Zobacz wątek - Co tam Panie w polityce?
NAS Analytics TAG

Co tam Panie w polityce?

O wszystkim
_________

Postprzez Invi » 7/1/2015, 19:10

Chyba nikt nie jest zaskoczony xD
Invi
VIP Ścigacz.pl

Postprzez tomexon » 8/1/2015, 12:13

widzieliście wczorajsze wystąpienie pani premier? będzie u nas Eldorado, naprawią wszystko w naszym kraju :D
tomexon
Świeżak

Postprzez Movi » 8/1/2015, 13:36

Dla mnie JKM jest geniuszem i mówię to z całą odpowiedzialnością. Dlaczego? Bo jest skrajnie logiczny- już tłumaczę.

Obserwuje Janusza właściwie odkąd zacząłem mieć blade pojęcie o polityce i ten gościu po prostu na maksa logicznie podchodzi do życia w każdym jego wymiarze.

Podnoszone są tutaj słynne wypowiedzi o niepełnosprawnych- że na igrzyskach ogląda się pięknych, zdrowych i wysportowanych- nie kalekich. Przecież to jest święta prawda! TAK WŁAŚNIE JEST.

Media dorabiają otoczkę że niepełnosprawni nie mają praw itp. itd. Mają prawa i niech mają swoją paraolimpiadę- ale zapytam teraz: ile razy oglądałeś paraolimpiadę? JAKI JEST STOSUNEK OGLĄDALNOŚCI OLIMPIADY SILNYCH ZDROWYCH LUDZI DO TYCH Z DEFEKTAMI. Odpowiedzcie sobie sami. To nie jest miecz skierowany w stronę niepełnosprawnych- TO STWIERDZENIE FAKTU.

Ja jestem zwolennikiem logiki- nawet jeśli jest brutalna.
Movi
Moderator

Postprzez Landryss25 » 8/1/2015, 13:47

Chodzicie na wybory?
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
Landryss25
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Invi » 8/1/2015, 13:55

Ja tak :D
Invi
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Movi » 8/1/2015, 14:39

Ja zawsze.
Movi
Moderator

Postprzez Alfred » 8/1/2015, 14:51

Należę do tych co też chodzą. JKM ma czasami dzień, gdzie palnie głupotę, typu chłosta publiczna itp, ale generalnie znalazłbym coś dla siebie z jego poglądów na świat.
Alfred
Świeżak

Postprzez kravec » 8/1/2015, 16:11

Movi- chyba żartujesz z tym postem. Naprawdę nie rozumiesz o co chodzi w paraolimpiadzie?

Co do reszty- tak jak pisałem przestaję się wypowiadać bo byśmy się pokłócili :)
kravec
Administrator

Postprzez Boshi » 8/1/2015, 17:08

W tym roku byłem przy wyborze na burmistrza oraz radnych. Jak radni mnie zbytnio nie interesowali to zmiana burmistrza owszem. Nie cierpię czegoś takiego, że jeden burmistrz urzędujący 16 lat zwalnia fotel i agituje na całe miasto by głosowac na jego kolegę który był przez 16 lat sekretarzem. Czytałem również posty ustępującego burmistrza na Facebooku w stosunku do kontrkandydata owego sekretarza i co mogę stwierdzić... jak facet przez 16 lat brał pieniądze za nic, tak jest dalej zadufany w sobie. Oglądałem również debatę pomiędzy dwoma kandydatami i niestety, odpowiedzi koleżki burmistrza (prawnika ) były tak śmieszne, że aż żal to słuchac było. Jego kandydat (ekonomista) , który przez 10 lat zasiadał w radzie powiatu miał jednak sporo do powiedzenia. Dlatego również mój głos poszedł na niego. Wygrał przezwagą 800 głosów.
Zastrzeżenia na PW.
Boshi
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Invi » 8/1/2015, 17:11

kravec napisał(a):Movi- chyba żartujesz z tym postem. Naprawdę nie rozumiesz o co chodzi w paraolimpiadzie?

Ale organizować nikt nie broni :D Tylko że to jak szachy dla debili :D
Invi
VIP Ścigacz.pl

Postprzez kravec » 8/1/2015, 17:29

senekkorzenna napisał(a):Witek mogę post Movi z komentować tak: oby cię bracie nie doświadczył los i nie wylądował się na marginesie życia.
Wypowiedź JKM na temat tej sprawy przeczytałem parę razy aby czasem źle nie zrozumieć co chciał powiedzieć i jedynie to jeszcze bardziej utwierdziło moja opinie o nim.
Mam też kolegę który idzie za Korwinem jak w dym i jak mu specjalnie wybrałem parę kontrowersyjnych wypowiedzi to oświadczył że to tylko taka retoryka i prze pryzmat takich wypowiedzi nie wolno go oceniać.
Witek to trochę jak faszyzm czyli czyny i słowa złe ale idea dobra.
Masakra!

Trochę to takie... moherowe :D

Invi napisał(a):
kravec napisał(a):Movi- chyba żartujesz z tym postem. Naprawdę nie rozumiesz o co chodzi w paraolimpiadzie?

Oglądać też nikt nie każe :)
kravec
Administrator

Postprzez Invi » 8/1/2015, 17:51

kravec napisał(a):
Invi napisał(a):

Oglądać też nikt nie każe :)

No właśnie ;) Tyle że to skomentował. Fakt że normalny człowiek takich rzeczy publicznie nie mówi, ale gdyby nie akcje w tym stylu, albo sprzedania lepa Boniemu (a komu jak komu, ale jemu się należało ;) ), nie miałby najmniejszych szans się przebić w mediach. Wystarczy zobaczyć jak każdy inny członek KNP jest wspólnie jechany we wszelkich debatach przez wszystkie inne partie, a często i przez prowadzącego, mimo że mówi mądre rzeczy, a nie wygłupia się jak Korwin ;) Przykład - nagranie akcji Wiplera, w zestawieniu z zeznaniami "świadka TVN", a później bezczelne twierdzenie "ja nie widzę żeby on pana uderzył" xD
Ostatnio edytowano 8/1/2015, 17:58 przez Invi, łącznie edytowano 1 raz
Invi
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Movi » 8/1/2015, 17:58

Ja z moim postem całkiem serio. Taki mam pogląd, nie mam nic przeciwko niepełnosprawnym ale nie oglądam paraolimpiady.
Movi
Moderator

Postprzez Invi » 8/1/2015, 17:59

Jak każdy :D
Invi
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Invi » 8/1/2015, 18:53

Ale przecież nikt nie broni organizować paraolimpiad... xD

Zresztą, sam założył fundację wspierającą osoby niepełnosprawne we właśnie podejmowaniu działalności w której ich niepełnosprawność im nie przeszkadza. Nieźle, jak na domniemanego wroga niepełnosprawnych :P
Invi
VIP Ścigacz.pl

Postprzez cioracz » 8/1/2015, 18:53

Dobra ale nie czepiajcie się pojedyńczych wypowiedzi jak TVN
i pamiętajmy że tylko wyrażamy swoje zdanie :D
Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
cioracz
Mieszkaniec forum

Postprzez mar111cin » 8/1/2015, 20:17

to może też przytoczny inne jego wypowiedzi, np : jak ktoś panu mówi, że da panu 1000zł, to on najpierw zabierze panu 2000zł.

Czy słyszeliście żeby KNP obiecywało że coś komuś da? (po za - w mordę boniemu)
Nie ma co ukrywać, na pieniądze trzeba zarobić, a nie leżeć brzuchem na socjalu...
Normalnych ludzi skręca, że muszą chodzić do pracy i zarabiać najniższą, gdzie obok patologia dobrze żyje ciągnąc z socjalu, bo oni są przecież biedni, a każdy powinien mieć środki na życie... nosz kurde nie każdy, nie pracujesz nie dostajesz pieniędzy.

Ukrócić wszelkie socjale, dofinansowania, ulgi, regulacje, dopłaty i co jeszcze te lewackie państwo wymyśliło.
a nieroby albo do pracy, albo niech padają. Przy okazji zwolnić urzędników rozdzielających socjal.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Invi » 8/1/2015, 20:36

mar111cin napisał(a):Normalnych ludzi skręca, że muszą chodzić do pracy i zarabiać najniższą, gdzie obok patologia dobrze żyje ciągnąc z socjalu

Ja tego aż tak mocno nie widzę, bo i na szczęście na razie aż tak dobrze u nas ta patologia nie ma. Za to skręca mnie jak widzę, ile mojej z kasy co miesiąc idzie na zmarnowanie we wszelkich podatkach, a na przykład do lekarz i tak trzeba prywatnie ;)

Można ciągnąć spory czy słabszym należy się przymusowa pomoc od silniejszych. Gdyby nie realizacja tego konceptu czyli - rozkradzenie połowy kasy przy okazji dystrybucji, zmarnowanie 50% tego co zostało i to że podatki i tak najbardziej bolą biedę :D
Invi
VIP Ścigacz.pl

Postprzez mar111cin » 8/1/2015, 21:28

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez kravec » 8/1/2015, 22:19

Dla mnie paraolimpiada to przede wszystkim ogromny manifest tego jak mimo przeciwności losu można się nie poddawać jak się ma wystarczająco dużo silnej woli, samozaparcia. To pokazanie całemu "normalnemu" światu że pewne nieszczęście to nie jest ostatnia rzecz w życiu. A za teksty takie jak: to jak szachy dla debili (i inne z tej wypowiedzi) sam bym mu dał w mordę i to kilka razy.

Jestem "normalny", zdrowy, ze sportem się lubimy, swoje też w nim osiągnąłem i jakoś nie widzę ujmy w wystąpieniu w paraolimpiadzie (dla ludzi w niej startujących). Chętnie to oglądam... z dużym podziwem i szacunkiem dla startujących w niej ludzi.

A na marginesie- w paraolimpiadach zazwyczaj zdobywamy więcej medali niż w zwykłych igrzyskach.

Nie wiem dlaczego od razu walicie że słabsi muszą mieć pomoc silniejszych- to nie ma w tej kwestii żadnego znaczenia i nikt tutaj tego nie wspomniał- jest to tylko rzucanie argumentami byle przeciwnie.

Cioracz- to nie jest czepianie się pojedynczych wypowiedzi- to jest pokazanie dlaczego mam (y) takie zdanie o tym człowieku.
kravec
Administrator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hydepark