[Porady dla motocyklistów] Skutery
siemka mam peugeota speedfighta1 1998 kiedys szedl 75 a teraz idzie 50 i jak mu dam wiecej gazu to strasznie przerywa i jedzie bardzo wolno co to moze byc pierscienie prosze o pomoc moje gg to 13095701 <br><hr>peugeot
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
80 cm3 to za dozo na skutera max to 70 cm3 i wtedy zacznie chodzic a jesli masz stary cylinder i tlok to najpierw zobacz jak nanim bedzie chodzic ><br><hr>johnnyKomentatorzy napisał(a):mam skutera 4T i nie wiem co z nim jest ponieważ wymienilem mu cylinder na 80cm i chodzil bardzo ładnie nawet poprawil osiągi o ponad połowę natomiast po zimie zaczął slabnąć... myslałem żę to wina pierścionkow i je wymieniłem... natomiast to nic nie dało... skuter nie wchodzi na obroty i strzela z tłumnika.... czasem jak coś mu się stanie to ma przyspieszenie i chodzi poprawnie ale nie na długo bo zaraz od nowa strzela z tłumnika i jest słaby..... proszę o pomoc..... piszcie na nr gg8936543<br><hr>Kamczak<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
80 cm3 to za dozo na skutera max to 70 cm3 i wtedy zacznie chodzic a jesli masz stary cylinder i tlok to najpierw zobacz jak nanim bedzie chodzic ><br><hr>johnnyKomentatorzy napisał(a):mam skutera 4T i nie wiem co z nim jest ponieważ wymienilem mu cylinder na 80cm i chodzil bardzo ładnie nawet poprawil osiągi o ponad połowę natomiast po zimie zaczął slabnąć... myslałem żę to wina pierścionkow i je wymieniłem... natomiast to nic nie dało... skuter nie wchodzi na obroty i strzela z tłumnika.... czasem jak coś mu się stanie to ma przyspieszenie i chodzi poprawnie ale nie na długo bo zaraz od nowa strzela z tłumnika i jest słaby..... proszę o pomoc..... piszcie na nr gg8936543<br><hr>Kamczak<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
prosze o dwas katalog zipp storm i prosze zadarmo odwas kamizelke zipp i odwas prosze kufer zipp i podaie dlawaz swui adrez ul waeszawska 22/15 sokółka i podaie kod 16/100 sokółka krzysiek kundziczKomentatorzy napisał(a):mam zippa storm strasznie dożo pali na całym baku wyszło mi 140 km zbiornik ma 5.2l co z tym zrobić<br><hr>zipp<br>
zipp storm<br><hr>krzysiek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
prosze o dwas katalog zipp storm i prosze zadarmo odwas kamizelke zipp i odwas prosze kufer zipp i podaie dlawaz swui adrez ul waeszawska 22/15 sokółka i podaie kod 16/100 sokółka krzysiek kundziczKomentatorzy napisał(a):mam zippa storm strasznie dożo pali na całym baku wyszło mi 140 km zbiornik ma 5.2l co z tym zrobić<br><hr>zipp<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
kolego wyczyść gaźnik:)Komentatorzy napisał(a):siemka mam peugeota speedfighta1 1998 kiedys szedl 75 a teraz idzie 50 i jak mu dam wiecej gazu to strasznie przerywa i jedzie bardzo wolno co to moze byc pierscienie prosze o pomoc moje gg to 13095701 <br><hr>peugeot<br>
<br><hr>Mosiu
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam!!
chciał bym się dowiedziec jak odkręcić śrube w skuterze ??
Chciałem wymienić wariator na nowy a nie moge odkręciś pirwszej sruby. Gdy próbowałem odkręcić z całej siły nie szło a boje się że zniszcze śrube.
Prosze o pomoc!! ;]
Z góry dzięki.
<br><hr>lolus
Chciałem wymienić wariator na nowy a nie moge odkręciś pirwszej sruby. Gdy próbowałem odkręcić z całej siły nie szło a boje się że zniszcze śrube.
Prosze o pomoc!! ;]
Z góry dzięki.
<br><hr>lolus
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Cześć. Mam problem ze skuterem (Keeway Hurricane) mianowicie założyłem dzisiaj do niego stożkowy filtr powietrza. Kiedy ruszyłem na jazdę próbną okazało się, że skuter rozpędza się do 35km/h i zaczyna się dławić (momentalnie traci na mocy) sądzę że to jest wina stożka lecz wole się upewnić. Jeżeli to nie jest wina filtra to proszę o rady.<br><hr>Arbi
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Może trzeba jakiś ściągacz?<br><hr>speed95Komentatorzy napisał(a):Witam!!
Prosze o pomoc!! ;]
Z góry dzięki.
<br><hr>lolus<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Napewno nie ma kompresji, ale co to moze byc to niewiem.<br><hr>speed95Komentatorzy napisał(a):siemka mam peugeota speedfighta1 1998 kiedys szedl 75 a teraz idzie 50 i jak mu dam wiecej gazu to strasznie przerywa i jedzie bardzo wolno co to moze byc pierscienie prosze o pomoc moje gg to 13095701 <br><hr>peugeot<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Może i będzie wyglądac fajnie, ale mocy nie doda.A co do regulacji to niewiem.<br><hr>speed95Komentatorzy napisał(a):Witam mam zippa vapora i zamierzam dokupić do niego filtr stożkowy jednak nie wiem jaki wybrać i czy jest to opłacalna decyzja, słyszałem również też że po takiej wymianie należy wyregulować gaźnik jeżeli mógłby ktoś mi pomóc to proszę odpisać na numer gg 15993736 lub na e-mail kuba864@o2.pl <br><hr>kuba<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam problem. mam skuter moto magnus rally i jeśli jest ciepło i nie ma deszczu wszystko jest ok.... tylko nie chce palic np. gdy przejade sie w czasie deszczu lub jeśli postoi na dworze i jest wilgotna pogoda. wydaje mi sie że ma gdzies przebice i dlatego nie pali. często jest tak że gdy woda sie dostanie to jedzie tak jakby nie miał siły....oprócz tego chodzi za******... tylko może ktos wie gdzie to przebicie może byc?? sprawdzałem świece i jest iskra, dopływ paliwa też jest ... bardzo prosze o odpowiedź albo na forum albo na e-maila radson15@wp.pl<br><hr>moto magnus rally
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
lub masz porysowany cylinder jesli czasem skuterek nie chce ci zapalic to bardzo bardzo możliwe że masz porysowanyKomentatorzy napisał(a):siemka mam peugeota speedfighta1 1998 kiedys szedl 75 a teraz idzie 50 i jak mu dam wiecej gazu to strasznie przerywa i jedzie bardzo wolno co to moze byc pierscienie prosze o pomoc moje gg to 13095701 <br><hr>peugeot<br>Komentatorzy napisał(a):kolego wyczyść gaźnik:)
<br><hr>Mosiu<br>
wiem z własnego doświadczenia
<br><hr>kymco yupek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Spróbuj założyć stary filtr powietrza i wtedy się przekonasz czy to wina filtra powietrza<br><hr>BenekKomentatorzy napisał(a):Cześć. Mam problem ze skuterem (Keeway Hurricane) mianowicie założyłem dzisiaj do niego stożkowy filtr powietrza. Kiedy ruszyłem na jazdę próbną okazało się, że skuter rozpędza się do 35km/h i zaczyna się dławić (momentalnie traci na mocy) sądzę że to jest wina stożka lecz wole się upewnić. Jeżeli to nie jest wina filtra to proszę o rady.<br><hr>Arbi<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Sprawdź filtr paliwa może w paliwie było trochę śmieci jakiś małych zanieczyszczeń. Niektóre filtry da się wyczyścić ale jest ok 85% szans że trzeba kupić nowyKomentatorzy napisał(a):Witam! mam problem mój skuter dostajeza małą dawke paliwa na iglicy przestawiłem,ale nadal dostaje za mało przy 65 lekko zaczyna sie dławić a to przez tą małą dawke paliwa, Prosze o pomoc to mój numer gg.5789652<br><hr>LISEK<br>
ale za nim zainwestujesz sprawdź kranik i wężyk paliwa
oraz miejsce w gaźniku gdzie paliwo do niego wpływa. <br><hr>Benek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a jak ją założyć bo mi się rozzsypały tryby i ta sprężyna jak ją założyć <br><hr>bobikKomentatorzy napisał(a):Czy ktoś wie jeżeli ta nóżka od rozruchu nożnego po kopnięciu nie idzie sama do góry ( nie odskakuje) to jest coś popsute właśnie w przekładni?
Skuter nie chce po prostu odpalić a wyczyściłem już świece i filtr powietrza,nie wiem co może być grane jeszcze?
Coś mogę więcej sprawdzić i usunąć jeszcze jakąś inną usterkę?<br><hr>misza198818<br>Komentatorzy napisał(a):czesc,mialem taka samą wade i juz ci mówie co zrobic odkrec kopule ta co jest kopak na niej i jak ją zdejmiesz to beda tryby na niej od srodka zdejmij je powoli wyczysc i na smaruj i na pewno bedzie chodzil kąpak <br><hr>piotrek_17<br>Komentatorzy napisał(a):jak nie odskakuje ci sama nużka od rozruchu to jest wina spręrzyny ktura spadła<br><hr>kokos<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja tez mam ten skuter i mam to samo należy prubowąć zapalić a chwyci mi np za 10 razem zapali jeżdze nim nawet teraz do szkoły o 7 rano -3 stopnie i zapala<br><hr>mateoKomentatorzy napisał(a):mam problem. mam skuter moto magnus rally i jeśli jest ciepło i nie ma deszczu wszystko jest ok.... tylko nie chce palic np. gdy przejade sie w czasie deszczu lub jeśli postoi na dworze i jest wilgotna pogoda. wydaje mi sie że ma gdzies przebice i dlatego nie pali. często jest tak że gdy woda sie dostanie to jedzie tak jakby nie miał siły....oprócz tego chodzi za******... tylko może ktos wie gdzie to przebicie może byc?? sprawdzałem świece i jest iskra, dopływ paliwa też jest ... bardzo prosze o odpowiedź albo na forum albo na e-maila radson15@wp.pl<br><hr>moto magnus rally<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja tez mam ten skuter i mam to samo należy prubowąć zapalić a chwyci mi np za 10 razem zapali jeżdze nim nawet teraz do szkoły o 7 rano -3 stopnie i zapala<br><hr>mateoKomentatorzy napisał(a):mam problem. mam skuter moto magnus rally i jeśli jest ciepło i nie ma deszczu wszystko jest ok.... tylko nie chce palic np. gdy przejade sie w czasie deszczu lub jeśli postoi na dworze i jest wilgotna pogoda. wydaje mi sie że ma gdzies przebice i dlatego nie pali. często jest tak że gdy woda sie dostanie to jedzie tak jakby nie miał siły....oprócz tego chodzi za******... tylko może ktos wie gdzie to przebicie może byc?? sprawdzałem świece i jest iskra, dopływ paliwa też jest ... bardzo prosze o odpowiedź albo na forum albo na e-maila radson15@wp.pl<br><hr>moto magnus rally<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam mam pytanko jak ustawić rozrząd przy skuterze? wiem że magneto musi byś ustawione na "T" czy są gdzieś jeszcze jakieś znaki??<br><hr>Radek28467121
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości