Zobacz wÄ…tek - Nie pali :(
NAS Analytics TAG

Nie pali :(

i inne małe pojemności
_________

Nie pali :(

Postprzez patrykp1568 » 18/10/2012, 18:10

Witam. Na początku chciałem dodać że jestem nowy na forum więc z góry proszę nie hejtować mnie od razu Otóż pewnego dnia w szkole chciałem odpalić skuter ku mojemu zdziwieniu nie odpalał. Po 30 minutach zabawy odpalił lecz ? Full maneta i prawie wgl nie ma obrotów po ok. 1 minucie wszystko wróciło do normy. Wróciłem do domu i nazajutrz rozebrałem gaźnik oczywiście wyczyściłem z paprochów itd. zalałem gazio 95 poskładałem pale i nic ( przed rozebraniem palił ale bardzo ciężko... ) No to myśle że sprawdze iskre ( jest ) no to nic nalałem paliwa pod świece i startuje znów nic rozebrałem wszystko w drobny mak żeby sprawdzić czy nie zatarty cylek i tłok prawie jak nowe poskładałem zalałem gaźnik i pod świece kopie starterem pale i nic nawet prostownik nie pomógł. I teraz pytanie o co może chodzić kompresja czy coś z elektryką proszę o wszelką pomoc z góry dzieki, pozdrawiam :)

Nie ten dział
przenoszÄ™..
komarcc
patrykp1568
Świeżak

Postprzez komarcc » 18/10/2012, 19:09

Jak próbujesz odpalić i wykręcisz świecę to jest mokra czy sucha? Ja zacząłbym od gaźnika, choć po Twoim opisie to teraz wszystko może być przyczyną np. źle ustawiony rozrząd, nieszczelności itp.
komarcc
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez patrykp1568 » 18/10/2012, 19:42

Jutro rozkręcę wszystko od nowa i sprawdzę jeszcze raz. Lałem benzynę pod świecę bo nie chciał zapalić.
patrykp1568
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê