Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Radiowóz zajeżdża drogę ściganemu...
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Radiowóz zajeżdża drogę ściganemu...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 23/7/2015, 17:45

Komentatorzy napisał(a):Ewidentne narazenie zdrowia i zycia motocyklisty i pasazerki przez polacjanta oraz doprowadzenie do zderzenia i wypadku drogowego ! policjant odpowiedzialny za to powinien poniesc konsekwencje i mam nadzieje ze tak bedzie. a wszystkim ktorzy bija mu brawo,wspolczuje toku myslenia. bijcie mu brawo,pozwolcie na to a bedzie coraz lepiej...jeszcze troche i zaczna strzelac do ludzi (jesli jest podejrzenie popelnienia przestepstwa to zmienia postac) . poluja na was na drogach pod przykrywka bespieczenstwa (smiechu warte w wiekszosci przypadkow) a co niektorzy bija mu brawo, masakra :-( <br><hr>MS<br>
wiesz moze masz racje. wydaje mi sie ze powinien do niego strzelac jak do kaczki. to jest sposob na bandytow na drodze a nie mandaty
<br><hr>pol
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/7/2015, 17:49

Komentatorzy napisał(a):Artykuł oczywiście żałosny. Wynika to pewnie z faktu,iż pisał go intelektualny potentat i mistrz dziennikarstwa.<br><hr>Darek<br>
Wszędzie, nie ważne co by to nie było czy jak by to nie było świetnie napisane, trafi się ktoś taki jak ty, czyli ktoś kto bezmyślnie skrytykuje artykuł/komentarz/coś innego. "[...] oczywiście żałosny. [...]" - jeżeli dla ciebie jest oczywiste, że wszystko na tym portalu jest żałosne, po co tu jesteś? Przypadkiem trafiłeś? Musiałeś kliknąć post na fb albo wejść na tą stronę i kliknąć link do tego artykułu. Robisz to żeby utrzymać się w przekonaniu, że wszystko tutaj jest żałosne? Tacy jak ty są dla mnie niezrozumiali...<br><hr>PiEn
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/7/2015, 18:21

Komentatorzy napisał(a):Przede wszystkim sprawę zacznijmy od tego że policjant NIE ZAJECHAŁ drogi motocykliście. Byłam świadkiem całego zdarzenia i nie ma mowy o żadnym zajechaniu drogi. Informacja o uciekającym motocykliście dotarła do Witkowskiej policji w momencie kiedy motocyklista nie zatrzymał się na bramie wjazdowej w Skorzęcinie i zaczął uciekać. Dlatego też została utworzona blokada na drodze, widziana już na wyjeździe z Chłądowa, czyli jakieś 2km przed radiowozem. Druga sprawa jest taka, że radiowóz nie zastawił całkowicie drogi, a wręcz zostało nieco wolnego miejsca na którym zmieściłby się motocykl. Więc nie rzucajcie oskarżeniami w stylu "pewnie już pręży pierś po order" bo policjant z tego radiowozu NIKOMU DROGI NIE ZAJECHAŁ! Ok, zaraz posypią się komentarze że polska policja działa tak i tak, że JP na 100% ale pomyślcie co miałaby zrobić ta policja? Gdyby go nie złapali to wszyscy wyzywaliby że tylko łapią kierowców, mandaty wpisują i fotoradary ustawiają. A co by było gdyby taki oszołom (w dodatku z pasażerką!) kilkaset metrów dalej wjechał z impetem do Witkowa i dajmy na to potrącił Bogu ducha winnego pieszego na drodze? Albo wkomponowałby się w czyiś samochód z impetem? Waszym zdaniem tak powinna działać policja? Przemyślcie sobie trochę tę sprawę i nie rzucajcie od razu oskarżeń "bo polska policja jest taka i taka". Nie staję w niczyjej obronie ale z drugiej strony dobrze że tak się stało bo taka banda idiotów wyrabia po prostu stereotypową opinię motocyklisty-oszołoma który na drodze czuje się królem i może wszystko. Pozdro z Witkowa dla redakcji i czytelników:)<br><hr>Mańka<br>
Jeśli policja by go nie ścigala nie doszło by do katastrofy, dlatego wprowadzono zakaz poscigow na terenie zabudowanym. Nikt sobie nie potrafi wyobrazić jak szybko sie rozpedza motocykl, to sa sekundy. A to ze radiowóz zostawil lukę na drodze to nie znaczy ze sie moto zmieści. Wejdź na moto i zobaczysz jak sie zmniejszy kont widzenia!!!!!<br><hr>motocyklista
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/7/2015, 18:22

Ten policjant naraził siebie i innych nie wolno w takich przypadkach tego robić!! ani nie był mordercą ani nic nie zrobił po prostu nie zatrzymał się a mogli dalej zrobić blokadę drogi i miał by wyjście albo w nich albo w pola w najlepszym wypadku by się zatrzymał !! po prostu może nawet prawka nie miał i się bał bez myślne postępowanie ze strony policji !!!<br><hr>mamariusz
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/7/2015, 18:25

Policjant nie myśli, bo nie ma do tego odpowiednie organu. Jak ktoś chce iść do policji to na początku sprawdzają czy potrafi samodzielnie myśleć. Jeśli potrafi to się do policji nie nadaje.<br><hr>jasny gwint
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/7/2015, 18:40

Policjant ma prawo taranować uciekający pojazd, czy to samochód czy motocykl. Niewinni przed zatrzymaniem nie uciekają, ci z zaległym mandatem też nie. Jakby prawo i organy ścigania były pobłażliwe to mógłbym zastrzelić każdego z tych, którzy uważają ruch policjanta za niewłaściwy i w nieskończoność uciekać przed policjom tylko dlatego, że mogło by wystąpić ryzyko zranienia mojej osoby. Prawo jest prawem, a jego nieznajomość nie zwalnia z odpowiedzialności. A jeżeli ktoś nie jest odpowiedzialny, to powinien mieć odpowiedzialnego za niego opiekuna i w żadnym wypadku nie powinien prowadzić. Jeżeli nie stosujesz się do prawa to ponosisz odpowiedzialność przewidzianą w kodeksie. Koniec kropka. To nie policjant uderzył w motocykl. To motocyklista zgodził się na zajechanie mu drogi uciekając przed policją. Autorowi gratuluję, od razu widać, że stoi na szczycie w rankingu inteligencji w kategorii pięciolatków. Najpierw proszę się pozbyć uprzedzeń i stronnictwa na rzecz przestępców, potem brać się za robotę.<br><hr>Waaba
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/7/2015, 19:23

Komentatorzy napisał(a):Przecież policja ma prawo do taranowania pojazdów podczas pościgów, to co im niby mają teraz zrobić? Gościu ciota bo z pasażerką uciekał zamiast ją odstawić albo się poddać w najgorszym razie (MOŻE BY GO NIE WKOPAŁA JAK BY JEJ NIE ZGNĘBILI). Miejsce żeby objechać przeszkodę też było, może ch***we warunki nie wiem, ale przypuszczam że była spina i mega prędkość. Pewnie uciekający nawet nie byli bandytami, bo teraz w tym kraju zwykłych ludzi tępi się jak złodziei i przestępców a to najlepszy przykład jakich metod używa psiarnia!!<br><hr>vladziu<br>
Przykro mi to pisać ale zaprzeczasz sam sobie jeśli byłby zwykłym człowiekiem to zatrzymałby się do kontroli a nie narażał siebie pasażera i pewnie wielu innych uczestników ruchu . A policjant wykonywał swoje obowiązki zgodnie z prawem . Ciekawe jak ten zwykły twoim zdaniem człowiek na motocyklu wjechałby z taką prędkością w Twoje auto lub twoich bliskich to też byłby zwykłym człowiekiem i co mówiłbyś a policjancie który stałby przy drodze i nie reagował na takie zachowanie . Proponuje myśleć a nie wypisywać bzdury<br><hr>WOJTEK
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/7/2015, 19:28

Z niektórych artykułów wynika ,że motocyklista jest na drodze nietykalny i nie można go zatrzymać bo szybko jeździ. Kurka przepisy są dla wszystkich i tych z puszek i tych na moto. Ja też jeżdżę na dwóch kółkach ale ma prawo jazdy a moja tablica rejestracyjna jest widoczna. W niektórych przypadkach też jadę szybciej niż można, ale wsiadając na maszynę zdaję sobie sprawę że to ja mam mniejsze szanse podczas wypadku. I jak już narozrabiam i mnie złapią to trudno. A ten koleś który nie zatrzymał się do kontroli to musiał sobie zdawać sprawę że pościg może się skończyć różnie tym bardziej ,że miał plecaczka. Blokada była na prostej drodze mógł się zatrzymać. A po moto widać , że chłopaczek lubił odkręcić, tablica schowana , przecinak jednym słowem. Lewa w górę i więcej w głowie. <br><hr>dd
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/7/2015, 19:36

Wystarczyło się zatrzymać.Uciekający ponosi odpowiedzialność za pasażera ,a nie Policjant.Kwestia jest tylko co zezna dziewczyna. Jeżeli zezna że dała przyzwolenie na ucieczkę to jest współwinna ,może nawet podzegania do przestępstwa,bo nie oszukujmy się jak działa laska na pajaca nabitego testosteronem.Jeżeli zezna że nie wyrażała zgody ale się bała zareagować (co pewnie podpowie jej adwokat) to pajac jest ugotowany i do ucieczki dojdzie jeszcze porwanie.Zgodnie z pytaniem autora tego, jak napisał" komentarza " chce się odnieść do tegoż i napisać jaką refleksję wywołała ta publikacja .Refleksja jest jedna.Portal o motocyklach i dla motocyklistów w moim odczuciu powinien byc bardziej powsciągliwy bo podobno postrzegany jest jako najbardziej nosny na rynku kanał przekazu informacji.W związku z pozycją rynkową i siłą rażenia w dotarciu do milionów uzytkowników redakcja powinna zdawac sobie sprawę z konsekwencji tego co emituje.Forma zaprezentowania komentarza przyczyniła sie do podziału czytelników i sprowokowała wylanie niesamowitej ilosci internetowego szamba.Mysle ze tu nie powinno chodzic o zdanie czytelników ,tylko jaki stosunek do twórczosci portalu miała by komisja ds/ etyki w mediach. <br><hr>Postronny
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/7/2015, 19:43

Komentatorzy napisał(a):Przecież policja ma prawo do taranowania pojazdów podczas pościgów, to co im niby mają teraz zrobić? Gościu ciota bo z pasażerką uciekał zamiast ją odstawić albo się poddać w najgorszym razie (MOŻE BY GO NIE WKOPAŁA JAK BY JEJ NIE ZGNĘBILI). Miejsce żeby objechać przeszkodę też było, może ch***we warunki nie wiem, ale przypuszczam że była spina i mega prędkość. Pewnie uciekający nawet nie byli bandytami, bo teraz w tym kraju zwykłych ludzi tępi się jak złodziei i przestępców a to najlepszy przykład jakich metod używa psiarnia!!<br><hr>vladziu<br>
Komentatorzy napisał(a):Przykro mi to pisać ale zaprzeczasz sam sobie jeśli byłby zwykłym człowiekiem to zatrzymałby się do kontroli a nie narażał siebie pasażera i pewnie wielu innych uczestników ruchu . A policjant wykonywał swoje obowiązki zgodnie z prawem . Ciekawe jak ten zwykły twoim zdaniem człowiek na motocyklu wjechałby z taką prędkością w Twoje auto lub twoich bliskich to też byłby zwykłym człowiekiem i co mówiłbyś a policjancie który stałby przy drodze i nie reagował na takie zachowanie . Proponuje myśleć a nie wypisywać bzdury<br><hr>WOJTEK<br>
To zobaczymy, jak był bandytą to stawiam Ci dobre piwo albo obiad!<br><hr>vladziu
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/7/2015, 19:50

Radiowóz nie zastawiał całej drogi, motocykl miał miejsce do przejazdu ale go nie zauważył bo leciał prawie 200 km/h a gość radiowozem nie zdążył wcofać, żeby zrobić go więcej. Kolczatki nie rozstawiono, więc wszystko zgodnie z przepisami, nie wolno to zapie*dalać z pasażerką na tylnym siedzeniu 2 paki na dziurawej drodze z ograniczeniem do 90. Blokada byla ustawiona 8km od miejsca w ktorym gosc sie nie zatrzymal do kontroli. TAK DO NIEDOINFORMOWANYCH<br><hr>Badumtss
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/7/2015, 19:56

Komentatorzy napisał(a):Ten policjant naraził siebie i innych nie wolno w takich przypadkach tego robić!! ani nie był mordercą ani nic nie zrobił po prostu nie zatrzymał się a mogli dalej zrobić blokadę drogi i miał by wyjście albo w nich albo w pola w najlepszym wypadku by się zatrzymał !! po prostu może nawet prawka nie miał i się bał bez myślne postępowanie ze strony policji !!!<br><hr>mamariusz<br>
Zgadzam się. Mam przed oczami 3 samochody powoli jadące obok siebie. W ich stronę jedzie motocyklista a za nim kolejny radiowóz. W takiej sytuacji albo pojedzie w pola albo poczeka aż wozy z przody się zatrzymają a ci z tyłu go zajmą. I nic by sie wtedy nie stało...<br><hr>PiEn
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/7/2015, 20:09

Nie wiem nad czym się tu zastanawiać... jak jedzie sie na moto to sie odpowiada za siebie i plecak... nie ma prawka.. niech sie zatrzyma ... to tylko mandat... a jak ucieka... policja prawidłowo postąpiła... żeby nie było wątpliwości... sam na moto jeżdżę... i trochę czasu bez prawka na a tez sie zdarzyło.. jak jechałem z plecakiem nie ma mowy o zabawie w ucieczki... jak jeździłem sam to inna sprawa... <br><hr>Abyssblade
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/7/2015, 20:12

Komentatorzy napisał(a):Policjant ma prawo taranować uciekający pojazd, czy to samochód czy motocykl. Niewinni przed zatrzymaniem nie uciekają, ci z zaległym mandatem też nie. Jakby prawo i organy ścigania były pobłażliwe to mógłbym zastrzelić każdego z tych, którzy uważają ruch policjanta za niewłaściwy i w nieskończoność uciekać przed policjom tylko dlatego, że mogło by wystąpić ryzyko zranienia mojej osoby. Prawo jest prawem, a jego nieznajomość nie zwalnia z odpowiedzialności. A jeżeli ktoś nie jest odpowiedzialny, to powinien mieć odpowiedzialnego za niego opiekuna i w żadnym wypadku nie powinien prowadzić. Jeżeli nie stosujesz się do prawa to ponosisz odpowiedzialność przewidzianą w kodeksie. Koniec kropka. To nie policjant uderzył w motocykl. To motocyklista zgodził się na zajechanie mu drogi uciekając przed policją. Autorowi gratuluję, od razu widać, że stoi na szczycie w rankingu inteligencji w kategorii pięciolatków. Najpierw proszę się pozbyć uprzedzeń i stronnictwa na rzecz przestępców, potem brać się za robotę.<br><hr>Waaba<br>
Policja nie ma prawa taranować innych pojazdów, jeśli może tym kogoś zabić,tym bardziej, że na motocyklu jechał ktoś oprócz kierowcy i nie miał wpływ na sytuację. Pomyśl trochę. Tak samo jak policja nie ma prawa strzelać do gówniarza, który ucieka, bo ukradł kilka jabłek z sadu. <br><hr>gucio
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/7/2015, 20:34

tak czytam te komentarze... popieram funkcjonariusza. gdybym był na jego miejscu nie stawał bym w poprzek drogi, a jechał bym na niego wprost. Skoro niechcesz się zatrzymać okej twoja sprawa, mi płacą za skuteczność, pościg zakończony sukcesem. Uciekający zatrzymany. A o tym co mogło się stać trzeba myśleć wcześniej zanim się coś zrobi. Brawo dla Pana policjanta, kolokwialnie można powiedzieć że ma jaja, pozdrowienia dla niego oraz życzę mu spokojnej służby :) a tym co mają ból dópy na policję powiem tylko tyle głupi bedzie pracował do śmierci a mądry (po 25) będzie się śmiać, i pokazywać synowi patrz synek ten podchmielony pomocnik murarza jeszcze 15 lat temu był jp na 100000% a teraz jest tak jak był smieciem ;) <br><hr>Dawid jaaaknic
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/7/2015, 20:38

Komentatorzy napisał(a):Radiowóz nie zastawiał całej drogi, motocykl miał miejsce do przejazdu ale go nie zauważył bo leciał prawie 200 km/h a gość radiowozem nie zdążył wcofać, żeby zrobić go więcej. Kolczatki nie rozstawiono, więc wszystko zgodnie z przepisami, nie wolno to zapie*dalać z pasażerką na tylnym siedzeniu 2 paki na dziurawej drodze z ograniczeniem do 90. Blokada byla ustawiona 8km od miejsca w ktorym gosc sie nie zatrzymal do kontroli. TAK DO NIEDOINFORMOWANYCH<br><hr>Badumtss<br>
Jakby jechali 200 to z motocykla i jego obsady byłaby mielonka a radiowóz byłby przecięty w pół. Nie zmyślaj bo robisz z siebie matoła.<br><hr>Qba
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/7/2015, 20:49

Komentatorzy napisał(a):Policjant ma prawo taranować uciekający pojazd, czy to samochód czy motocykl. Niewinni przed zatrzymaniem nie uciekają, ci z zaległym mandatem też nie. Jakby prawo i organy ścigania były pobłażliwe to mógłbym zastrzelić każdego z tych, którzy uważają ruch policjanta za niewłaściwy i w nieskończoność uciekać przed policjom tylko dlatego, że mogło by wystąpić ryzyko zranienia mojej osoby. Prawo jest prawem, a jego nieznajomość nie zwalnia z odpowiedzialności. A jeżeli ktoś nie jest odpowiedzialny, to powinien mieć odpowiedzialnego za niego opiekuna i w żadnym wypadku nie powinien prowadzić. Jeżeli nie stosujesz się do prawa to ponosisz odpowiedzialność przewidzianą w kodeksie. Koniec kropka. To nie policjant uderzył w motocykl. To motocyklista zgodził się na zajechanie mu drogi uciekając przed policją. Autorowi gratuluję, od razu widać, że stoi na szczycie w rankingu inteligencji w kategorii pięciolatków. Najpierw proszę się pozbyć uprzedzeń i stronnictwa na rzecz przestępców, potem brać się za robotę.<br><hr>Waaba<br>
Komentatorzy napisał(a):Policja nie ma prawa taranować innych pojazdów, jeśli może tym kogoś zabić,tym bardziej, że na motocyklu jechał ktoś oprócz kierowcy i nie miał wpływ na sytuację. Pomyśl trochę. Tak samo jak policja nie ma prawa strzelać do gówniarza, który ucieka, bo ukradł kilka jabłek z sadu. <br><hr>gucio<br>
Ale to nie policja staranowała kolesia, tylko on ich.<br><hr>Yoman
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/7/2015, 20:55

Komentatorzy napisał(a):tak czytam te komentarze... popieram funkcjonariusza. gdybym był na jego miejscu nie stawał bym w poprzek drogi, a jechał bym na niego wprost. Skoro niechcesz się zatrzymać okej twoja sprawa, mi płacą za skuteczność, pościg zakończony sukcesem. Uciekający zatrzymany. A o tym co mogło się stać trzeba myśleć wcześniej zanim się coś zrobi. Brawo dla Pana policjanta, kolokwialnie można powiedzieć że ma jaja, pozdrowienia dla niego oraz życzę mu spokojnej służby :) a tym co mają ból dópy na policję powiem tylko tyle głupi bedzie pracował do śmierci a mądry (po 25) będzie się śmiać, i pokazywać synowi patrz synek ten podchmielony pomocnik murarza jeszcze 15 lat temu był jp na 100000% a teraz jest tak jak był smieciem ;) <br><hr>Dawid jaaaknic<br>
Osoby popierające zachowanie policjanta są upośledzone umysłowo, nie chce mi się z nimi gadać.<br><hr>Mirek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/7/2015, 21:12

Komentatorzy napisał(a):tak czytam te komentarze... popieram funkcjonariusza. gdybym był na jego miejscu nie stawał bym w poprzek drogi, a jechał bym na niego wprost. Skoro niechcesz się zatrzymać okej twoja sprawa, mi płacą za skuteczność, pościg zakończony sukcesem. Uciekający zatrzymany. A o tym co mogło się stać trzeba myśleć wcześniej zanim się coś zrobi. Brawo dla Pana policjanta, kolokwialnie można powiedzieć że ma jaja, pozdrowienia dla niego oraz życzę mu spokojnej służby :) a tym co mają ból dópy na policję powiem tylko tyle głupi bedzie pracował do śmierci a mądry (po 25) będzie się śmiać, i pokazywać synowi patrz synek ten podchmielony pomocnik murarza jeszcze 15 lat temu był jp na 100000% a teraz jest tak jak był smieciem ;) <br><hr>Dawid jaaaknic<br>
Komentatorzy napisał(a):Osoby popierające zachowanie policjanta są upośledzone umysłowo, nie chce mi się z nimi gadać.<br><hr>Mirek<br>
Możesz rozwinąc tą głęboką myśl? Bo z tego co widzę to nie policjant zajechał drogę motocykliscie tylko motorzysta wjechał w policyjną blokadę. I kto tu jest niepełosprawny umysłowo? Policjant i Ci co go popierają, czy może jednak ta druga strona?<br><hr>FirstToFigh!
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/7/2015, 21:42

Szanowyny redaktorze Lovtza śmiem twierdzić, że jest pan idiotą ponieważ napisane jest w artykule iż radiowóz zajechał drogę. Informacja ta jest wyssana z palca. Według Kuriera Witkowskiego blokada została wykonana przy pomocy drugiego radiowozu. Moim skromnym zdaniem wina leży tylko i wyłącznie po stronie motocyklisty i nie będę sie tu rozpisywał o tym, że powinien się zatrzymać oraz o przewożeniu pasażera, ale chodzi mi o to,że miał długi odcinek do hamowania co z resztą widać na załączonym filmie (dłuuuuuga prosta po stronie wgiętego boku radiowozu)<br><hr>20latek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl