Zakup R1 proszę o porady
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Zakup R1 proszę o porady
Witam. motocyklami jeżdżę od 2008r, pierwsze moto to było suzuki Gsx600F którym zrobiłem 8tys km. potem zakupiłem yamahę fzr1000 którą jeździłem do 12maja tego roku. Odłożyłem trochę kasy(14tys) i planuje kupić R1 i mam parę pytań odnośnie tego moto. jedni go chwalą,drudzy nie...
1.czy po 2sezonach jazdy moto R1 będzie odpowiednim motocyklem czy kupić coś słabszego i jeszcze trochę polatać???
2.czy będę w stanie opanować te 150KM??? mówię od razu że nie jeżdżę wolno itp ale nie będę porównywał fzr do R1 bo to różne motocykle...
3. jak z częściami do tego moto i jego awaryjnością???(wiek że 2bieg to pięta achillesowa pierwszych modeli)
4.czy za 14tys kupi w miarę zadbany egzemplarz???
Chciałbym żeby wypowiadali się ludzie którzy mają i jeżdżą tym motocyklem bo tacy będą wiedzieć dużo na jego temat.
1.czy po 2sezonach jazdy moto R1 będzie odpowiednim motocyklem czy kupić coś słabszego i jeszcze trochę polatać???
2.czy będę w stanie opanować te 150KM??? mówię od razu że nie jeżdżę wolno itp ale nie będę porównywał fzr do R1 bo to różne motocykle...
3. jak z częściami do tego moto i jego awaryjnością???(wiek że 2bieg to pięta achillesowa pierwszych modeli)
4.czy za 14tys kupi w miarę zadbany egzemplarz???
Chciałbym żeby wypowiadali się ludzie którzy mają i jeżdżą tym motocyklem bo tacy będą wiedzieć dużo na jego temat.
- snajper1991
- Świeżak
ja na twoim miejscu kupił bym coś posredniego jakiegos gixa 750 albo cbr 900 bo te dwa sezony to troche mało ale zrobisz jak uważasz
-
andrzej551 - Bywalec
Witam ja rowniez chcial bym sie podpiac pod ten temat gdyz zdecydowalem sie na R1 . Tylko mam troche dluzszy staż + offroad , do mam wydania okolo 25tys , i interesowal by mnie rocznik 2007 yamaszki. Rowniez byl bym wdzieczny osoba ktore by sie wypowiedzialy na temat tego motorka.
Suzuki GSX 750
- kczaro
- Świeżak
Co do samego moto to:
Dres jedynka jest bardzo fajnym, poręcznym i mocnym szpejem.
Ale jest też dużym nerwusem i nie wybacza błędów.
Co do tego czy ogarniesz R1 to chyba sam powinieneś sobie odpowiedzieć na to pytanie. Nie obraź się ale wydaje mi się, że zrobisz sobie krzywdę.
Co do pozostałych pytań to:
części jest full na rynku i za 14 tys kupisz fajny egzeplarz 98-02r.
Skrzynia się sypie to fakt. To już była bolączka FZR-ów (2-gi bieg)
Co do tego czy ogarniesz R1 to chyba sam powinieneś sobie odpowiedzieć na to pytanie. Nie obraź się ale wydaje mi się, że zrobisz sobie krzywdę.
- Gregorgsxr
- Świeżak
R1 to następca FZR1000.
http://www.scigacz.pl/FZR,1000,61.html
moc 145KM w tamtych czasach robiła swoje.
Moim zdaniem możesz siadać, tylko nie wiem czy będzie wygodniejsza niż FZR.
Dla mnie R1 jest bardzo nie wygodna. Miałem możliwość jazdy modelem RN04.
Jeśli chodzi o części to używanych trochę jest, a i nowe niektóre są we w miarę sensownych cenach.
Za 14kPLN można nabyć ładny egzemplarz.
http://www.scigacz.pl/FZR,1000,61.html
moc 145KM w tamtych czasach robiła swoje.
Moim zdaniem możesz siadać, tylko nie wiem czy będzie wygodniejsza niż FZR.
Dla mnie R1 jest bardzo nie wygodna. Miałem możliwość jazdy modelem RN04.
Jeśli chodzi o części to używanych trochę jest, a i nowe niektóre są we w miarę sensownych cenach.
Za 14kPLN można nabyć ładny egzemplarz.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
R1 następcą FZR 1000? Odważna teza.
Czy następcą xx był 1000rr?
Raczej R1 była rozwinięciem myśli konstrukcyjnej najpierw fzr 750 później yzf 750.
Protoplastą R1 była tak naprawdę r7
To był czas w którym era 750 w wyścigach SBK się kończyła i wiadomo było o nadejściu ery 1000 i stworzono R1.
I tak się zaczeło....gsxr, 1000rr, zx10r...itp
Raczej R1 była rozwinięciem myśli konstrukcyjnej najpierw fzr 750 później yzf 750.
Protoplastą R1 była tak naprawdę r7
To był czas w którym era 750 w wyścigach SBK się kończyła i wiadomo było o nadejściu ery 1000 i stworzono R1.
I tak się zaczeło....gsxr, 1000rr, zx10r...itp
- Gregorgsxr
- Świeżak
Gregorgsxr napisał(a):Co do samego moto to:
Mi się ten motocykl bardzo podoba. Wiem że jest bardzo mocny i nerwowy. Powinienem dać radę ogarnąć ten sprzęt.FZR-ką latałem już bardzo dobrze ale wiadomo nie ma co porównywać starego moto do całkiem nowej konstrukcji R1. Rozbieżność cen jest bardzo duża a lepiej dać więcej i mieć pewnego szpeja. Mi skrzynia padła w FZR dlatego postanowiłem sprzedać. Przed zakupem będę chciał wcześniej trochę pojeździć nim i zobaczyć co tak naprawdę potrafi R1

- snajper1991
- Świeżak
Gregorgsxr napisał(a):R1 następcą FZR 1000? Odważna teza.
NASTĘPCY XX NIE MA ! BO BÓG JEST JEDEN !
1000RR to nastepca 954 ;/
CBR - CustomBikeRobson
* CBR1200RR * Raptor+ R1 ENGINE(WIP)
* CBR1200RR * Raptor+ R1 ENGINE(WIP)
-
Robson1903 - VIP Ścigacz.pl
Osobiście nie polecam Ci R1 na ten czas. Czasami dosiadam to monstrum i powiem tylko, że to jest agresor jak żaden inny motor szybko się wkręca najmniejszy błąd zaowocuje glebą bo mocy ma pod dostatkiem.
Czytając posty na forum natknąłem się na zdanie które bardzo ładnie opisuje i oddaje moc tego "litra" :
"na 600 walczysz ze swoimi słabościami na litrze już tylko z fizyką" i to jest prawda. Poczekaj jeszcze trochę czasu do takiego byczka. Proponuję cos mniejszego.
A za 14tys kupisz max 2004r.
Czytając posty na forum natknąłem się na zdanie które bardzo ładnie opisuje i oddaje moc tego "litra" :
"na 600 walczysz ze swoimi słabościami na litrze już tylko z fizyką" i to jest prawda. Poczekaj jeszcze trochę czasu do takiego byczka. Proponuję cos mniejszego.
A za 14tys kupisz max 2004r.
- gr300
- Świeżak
Akurat ten model zabił mi już paru kolegów,którzy kupili ten motocykl ze względu na popisy itp.Ja mam zamiar nim normalnie jeździć,z czasem powinienem dojść do wprawy i wykorzystywać pełną moc.mi nie chodzi o rok 2004 czy 2000. mogę dać te 14tysi nawet za 1998rok byle sprzęt był pewny i wart tej ceny... gr300 a jakiego byś litra mi zaproponował??? nie chce przesiadać się z powrotem na mniejsze pojemności...
- snajper1991
- Świeżak
Za 14kPLN jak znajdziesz ładną RN09 to warto kupić.
Na mnie RN04 nie zrobiła aż takiego wrażenia jak tu opisują.
Fajnie zbiera się z niskich obrotów, a od 10000rpm dostaje kopa (R1 którą jeździłem miała zmieniony tłumik i zamontowany wkład K&N), FZR1000 nie jeździłem.
Przeczytaj 1-wszy post tematu:
viewtopic.php?t=49036
i odpowiedz Sobie na pytanie czy nie postąpisz tak samo ...
Podobno następcą CBR1100XX jest VFR1200.
Na mnie RN04 nie zrobiła aż takiego wrażenia jak tu opisują.
Fajnie zbiera się z niskich obrotów, a od 10000rpm dostaje kopa (R1 którą jeździłem miała zmieniony tłumik i zamontowany wkład K&N), FZR1000 nie jeździłem.
Przeczytaj 1-wszy post tematu:
viewtopic.php?t=49036
i odpowiedz Sobie na pytanie czy nie postąpisz tak samo ...
Podobno następcą CBR1100XX jest VFR1200.
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
Narazie patrzę i na necie nie ma za bardzo w czym wybrać... Raczek_6 a jak sprawuje się ta RN04??? jest mniej awaryjna??? nastawiałem się kupić za tą kasę model RN01... ja nie mam zamiaru kupić Hayabusy i śmigać każdego motocyklisty,który mnie wyprzedzi... wypowiedź bardzo sensowna. mi rodzina głowę suszy od 2 lat o moją pojebaną pasję i pomału się przyzwyczaja do niej...
- snajper1991
- Świeżak
Jak kupować to przynajmniej RN04 2000-2001, ewentualnie RN09 2002-2003.
W tej cenie trochę ich jest.
RN01 miała bolączki wieku dziecinnego, raczej odradzam.
Problem ze smarowaniem i zacierające się panewki.
W RN04 po za 2-ką (wina użytkownika) nie było problemów.
W tej cenie trochę ich jest.
RN01 miała bolączki wieku dziecinnego, raczej odradzam.
Problem ze smarowaniem i zacierające się panewki.
W RN04 po za 2-ką (wina użytkownika) nie było problemów.
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
moim zdaniem jeszcze nie czas na litra ale ja nie znam Ciebie ani twoich umiejętności, więc nie będę oceniał czy dasz mu radę czy nie. Oczywiście, że jechać pojedziesz ale co z mocą której możesz użyć w każdej chwili ? Pamiętaj, że każda wielka moc nieodpowiednio użyta przynosi straty a nie zyski.
Na kolejny sezon na Twoim miejscu ja bym kupił gixera 750 i "wjeździł" się ale to tylko moje takie małe zdanko. Zrobisz jak będziesz uważał.
Na kolejny sezon na Twoim miejscu ja bym kupił gixera 750 i "wjeździł" się ale to tylko moje takie małe zdanko. Zrobisz jak będziesz uważał.
- gr300
- Świeżak
Przesiadłem sie na R1 98r. z CBR 900 RR sc33 mocowo różnica spora robi wrażenie i faktycznie nie wybacza błędów. Pozycja siedząca nieco wygodniejsza i lepiej sie prowadzi. Ale skrzynia to już inna bajka z 1 na 2 więczny zgrzyt a ostatnio z 3 na 4 wbił sie luz a po wcisnieciu sprzegła i puszczeniu wbiła sama 4. Kumpel ma R1 z 02r, to 2 bieg zajezdził w jeden sezon. Moim zdaniem dołóż 1000zł i kup 954 a bedziesz zadowolony. kumpel ma i bardzo chwali a jak mu mocy brakło to za kolejnego tysiora kupił power cpmandera i teraz ma 190KM. Jak to mówią HONDA TO HONDA.
CBR 900 RR
Lubie kiedy sie zieleni,lubie gdy sie piwo pieni
Lubie kiedy sie zieleni,lubie gdy sie piwo pieni
-
kawkaz - Świeżak
Raczek_6 dzięki za konkrety. kawkaz bardzo dobrze wiem że skrzynia to sieczka u R1 ale zależy też jak kto użytkuje moto. jak się daje cały czas na kole i zmiana bez sprzęgła to nie ma się co dziwić że skrzynia sezonu nie wytrzyma.Hondy odpadają... Yamaha ewentualnie Suzuki...
- snajper1991
- Świeżak
dziwne że wszyscy odradzają ten model:P kolega(od razu powiecie że debil) zaczął przygodę z motorkami od cbr1000rr i jakoś żyje,jeździ i ma się dobrze.a nie jeździ nią 80 czy 90km/h. wszystkie szpeje są dla ludzi tylko trzeba umieć nimi jeździć.
- snajper1991
- Świeżak
nie patrz na kolegę tylko na to co będzie się działo z Tobą. Bo to, że on będzie miał dzwona Tobie nie zaszkodzi. Jest tak i sam o tym wiesz, że taki Janek kupi sobie litra i będzie jeździł całe życie a Maciek na początek kupi 500 i pojeździ 2 tygodnie i do piachu. jeżeli masz kogoś na litrze to poproś ładnie da Ci się przejechać. Pojedź na prostą(najlepiej pas startowy) i odetnij zapłon w R1 nawet na 1 biegu. Jak wrócisz to opisz wrażenia.
- gr300
- Świeżak
u mnie litrów nie brakuje i starych i tych nowych:P jak tylko bedzie pogoda to sie przejade i powiem jak sie jechalo. proponowałes mi pare postów wyzej żebym kupił gixera 750. przecież to też jest bardzo mocny i szybki szpej..
- snajper1991
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.