[Porady dla motocyklistów] Skutery
Mam problem mam skuter yamahe neos i pierwszego sezonu jej użytkowania chodziła ładnie i się nic nie muliła natomiast po tej zimie coś mu się stało ponieważ na starym cylindrzę na małych obrotach skuter się mulił i mi czasami nawet gasnął gdy mu dodawałem gazu myślałem że to przyczyna cylindra i teraz mam nowy cylinder polini sport 70 cm na dotarciu jeździłem nim wolno choć czasami mu też cisnąłem i mój skuter też się muli teraz na małych obrotach i gaśnie czasami jak go przegazuje to wpada na obroty i jest lepiej natomiast jak wpadnie na obroty to ładnie przyspiesze a najlepiej to chodzi jak jeżdżę nim na ssaniu ponieważ wtedy nie łapię muła ale wtedy jak mu spuszcze gazu i zwalniam to gaśnie jeżeli ktoś wie jaka to przyczyna niech pisze pod numer gg 278804<br><hr>Yama
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam skutera 4T i nie wiem co z nim jest ponieważ wymienilem mu cylinder na 80cm i chodzil bardzo ładnie nawet poprawil osiągi o ponad połowę natomiast po zimie zaczął slabnąć... myslałem żę to wina pierścionkow i je wymieniłem... natomiast to nic nie dało... skuter nie wchodzi na obroty i strzela z tłumnika.... czasem jak coś mu się stanie to ma przyspieszenie i chodzi poprawnie ale nie na długo bo zaraz od nowa strzela z tłumnika i jest słaby..... proszę o pomoc..... piszcie na nr gg8936543<br><hr>Kamczak
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A jak wymieniałeś cylinder to wymieniłeś wał oraz łożyska wału ?<br><hr>xxKomentatorzy napisał(a):mam skutera 4T i nie wiem co z nim jest ponieważ wymienilem mu cylinder na 80cm i chodzil bardzo ładnie nawet poprawil osiągi o ponad połowę natomiast po zimie zaczął slabnąć... myslałem żę to wina pierścionkow i je wymieniłem... natomiast to nic nie dało... skuter nie wchodzi na obroty i strzela z tłumnika.... czasem jak coś mu się stanie to ma przyspieszenie i chodzi poprawnie ale nie na długo bo zaraz od nowa strzela z tłumnika i jest słaby..... proszę o pomoc..... piszcie na nr gg8936543<br><hr>Kamczak<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
noo wiadomo ze osiongi sie poprawiom ja mam aprile załozyłem wydech sportwy i cylinder 70cc arisa i gaznik 19 i wariator i spszegło to nie ma kozak
<br><hr>APRILKA Ama*

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam zippa vapora z 2007r i ostatnio zauważyłem spory ubytek oleju silnikowego co to może być nie wiem mogę dodać tylko tyle że ostatni raz olej wymieniałem jakiś rok temu odpowiedź proszę przysyłać na gg 15993736, e-mail kuba864@o2.pl lub też pisać na forum z góry dziękuje. <br><hr>kuba
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam ma mproblem z regulacja baotiana bt50qt-9h bo wyciagalem gaznik i niby go ustawilem na te 2 obrotu dysza od mieszanki ale rozpedza sie do 40 km/h a pozniej muli strasznie i max z niego to 55km nie wim co jest niby wszystkie blokady sa zdjete... jak ktos moglby pomoc to bylbym wdzieczny.<br><hr>gaska19881
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a ja mam taki problem na paczatek sezonu 2010 zamiezam sobie kupic jakis skuter yamache albo peugeota chodzi mi oto zeby sie czesto niepsul wmiare malo palil i zeby polecial te 100-110 km/h
doradzicie mi jakies ciekawe modele bede wdzieczny.
z góry thx<br><hr>damianus508@op.pl
z góry thx<br><hr>damianus508@op.pl
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a dodam ze to bedzie moj 1 skuter (ale szybko sie ucze xD )<br><hr>damianus508@op.plKomentatorzy napisał(a):a ja mam taki problem na paczatek sezonu 2010 zamiezam sobie kupic jakis skuter yamache albo peugeota chodzi mi oto zeby sie czesto niepsul wmiare malo palil i zeby polecial te 100-110 km/h
z góry thx<br><hr>damianus508@op.pl<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kupilem z salonu uzywany Piaggo X9 2003 rok ok. 7000 mil przebiegu.
W wyposazeniu jest radio.
Problem jest w tym, ze nie mam pojecia jak to dziala. tzn. jaki osprzet trzeba miec zeby odbierac to radio. Na wyswietlaczu, z tego co widac jest menu do komunikacji miedzy dwoma osobami i radio, ale jak to podlaczyc i jaki sprzet dokupic, nie mam pojecia.
Wdzieczny bym byl za podpowiedzi.<br><hr>grzegorz zdunek
W wyposazeniu jest radio.
Problem jest w tym, ze nie mam pojecia jak to dziala. tzn. jaki osprzet trzeba miec zeby odbierac to radio. Na wyswietlaczu, z tego co widac jest menu do komunikacji miedzy dwoma osobami i radio, ale jak to podlaczyc i jaki sprzet dokupic, nie mam pojecia.
Wdzieczny bym byl za podpowiedzi.<br><hr>grzegorz zdunek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mój Skuterek przez pierwszy sezon chodził za******...Po zimie gdy przejechałem jakieś 80 metrów to mi zasłab i gasnął... I tak ciągle było później sobie go naprawiłem bo wężyk z powietrza spod bagażnika pod sidzeniem był przytkany między ramą a bagażnikem< Przyczyna?? Źle składają skutery albo na serwisie specialnie to robią> Potem jeździł za****** aż przyszło ciepło i zaczą gasnąc gdy sie zatrzymywałem...Np... Jak sie rozpedze 40-55km/h i sie stopniowo zatrzymuje to mi zgasnie i nie chce odpalic....<br><hr>T!m0n3KKomentatorzy napisał(a):Mam problem mam skuter yamahe neos i pierwszego sezonu jej użytkowania chodziła ładnie i się nic nie muliła natomiast po tej zimie coś mu się stało ponieważ na starym cylindrzę na małych obrotach skuter się mulił i mi czasami nawet gasnął gdy mu dodawałem gazu myślałem że to przyczyna cylindra i teraz mam nowy cylinder polini sport 70 cm na dotarciu jeździłem nim wolno choć czasami mu też cisnąłem i mój skuter też się muli teraz na małych obrotach i gaśnie czasami jak go przegazuje to wpada na obroty i jest lepiej natomiast jak wpadnie na obroty to ładnie przyspiesze a najlepiej to chodzi jak jeżdżę nim na ssaniu ponieważ wtedy nie łapię muła ale wtedy jak mu spuszcze gazu i zwalniam to gaśnie jeżeli ktoś wie jaka to przyczyna niech pisze pod numer gg 278804<br><hr>Yama<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam Keeway Hurricane'a i muszę w nim ustawić gaźnik bo trochę dużo pali lecz niestety niezbyt wiem jak się za to zabrać. Proszę o pomoc.<br><hr>BadmanPL
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam mam zippa vapora i zamierzam dokupić do niego filtr stożkowy jednak nie wiem jaki wybrać i czy jest to opłacalna decyzja, słyszałem również też że po takiej wymianie należy wyregulować gaźnik jeżeli mógłby ktoś mi pomóc to proszę odpisać na numer gg 15993736 lub na e-mail kuba864@o2.pl <br><hr>kuba
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam skuter giantco sprint cos podobnego do kingway coliber rex tylko ze mocniejsz
i mam taki problem jechalem kiedys i zaczlo co w nim przerywa tak jak by paliwo nie dochodzilo kupilem nowy filtr paliwa bo na to wygladalo ale nic nadal przerywa wyczyscilem gaznik i pompke od paliwa i nic lipa i nie wiem czy to cos od linki czy silnik poradcie mi jestem z pienin i daje rade<br><hr>mam skuter giantco sprint cos podobnego do kingway
i mam taki problem jechalem kiedys i zaczlo co w nim przerywa tak jak by paliwo nie dochodzilo kupilem nowy filtr paliwa bo na to wygladalo ale nic nadal przerywa wyczyscilem gaznik i pompke od paliwa i nic lipa i nie wiem czy to cos od linki czy silnik poradcie mi jestem z pienin i daje rade<br><hr>mam skuter giantco sprint cos podobnego do kingway
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Gaźnik nie nie da...Mam to samo z Bartonem Huragan strzela czarnym dymem i gasnie...A jak strzela czyli nie nadaża wydalac spalin albo źle miesza sam do końca nie wiem...<br><hr>T!m0n3KKomentatorzy napisał(a):witam mam problem z skuterem Bartonem huragan jak jadę to jest dobrze tylko jak puszcze gas to strzela przez tłumik i gaśnie na wolnych obrotach co to marze byś pomożecie pozdrawiam <br><hr>lupek_89<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam zippa storm strasznie dożo pali na całym baku wyszło mi 140 km zbiornik ma 5.2l co z tym zrobić<br><hr>zipp
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam! mam problem mój skuter dostajeza małą dawke paliwa na iglicy przestawiłem,ale nadal dostaje za mało przy 65 lekko zaczyna sie dławić a to przez tą małą dawke paliwa, Prosze o pomoc to mój numer gg.5789652<br><hr>LISEK
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Proszę opisać jak działa rozrusznik jakie trybiki się obracają i czy rozrusznik ma bendix bo silnik chce odpalić ale wszystko sie z nim obraca . Czy to będzie zatarte sprzęglo?( Skuter) Kingway
<br><hr>wojtek
<br><hr>wojtek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Hejka mam skutera Honde vision Af 29 czy ktos moglby powiedziec mi gdzie ma blokady i jak je mozna sciagnac?Z gory dziex<br><hr>Grzegorz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam mam problem znowu z Bartonem huragan nie chce zapalać jak kręcę to po chwili zapala a i jeszcze muszę nie ras manetkom poruszać żeby zapalił a patem jak zapali to chodzi a po chwili zgaśnie i tak asz się rozgrzeje potem jak jest ciepły to już chodzi co to morze być po mórzcie pozdrawiam <br><hr>lupek_89
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
SPRZEDAM GILERE STALKER TANIOKomentatorzy napisał(a):witam mam problem znowu z Bartonem huragan nie chce zapalać jak kręcę to po chwili zapala a i jeszcze muszę nie ras manetkom poruszać żeby zapalił a patem jak zapali to chodzi a po chwili zgaśnie i tak asz się rozgrzeje potem jak jest ciepły to już chodzi co to morze być po mórzcie pozdrawiam <br><hr>lupek_89<br>
<a href="http://allegro.pl/show_item.php?item=736111327" target="blank" class="link">http://allegro.pl/show_item.php?item=736111327</a>
GG:2599790<br><hr>BYDGOSZCZ
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości