116
Nie wiem jeszcze czy będę sprzedawał, biorę taką opcję pod uwagę. Wszystko zależy od kasy na wiosnę, jakby mi starczyło na VTRke ewentualnie na sc57b to będę zmieniał, a póki co zamówiłem dzisiaj zaciski od r6, będę poprawiał największą bolączkę K4...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
andy7 napisał(a):Rosiboj napisał(a):Jacys audiofile tu sa?
O szco chodzi ?
Rossiboy, daj sobie na luz z brazylijskim sprzetem.
Ten temat przerabialem juz prawie 20 lat temu 5.1 i po obejsciu co lepszych Studio w Berlinie i Hamburgu byly dwie opcje.
Boston Acustics i Elac, przy czym w porownaniu z BA Elac brzmial jak z wiadra.
Japonce wogole odstaw na bok
obecnie na dzien dzisiejszy bralbym tylko i wylacznie
TEUFEL
http://www.teufel.de/high-fidelity-days ... .a_1445090
Maja w swojej ofercie THX i DTS ( Deutsches Theater System ). ie Maja dystrybutorow, sprzedaz tylko i wylacznie od producenta wiec cena bezkonkurencyjna bo conajmniej o 50 % tanszy niz cokolwiek innego.
Wiez lub nie ale naprawde warto.
Dlugo dumalem nad tym teufel ale oni nawet tu sklepow nie maja zeby wejsc i posluchac, wiec po dlugim namysle postanowilem ze jednak ide w topowego Bosa, poczatkowe chcialem 525 ale po demo zdecydowalem ze jednak slychac spora roznice a 535 to naprawde krysztalowy dzwiek z nikad co mi sie bardzo podoba.
Dzieki za info .
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
suhy-19 napisał(a):Krmtzzz czym ty sie martwisz. Ja mam cztery 8 do wyrwania i w kazdym przypadku trzeba ciac dziaslo
Ta, to może i ja się pochwalę, dolne 8 "rosną" mi poziomo w stronę zębów, usunięcie tylko chirurgiczne, z jedną się już uporałem, na drugą od pół roku przygotowuje się psychicznie bo ostatnio się cholernie z tą umęczyłem, chirurg też, a w zasadzie dwóch, bo jeden nie dawał sobie sam rady

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Glenroy- po pierwsze to konsultowałeś te górne z ortodontą? Po drugie- możesz mieć ryzyko resorpcji korzeni dolnej 7 przez rosnącą poziomo 8'kę. W skrajnych przypadkach lecą podobno oba zęby (nie spotkałem takiego na żywo jeszcze).
Po dolnych zatrzymanych do dupy się szyje muszę przyznać. Czasami jak chirurg zostawi pobojowisko to nie ma czego złapać na dobrą sprawę- raz wymęczyłem pacjenta z 10 minut zanim mu to jako tako pocerowałem. Samych 8'ek jeszcze nie rwałem (chyba- jakoś sobie nie przypominam), zatrzymanych tym bardziej- to już ludzie ze specjalizacją raczej, także bezpośrednio się nie wypowiem, ale wiele razy asystowałem przy tych zabiegach i rzeczywiście nie jest to zbytni przyjemne. Dlatego też bronię się jak mogę przed usunięciem swoich (dziąsło mi zarasta)
Po dolnych zatrzymanych do dupy się szyje muszę przyznać. Czasami jak chirurg zostawi pobojowisko to nie ma czego złapać na dobrą sprawę- raz wymęczyłem pacjenta z 10 minut zanim mu to jako tako pocerowałem. Samych 8'ek jeszcze nie rwałem (chyba- jakoś sobie nie przypominam), zatrzymanych tym bardziej- to już ludzie ze specjalizacją raczej, także bezpośrednio się nie wypowiem, ale wiele razy asystowałem przy tych zabiegach i rzeczywiście nie jest to zbytni przyjemne. Dlatego też bronię się jak mogę przed usunięciem swoich (dziąsło mi zarasta)

-
kravec - Administrator
Ta, na bieżąco jestem w tych sprawach badany
mam zaje...fajną stomatolog, która właśnie tą sprawę obadała, dostałem jakieś papiery i jeździłem do katedry chirurgii stomatologicznej do Lublina, dół mam do zrobienia bo zaczynało mi już zęby krzywić, jedna poszła, progres już jest, jeszcze następna i będę miał spokój. Górę na razie mam zostawić w spokoju aż będą trochę bliżej dziąsła, bo jak to stwierdził chirurg, musieli by mi srogo zmasakrować facyjat, żeby się do nich dostać
.
Ja z zębami mam w ogóle przerąbane bo sypią mi się jak domki w Jugosławii
.

Ja z zębami mam w ogóle przerąbane bo sypią mi się jak domki w Jugosławii

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
-
Glenroy - Moderator
Chodziło mi po prostu o to czy nie wywalić 7'ek i na ich miejsce nie wprowadzić 8'ek. Nie wiem jaką masz dokładnie sytuację więc to też takie gdybanie. Poza tym jest jeszcze jeden duży minus takiego rozwiązania (jeśli w ogóle się takie stosuje)- 8'ki są mniej wartościowymi zębami od 7'ek, więc nie byłoby to korzystne- być może też to wyklucza takie rozwiązanie. Do tego to by było dość skomplikowane- a skoro mają Cię pod kontrolą to chyba wiedzą co robią
Generalnie- taka niewielka się ta nasza paszcza wydaje a tyle różnych przypadków tam może się pojawić że głowa mała

Generalnie- taka niewielka się ta nasza paszcza wydaje a tyle różnych przypadków tam może się pojawić że głowa mała

-
kravec - Administrator
Moje 8'ki na szczęście na razie problemów nie stwarzają - lewa dolna wystawiła łeb jak miałem jakieś 17 lat, a wyszła cała jak 20 lat skończyłem. Prawa dolna łeb wystawiła, jak miałem 21 lat i dalej czeka niczym partyzant. Górnych ani nie widać, ani nie słychać. I o dziwo, nic nie bolało i dalej nie boli.
-
Angler - Bywalec