Yamaha DT - wszystko o motocyklu
czy mogl by mi ktos kto ma td 80 napisac czy jest warta wywalenia 2,5 kawalka na nia.... czytalem ze ona idzie tylko 80km/h czy na prawde wiecej z niej sie nie da wydusic?? prosze o pomoc bo mam chec na taka moj sasiad sprowadza z niemiec auta i motory i synowi dal dt 50 nawet mi sie podoba tylko troche za slaba. moze wiecie jak zdjac blokady z niej bo idzie tylko 50 km/h
- panek007
- Świeżak
80-100km/h zależy od roku produkcji i tego, co masz w silniku
Husqvarna WR
motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
Mam Yamaszkę DT 80 z 94 roku, przebieg 32000, ma wstawiony cylinder POLINI 110cc, gaźnik MIKUNI, i ma odblokowany układ wydechowy. Zblokowane jeszcze jest CDI. Problem w tym, że ma strasznie krótkie biegi i jedzie tylko 80km/h (przy 8000RPM). Coś chyba jest z nią nie tak, bo przynajmniej 100 powinna lecieć na tych obrotach (może się mylę). Co o tym sądzicie??
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto
-
wiklad - VIP Åšcigacz.pl
Ja miałem DT z 86' 80ccm, bez żadnego tuningu, cylinder orginał, wydech i inne pierdoły tak samo. Jechałem nią 86km/h(z mojego zegara) a za mną jechał kumpel z tą samą prędkością i z elektronicznym prędkościomierzem i mówił że było 103km/h najwięcej.
Husqvarna WR
motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
a jak biegi powinny w dt chodzić?? Ja jak szybko chcę ruszyć ze skrzyżowania to muszę na dystansie 10 metrów do 3 biegu zmieniać:/ Czasami między 5 a 6 biegiem po puszczeniu sprzęgła wkręca się nagle do 9000RPM a motor nie przyśpiesza (tak jakby jeszcze sprzęgło było wciśnięte, po ponownym wciśnięciu sprzęgła leci już normalnie). Może to wszystko to wina zjechanej tarczy od sprzęgła??
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto
-
wiklad - VIP Åšcigacz.pl
Bardzo możliwe że już sprzęgło do wymiany,miałem tak samo w DT 80,ale sprzedałem więc niech sie ktoś inny martwi hehe:) Ale też chwila i zaraz miał 3,cały czas było czuć,że sprzegło jest jeszcze jakby wciśnięte:)
ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Åšcigacz.pl
na 90% to jest wlasnie tarcz. najlepiej kup sobie nowa bo tego mozesz tak dobrze nie naprawic. i nowa dluzej wytrzyma. a to ze ona ma tak krotkie biegi to jest duza wada. ale jak jezdzisz w terenie to duza zaleta
- panek007
- Świeżak
Tarcze się ślizgają i stąd ten problem. Najbardziej powinieneś to czuć właśnie podczas ruszania, ponieważ sprzęgło musi się dużo bardziej wysilić niż podczas zmieniania biegów. Tarcze do wymieny i ewentualnie sprężyny dla pewności.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
Dzięki za pomoc:D za tydzień skocze do serwisu i zmienię na nowe sprzęgło:D. Ile taka wymiana mniej więcej kosztuje?? (sprzęgło i sprężyny)
-
wiklad - VIP Åšcigacz.pl
wiklad napisał(a):Dzięki za pomoc:D za tydzień skocze do serwisu i zmienię na nowe sprzęgło:D. Ile taka wymiana mniej więcej kosztuje?? (sprzęgło i sprężyny)
www.larsson.pl wejdz,sprawdz,poszukaj.Wybierasz model jaki cie interesuje i masz wszystko
ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Åšcigacz.pl
mam pytanie - czym rozni sie wersja lc2 od r ? i wlasciwie to ktora jest ktora bo na allegro nie pisza czy to lc2 czy nie:/ chodzi mi tu o 125. jedne maja wyglad taki jak ta 80 na zdjeciu w pierwszym poscie a inne maja troche plastiku , inne siedzenie i takie tam... wiec nie wiem juz co jest co.
- Matyj713
- Świeżak
wedlug mnie starsze roczniki dt125 mialy oznaczenia lc, lc2 ,i wygladaly jak dt 80 tylko z nieco wiekszym silnikiem:) a w nowszych sa R, RN, RE,itp. Z tego co mi sie kiedy obilo o uszy(nie jest to w 100%potwierdzone) R to sa mocniejsze wersje.
- motoktos
- Świeżak
Mam mały problem z moją Yamaha otóż gdy wychodzę sobie popołudniu pojeździć to motor nie chce odpalić muszę z popychu po chwili jazdy można go już normalnie odpalać, co można zrobić zeby co każdy początek jazdy nie odpalać z popychu. Mam jeszcze jeden problem co trzeba zrobić żeby motor nie gasł po każdym zatrzymaniu się oczywiście oprócz ciągłego dodawania gazu jak puszczam rączke motor chwile pochodzi i gaśnie.
PS. Licznik obrotów nagle przestał działać co mogło się stać ? jak to można naprawić ? ( nie śmiać się nie znam się na tym )
Można w jakiś sposób zmienić brzmienie Yamahy ? na przykład przez zmiane tłumika ? jak możecie to podajcie jaki tlumik był by dobry do Yamahy DT 80
PS. Licznik obrotów nagle przestał działać co mogło się stać ? jak to można naprawić ? ( nie śmiać się nie znam się na tym )
Można w jakiś sposób zmienić brzmienie Yamahy ? na przykład przez zmiane tłumika ? jak możecie to podajcie jaki tlumik był by dobry do Yamahy DT 80
- Ghost_xXx
- Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości