mozesz sam . nie osłabi go . i morzesz mi wysłac zdjecie licznika jak bedziesz miał taki jak mój to masz tylko jedną blokade (modół CDI czyli rózowy kabelek) jechałem z bkoladą 50/55 km/h a po zmianie modółu na odblokowany jechałem do 70 km/h ( bo w gazniku niemiałem złotej srubki pod dekielkiem na tylejce od wariatora niemiałem nic) czyli tylko modół blokował
To wystarczy wymienic modół CDi na odblokowany koszt 30zł (najlepiej wyjmij stary i pokazac sprzedawcy ze chcesz taki odblokowany
- Piotr1904
- Świeżak
to jeśli to zrobię to ile pójdzie? po odpiętym różowym kabelku i zwężeniu w tłumiku idzie mi 70. Tej śrubki w gaźniku też nie mam, patrzałem. A jest jeszcze ten mały plastik w filtrze powietrza on coś pomaga?czytałem że po wyjęciu go trzeba wyregulować gaźnik.
- Adamzipp
- Świeżak
Adamzipp napisał(a):to jeśli to zrobię to ile pójdzie? po odpiętym różowym kabelku i zwężeniu w tłumiku idzie mi 70. Tej śrubki w gaźniku też nie mam, patrzałem. A jest jeszcze ten mały plastik w filtrze powietrza on coś pomaga?czytałem że po wyjęciu go trzeba wyregulować gaźnik.
tak trzeba regulowac gaznik. a jak wtciągniesz plastik to bedzie zaduzo powietrza brał i bedzie sie dusic .lepiej wymien modół CDI. jak odłoczysz rozowy kabelek i jak przekroczysz 70-75 km/h to ci pasek rozwali ja tak miałem.
po wymianie modółu niebedziesz musiał odłaczac kabelka ale bedziesz tak samo jechał 70 lub wiecej ale ci wtedy nierozwali paska
- Piotr1904
- Świeżak
Piotr1904 napisał(a):Adamzipp napisał(a):to jeśli to zrobię to ile pójdzie? po odpiętym różowym kabelku i zwężeniu w tłumiku idzie mi 70. Tej śrubki w gaźniku też nie mam, patrzałem. A jest jeszcze ten mały plastik w filtrze powietrza on coś pomaga?czytałem że po wyjęciu go trzeba wyregulować gaźnik.
tak trzeba regulowac gaznik. a jak wtciągniesz plastik to bedzie zaduzo powietrza brał i bedzie sie dusic .lepiej wymien modół CDI. jak odłoczysz rozowy kabelek i jak przekroczysz 70-75 km/h to ci pasek rozwali ja tak miałem.
po wymianie modółu niebedziesz musiał odłaczac kabelka ale bedziesz tak samo jechał 70 lub wiecej ale ci wtedy nierozwali paska
a co ma pasek do różowego kabelka?
- Adamzipp
- Świeżak
Witam :>
czy Wy w zipie Vaporze macie nisko tłumnik mój jest zaledwie 5 cm nad ziemią
a drugie pytanko to czy:
Waszego "muli" pod górkę??<br><hr>KmL1234

a drugie pytanko to czy:
Waszego "muli" pod górkę??<br><hr>KmL1234
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
no u mnie to wiecej niz 5cm a w górke to z 60 spada na ponizej 45<br><hr>konjaroKomentatorzy napisał(a):Witam :>
a drugie pytanko to czy:
Waszego "muli" pod górkę??<br><hr>KmL1234<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam mam pytanie.
jak odpalam skuter i przekręcam manetke to skuter jaby zaczął "strzelac" z rury poprostu dziwny dzwięk podobnego do strzelania i jak ruszam dochodzi do 40 i dalej nie idzie i jakby paliwo nie dochodziło czy co poprostu przerywa i idzie tylko 40 pomóżcie <br><hr>lechu19941
jak odpalam skuter i przekręcam manetke to skuter jaby zaczął "strzelac" z rury poprostu dziwny dzwięk podobnego do strzelania i jak ruszam dochodzi do 40 i dalej nie idzie i jakby paliwo nie dochodziło czy co poprostu przerywa i idzie tylko 40 pomóżcie <br><hr>lechu19941
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):Witam mam pytanie.
a masz wyciągnietą rurke w filtrze powietrza ???
- Piotr1904
- Świeżak
Re: elo
Adamzipp napisał(a):ile wtyków powinien mieć odblokowany moduł do zipp vappor?proszę o szybką odp. powiem jeszcze że to jedna kostka u mnie jest 6 wtyków.
Musi mies tak samo 1 kostka i 6 wtyków wyciągasz moduł idziesz do sklepu i mówiesz ze chcesz moduł taki odblokowany i juz
http://allegro.pl/tuning-modul-zaplonow ... 60046.html
tu masz do zippa vapora i inne modul odlokowany
- Piotr1904
- Świeżak
kolego kup nowy moduł zapłonowy bo niekture jak sie psują to tak maja zobaczysz ze bedzie noramalnie<br><hr>gnkKomentatorzy napisał(a):Witam mam pytanie.
jak odpalam skuter i przekręcam manetke to skuter jaby zaczął "strzelac" z rury poprostu dziwny dzwięk podobnego do strzelania i jak ruszam dochodzi do 40 i dalej nie idzie i jakby paliwo nie dochodziło czy co poprostu przerywa i idzie tylko 40 pomóżcie <br><hr>lechu19941<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
simka mam pytanie chce wymienić w ziipie vaporze cylinder i wariator z jakiej firmy najlepiej kupić tylko żeby niebył taki drogi<br><hr>vapor
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam zipowców mam problem z vaporkiem wcześniej leciał ponad 60km a teraz nawet ciężko z niego wyciagnac 45km i bardzo wolno sie zbiera pomożcie to mój e-meil konjaro@op.pl lub numer gg 25842757 jak macie jakies pytania o wvapora to piszcie często jestem na forum dzięki<br><hr>konjaro
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
wymien zaplon tak samo mialem moj jechal max 45 i przerywal tak jakby podczas jazdy przekrecac sobie kluczykiem w stacyjce<br><hr>damian:PKomentatorzy napisał(a):Witam mam pytanie.
jak odpalam skuter i przekręcam manetke to skuter jaby zaczął "strzelac" z rury poprostu dziwny dzwięk podobnego do strzelania i jak ruszam dochodzi do 40 i dalej nie idzie i jakby paliwo nie dochodziło czy co poprostu przerywa i idzie tylko 40 pomóżcie <br><hr>lechu19941<br>Komentatorzy napisał(a):kolego kup nowy moduł zapłonowy bo niekture jak sie psują to tak maja zobaczysz ze bedzie noramalnie<br><hr>gnk<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
na bank zaplon to samo mialem <br><hr>damianKomentatorzy napisał(a):Siema !!
Mam mały problem z moim VAPOREM , mianowicie jadę przy 50km/h zaczyna przerywać i nawet mniej niż 50 , Jest to cylek 80cm , zrobione około 500km albo ponad , ma zdjęte blokady , świeca czarna , myślę ze może coś z elektryka złe spalanie itp. Cewka sprawdzana jest OK , Przerywacz także nowy , czy to może byc wina MODUŁU.?? Proszę o pomoc , bo nie wiem co robić wszystko sprawdzałem . PS. gaźnik przeczyszczony wyregulowany itp. Gąbka w filtrze nowa ,POMOCY!!!<br><hr>Kamil<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
czlowieku oddaj go lepiej do mechanika ..nie beirz sie lepiej za czyszczenie gaznika jak nawet nie wiesz gdzie on jest... a jak tak bardzo chcesz wiedziec to wyjmij siedzenie ze schowkiem i ukaze ci sie gaznik<br><hr>damianekKomentatorzy napisał(a):witam mam pytanie gdzie w vaporze jest gaźnik(jeśli można to proszę o zdjęcie)bo chcę go przeczyścić,ponieważ jak jade nieraz to się dusi a potem normalnie<br><hr>rafalik93<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
1musisz odkrecic pokrywe silnikaKomentatorzy napisał(a):czesc mam problem nie wie ktos jak sie zakłada pasek bo mi sie zerwal a nie wiem jak nowy załorzyć<br><hr>webster<br>
2 trzeba odkrecic srube tam gdzie jest wariator najlpeiej czyms przyblokowac
zdjasc wariator i wcisnac tam kawalek paska
3 tam gdzie jest sprzeglo rzeba scisnac rekoma taki talerz do siebie i w to mijesce wsadzic druga czesc paska i poskrecac i goowe
<br><hr>ja
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam zmotoryzowanych.
Czy sportowy moduł taki z allegro 15-20zł ile przyśpiesza, czy warto zakładać - kto ma, jakie wrażenia z jazdy ?<br><hr>marcin
Czy sportowy moduł taki z allegro 15-20zł ile przyśpiesza, czy warto zakładać - kto ma, jakie wrażenia z jazdy ?<br><hr>marcin
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl