[Aktualności] Wypadek motocyklowy - dlaczego ludzie...
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Ja z 2 lata temu zaliczyłem szlifa na swoim motorku , nie była to zadna szlifiera tylko zwykła 50 biegowa , wyjebał mi koles jakies 10-20 metrów przedemną samochodem dostawczym , ja naszczęscie sie połozyłem , jak by nie to to bym uderzył prosto w niego , lezałem na srodku drogi a motor koło mnie , koles sie zatrzymał popatrzyl zaśmiał się i pojechał , nic groznego mi nie było ale kolana wyprostować nie mogłem ... ale za kilka sec zatrzymał sie starszy pan i mnie podniósł a pozniej zajeli sie mną moi koledzy , zaliczyłem szlifa koło warsztatu samochodowego , oni znali tego co mi wymuśił pierszeństwa i po niego dzwonili , pogadałem z nim , i zaraz pojechał , ale na szczęscie sprawiedliwosc go dopadła i miał pozniej za to problemy , nie ma to jak wymuśić i nie pomoc poszkodowanemu , tak juz jest w naszym wspaniałym kraju ...<br><hr>Qualu
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ludzie są różni.... Bywa i tak : wejście w zakręt w złożeniu, na zakręcie rozsypany jakiś czarny "syf" , uślizg obu kół i film się urywa. Pomogli mi ludzie z samochodu na warszawskich blachach, który dochodziłem : zawrócili, wezwali pogotowie i policję, zajęli się nieprzytomnym ( i rzeczami) do przyjazdu ratowników. Stracili MNÓSTWO czasu, okazali MNÓSTWO dobrej woli. Takie doświadczenie jest dla mnie dodatkowym zobowiązaniem wobec innych w podobnej sytuacji. .<br><hr>rami
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Media wyzwalają/budują swoistą "rasistowską" mowę nienawiści dotyczącą motocyklistów, a grupa durniów swoim zachowaniem na drodze taki wizerunek uwiarygadnia. Skoro ludzie NIE widzą w leżącym motocykliście człowieka tylko bandytę, potencjalnego mordercę, dawcę organów czy drania , który dostał od losu "co mu się od losu należy" ( taki wizerunek media stymulują) , to ludzie się nie zatrzymują. Setki razy czytałem komentarze pod artykułami , które zawierały przytoczone przeze mnie wredne epitety. Tragiczne i proste !!!<br><hr>adam57
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mnie również dotknęła kiedys taka sytuacja w dodatku ku uciesze innych uczestników ruchu drogowego którzy w tym czasie stali w korku z szerokimi usmiechami kiedy ja zwlekałem sie z asfaltu z rozbitym przodem moto potem jak gnój samochodem wsadził mnie na krawężnik. Ludzi śmieszy krzywda innych ludzi i dowartościowuje fakt ze to nie ich dotyczy tylko jak sami lezą na ziemi i ktlrzycza pomocy to sytuacja jest zupełnie inna. Dla kierującego samochodem osoba na motocyklu to kolejny " debil" i w zasadzie dobrze mu tak ze cos sie stało bo przecież i dywidualistow należy tępić... A co każdy musi odstać swoje w korkach. <br><hr>adam1vw
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Teraz dopiero mogłem obejrzeć bo na fonie to ledwno strona działa
KAŻDEMU KTÓRY SIE NIE ZATRZYMAŁ POWINNY DAC MANDAT LUB SPRAWA DO SĄDU!!! BO INACZEJ GNOJE KTÓRE SIE NIE ZATRZYMAJ NIE NAUCZO I CIEKAWE JAKIE BY MIELI WYTŁUMACZENIE <br><hr>luki

KAŻDEMU KTÓRY SIE NIE ZATRZYMAŁ POWINNY DAC MANDAT LUB SPRAWA DO SĄDU!!! BO INACZEJ GNOJE KTÓRE SIE NIE ZATRZYMAJ NIE NAUCZO I CIEKAWE JAKIE BY MIELI WYTŁUMACZENIE <br><hr>luki
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ciekawe czy jak przyszło bym im siedzieć w paczke powiedzmy 2 miechy to czy nadal by sie śmiali na widok wypadku z udziałem motocyklisty <br><hr>lukiKomentatorzy napisał(a):Mnie również dotknęła kiedys taka sytuacja w dodatku ku uciesze innych uczestników ruchu drogowego którzy w tym czasie stali w korku z szerokimi usmiechami kiedy ja zwlekałem sie z asfaltu z rozbitym przodem moto potem jak gnój samochodem wsadził mnie na krawężnik. Ludzi śmieszy krzywda innych ludzi i dowartościowuje fakt ze to nie ich dotyczy tylko jak sami lezą na ziemi i ktlrzycza pomocy to sytuacja jest zupełnie inna. Dla kierującego samochodem osoba na motocyklu to kolejny " debil" i w zasadzie dobrze mu tak ze cos sie stało bo przecież i dywidualistow należy tępić... A co każdy musi odstać swoje w korkach. <br><hr>adam1vw<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kiedyś wyłożyłem się na rondzie na plamce oleju. Wszyscy się zatrzymali, bo nie było przejazdu kierowca autobusu zaczął na mnie trąbić. Przestał kiedy sam się pozbierałem i mnie ominął. Dopiero kierowca samochodu jadącego za autobusem się zatrzymał. W moim przypadku nie było tłumaczenia, że ktoś nie widział.<br><hr>Perez
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A ja mam takie szczęście, że zawsze pojawia się ktoś i chce mi pomóc.
Wręcz kiedyś przyszło mi do głowy, że jest więcej chętnych do pomocy motocykliście, który miał wypadek niż ma to miejsce w przypadku kierowcy samochodu.
Nie jest więc chyba jednak tak źle.
I dodam, że jeżdżę na ścigaczu więc kwalifikuję się do tej "najgorszej" grupy motocyklistów.<br><hr>Arek
Wręcz kiedyś przyszło mi do głowy, że jest więcej chętnych do pomocy motocykliście, który miał wypadek niż ma to miejsce w przypadku kierowcy samochodu.
Nie jest więc chyba jednak tak źle.
I dodam, że jeżdżę na ścigaczu więc kwalifikuję się do tej "najgorszej" grupy motocyklistów.<br><hr>Arek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ten kierowca autobusu to jakiś je***ty debil. . .<br><hr>125Komentatorzy napisał(a):Kiedyś wyłożyłem się na rondzie na plamce oleju. Wszyscy się zatrzymali, bo nie było przejazdu kierowca autobusu zaczął na mnie trąbić. Przestał kiedy sam się pozbierałem i mnie ominął. Dopiero kierowca samochodu jadącego za autobusem się zatrzymał. W moim przypadku nie było tłumaczenia, że ktoś nie widział.<br><hr>Perez<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl