[skutery] Zipp Vapor
To jest normalne nawet samochodom jest ciężko odpalić kiedy jest zimno poniewarz bęzyna potrzebuje przynajmniej 90 stopni żeby zapalała się bez oporu a te temp. morze uzyskać od silnika przez prace. W samochodach jest coś takiego czego nieposiadają skutery nazywa się to ssanie co zmienia skład mieszanki na bardziej wybuchową przez dodanie większej ilości powietrza a że skutery tego nieposiadają dobrze jest na początku rosgrzać silnik przez dodawanie gazu. Jeśli jest niska temp. to dobrze mu dodawać gazu przynajmniej przez 3 min. to powinno pomuc<br><hr>sandałKomentatorzy napisał(a):Witam, mam tego skuterka niespelna rok i mam taki problem gdy jest zimny silnik to przy odpalaniu musze dawac gaz a gdy juz odpali to musze zwiekszac obroty bo zgasnie. gdy juz sie rozgrzeje to dziala normalnie moze mi ktos powiedziec co jest grane z gory dzieki <br><hr>LUKAS<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Może masz za mały poziom paliwa w gaźniku. Ja mam zippa vegę i miałem to samo.<br><hr>KarolKomentatorzy napisał(a):Witam, mam tego skuterka niespelna rok i mam taki problem gdy jest zimny silnik to przy odpalaniu musze dawac gaz a gdy juz odpali to musze zwiekszac obroty bo zgasnie. gdy juz sie rozgrzeje to dziala normalnie moze mi ktos powiedziec co jest grane z gory dzieki <br><hr>LUKAS<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam. wie ktoś może jak zmniejszyc obroty w vaporze?? moj e-mail: karol6020@wo.pl
- karol6020
- Świeżak
pomyłka w e-mailu karol6020@wp.pl
- karol6020
- Świeżak
mi tez palil ,jezdzilem nim az w pewnym momencie mi zgasl,i juz nie chcial zapalic ,urwal sie tlok...zaprowadz do mechanika ;-DKomentatorzy napisał(a):siema:)mam pytanie mam zipa vapora juz 3 rok i nie wiem co jest;/bo iskra jest i wszystko jest i chodzil mi normalnie a teraz nie wiem po prostu nie chce mi odpalic;/ z gaznika chyba paliwo leci i nie wiem co sie stalo pomuzcie mi bo teraz jets fajna pogoda aj ezdzic tez sie chce:)d;
<br><hr>Rafal<br>
<br><hr>kolo92
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Bardzo prosże o podanie adresu serwisu, gdzie można zrobić przegląd gwarancyjny. Tam gdzie kupowany był skuter nie mają serwisanta. Chodzi mi o namiary wWarszawie -. Byłąbym bardzo wdzięczna. mój numer gg 5822593 albo mail hannamaria@autograf.pl. Jeszcze nie korzystałam z pomocy w sieci ale może ten pierwszy raz będzie owocny. Pozdrawiam<br><hr>Hanita
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
cześć mam zipa vapora, wystąpił problem zgineły mi kierunkowskazy prosze o rade <br><hr>mariusz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
średnica całkowita sprzęgła
Mam pytanie chce kupic sportowe sprzęgło do skutera i niewiem jakie kupic moze ktos mi pomóc
I jaka jest średnica całkowita sprzęgła
I jaka jest średnica całkowita sprzęgła
- zdulek
- Świeżak
Blokady
Mam pytanie czemu mi mój zipp vapor nie jedzie dużo ?????
Mam ściągniete następujące blokady:
- Blokada z gaźnika
- Blokada na kabelku CDI
- Obcieta rurka i zaspawana przy tłumiku
- Zdjęta blokada z filtra powietrza
I jedzie mi ledwo co 60km/h
Co sie dziejee ???
A jeszcze ide ściągnąc blokade z wariatora i jeszcze podobno jest blaszka na środku tumnika. Ciekawe ile bedzie mi jechał.
Proszę o odpowiedź
moje gg to 8094633
Mam zamiar kupić jeszcze do poprawy ośiągów sportowy tumnik i sprzęgło sportowe.
Jęsli wie ktoś na ten temat prosze pisać!!
Mam ściągniete następujące blokady:
- Blokada z gaźnika
- Blokada na kabelku CDI
- Obcieta rurka i zaspawana przy tłumiku
- Zdjęta blokada z filtra powietrza
I jedzie mi ledwo co 60km/h
Co sie dziejee ???
A jeszcze ide ściągnąc blokade z wariatora i jeszcze podobno jest blaszka na środku tumnika. Ciekawe ile bedzie mi jechał.
Proszę o odpowiedź
moje gg to 8094633
Mam zamiar kupić jeszcze do poprawy ośiągów sportowy tumnik i sprzęgło sportowe.
Jęsli wie ktoś na ten temat prosze pisać!!
- zdulek
- Świeżak
Prawdopodobnie zawory sie przestawiły.Dlatego jest problem z zapaleniemKomentatorzy napisał(a):siema:)mam pytanie mam zipa vapora juz 3 rok i nie wiem co jest;/bo iskra jest i wszystko jest i chodzil mi normalnie a teraz nie wiem po prostu nie chce mi odpalic;/ z gaznika chyba paliwo leci i nie wiem co sie stalo pomuzcie mi bo teraz jets fajna pogoda aj ezdzic tez sie chce:)d;
<br><hr>Rafal<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- szwedo1993
- Świeżak
siema nie sciagaj blokady z filtru powietrza bo ci osiagow nie zwiekszy tylko zmniejszy skuter strasznie sie muli po zdjeciu tej blokady nie radze sciagac<br><hr>Bongo
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To bardzo proste - Keeway jest mocniejszy ale to dwusuw więc
trzeba dolewać mu litr oleju co 1000 km. Vapor to czterosuw,
więc spala mniej paliwa. Po za tym Zipp jest bardziej bezawaryjny.Hurricane częściej się psuje. Keewayem zrobisz ok. 30 000 km , a Zippem 50 000. Tak więc wybierz: moc czy żywotność. Ja osobiście polecam ci Vapora,ale wybór należy do ciebie...<br><hr>Mechanik
trzeba dolewać mu litr oleju co 1000 km. Vapor to czterosuw,
więc spala mniej paliwa. Po za tym Zipp jest bardziej bezawaryjny.Hurricane częściej się psuje. Keewayem zrobisz ok. 30 000 km , a Zippem 50 000. Tak więc wybierz: moc czy żywotność. Ja osobiście polecam ci Vapora,ale wybór należy do ciebie...<br><hr>Mechanik
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
siema mam zipp vapora juz 2 lata gwarancja mija we wrzesniu mam juz wykreconom zolta srobke z gaznika co jeszcze moge zrobic zeby jechal szybciej bo teraz ledwie 65km/h jak ktos wie niech pisze gg:5476872 lub mail arek_pan14@interia.pl pomozcie<br><hr>arek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Fajny skuter mam zdjęte wszystkie blokady i sportowe filtry, bezyny i powietrza!polecam
<br><hr>Maniak [rosol]!:D
<br><hr>Maniak [rosol]!:D
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości