Zacinające się wskazówki w liczniku Kawasaki zx7r
• Strona 1 z 1
Zacinające się wskazówki w liczniku Kawasaki zx7r
Witam
Mam taki problem i czy mógł by mi ktoś pomóc, ostatnio wymieniałem tarcze zegarów na białe i wyciągałem delikatnie wskazówki widelcem, najpierw zaznaczyłem sobie punkty i z prędkościomierzem poszło idealnie ale z obrotomierzem i ze wskaźnikiem temp. jak wyciągałem wskazówki to wyciągnęły się razem ze szpilkami i teraz nie wiem co z tym zrobić bo jak założyłem wskazówki to się teraz zacinają, miał ktoś taki problem, że wskazówka wyszła ze szpilką? i jak to poskładać żeby poprawnie chodziły. pozdrawiam
Mam taki problem i czy mógł by mi ktoś pomóc, ostatnio wymieniałem tarcze zegarów na białe i wyciągałem delikatnie wskazówki widelcem, najpierw zaznaczyłem sobie punkty i z prędkościomierzem poszło idealnie ale z obrotomierzem i ze wskaźnikiem temp. jak wyciągałem wskazówki to wyciągnęły się razem ze szpilkami i teraz nie wiem co z tym zrobić bo jak założyłem wskazówki to się teraz zacinają, miał ktoś taki problem, że wskazówka wyszła ze szpilką? i jak to poskładać żeby poprawnie chodziły. pozdrawiam
- sharesnake
- Świeżak
Wymienić zegary na sprawne i nie zdejmować wskazówek.
Uszkodziłeś mechanizm, do ośki zgrzana jest sprężynka odpowiedzialna za powracanie wskazówki do pierwotnego położenia.
Uszkodziłeś mechanizm, do ośki zgrzana jest sprężynka odpowiedzialna za powracanie wskazówki do pierwotnego położenia.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Raczek_6 napisał(a):Wymienić zegary na sprawne i nie zdejmować wskazówek.
ale na tych ośkach nie ma śladu zerwania jakiejś sprężynki jest goła szpilka i wogule mocno nie podważałem delikatnie wyszła wskazówka tylko z tą ośką i np. jak ją włożę to przez chwile wskazówka opada normalnie i po chwili po kilku razach się zacina potem jak nią poruszam delikatnie do góry to znowu przez chwile ładnie opada może da się to jakoś ustawić?
- sharesnake
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości