Kolejne moto, tym razem na poważnie
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kolejne moto, tym razem na poważnie
Witam.
Mój pierwszy post na tym forum, mam nadzieję, że pomożecie
Jestem zainteresowany kupnem motocykla. Mam oczywiście prawo jazdy kategorii A.
Wcześniej miałem Hondę CB50, Aprilie SR50, Derbi Sende 80, jeździłem na SR125, CBR125, NSR125, GS125, YBR125, CB250 i jakiś tam jeszcze, już nie pamiętam. Napewno potrzebuję czegoś dużo sprawniejszego niż te motocykle.
Przymierzam się do nakeda lub enduro. Co do tego drugiego to w grę wchodzi DRZ400, ale mysle, że bardziej pomożecie mi z nakedem. Więc do rzeczy!
Jako, że jestem w miarę ogarnięty, skłonności do szaleństw mi się skończyły i nie jest to tylko moje zdanie. Nie szukam plastika, 200km/h po mieście to nie mój cel.
Na początku rozważałem kupno ER-5, GS500 i CB500. I choć GS500 to najsłabszy z tych motocykli, to jest dla mnie zdecydowanym faworytem z tego powodu, że w każdym roczniku ma dwie tarcze. Motocykl z bębnem ODPADA, hamulce muszą być żyleta. Jeden z dwóch pozostałych też chyba ma tarcze od jakiegoś roku, ale już nie pamietam. Powiedzmy, że z tych trzech zostaje tylko GS.
Oprócz tego rozważałem kupno Bandita 600. Rozważałem też Horneta, jest to już poważny sprzęt, myślę jednak, że w moim zasięgu.
Jako, że chcę kupić motocykl na parę lat wydaje mi się, że GS będzie za słaby, optimum wydaję się Bandit-jeden sezon na przyzwyczajenie i później normalna jazda bez stresu. Hornet z kolei jest dla mnie najładniejszym nakedem, jedynym minusem jest problem modeli sprzed 2000 roku-16 calowe koło z przodu.
Niektórzy zachęcają mnie do SV-jej wygląd jest dla mnie jednak tak odpychający, że chyba nikt mnie do tego nie namówi.
XJ600 mi siÄ™ nie podoba.
Przejrzałem trochę rynek, proszę więc o nie rozważanie już innych sprzętów.
Teraż ważne rzeczy- na motocykl mam 8-12 tys zł.
I uwaga-187 cm wzrostu!
Znam siÄ™ trochÄ™ na mechanice.
Podsumowując-nie mam ciśnienia na GS, Bandit sądzę, że by się nadał, co do Horneta, mam wątpliwości. Motocykl na parę dobrych lat. Pomożecie?
Mój pierwszy post na tym forum, mam nadzieję, że pomożecie

Jestem zainteresowany kupnem motocykla. Mam oczywiście prawo jazdy kategorii A.
Wcześniej miałem Hondę CB50, Aprilie SR50, Derbi Sende 80, jeździłem na SR125, CBR125, NSR125, GS125, YBR125, CB250 i jakiś tam jeszcze, już nie pamiętam. Napewno potrzebuję czegoś dużo sprawniejszego niż te motocykle.
Przymierzam się do nakeda lub enduro. Co do tego drugiego to w grę wchodzi DRZ400, ale mysle, że bardziej pomożecie mi z nakedem. Więc do rzeczy!
Jako, że jestem w miarę ogarnięty, skłonności do szaleństw mi się skończyły i nie jest to tylko moje zdanie. Nie szukam plastika, 200km/h po mieście to nie mój cel.
Na początku rozważałem kupno ER-5, GS500 i CB500. I choć GS500 to najsłabszy z tych motocykli, to jest dla mnie zdecydowanym faworytem z tego powodu, że w każdym roczniku ma dwie tarcze. Motocykl z bębnem ODPADA, hamulce muszą być żyleta. Jeden z dwóch pozostałych też chyba ma tarcze od jakiegoś roku, ale już nie pamietam. Powiedzmy, że z tych trzech zostaje tylko GS.
Oprócz tego rozważałem kupno Bandita 600. Rozważałem też Horneta, jest to już poważny sprzęt, myślę jednak, że w moim zasięgu.
Jako, że chcę kupić motocykl na parę lat wydaje mi się, że GS będzie za słaby, optimum wydaję się Bandit-jeden sezon na przyzwyczajenie i później normalna jazda bez stresu. Hornet z kolei jest dla mnie najładniejszym nakedem, jedynym minusem jest problem modeli sprzed 2000 roku-16 calowe koło z przodu.
Niektórzy zachęcają mnie do SV-jej wygląd jest dla mnie jednak tak odpychający, że chyba nikt mnie do tego nie namówi.
XJ600 mi siÄ™ nie podoba.
Przejrzałem trochę rynek, proszę więc o nie rozważanie już innych sprzętów.
Teraż ważne rzeczy- na motocykl mam 8-12 tys zł.
I uwaga-187 cm wzrostu!
Znam siÄ™ trochÄ™ na mechanice.
Podsumowując-nie mam ciśnienia na GS, Bandit sądzę, że by się nadał, co do Horneta, mam wątpliwości. Motocykl na parę dobrych lat. Pomożecie?
- kompot
- Świeżak
Zraz co niektórzy zaczną swoja stałą gadkę ze było... było... było... albo ze najleprzy z tych trzech motocykli to R1
heh
Przechodząc do tematu, mimo iż nie mam doświadczenia praktycznego z motorami... za to niemałą teorie w bani to powiedział bym ze każdy z tych 3 motocykli był by dobrym wyborem, a najbardziej optymalnym był by Bandit (to tylko i wyłącznie moje skromne zdanie!) ... Nie jest on jakiś strasznie mocny i narowisty i myślę ze dla kogoś z głowa na 1 dwa kółka sie nadaje

heh
Przechodząc do tematu, mimo iż nie mam doświadczenia praktycznego z motorami... za to niemałą teorie w bani to powiedział bym ze każdy z tych 3 motocykli był by dobrym wyborem, a najbardziej optymalnym był by Bandit (to tylko i wyłącznie moje skromne zdanie!) ... Nie jest on jakiś strasznie mocny i narowisty i myślę ze dla kogoś z głowa na 1 dwa kółka sie nadaje
- dabeks
- Świeżak
dabeks napisał(a):Zraz co niektórzy zaczną swoja stałą gadkę ze było... było... było... albo ze najleprzy z tych trzech motocykli to R1![]()
Wiesz, przejrzałem 40 z 82 stron tematu co na pierwsze moto i nie miałem już sił, poprostu nie znalazłem tam takiego przypadku jak mój. Taaa, R1

dabeks napisał(a):powiedział bym ze każdy z tych 3 motocykli był by dobrym wyborem, a najbardziej optymalnym był by Bandit (to tylko i wyłącznie moje skromne zdanie!) ... Nie jest on jakiś strasznie mocny i narowisty i myślę ze dla kogoś z głowa na 1 dwa kółka sie nadaje
Dzięki za pomoc kolego!
- kompot
- Świeżak
Tez bede kupowal moto na wiosne, mam podobny dylemat do Twojego ... obstawiam Horneta ... za wyglad i rozmiary
Bandyta jak najbradziej ale po 2003r (za drogo
), do tego mysle jeszcze nad FZ6 600 N ale jakos do mnie specjalnie nie przemawia 

Pzdr
- LeWy2005
- Świeżak
glos na horneta bo uwazam ze to swietny motocykl.. ale bandit bylby optymalnijszy, jest troche slabszy a daje taka sama frajdÄ™ z jazdy.. jak zdecydujesz sie na horneta jezdzi z glowa a bedzie dobrze.. pozdro
-
Leg1oN - VIP Åšcigacz.pl
Jak jeżdziłeś wcześniej ale niewiele to bandit będzie dobry jak wogóle to GS najlepiej uczy jazdy od zera. A hornety co by nie mówić może nie mają agresywnej charakterystyki ale swoje potrafią i jak sie je dobrze kręci to dorównują kroku cbr 600.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
icid napisał(a):Jak jeżdziłeś wcześniej ale niewiele to bandit będzie dobry jak wogóle to GS najlepiej uczy jazdy od zera.
Na wymienionych przeze mnie jednośladach zrobiłem jakieś 10-15 tyś km.
Wie ktos może wreszcie coś na temat tego wzrostu? 187 cm, czy przetłoczenia w baku Bandita lub Horneta nie będą mi przeszkadzać?
- kompot
- Świeżak
Jak masz obycie z motorami to zdecydowanie bandita ja rownież posiadam za tą kwote uda ci się kupić model w dobrym stanie po 2000 roku jak mój z 2001 . Naprawde świetny do codzienej jazdy bardzo wygodny w codziennej eksploatacji a za tą kwote jest juz w czym wybrać . A tylko polecam wersje S ja mam N i co prawda bardziej mi sie podoba ale przy prędkościach ponad 150 wieje . Można zamontować owiewke , która jednak wyglada paskudnie.
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Åšcigacz.pl
dambandit napisał(a):Jak masz obycie z motorami to zdecydowanie bandita ja rownież posiadam za tą kwote uda ci się kupić model w dobrym stanie po 2000 roku jak mój z 2001 . Naprawde świetny do codzienej jazdy bardzo wygodny w codziennej eksploatacji a za tą kwote jest juz w czym wybrać . A tylko polecam wersje S ja mam N i co prawda bardziej mi sie podoba ale przy prędkościach ponad 150 wieje . Można zamontować owiewke , która jednak wyglada paskudnie. Ja mam 190 cm i jechałem już trasy 500 km z jednym postojem na tankowanie i było dość komfortowo nie czułem zmęczenia .
To świetnie, bo właśnie zastanawiałem się czy aby napewno za 10 tys dostane zadbanego Horneta po 2000, bo na stanie mi właśnie najbardziej zależy. Co do Bandita S-ta owiewka jest okrutna, wygląda jak z plastika z lat 80, poza tym ja wielkiej turystyki nie planuję, więc mam nadzieję, że nie będzie mi potrzebna, planuję dołożyć tylko małą szybkę, która daje bardzo bardzo mało, ale jakby co mi wystarczy. Z tym wzrostem to ważne, dzięki bardzo!
- kompot
- Świeżak
Banditem jedzie sie wygodnie nawet przy sporym wzroście i wadze więc nie powinienneś mieć problemów oprócz wiatru w wersji naked a hornetem jechałem tylko jako plecaczek więc najlepiej niech wypowie sie ktoś bardziej kompetentny.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Witam ponownie. No cóż, jestem w takim razie pewien, że nie chce GS-a. W ankiecie jest praktycznie remis Bandita i Horneta co zdecydowanie nie ułatwia mi wyboru. Jeśli ktoś ma jakieś info na temat Hondy to chętnie posłucham, bo o Bandicie już się co nie co dowiedzieliśmy:) Pozdro!
- kompot
- Świeżak
- LeWy2005
- Świeżak
Napewno hornet jest nowocześniejszą konstrukcją od bandita jest też troche mocniejszy chociaż nie są to duże różnice awaryjność myśle że przy obu tych modelach jest malutka raczej nikt nie wypowiada sie źle na temat jednego ani drugiego.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
-
GregorMoto - Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości