jak rozpoznać czy rama jest krzywa?
jak rozpoznać czy rama jest krzywa?
co do zakupu motoru, jak ocenić na oko czy motor jest prosty czy to wychodzi dopiero podczas probnej jazdy. I w jakich przyadkach dochodzi do skrzywninia ramy? gleba na parkingu, szlif przy 60kmh czy jakiś konkretny szlif lub dzwon musi być zeby wpłynąć na geometrie ramy. Co to są lagi ?
czy krzywe ramy dotycza głownie scigaczy po wypadku czy sa tez spotykane w motorach terenowych
na co zwracac uwage przy zakupie suzuki dr albo motorów cross, enduro, krzywe ramy, wybite zawieszenie ?
czy krzywe ramy dotycza głownie scigaczy po wypadku czy sa tez spotykane w motorach terenowych
na co zwracac uwage przy zakupie suzuki dr albo motorów cross, enduro, krzywe ramy, wybite zawieszenie ?
- jacck.d
- Świeżak
-
Leitho - VIP Åšcigacz.pl
Jesli motor jest poobijany to wskazuje że po zlizgu oczywiscie nie skresla to motocykla bo drobne wywrotki się zdarzaja .
Ja zawsze na prostym odcinku puszczam kierownice i tyle .
Ja zawsze na prostym odcinku puszczam kierownice i tyle .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Åšcigacz.pl
batim napisał(a):ta tylko ze jesli ktos ma np. krzywy kregoslup to jak puisci kierownice to sciaga motocykl :] uwierzcie mi bo ja tak mam
zostaw - nie wie bo nie ma i ni huja nie zrozumie - on tego nie kuma .. passss... mam to samo - a kumple wsiadajÄ… i dla nich gitara ...

-
cezare - VIP Åšcigacz.pl
K....... to jakie macie te skrzywienia, TIR was przekosił
:D:D Co do ramy to jak jest ładnie zrobiona to g...... poznasz, handlarze na przełomie lat doszli do takich sposobów w maskowaniu różnych syfów że nie jeden serwis dałby sie oszukać 

-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Skoro nie wiesz co to są lagi to idąc dalej nie miałeś wcześniej styczności z motorami, więc lepiej nie puszczaj kierownicy, bo się jeszcze wyj... Najlepiej poproś kogoś kto się na tym zna
Pozdr

Pozdr
Zapach palonej gumy o poranku - BEZCENNE 

-
ciana - Świeżak
witam
Moze nie mam super doswiadczenia przy jechaniu czysta itp, ale gdy motocykl jest prosty i puscicie kierownice to chodzbyscie skakali po jednym z podnozkow to i tak nie skreci, to taka jedna wazna zasada, ktos nie wierzy to lotnisko prosta i probowac.
Moze nie mam super doswiadczenia przy jechaniu czysta itp, ale gdy motocykl jest prosty i puscicie kierownice to chodzbyscie skakali po jednym z podnozkow to i tak nie skreci, to taka jedna wazna zasada, ktos nie wierzy to lotnisko prosta i probowac.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
CeBeRek napisał(a):witam
hm.... to jak byś sie składał w zakręt?

-
wszok - Świeżak
Bierz rece z kierownicy i wtedy mozesz sie kolysac kiedy chcesz i jak chcesz a toru jazdy nie zmienisz
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
Leitho napisał(a):a to dziwne,myslalem, ze zwiekszajac nacisk na jeden z podnozkow powodujemy impuls ktory zmienia tor jazdy.
To nie myśl tylko bierz moto i się przejedź.Większość ludzi jeżdżąc motocyklem nie zdaje sobie sprawy z ruchów kierownicą jakie robią.Ale to już zaleta naszych kursów na prawo jazdy.
600:D Spawacz ram....
- milus
- Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości