Czy cena kasków Shoei jest proporcjonalna do ich jakosci?
• Strona 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
kosta napisał(a):qlik napisał(a): ale gydybyś dorzucił te 200 zł (przypuszczam że kosztował cie ok 300zł) możesz już wybierać wśród uznanych producentów jak hjc, czy uvex a tak będziesz miał podwójny wydatek.......moim skromnym zdaniem szkoda pieniędzy na dwa razy kupowanie tego samego......PZDR
Właśnie z tego samego powodu nie kupowałem taniego kasku. Na początku przymierzałem się do tańszego kasku. Wielu na forum szybko zmieniała na nowsze lepsze modele lub deklarowała taką zmianę. I wtedy właśnie przepłacamy. Jeden kask, a dobry bez kombinacji.
Dla mnie temat kasku nie istnieje mam nadzieję na dość długo

Pozdr
Sh
-
Shaft - Świeżak
Re: Czy cena kasków Shoei jest proporcjonalna do ich jakosci
KawiarzErPiontacz napisał(a):Czy cena kasków Shoei jest proporcjonalna do ich jakosci?
chodzi mi o to czy naprawde sa one tyle warte?
skorupy shoei'a zaczynaja sie od 1000 pln'ów a wiadomo ze juz za 400 zł mozna kupic nolana n62 z którego jestem bardzo zadowolony i jak narazie nie mam do niego zastrzezen.
czy warto kupic kask dwa trzy razy droższy od tych z średniej półki jak nolan?
czym tak naprawde rozni sie shoei od tanszych kaskow z sredniej półki?
chcialbym zeby w tym temacie wypowiedzieli sie głównie te osoby ktore przesiadły sie z kaskow takich jak nolan uvex agv lazer na shoei'a
I tak i Nie kolego są to bardzo dobre kaski bardzo starannie wykonane naprawdę górna półka ale mimo wszystko ceny to przesada...
-
YZF R1 - Moderator
Re: Czy cena kasków Shoei jest proporcjonalna do ich jakosci
YZF R1 napisał(a):KawiarzErPiontacz napisał(a):Czy cena kasków Shoei jest proporcjonalna do ich jakosci?
chcialbym zeby w tym temacie wypowiedzieli sie głównie te osoby ktore przesiadły sie z kaskow takich jak nolan uvex agv lazer na shoei'a
I tak i Nie kolego są to bardzo dobre kaski bardzo starannie wykonane naprawdę górna półka ale mimo wszystko ceny to przesada...
YZF dodajmy, że w Polsce to przesada. Za białego Shoei można było zapłacić na jesieni nawet tylko 900 zł kupując gdzieś w UK czy USA.
Co innego jeszcze dopłata za malowanie. Kaski dokładnie takie same w UK czy Niemczech. Za topowe marki zawsze będzie trzeba dopłacać. Promocja kosztuje i ktoś za nią musi zwrócić

-
Shaft - Świeżak
-
KawiarzErPiontacz - Świeżak
KawiarzErPiontacz napisał(a):YZF R1 czy zdjecie tego goscia w avatarze to Ty?
eeheh dobre , sam ostatnio przez chwilę się zastanowiłem. Bo takie zdjęcie dodaje powagi i autorytetu. Możliwości są 2. Zdjęcie autora lub fun autora. Obie prawidłowe

Pozdr
Sh
-
Shaft - Świeżak
spazz napisał(a):a ja mam kask vemar i tez jakos musze z tym zyc
widziałem zawodników w kaskach tej marki. chyba w moto gp... nie jest źle

-
SQ - Mieszkaniec forum
http://www.motorcyclenews.com/upload/19 ... 130372.jpg
a dla mniej wprawnego oka to pan sie nazywa Alex De Angelis

-
spazz - VIP Åšcigacz.pl
HEheheh mi ten koles z avatara YZF R1 wyglada na Rickiego z "chlopaki z barakow" btw wie ktos czy ten serial jeszcze leci?
A co do kaskow to mysle ze jak ktos juz chce miec shoei to sie az tak z cena nie liczy,a jezeli ktos chce miec rownie porzadny kask ale z mniejszym wspolczynnikiem lansu to kupuje cos innego taniej.
A co do kaskow to mysle ze jak ktos juz chce miec shoei to sie az tak z cena nie liczy,a jezeli ktos chce miec rownie porzadny kask ale z mniejszym wspolczynnikiem lansu to kupuje cos innego taniej.
Sracz 600
-
LukasBST - Świeżak
FAIL......... owszem jest to postać mojego ulubionego jakże wyje...nego w kosmos serialu "Chłopaki z Braków" ale to nie Ricky Ani Bubbles tylko Julian... A co do Chłopaków to na Comedy Central jakoś nie widzę... miałem mieć w Awatarze Mervina z "Fur TV" ale kolega Siekson go wstawił więc jest Julian...
Kawiarz a czemu pytasz o Awatar...?
Spazz twoja wiedza mi imponuje....!
pozdrawiam was koledzy
polecam na takie zimne wieczory dobrą muzę np Rod Stewart - Baby Jane gra mi chłopak od rana najpierw w samochodzie potem w biurze potem znów w samochodzie teraz na komputerku jak sobie rozmawiam z wami.... 
Kawiarz a czemu pytasz o Awatar...?
Spazz twoja wiedza mi imponuje....!
pozdrawiam was koledzy

-
YZF R1 - Moderator
spazz napisał(a):http://www.motorcyclenews.com/upload/195585/images/130372.jpg
znaczy dobrze? bo ja w sportach motocyklowych dość słabo się rozeznaję

-
SQ - Mieszkaniec forum
rozumiem ze pijesz do slowa odrzut wiec skoncze mysl ze nie spalnialy normy glosnosci a nie bezpieczenstwa, jak za te cene ma wszystkie bajery co kaski drozsze (atnifog wypnany srodek i moze cos tam jeszcze lae nie pamietam)a co do materilow uzytych nie mam zamiaru sprawdac
Ale to jest to co przemawia za markowymi drozszymi czyli jak w temacie u nich jest wszystko jasne, a nie jakis tam opinielepsze gorsze i to samo tyczy sie certyfikatow bo tez ma. 

-
qlik - Świeżak
Hmm a gdzie ja powiedzialem ze bajery
niestety nie wszystkich stac na wszystko co najlepsze od razu, dlatego masz szeroki asortyment ze sredniaj polki a nie najnizszej i tak wszystko w tej cenie jest tak samo wykonane.A skoro ty masz kase to naprawde mnie cieszy ale nie musisz sie tym chwalic a podlicz ile na start kasy trzeba wydac i wszystko naj. to wtedy z 5k na same ciuchy mozna wydac.

-
qlik - Świeżak
qlik napisał(a):Hmm a gdzie ja powiedzialem ze bajeryniestety nie wszystkich stac na wszystko co najlepsze od razu, dlatego masz szeroki asortyment ze sredniaj polki a nie najnizszej...
Kolego powiedz lepiej za ile kupiłeś bądź kupisz motor ? Lepiej kupić coś słabszego i do tego dobry kask + ciuchy niż lansować się mocniejszym motorem w podkoszulku i kasku z ABS.
W ostatnim sezonie widziałem jak tatuś kupił synkowi kask na skuter. Był wykonany dosłownie z plastiku. Skuter za 5 tysia, a kask za 50 zł. Żenada. Jeżeli w takich proporcjach podchodzisz do tej pasji to współczuję.
Pozdr
Sh
-
Shaft - Świeżak
Shaft napisał(a):qlik napisał(a):Hmm a gdzie ja powiedzialem ze bajeryniestety nie wszystkich stac na wszystko co najlepsze od razu, dlatego masz szeroki asortyment ze sredniaj polki a nie najnizszej...
Kolego powiedz lepiej za ile kupiłeś bądź kupisz motor ? Lepiej kupić coś słabszego i do tego dobry kask + ciuchy niż lansować się mocniejszym motorem w podkoszulku i kasku z ABS.
W ostatnim sezonie widziałem jak tatuś kupił synkowi kask na skuter. Był wykonany dosłownie z plastiku. Skuter za 5 tysia, a kask za 50 zł. Żenada. Jeżeli w takich proporcjach podchodzisz do tej pasji to współczuję.
Pozdr
Sh
Nie mam zamiaru ci się tłumaczyć co mam i za ile ale patrząc co napisałes to jesteś jednym z tych bananowych dzieci co wszystko wiedzą najelpiej i wala te posty żeby coś mazać i *** ci do mojej pasji bo kosztowała mnie kupe wyrzeczeń o czym ty nie masz widocznie pojęcia.

-
qlik - Świeżak
[/quote]
po co ta rozkmina w czym jeżdże i że za tanio się lansuje.[/quote]
Po pierwsze nie pisałem, że się tanio lansujesz. Po drugie odróżnij rozmowę o bezpieczeństwie i jakości produktów od tzw. rozkminki na Twój temat.
Każdy z nas na coś w życiu pracuje z czegoś rezygnuje i każdy z nas jest kowalem własnego losu, więc przestań się nad sobą użalać.
Nie nie mądrzę się. Po prostu uczestniczę w rozmowach. Jeżeli nie potrafisz mieć dystansu do siebie samego to Twój problem.
Pozdr
Sh
po co ta rozkmina w czym jeżdże i że za tanio się lansuje.[/quote]
Po pierwsze nie pisałem, że się tanio lansujesz. Po drugie odróżnij rozmowę o bezpieczeństwie i jakości produktów od tzw. rozkminki na Twój temat.
Każdy z nas na coś w życiu pracuje z czegoś rezygnuje i każdy z nas jest kowalem własnego losu, więc przestań się nad sobą użalać.
Nie nie mądrzę się. Po prostu uczestniczę w rozmowach. Jeżeli nie potrafisz mieć dystansu do siebie samego to Twój problem.
Pozdr
Sh
-
Shaft - Świeżak
• Strona 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości