Zobacz wątek - Zacinające się wskazówki w liczniku Kawasaki zx7r
NAS Analytics TAG

Zacinające się wskazówki w liczniku Kawasaki zx7r

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Zacinające się wskazówki w liczniku Kawasaki zx7r

Postprzez sharesnake » 1/5/2009, 17:22

Witam
Mam taki problem i czy mógł by mi ktoś pomóc, ostatnio wymieniałem tarcze zegarów na białe i wyciągałem delikatnie wskazówki widelcem, najpierw zaznaczyłem sobie punkty i z prędkościomierzem poszło idealnie ale z obrotomierzem i ze wskaźnikiem temp. jak wyciągałem wskazówki to wyciągnęły się razem ze szpilkami i teraz nie wiem co z tym zrobić bo jak założyłem wskazówki to się teraz zacinają, miał ktoś taki problem, że wskazówka wyszła ze szpilką? i jak to poskładać żeby poprawnie chodziły. pozdrawiam
sharesnake
Świeżak

Postprzez Raczek_6 » 1/5/2009, 20:11

Wymienić zegary na sprawne i nie zdejmować wskazówek.
Uszkodziłeś mechanizm, do ośki zgrzana jest sprężynka odpowiedzialna za powracanie wskazówki do pierwotnego położenia.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez sharesnake » 2/5/2009, 15:27

Raczek_6 napisał(a):Wymienić zegary na sprawne i nie zdejmować wskazówek.
Uszkodziłeś mechanizm, do ośki zgrzana jest sprężynka odpowiedzialna za powracanie wskazówki do pierwotnego położenia.

ale na tych ośkach nie ma śladu zerwania jakiejś sprężynki jest goła szpilka i wogule mocno nie podważałem delikatnie wyszła wskazówka tylko z tą ośką i np. jak ją włożę to przez chwile wskazówka opada normalnie i po chwili po kilku razach się zacina potem jak nią poruszam delikatnie do góry to znowu przez chwile ładnie opada może da się to jakoś ustawić?
sharesnake
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê