Nie pali :(
• Strona 1 z 1
Nie pali :(
Witam. Na początku chciałem dodać że jestem nowy na forum więc z góry proszę nie hejtować mnie od razu Otóż pewnego dnia w szkole chciałem odpalić skuter ku mojemu zdziwieniu nie odpalał. Po 30 minutach zabawy odpalił lecz ? Full maneta i prawie wgl nie ma obrotów po ok. 1 minucie wszystko wróciło do normy. Wróciłem do domu i nazajutrz rozebrałem gaźnik oczywiście wyczyściłem z paprochów itd. zalałem gazio 95 poskładałem pale i nic ( przed rozebraniem palił ale bardzo ciężko... ) No to myśle że sprawdze iskre ( jest ) no to nic nalałem paliwa pod świece i startuje znów nic rozebrałem wszystko w drobny mak żeby sprawdzić czy nie zatarty cylek i tłok prawie jak nowe poskładałem zalałem gaźnik i pod świece kopie starterem pale i nic nawet prostownik nie pomógł. I teraz pytanie o co może chodzić kompresja czy coś z elektryką proszę o wszelką pomoc z góry dzieki, pozdrawiam
Nie ten dział
przenoszÄ™..
komarcc

Nie ten dział
przenoszÄ™..
komarcc
-
patrykp1568 - Świeżak
Jak próbujesz odpalić i wykręcisz świecę to jest mokra czy sucha? Ja zacząłbym od gaźnika, choć po Twoim opisie to teraz wszystko może być przyczyną np. źle ustawiony rozrząd, nieszczelności itp.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
Jutro rozkręcę wszystko od nowa i sprawdzę jeszcze raz. Lałem benzynę pod świecę bo nie chciał zapalić.
-
patrykp1568 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 70 gości