Zobacz wÄ…tek - Serwer CS @ Scigacz.pl
NAS Analytics TAG

Serwer CS @ Scigacz.pl

O wszystkim
_________

Postprzez rosa » 30/1/2008, 22:37

dzieki Szymon :D
www.rosamotorcycle.pl | | FZ600/XRV650/WR450
rosa
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez simonw » 30/1/2008, 22:54

Oj Paulinko, mialem taki epizod kiedy zajmowalem sie road show`ami Cisco systems, poznej mialem cykl szkolen z sieciowki i pozniej troszke "zastepstw" na uczelni xD bo legalnie nijak nie szlo przewalic mojego bycia tam :)

A pozniej w firmie jako osoba odpowiedzialna za szkolenia personelu klienta zasuwalem i zajmowalem sie dalej szkoleniami :)

----
Dokladny opis Steir AUG w ukladzie Bullup
http://specops.com.pl/technika/bron_str ... detail.htm

Obrazek

karabin jest wykonany z plastiku, podobnie jak magazynek. Oprocz wersji policyjnej znanej z CS mozecie zobaczyc i inne wersje, m.in snajperskie wykonanie oraz system wymiany luf podczas walki.

Transparentny magazynek pozwala na okreslenie ilosci pozostalych pociskow -
dostepne sa 30 / 42 oraz specjalne 100 pociskowe magazynki oraz konwerter na kaliber 9mm i magazynki pudelkowe (dostosowanie do standardu pociskow .NATO).

Podobnie wykonane sa obie wersje KRIGa (zarowno ta w Terro jak i dluzsza, w CT). Oba maja transparentne magazynki z tworzywa.

Z ciekawych rzeczy - wedle analizy na E-lidze sportu, karabinek L96A1 znany pod ogolna nazwa AWP (Arctic Warfire Precission) jest dostepny w kilku wersjach, oprocz wersji snajperskiej, oraz wersji regionalnych, dostosowany jest zarowno do strzelania pociskami nato jak i pociskami magnum. Mozna przypuszczac iz wersja dostepna w grze, zasilana jest pociskami magnum, zatem jest to dosc ciekawe wykonanie i wbrew temu co mowicie nie jest to karabin snajperski a wyborowy (podobnie jak slynne Dragunov). Roznice sa tego typu iz
- jest to krotsza wersja
- zasilana pociskami magnum z magazynka 10 (redukowane do 8) pociskow o duzej sile przebicia
- policja nie posiada wsparcia snajperow a w CS rozgrywamy potyczki policyjne

+ strzelec wyborowy jest osoba przydzielana do konkretnej grupy uderzeniowej swiadczaca wsparcie ogniowe na dystansie 500-800 metrow.

Obrazek

Obrazek

Taki maly fotek z okna w domu, to ulica jednokierunkowa i dalej nie ma juz nic, wiec tak czy siak odwiedzajac mnie natkniecie sie na wystawiona lufe.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez Quatre88 » 31/1/2008, 09:21

Simon skoro piszesz o mojej ulubionej broni nazwyanej w cs'ie popularnie AWM (większość osób używa określenia AWM, prawie tak samo znane jest określenie AWP [zależy kto gra :P:P]) to wypadam mi zacząć od początku :P. (tekst autorstwa (otwórz link) znajomego, który udzielił mi pozwolenia na opublikowanie go tutaj :D.)

Więc może po kolei.
AI stworzyło karabin PM, przyjęty na wyposażenie brytyjskiej armii jako L96. Następnie poprawiona wersja jako Arctic Warfare (a w uk L96A1) został przedstawiony szwedzkiej armii do której został przyjęty jako PSG.90. Broń stała się dosyć popularna.

Tyle jeżeli chodzi o skrót historii, z której już widać mnogość oznaczeń, co jest zresztą typowe bo większość armii lubi oznaczać broń po swojemu. Skąd się wzięło AWM... nie wiem bo poza standardowymi wojskowymi AW jest AWP (Police), składane AWF (Folding), AWS (Suppressed) i AW SM (Super Magnum).
Która z nich jest w cs'ie ? Logika podpowiada, że AWP w końcu to jednostki policyjne są w tej grze. Aczkolwiek można to zweryfikowac parametrami. AWP, AWF i AWS tak jak te AW na stanie wojsk korzystają z amunicji 7.62mm NATO zaś AW SM wystepuje w wersjach na .338 Lapua, .300 Winchester i 7mm Remington. AWF i AWS wiadomo odpadają odrazu.
Opis z CS-a:

Magnum Sniper Rifle

Price : $4750
Country of orgion : United Kingdom
Caliber : .338 LAPUA Magnum
Clip Capacity : 10 Rounds
Rate of fire : N/A
Weight (Loaded) : 6kg
Project Weight : 16.2 Grams
Muzzle Velocity : 3000 Feet/Second
Muzzle Energy : 7000 Joules

Czyli AW SM.
Swoją drogą wybrali dobry nabój, jest to bardzo ciekawa amunicja do zwalczania celów żywych bo posiada duży zasięg i celność. Rozważa się ją do eliminacji snajperów korzystających z popularnego 7.62mm NATO, które zasięgiem nie podskoczy. No w cs'ie to może przerost formy nad trescią bo nie ma tam duzych odleglosci, a 7.62mm i tak powinno sobie dać radę z kamizelką.
Pozdrawiam.

Ps: Oglądał ktoś film Shooter? Bardzo ciekawi mnie broń z jakiej strzelał Mark Wahlberg, a nigdzie nie moge znaleźć informacji na ten temat. (Byćmoże za słabo szukam).
Ostatnio edytowano 28/8/2013, 14:54 przez Quatre88, łącznie edytowano 1 raz
Quatre88
Świeżak

Postprzez simonw » 31/1/2008, 10:05

Quatre - patrzac na zwiastun filmu
moglbyn powiedziec iz jest to

Barret M82A1 chociaz nie jestem pewien, poniewaz kolba w modelu nie powinna sie tak rozkladac.
Natomiast z tego co widze, ulozenie, gabaryty magazynka sa podobne, jak i calosc, byc moze to wersja A2 ktorej zdjec nie moge znalezc, ale ne pewno nie A3 ktora jest zupelnie inna.
Mam jeszze inny typ, ale jak znajde, przedstawie info.

Obrazek

Natomiast Quatre, czytalem tekst twojego kolegi juz wczesniej i na ambicje mi wjechal.

Strzelba AW SM (Arctic Warfire Super Magnum) w bundeswerze zwana jest ktotko AWM (Arctic Wafire Mangum) i standardowo jest to model strzelajacy pociskami .300 Winchester Magnum / czyli zaden modem AW SM strzelajacy innymi pociskami nie jest nazywany AWM

A oto lista panstw i nazw pod jakimi uzytkuja L92A2 / L115A1

Germany - AWM - .300 Winchester Magnum
Indonesia - AWSM - .338 Lapua Magnum
Malaysia - b.d
Netherlands - AWSM - .338 Lapua Magnum
Norway - AWM - .300 Winchester Magnum
Russia - AWSM - .338 Lapua Magnum
South Korea - AWSM - .338 Lapua Magnum (8.6x70mm)
United Kingdom - AWSM - .338 Lapua Magnum
United States - AWSM - .338 Lapua Magnum (United States Navy SEALs)
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez Kilowat » 31/1/2008, 10:36

Obrazek
M82A1 - w wczesnej wersji...

Obrazek
M82A1 w wersji "popularnej"

Obrazek
M82A1 obok M16A2 tak dla porównania wielkości ;)

Obrazek
Barrett M82A2

Obrazek

Barrett M82A3 - czyli zmodyfikowana A1 :twisted:

http://www.greendevils.pl/technika_wojskowa/bron/m82_barrett/M82_Barret.html (otwórz link) <- trochę o tym karabinie....

Jak na mojew tym filmie może być jeden z licznych karabinów wielokalibrowych... lub też wogóle coś robione na zamówienie... .
Kilowat
Świeżak

Postprzez simonw » 31/1/2008, 11:39

Karabinek systemu LRRS (zmodyfikowane M200)

Foto z filmu:
Obrazek

Dalej foto ze opisu

Obrazek

i link

http://world.guns.ru/sniper/sn63-e.htm
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez Saimek » 31/1/2008, 21:49

heja co z serverkiem? bo chyba nie chodzi albo alias przynajmniej..

cs.scigacz.pl stronka co byla simona nie ma :(
Saimek
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez SzpiceR » 31/1/2008, 22:05

e tam a ja za 2 lata bede sadzil z AK47 ostrymi nabojami :D lub z pistoletu :P tylko jakie pistole ma polska policja/wojsko??
ten co sobie nie żałuje
SzpiceR
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez simonw » 31/1/2008, 22:12

1. byla awaria, wylozyl sie prad , maszyna padla
2. nie uruchomilem jescze hltv
3. strona dziala, alias tez
5. szpicerek, i dostaniesz na 2 lata 10 pociskow.

Oprocz tego P90 np mozesz juz w niemczech dostac i posrzelac a blisko masz :) Moze w granicznej/przybrzeznej cos dostaniesz ciekawego,ale na M200 albo L96 nie licz
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez mar111cin » 31/1/2008, 22:21

Panowie chamstwo, czyste chamstwo, troche mnie w domu nie było, wracam a tutaj pałkarze mi się pod dom przeprowadzili. Już właśnie plotki są że słychać jak strzelają na strzelnicy, jakoś ja tego jeszcze nie słyszał ; ) albo im się przydział amunicji skończył, albo jeszcze ich nie wpuszczają do strzelnicy żeby niczego nie zepsuli.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Quatre88 » 1/2/2008, 12:55

Simon moim zdaniem za dużo bajerów ostatnio pojawiło się na serverze. Takich jak miny pułapki (kto to wogóle wymyślił) i przedewszystkim za dużo w3 :/. Polecam zagranie w w3 na battlenecie i nie kaleczenie takiej pięknej gry (otwórz link) jaką jest cs.
Ostatnio edytowano 28/8/2013, 14:52 przez Quatre88, łącznie edytowano 1 raz
Quatre88
Świeżak

Postprzez SzpiceR » 1/2/2008, 13:36

jeden normalny ... niewiem moze jakies bonusy beda mieli w marynarce... ale i tak to zawsze lepsze niz siedzenie na chacie i granie w csa...
ten co sobie nie żałuje
SzpiceR
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez simonw » 1/2/2008, 15:25

Quatre

- ale czy to moja wina ze wlaczacie w3 ? ja mam w autostarcie swojego csa ze jak sei lacze tylko to na sztywno ustawiam bez glosowania wylaczenie w3 zeby sie nie denerwowac nawet :)

- trip mine - coz, to chwilowy eksperyment, bedzie przyblokowany z confa

- radyjko to zupelnie inna sprawa, jest po to zeby dalo sie spokojnie puscic muzyke podczas CS@Scigacz DDR COmpetition
chwilowo jest dla fanu, bedzie przyblokowane z konfiga

+ pojawi sie dodatkowo menu do TK, takze zabita osoba moz wybrac co ma sie stac z tk`em

+ serwer zostal przez Eneasza przenieiosny do innego DataCenter, pracuje na zasilaniu awaryjnym i bedzie dzisiaj mial jeden restart
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez Quatre88 » 1/2/2008, 16:59

Nie napisałem, że to twoja wina i nie mam do ciebie pretensji o w3 :P tylko wyraziłem swoje zdanie. Przeciez po to jest ten temat :wink:. I to tylko moje zdanie, że w3 i cs nie idą ze sobą w parze bo jest to idiotyczne ;]. A co do radyjka to jest to bardzo irytująca sprawa gdy do kogoś strzelasz on wyżuca wielkie radio (otwórz link), które go zasłania :D:D i go nie widać. Raz na de_nuke koleś rzucał radyjkiem z dachu ;]. Poparł bym go gdyby do nie był cs i gdyby to było radio maryja.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 28/8/2013, 14:51 przez Quatre88, łącznie edytowano 1 raz
Quatre88
Świeżak

Postprzez mar111cin » 1/2/2008, 19:50

tak w ogóle to ja chce TV! i to duże!! 42"plazma!!!!! postawie sobie taki i bede spokojnie sobie TV oglądał jak reszta będzie kampiła :]
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez simonw » 1/2/2008, 23:21

Quatre88 napisał(a):Nie napisałem, że to twoja wina i nie mam do ciebie pretensji o w3 :P tylko wyraziłem swoje zdanie. Przeciez po to jest ten temat :wink:. I to tylko (...) ;]. Poparł bym go gdyby do nie był cs i gdyby to było radio maryja.
Pozdrawiam

Moge dorzucic stream audio z radia maryja jesli chcesz;)))

Natomiast ja nie odebralem tego jako pretensje, nie lubie i dla tego wylaczam jak mi sie wchodzi (nawet na specta) z defaultu :P
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez pawlak200192 » 3/2/2008, 11:58

simonw- wywal z serwa mapke aim-graj bo nie mozna jej odpalic i cs sie wylancza. Bylo 7 osob ktos zrobil vote na ta mape i nagle gra sie wylonczyla i nie ma nikogo na serwie :(
pawlak200192
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez simonw » 3/2/2008, 14:49

W sensie ze zle sie sciagnela np postaram sie z .wad wystawic garaja bo to co sie dzieje to to ze nie sciaga sie .wad do niej kiedy jest ladowana (zle wykonana mapa).

Pomysle:)
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez LukasBST » 4/2/2008, 00:56

Ekhm panowie kto sie pisze na soldata?Dzis gralem chwile z simonem i to moga niezle jaja byc ;]
Sracz 600
LukasBST
Świeżak

Postprzez Piankowy Marynarzyk » 4/2/2008, 00:58

Ja sie pisze :) jutro mozemy popykac ,no chyba ze ktos siedzi na jakims serwerze to moge zagrac xD
Piankowy Marynarzyk
VIP Åšcigacz.pl

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hydepark

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości

na górê