Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi
Pomocy
Witam!
mam pytanie do wszystkich fachowców, a mianowicie mam problem ze skuterem yamaha axis 49cc. po odpaleniu wszystko jest ok, ale kiedy dotkne manetki i dodam gazu to skuter momętalnie schodzi z obrotów jezeli nie odpuszcze mu całkiem, to zgaśnie. poza tym jeszcze kopci na niebiesko (mocno czuc paliwem z wydechu) i swieca jest mokra. na jesien miałem wymieniany kruciec z orginalnego ok 13mm(był popekany) na 21mm od tego czasu skuter nie jazdzi. licze na pomoc z waszej strony. dziekuje i pozdrawiam.
mam pytanie do wszystkich fachowców, a mianowicie mam problem ze skuterem yamaha axis 49cc. po odpaleniu wszystko jest ok, ale kiedy dotkne manetki i dodam gazu to skuter momętalnie schodzi z obrotów jezeli nie odpuszcze mu całkiem, to zgaśnie. poza tym jeszcze kopci na niebiesko (mocno czuc paliwem z wydechu) i swieca jest mokra. na jesien miałem wymieniany kruciec z orginalnego ok 13mm(był popekany) na 21mm od tego czasu skuter nie jazdzi. licze na pomoc z waszej strony. dziekuje i pozdrawiam.
- yamaha_axis
- Świeżak
wydaje mi sie ze silnik nie nadarza przerabiac paliwa bo za duzo go dostaje
jak wymieniłes z 13 mm na 21 mm tylko po co skoro na 13mm chodzil dobrze
jak wymieniłes z 13 mm na 21 mm tylko po co skoro na 13mm chodzil dobrze
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
- yamaha_axis
- Świeżak
mam problem z keewayem matrixem 08r ... chodzi o to że coś się chyba stało ze sprzęgłem, tzn.. gdy odpalam skuter.. jest na głownej podnożce .. sprzęgło tak jakby zaczynało samo łapać.. i kółko sie kręci a wogłole nie daje gazu tylko nie tak ciągle tylko tak miejscami tak np co 3 sekundy łapie.. albo jak jest zgaszony i go prowadze blokuje kółko.. ściągłem dekiel i dzwon się kręci więc to cos ze sprzegłem tylko pytanie co.. problem pojawił sie po dłuzszej trasie .. chyba cos kolo 150km w jeden dzien ... bez przerwy jechałem kolo 100km ..PRAWIE na max obrotach bez zadnej przerwy.. potem sie zatrzymalem na przerwe.. i zauwazylem że cos takiego sie dzieje.. w tym właśnie problem.. ! macie jakieś propozycje co może być przyczyną tego ??
POZDRAWIAM!

- kook94
- Świeżak
Ja bym sprawdził sprężynki sprzęgła. Możliwe że do wymiany.
A ja ponawiam swoje pytanie. Da się domontować czujnik luzu do silnika AM6? (Gilera SMT 03r.)
A ja ponawiam swoje pytanie. Da się domontować czujnik luzu do silnika AM6? (Gilera SMT 03r.)
Pozdrawiam Browarczyk
- Browarczyk
- Świeżak
Jak myślicie mam aprilie rs50 jak kupię to łożysko http://www.skutercentrum.pl/product_inf ... baa03c3069 na cylinder 70cc to będzie chodzić? proszę szybko o jakąś odpowiedź. z góry dzieki.
- zzr6003
- Świeżak
talta
nie beda chodziły idealnie cicho i bedzie pewnie luz
nie beda chodziły idealnie cicho i bedzie pewnie luz
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
Witam...potrzebuje pomocy w doborze cylindra o pojemnosci 70ccm do mojego zipp quantum gt5 z 2008r jaki dokladnie model: molossi ,stage6 ?? i ktory by pasowal do quantuma ??
zgory dzieki zA odp pozdro Smile
zgory dzieki zA odp pozdro Smile
Zipp quantum gt5 2008.
|
|
\/
????????????????????

|
|
\/
????????????????????
-
krzychu92 - Świeżak
Cylindra nie dopasujesz po nazwie firmy. Nazwa firmy moze Ci jedynie powiedziec o tym jakiej klasy on bedzie. A co do tego czy bedzie pasowac to idz do sklepu i oni ci powiedza ktory konkretnie
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Powrót do Motorowery do 50 ccm